HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 925
  • 926
  • 927
  • 928
  • 929
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18521 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 26. 21:35

Idézet: Tigger - Dátum: 2011. 08. 26. 21:36

Na ja, meg hát az óvatos 50, meg a szabályos 80 az már 130. :omg: De nem tud mit tenni szerencsétlen, oda kell érnie valahogy.

Inkább érjen oda lassan (bár tudom, hogy az néha annyit ér, mintha oda se ért volna). Vagy szereljenek bele magassági kormányt, vagy hívjanak koptert.
Vagy valami jó terepjáró képességű mentőből is legyen legalább pár darab, aztán ilyenkor azokat küldik ki, és elmegy az út mellett a fűben, vagy akár toronyiránt. (Persze ez most idehaza nagyobb mese, mint a magassági kormány :) )

Épp itt mutogatták pár hónapja, amikor egy okos rendőr keresztbe állt a pályán --talán mentőnek akart utat biztosítani, ha jól emlékszem?--, aztán egy autós elgázolta. Arra is mondtam, hogy én nem mertem volna odaállni, még ha nyóc villogó meg sziréna lett volna a motoron, akkor sem.

#18522 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 26. 21:41

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 08. 26. 20:27

Visszafelé a tököm se mert volna felmenni.
Jön egy figyelmetlen fasz, aztán hiába szirénáznak, beléjük megy.

Ha mentő kell, akkor gyaníthatóan rendőri intézkedés is van.
A balesetet látja a szembejövő bámészkodó, de a kilométeres kocsisor is feltűnő lehet neki.
Alvó román kamionos ellen még nincs megoldás, akármerre haladsz a pályán.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18523 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 26. 22:12

Idézet: csozsi - Dátum: 2011. 08. 26. 22:41

Ha mentő kell, akkor gyaníthatóan rendőri intézkedés is van.
A balesetet látja a szembejövő bámészkodó, de a kilométeres kocsisor is feltűnő lehet neki.
Alvó román kamionos ellen még nincs megoldás, akármerre haladsz a pályán.

Hát itt a felvételen nem nagyon látszott rendőri intézkedés.
Persze, semmi ellen nincs 100% védelem, de azért jóval kisebb az esélye hogy beléd csattan egy figyelmetlen, amikor a menetiránnyal egyező irányba hajtasz.

Épp múltkor írtam is talán, ismerősnek meg kellett állni a pályán, mert egy kutya beszaladt elé több autóval, és előtte megálltak. A következő nekiment az ő álló autójának. Kiszálltak, erre jött még egy, aki az egésznek még hátulról nekiment. Fényes nappal, egyenes, 5 km-ről látható úton. Azt mondta, utána másztak is ki a korláton rögtön, hátha jön még valaki.

#18524 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 26. 22:25

Idézet: Tigger - Dátum: 2011. 08. 26. 21:36

Na ja, meg hát az óvatos 50, meg a szabályos 80 az már 130. :omg:

Vagyis ~65 (ha feltételezzük, hogy ugyanakkora tömegű valamivel ütközik).

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#18525 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 28. 22:13

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 08. 26. 23:12

... Fényes nappal, egyenes, 5 km-ről látható úton. ...

Aztán ha meg elhangzik itt, hogy gyorsan hajtanak, akkor megy a mellverés. Kapja be az összes vak köcsög, aki még az orráig sem lát. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18526 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 16:33

Idézet

Darázs miatt ütött el egy nőt és a lányát egy férfi
2011. augusztus 29., hétfő, 17:23
MTI

A gyalogosok már majdnem átértek az út túloldalára, amikor a baleset történt - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A 44 éves anya könnyebben, 22 éves lánya súlyosan megsérült, mindkettőjüket a kaposvári kórházba szállították.

Közölte: a gépkocsit vezető 48 éves kaposvári férfi elmondása szerint azért nem vette észre a gyalogosokat, mert egy darázs elvonta a figyelmét.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18527 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 18:38

"Közölte: a gépkocsit vezető 48 éves kaposvári férfi elmondása szerint azért nem vette észre a gyalogosokat, mert egy darázs elvonta a figyelmét."

Ezek után én simán felmenteném a sofőrt. ... a járművezetés alól.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18528 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 29. 18:41

Idézet: Warrior - Dátum: 2011. 08. 29. 19:38

"Közölte: a gépkocsit vezető 48 éves kaposvári férfi elmondása szerint azért nem vette észre a gyalogosokat, mert egy darázs elvonta a figyelmét."

Ezek után én simán felmenteném a sofőrt. ... a járművezetés alól.

Ez már a sokadik... Bár amikor román tarol le valakit ilyen indokkal a 4esen, akkor azért lófaszt.

Fater már rég megmondta, be is jött: http://forum.index.h...67369&t=9016937
Make love not Wor.

#18529 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 09:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 29. 19:41

Ez már a sokadik... Bár amikor román tarol le valakit ilyen indokkal a 4esen, akkor azért lófaszt.

Fater már rég megmondta, be is jött: http://forum.index.h...67369&t=9016937

Nem számít semmit.
A darázs is ugyanaz, mintha bármi más vonta volna el a figyelmét, ugyanúgy az ő hibája.

#18530 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 09:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 29. 19:41

Ez már a sokadik...

Nem csak itthon probléma:

Kép

Kép

#18531 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 10:55

Szerintem ez ugyan az a helyzet, hogy vajon lehet-e egy X5-ös tulaj mozgássérült? Miért ne, csak mikor meglátunk egyet mozgáskorlátozott helyen, akkor nem arra gondolunk, hogy biztos tolókicsival jár különben, hanem hogy szellemi nyomorék. Vagyis egy kisebbségnek lehet komoly gondja egy darázzsal, de egy nagyobb hangú, barom társaság miatt őket is megbélyegzik.

Az hogy lakásban, hogyan viselkedsz mikor meglátsz egy darazsat vagy méhet, nagyon más, mint mikor vezetés közben repked körülötted, főleg ha még allergiás is vagy rá. Mert ha a nappaliban veszed észre, akkor felálsz, hozod a "Mit hazudtak a politikusok?" I. kötetet és szolidan rádobod. Míg autóban ülve kicsit másabb. Mert ugye vannak a jó tanácsok: ne mozogj, ne hergeld stb. Csak ugye váltani és kormányozni is kéne valahogy, és nagyon nem vicces ha olyankor a karodon akar megpihenni. És a csípésre/szúrásra különféle allergiás reakciók lehetnek (a különféle méretű dagadástól kezdve a fulladásig bármi), ami megint csak nem vicces.

Ugyan ez a különféle fóbiáknál is fenn áll. Sokszor nem tudni miért alakul ki, vannak nagyon viccesen hangzók, csak aki abban szenved vagy leblokkol teljesen vagy hisztérikus rohamban tör ki.

Például ott van tesóm. Írtózik a pókoktól, igaz már enyhült ez a félelem. Ha ma meglát egyet a szobában, akkor csak komplett Magyarország telefonkönyvvel csapkodja percekig, majd még egy kis benzinnel is megküldi és felgyújtja, biztos, ami biztos alapon. Régebben másnak kellett mindig a pók problémát megoldani. Sokáig laktunk együtt (hol szülőknél, hol albérletben), és volt olyan, hogy ha meglátott a szobában egy pókot, addig nem volt hajlandó bemenni, amíg meg nem öltem vagy ki nem vittem a szomszéd városba. Egyik alkalommal mikor autóval mentünk valahova, én vezettem, ő az anyósülésen ült, meglátott egy pókot, ami a szélvédőn belül mászott. Már csatolta is ki az övét, és nyitotta az ajtót, hogy ő itt és most kiszáll. A mozgó autóból. És kb olyan 20 éves volt ekkor.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#18532 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 11:28

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2011. 08. 30. 11:55

Már csatolta is ki az övét, és nyitotta az ajtót, hogy ő itt és most kiszáll. A mozgó autóból. És kb olyan 20 éves volt ekkor.

Túlélte?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18533 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 12:49

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 08. 26. 22:35

Épp itt mutogatták pár hónapja, amikor egy okos rendőr keresztbe állt a pályán --talán mentőnek akart utat biztosítani, ha jól emlékszem?--, aztán egy autós elgázolta. Arra is mondtam, hogy én nem mertem volna odaállni, még ha nyóc villogó meg sziréna lett volna a motoron, akkor sem.

mikor vonulgattunk a klubbal annó nyáron, nálunk is elcsaptak egy biztosító motoros rendőrt az Oktogonnál... szerencséje volt, kvázi kilőtték alóla a motort, ehhez képest nem esett nagyot, nem lett semmi baja - de a mocit totálra törte az autós, aki se nem látta se nem hallotta a megkülönböztetőket használó kétkerekűt.

-C0pp3rM!n3-

#18534 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 13:51

Szerintem ez ugyan az a helyzet, hogy vajon lehet-e egy X5-ös tulaj mozgássérült? Miért ne, csak mikor meglátunk egyet mozgáskorlátozott helyen, akkor nem arra gondolunk, hogy biztos tolókicsival jár különben, hanem hogy szellemi nyomorék. Vagyis egy kisebbségnek lehet komoly gondja egy darázzsal, de egy nagyobb hangú, barom társaság miatt őket is megbélyegzik.

Az hogy lakásban, hogyan viselkedsz mikor meglátsz egy darazsat vagy méhet, nagyon más, mint mikor vezetés közben repked körülötted, főleg ha még allergiás is vagy rá. Mert ha a nappaliban veszed észre, akkor felálsz, hozod a "Mit hazudtak a politikusok?" I. kötetet és szolidan rádobod. Míg autóban ülve kicsit másabb. Mert ugye vannak a jó tanácsok: ne mozogj, ne hergeld stb. Csak ugye váltani és kormányozni is kéne valahogy, és nagyon nem vicces ha olyankor a karodon akar megpihenni. És a csípésre/szúrásra különféle allergiás reakciók lehetnek (a különféle méretű dagadástól kezdve a fulladásig bármi), ami megint csak nem vicces.

Akinek ilyen gondja van, az tartson magánál ellenszert.
Egyszer megtámadtak méhek, azt hitték, hogy a mézüket akarom, vagy a f*sz tudja, pedig én csak futottam a természetben. Valami hülye meg túl közel tette le a kaptárakat az úthoz. Én meg nem tudtam, hogy el kell kerülni 5-10 méterre, és azelőtt is elfutottam az utak szélére tett kaptárak mellett, ezért nem gondoltam, hogy megtámadnak. Jó 100-200 méteren át üldöztek.
Kicsit pipa lettem, azt hittem éjjel, amikor a méhek már alszanak, visszamegyek és gázolajjal felgyújtom az egész kócerájt, de aztán lecsillapodtam.
Azóta tudom, hogy vigyázni kell, de ettől nem fogok kiugrani a kocsiból, ha egyet meglátok.
Ha megcsíp, hát megcsíp, nem egy akkora fájdalom, hogy ne lehetne kibírni.

Ugyan ez a különféle fóbiáknál is fenn áll. Sokszor nem tudni miért alakul ki, vannak nagyon viccesen hangzók, csak aki abban szenved vagy leblokkol teljesen vagy hisztérikus rohamban tör ki.

Például ott van tesóm. Írtózik a pókoktól, igaz már enyhült ez a félelem. Ha ma meglát egyet a szobában, akkor csak komplett Magyarország telefonkönyvvel csapkodja percekig, majd még egy kis benzinnel is megküldi és felgyújtja, biztos, ami biztos alapon. Régebben másnak kellett mindig a pók problémát megoldani. Sokáig laktunk együtt (hol szülőknél, hol albérletben), és volt olyan, hogy ha meglátott a szobában egy pókot, addig nem volt hajlandó bemenni, amíg meg nem öltem vagy ki nem vittem a szomszéd városba. Egyik alkalommal mikor autóval mentünk valahova, én vezettem, ő az anyósülésen ült, meglátott egy pókot, ami a szélvédőn belül mászott. Már csatolta is ki az övét, és nyitotta az ajtót, hogy ő itt és most kiszáll. A mozgó autóból. És kb olyan 20 éves volt ekkor.

Igen, van akinek rossz érzése van pókoktól vagy egerektől, vagy békától, vagy bármitől, de azért ez nem átlagos viselkedés, hogy menet közben kiugrik.
Nem akarlak megsérteni, de lehet kezeltetni kellene.

#18535 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 13:53

Idézet: csozsi - Dátum: 2011. 08. 30. 12:28

Túlélte?

Persze, valszeg nem ugrott ki, csak a hiszti volt.
Ha ő vezet, akkor mi van, ha meglát egy pókot? James Bond módjára kiugrik, a kocsi meg gurul tovább? Az utas meg kormányoz a jobb elsőből :D

Szerkesztette: Sparow2 2011. 08. 30. 13:56 -kor

#18536 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 15:29

Idézet: csozsi - Dátum: 2011. 08. 30. 12:28

Túlélte?

Túl. Még időben sikerült megállnom.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#18537 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 15:43

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 08. 30. 14:51

Akinek ilyen gondja van, az tartson magánál ellenszert.
Egyszer megtámadtak méhek, azt hitték, hogy a mézüket akarom, vagy a f*sz tudja, pedig én csak futottam a természetben. Valami hülye meg túl közel tette le a kaptárakat az úthoz. Én meg nem tudtam, hogy el kell kerülni 5-10 méterre, és azelőtt is elfutottam az utak szélére tett kaptárak mellett, ezért nem gondoltam, hogy megtámadnak. Jó 100-200 méteren át üldöztek.
Kicsit pipa lettem, azt hittem éjjel, amikor a méhek már alszanak, visszamegyek és gázolajjal felgyújtom az egész kócerájt, de aztán lecsillapodtam.
Azóta tudom, hogy vigyázni kell, de ettől nem fogok kiugrani a kocsiból, ha egyet meglátok.

Hála az Istennek nem vagyok allergiás semmire, ahogy elnézem te se, a különbség annyi, hogy én át tudom érezni.
Nagyon nem ugyan az futni az erdőben méhek között, mint 80-90-130-al vezetni a kocsiban. Azért ha kicsit elgondolkozol rajta, akkor elég nagy böszmeség olyat írni, hogy tartson magánál ellenszert, mert az ilyen emberek tartanak, csak nagyon nem mindegy, hogy a nappaliban vagy egy erdőben való futás közben kell beadni, esetleg autópályán 130-al. És mint írtam, embere vállogatja a reakciós tüneteket. Ez nem az, hogy most kibirom-e fájdalmat, hanem hogy meghal-e ott helyben vagy sem. Még nem volt benne részem, de szerintem nagyon szar lehet 130-al, beszűkült légcsővel kormányozni.

Idézet

Igen, van akinek rossz érzése van pókoktól vagy egerektől, vagy békától, vagy bármitől, de azért ez nem átlagos viselkedés, hogy menet közben kiugrik.
Nem akarlak megsérteni, de lehet kezeltetni kellene.

Átlagosabb, mint hinnéd. A félelem ezeknél az embereknél (betegeknél, mert azok) hihetetlen dolgokra képes. Némelyik se lát, se hall abban az állapotban. Hülye példa, de kb olyan tüneteket tudnak produkálni egyesek, mint mikor valaki epilepsziás rohamot kap. Annak is magyarázhatod olyankor nyugodtan, hogy ez most minek kell.
Nem kell(ett) kezeltetni, kicsit már nyugodtabban viseli, önképzés révén. (Amolyan stressz túlcsordulásos kezelés.)

Idézet

Szerintem ez tisztán mutatja, hogy mi az, amit ebben a helyzetben nem értesz. Allergiás embereknél nem az a kérdés, hogy mennyire fáj, hanem hogy meddig tud életben maradni csípés után. Például feketeözvegy, a pók. Te vagy én simán túléljük ha belénk csíp, egy idős ember belehal.

Szerkesztette: Daihelyon 2011. 08. 30. 15:52 -kor

Csak azért is.

#18538 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 15:58

"az autó sofőrje a piros lámpa ellenére megelőzte a kocsisort, és a sínekre hajtott" :bolond:

-C0pp3rM!n3-

#18539 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 16:05

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2011. 08. 30. 16:43

Szerintem ez tisztán mutatja, hogy mi az, amit ebben a helyzetben nem értesz. Allergiás embereknél nem az a kérdés, hogy mennyire fáj, hanem hogy meddig tud életben maradni csípés után. Például feketeözvegy, a pók. Te vagy én simán túléljük ha belénk csíp, egy idős ember belehal.

Így van. Nem is kell allergia, elég egy fóbia. Nekem pl. tériszonyom van, ami ellen folyamatos "tréningezek", de mindig meg fog maradni. Már fel tudok menni az esztergomi bazilika tetejére, de egy 2 (!) méteres létrának a tetejére nem, ha nem foghatok semmit. Ismerős klausztrofób, nála pl. nem lehet az összes ajtó és ablak becsukva + redőny lehúzva. Ez ellen nem tudsz mit tenni, próbálta pszichomókussal is, semmi. Volt egy gyerekkori sokk, bennmaradt, benn is fog maradni.

#18540 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 17:31

Akkor ennek tudatában kell vezetni, ill. lehet, hogy alkalmasság/orvosi kérdése már a dolog.

Az allergia ellen nincs mit tenni, ha valaki allergiás a méhcsípésre, az simán kerülhet az életébe is. Aki nem allergiás, annak fingja sincs erről, mert pl. engem is megcsíp, naés? Van allergiás ismerősöm, aki nem fél a méhtől (nincs semmi fóbia), mégis, a csípés után már szinte rohamot kap. Orvos azt mondta, hogy azért veszélyes az ilyen allergia, mert minden egyes csípéssel csak rosszabbodik a helyzet. Szóval ha allergiás valaki, az nagyon is komoly dolog. És nem tehet róla. S nem is zárhatja ki. Meg kell tanulni a helyes reakciót.

(de gyanítom, hogy a kormány félrerántások számának gyarapodásával a magyar rájön hogy ebben milyen lehetőségek rejlenek, aztán hirtelen mindenki a mocsok darazsakra fogja fogni a dolgot, mert azt már úgysem lehet bizonyítani)

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 925
  • 926
  • 927
  • 928
  • 929
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.