HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 922
  • 923
  • 924
  • 925
  • 926
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18461 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 14. 08:49

Idézet

Egy fiatal lány életét vesztette, egy ember súlyos, négy pedig könnyű sérülést szenvedett vasárnapra virradó éjjel a Velencét Pusztaszabolccsal összekötő 6207-es számú úton történt balesetben.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a balesetben érintett, Velence felé tartó autó eddig tisztázatlan okból letért az úttestről, és többszöri átfordulás után a szántóföldön állt meg. A kocsi hátsó ülésén utazó 19 éves lány a helyszínen életét vesztette, az autót vezető fiatal férfi pedig - aki a szonda szerint nem volt ittas - súlyosan sérült. A jármű másik négy utasa - az elsődleges megállapítás szerint - könnyű sérüléseket szenvedett.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18462 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 10:08

Miert van az az erzesem, hogy valoszinuleg nem egy corolla versoban vagy mittomen egy c8-as citroenben ultek hatan? :/
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18463 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 15:55

prekoncepció?
Ciciman is on borda

#18464 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 15. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 08. 13. 20:35

Ha már mellette vagy, és az rádhúzza, meg kell próbálni védekezni. Vagy gyorsítással, vagy lassítással.

Az a baj, hogy ez az elmélet, de sokan hajlamosak megijedni, rosszabb esetben még be is pánikolni, ha először futnak bele ilyenbe.

#18465 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 08. 14. 16:55

prekoncepció?

Nem, Opel Corsa.

http://www.langlovag...szabolcs-kozott
-ZsOlTi-

#18466 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 08. 15. 09:46

Az a baj, hogy ez az elmélet, de sokan hajlamosak megijedni, rosszabb esetben még be is pánikolni, ha először futnak bele ilyenbe.

Azon agyalok, hogy láthatatlan a kocsim. Olyan nehéz észrevenni egy piros accordot? Zsinórban történik meg az velem, hogy allin-t tolok es mondjuk a teherautóval együtt az előttem haladó személyautót is meg akarom előzni, és kirántják elém a kormányt és lassítanom kell. Multkor pl satuznom. Balatonlelle előtti elkerülő, 110es korlátozás. Én úgy kb 130-140el előztem, és a 80al haladó teher mögül próbált meg katapultálni a renault előző gen thalia. Hát eléggé anyázva dobbantottam marha nagyot a féken. És sajna sokszor megtörténik ez. Gondolom mások úgy érzik, hogy ha én előzök biztos szabad a pálya és nyugodtan mehetnek...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#18467 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 23:24

azé pilácsot kapcsoljál
Ciciman is on borda

#18468 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 18. 23:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 08. 18. 22:40

És sajna sokszor megtörténik ez. Gondolom mások úgy érzik, hogy ha én előzök biztos szabad a pálya és nyugodtan mehetnek...

Vagy a tehertől nem lát és ugyanúgy mögé akarmenni. Amúgy én nem nagyon merek így előzni, mi van ha a teher kicentizi, elé nem látsz, utolsó méteren behúzza a kocsit a sor elejére, Veled szembe meg ott vigyorog az áldozat? Én meg ilyet látok sokat.
Make love not Wor.

#18469 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 06:21

Kép

#18470 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 08. 18. 22:40

Azon agyalok, hogy láthatatlan a kocsim. Olyan nehéz észrevenni egy piros accordot? Zsinórban történik meg az velem, hogy allin-t tolok es mondjuk a teherautóval együtt az előttem haladó személyautót is meg akarom előzni, és kirántják elém a kormányt és lassítanom kell. Multkor pl satuznom. Balatonlelle előtti elkerülő, 110es korlátozás. Én úgy kb 130-140el előztem, és a 80al haladó teher mögül próbált meg katapultálni a renault előző gen thalia. Hát eléggé anyázva dobbantottam marha nagyot a féken. És sajna sokszor megtörténik ez. Gondolom mások úgy érzik, hogy ha én előzök biztos szabad a pálya és nyugodtan mehetnek...

110 helyett 140-nél én nem csodálkoznék, hogy a másik nem számít rám... :-)

#18471 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 10:45

Miert, 110-nel meg latszik a tukorben, 130-nal mar nem? :unsure:
Archív:

#18472 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 08. 19. 11:45

Miert, 110-nel meg latszik a tukorben, 130-nal mar nem? :unsure:

De, csak lényegesen hamarabb odaér.

#18473 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 11:15

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 08. 19. 00:24

azé pilácsot kapcsoljál

Mindig tompitottal kozlekedek.

Jahno, a teher van elol. Utana a szemely auto, utana en. Senki nem elozott, en kezdtem elozest mind a ket esetben ami az elmult idoszakban volt (es vicces mod szinte pont ugyan ott). Szoval teher megy 80-al, mogotte szemely auto regota turi, hogy nem tud elozni. Nekem elozhetnekem van, majd amikor mar ledolgoztam a kovetesi tavolsagot a teher mogott halado szemelyauto kirantja a kormanyt elem. En megyek X-el, O meg megy X-50el mondjuk.

Carmaged: igazad van. De ha Te 80al mesz, es valaki mogotted teged eloz (meg az elotted meno tehert is) akkor ha 130al jon akkor nem mesz ki ele, de ha 110el akkor igen? :think:

Amugymeg nem para, van fek a kocsin... csak zavar, hogy az elmult idoszakban meglepoen sokszor tortent mar meg velem ugyan ez a szitu.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#18474 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 08. 18. 20:28

Amennyire ez az autó egyben maradt, 5 db bekötött utas valószínűleg karcolásokkal szállt volna ki belőle.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#18475 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 08. 19. 12:15

Mindig tompitottal kozlekedek.

Jahno, a teher van elol. Utana a szemely auto, utana en. Senki nem elozott, en kezdtem elozest mind a ket esetben ami az elmult idoszakban volt (es vicces mod szinte pont ugyan ott). Szoval teher megy 80-al, mogotte szemely auto regota turi, hogy nem tud elozni. Nekem elozhetnekem van, majd amikor mar ledolgoztam a kovetesi tavolsagot a teher mogott halado szemelyauto kirantja a kormanyt elem. En megyek X-el, O meg megy X-50el mondjuk.

Carmaged: igazad van. De ha Te 80al mesz, es valaki mogotted teged eloz (meg az elotted meno tehert is) akkor ha 130al jon akkor nem mesz ki ele, de ha 110el akkor igen? :think:

Amugymeg nem para, van fek a kocsin... csak zavar, hogy az elmult idoszakban meglepoen sokszor tortent mar meg velem ugyan ez a szitu.

Itt többsávos útról van szó, jól értem?

Pont ez az, hogy mivel nem tudja megbecsülni a sebességedet tükörből, azt sem tudja, hogy mikor fogsz odaérni. B esetben leszarja.

#18476 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 08. 19. 12:27

Pont ez az, hogy mivel nem tudja megbecsülni a sebességedet tükörből, azt sem tudja, hogy mikor fogsz odaérni. B esetben leszarja.

Inkább utóbbi. Mert azért egy 110-130 között nincs nagyságrendi eltérés az odaérkezés idejében. Normális ésszel ha valaki már jön hátulról, akkor nem állok neki előzni, azt a 10-20 másodpercet már kibirom, főleg ha előtte már öt perce megyek a teherautó után. Ez szimplán annyi, hogy a mögöttes forgalmat nem figyeli, amikor meg Boba már előz, akkor ha bele is néz a tükörbe, Boba már épp a holttérben van. És mivel fogalma sincs róla, hogy előzőleg valaki érkezett mögötte, vagy rosszabb esetben képtelen egy olyan logikai összefüggést végiggondolni, hogy ha valaki előzőleg ott volt mögötte, akkor annak most is valahol ott kell lennie, ezért azt hiszi, hogy nincs senki, lazán nekiállhat előzni.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#18477 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 11:37

C. Kúrvára utálja - joggal - a „ki ha én nem piros Corsával mindenkit leszorítok messzirül" típusó spílereket... akiknek hetnékjük van.

#18478 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 08. 19. 12:05

De, csak lényegesen hamarabb odaér.

Tok mindegy, mikor er oda, o eloz engem, ebbol adodoan nekem tilos kimennem ele, ennyi.
Archív:

#18479 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 08. 19. 12:27

Itt többsávos útról van szó, jól értem?

Nem feltétlenül. Ez az a tipikus szar helyzet, mikor a kamion mögött feltorlódik pár autó, és mivel nem vagyunk egyformák meg az autóink sem egyformák, ezért mindenki máshogy értékel egy előzési lehetőséget. Az első még vacillál (esetleg a kamion seggéből rosszabbul is lát ki, mint a második-harmadik autó), mögötte meg kiugrik valaki dupla-tripla vagy semmire, de persze pont abban a pillanatban már az első is menne.

Szerintem ilyenkor 2 probléma van, az egyik a türelem hiánya (mint mindig), a másik meg, hogy senki nem indexel időben. Én ilyen szituban -ha én vagyok az első a kamion mögött és tudom, hogy menni akarok amint lehet- már jóelőre kiteszem az indexet. Ha kint az indexem, akkor -elvileg- hátulról engem nem kezdhet előzni senki.

Szerkesztette: zZsOlTi 2011. 08. 19. 12:13 -kor

-ZsOlTi-

#18480 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 12:15

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 08. 19. 13:12

Nem feltétlenül. Ez az a tipikus szar helyzet, mikor a kamion mögött feltorlódik pár autó, és mivel nem vagyunk egyformák meg az autóink sem egyformák, ezért mindenki máshogy értékel egy előzési lehetőséget. Az első még vacillál (esetleg a kamion seggéből rosszabbul is lát ki, mint a második-harmadik autó), mögötte meg kiugrik valaki dupla-tripla vagy semmire, de persze pont abban a pillanatban már az első is menne.

Szerintem ilyenkor 2 probléma van, az egyik a türelem hiánya (mint mindig), a másik meg, hogy senki nem indexel időben. Én ilyen szituban -ha én vagyok az első a kamion mögött és tudom, hogy menni akarok amint lehet- már jóelőre kiteszem az indexet. Ha kint az indexem, akkor -elvileg- hátulról engem nem kezdhet előzni senki.

Boba példájára kérdeztem, mert 110-es táblát elég ritkán látni egysávoson.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 922
  • 923
  • 924
  • 925
  • 926
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.