HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 919
  • 920
  • 921
  • 922
  • 923
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18401 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 10. 20:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 07. 10. 15:02

... de 10 perc után megelégeltem, és megkerültem mindkettőt jobbról ...

:offtopic: Venni kell egy fényhidat, vagy egy ilyen kis Columbo-s villogót. Azt fel kell rakni, aztán jó - ha nem viszi le a szél. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18402 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 20:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 10. 21:04

:offtopic: Venni kell egy fényhidat, vagy egy ilyen kis Columbo-s villogót. Azt fel kell rakni, aztán jó - ha nem viszi le a szél. :)

már az autóban való birtoklásért megbüntetnek. nem elég, hogy leállósávban előzök, még villogjak is .. deh :D

-C0pp3rM!n3-

#18403 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 10. 21:04

Vagy venni kell egy repülő Delorean-t :D

#18404 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 07. 10. 09:16

20 km/h különbség volt okítva jobb helyeken.

Országúton.

#18405 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 07. 10. 08:39

...a belső sávot meg folyamatosan használod...

Szerintem olvasd újra a postjaimat, erre még csak nem is utaltam.

#18406 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 11. 10:02

Szerintem olvasd újra a postjaimat, erre még csak nem is utaltam.

Dehogynem:

Idézet

Autópályán én az ilyen mellé bemegyek, hogy ne tudjon besorolni elém, aztán ha kamion következik (kb. félpercenként...), majd lassít, probléma letudva.

A belső sáv folyamatos használata azt jelenti, hogy olyankor is használja az ember, ha kimehetne a külsőbe. Nem azt, hogy 35 percig ott tartózkodik. Nehogy valaki elkezdje a "folyamatos" szó definícióját keresni, mert lemegyünk hóthülyébe itt.

De ez több, mint utalás. A "felesleges" szó is megfelel. Talán a legmegfelelőbb szót pedig megbeszéltük rögtön.

ps.: és itt ugye nem arról van szó, hogy minek 10 másodpercenként kimenni a külsőbe, mert a sort előzöl, akkor nem kell ingázni összevissza, ha nem tartasz fel senkit a belső sávban. De egyébként jobbra tartás van, azaz a fenti példában épp olyankor használod a belsőt, amikor nem is volna szükséges, ha pedig akadályozod a másikat a besorolásban (te írtad), lehet, hogy eltart egy ideig, tutira nem azonnal lesz "hatása", az pedig nem csak folyamatos. De nyilván nem ez a legjobb szó.

Szerkesztette: Warrior 2011. 07. 11. 16:07 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18407 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 11. 17:04

Dehogynem:

A belső sáv folyamatos használata azt jelenti, hogy olyankor is használja az ember, ha kimehetne a külsőbe. Nem azt, hogy 35 percig ott tartózkodik. Nehogy valaki elkezdje a "folyamatos" szó definícióját keresni, mert lemegyünk hóthülyébe itt.

De ez több, mint utalás. A "felesleges" szó is megfelel. Talán a legmegfelelőbb szót pedig megbeszéltük rögtön.

ps.: és itt ugye nem arról van szó, hogy minek 10 másodpercenként kimenni a külsőbe, mert a sort előzöl, akkor nem kell ingázni összevissza, ha nem tartasz fel senkit a belső sávban. De egyébként jobbra tartás van, azaz a fenti példában épp olyankor használod a belsőt, amikor nem is volna szükséges, ha pedig akadályozod a másikat a besorolásban (te írtad), lehet, hogy eltart egy ideig, tutira nem azonnal lesz "hatása", az pedig nem csak folyamatos. De nyilván nem ez a legjobb szó.

Ja, hogy így. Ok.

#18408 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 06:45

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18409 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 07:39

Idézet

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint reggel fél nyolc körül, eddig ismeretlen körülmények között egy húst szállító kamion szenvedett balesetet az M0-ás autópálya hármas és négyes kilométerköve között, az M1-es autópálya felé vezető oldalon.

A balesetben nem sérült meg senki, de a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az autópálya érintett szakaszát - olvasható a rendőrség közleményében.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18410 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 08:43

M0 autopalya? Akkor mehetek vegre 130al, baszki?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#18411 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 10:37

Eddig is autopalya volt az M0... :rolleyes: Vannak szakaszai ahol mehetsz 130-al es van ahol nem.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#18412 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 20. 11:37

Eddig is autopalya volt az M0... :rolleyes:

Autóút lesz az. http://www.autopalya.hu/autopalyak/m0

#18413 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 20. 10:37

Eddig is autopalya volt az M0... :rolleyes: Vannak szakaszai ahol mehetsz 130-al es van ahol nem.

Sose volt autopalya, autout az. Igen, az uj szakaszai is :-)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#18414 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 12:21

Akkor ezt befigyeltem, nekem valamiert ugy remlett autopalya, korlatozassal. Mindig volt is vita, hogy leallosav nelkul nem lehet autopalya, de megis az... :blink:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#18415 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 20. 12:21

Akkor ezt befigyeltem, nekem valamiert ugy remlett autopalya, korlatozassal. Mindig volt is vita, hogy leallosav nelkul nem lehet autopalya, de megis az... :blink:

A regin a savok is szukek, azt hiszem az autout szabvany szerinti also hatarat utik. A kozepso mar azt se, miota betettek a beton valaszfalakat, amik elvisznek belole meg jo 30 centit (plusz amivel messzebb autozol tole). Mert hogy ugye zoldsav sincs, meg kulon palyatestek, ami szinten elvaras egy autopalyatol.

Regen, amig 100 volt az autout korlatja, addig a regi szakaszon (akkor ugye meg nem volt mas) meg csak helyenkent voltak 80as tablak, egyebkent lehetett menni 100-al. Aztan mikor emeltek 110re, akkor vegigtablaztak, de immar nem 100as tablakkal, hanem telibe 80assal \o/

#18416 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 20. 13:21

Én pl. a kőröshegyi völgyhidat sem értem, hogy hogyan lehet autópályahíd leállósáv nélkül...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#18417 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 07. 20. 16:53

Én pl. a kőröshegyi völgyhidat sem értem, hogy hogyan lehet autópályahíd leállósáv nélkül...

:offtopic: Jobbra kell rántani a kormányt, ott a leállósáv, a völgyben. Gyűjtőfogalom. Nagy befogadóképességű... :)

#18418 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 21:22

Van rajta egy keskeny kis rész, szerintem elég az, úgyis 110 a korlátozás rajta végig.
Megállni meg tilos rajta, ugye.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#18419 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 21. 06:33

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 07. 20. 14:54

A regin a savok is szukek, azt hiszem az autout szabvany szerinti also hatarat utik. A kozepso mar azt se, miota betettek a beton valaszfalakat, amik elvisznek belole meg jo 30 centit (plusz amivel messzebb autozol tole). Mert hogy ugye zoldsav sincs, meg kulon palyatestek, ami szinten elvaras egy autopalyatol.

Regen, amig 100 volt az autout korlatja, addig a regi szakaszon (akkor ugye meg nem volt mas) meg csak helyenkent voltak 80as tablak, egyebkent lehetett menni 100-al. Aztan mikor emeltek 110re, akkor vegigtablaztak, de immar nem 100as tablakkal, hanem telibe 80assal \o/

Északi szakasz is le van táblázva 80-ra, de minek? :think: Gondolom a szabályosnál élesebbek ott a kanyarok, de azért bőven be lehetne venni mai személyautókkal 110-el azokat. :-)

#18420 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 21. 08:06

??? Hol van az letablazva? Ujpesttol Ecserig talan 2-3 kanyar 80-as, a tobbi 110.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 919
  • 920
  • 921
  • 922
  • 923
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.