HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 984
  • 985
  • 986
  • 987
  • 988
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#19701 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 04. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 03. 03. 23:06

:offtopic: Már elnézést, de pontosan a magam nevében nyilatkoztam. Akinek véres a szája, nem biztos, hogy a "béke" nevében beszél, attól függetlenül, hogy elütött-e már valakit, avagy sem. :smoker:

ps.: én is megkérdezhettem volna, hogy ezzel mit szerettél volna mondani:

Én csak annyit, hogy kresz könyv első sora az volt annó: veszélyes üzem
ez egy kurvanagy kamionnal hatványozottan igaz
és lehet keresni kifogásokat, hogy éhenhal meg ilyenek, attól még nem lesz más a helyzet
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#19702 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 04. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2012. 03. 04. 08:22

Koszi, bar az lemaradt, hogy nem friss tortenet ez - viszont jo pelda arra, hogy adott esetben a nagyobbnak van elsobbsege

Az autókhoz szokott autós szeme nagyon könnyen átsliklik a drótszamáron sajna.... (
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#19703 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 06. 08:09

Ma reggeli friss:
Árpád híd, budai oldal, Szentlélek tér. Állok a HÉV megállóban a híd alatt, pont rálátok arra a kétsávos utcára, ami a híd oldalán jön le (a Ra**** hotel mellett). Van ott egy zebra, lámpa nélkül. Autósok jellemzően megállnak, bár nincs nagy gyalogos forgalom ilyen korán (6:45 körül). Jön a mentő visítva, villogva a Vörösvári út felől, minden autós húzódik, erre két idősebb nő szívbaj nélkül kisétál komótosan zebrára, a mentős meg fék, kormány balra és éppen elsuhan előttük. Hallaniuk kellett, hacsak nem totál süketek, és látniuk kellett, hacsak nem éjsötét vakok. Feltételezem, hogy egyik sem, mert a mentő után fordulva járt a szájuk és a fejüket rázták... A kabátzsebem mélyén volt a telefon, sajnos nem volt már időm lefilmezni.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#19704 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 06. 19:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 03. 04. 08:38

Én csak annyit, hogy kresz könyv első sora az volt annó: veszélyes üzem
ez egy kurvanagy kamionnal hatványozottan igaz
és lehet keresni kifogásokat, hogy éhenhal meg ilyenek, attól még nem lesz más a helyzet

A veszélyes üzem a közlekedés bármely résztvevőjére igaz. Mérettől, súlytól, sebességtől függetlenül. A jármű, legyen kamion, gyalogos, személyautó, nem lövedék, nem feltétlenül rombol. Próbáltam elmesélni, belátom, hogy hiába, egy kamion és a sofőrje nem alszik el gyakrabban, talán inkább ritkábban mint eg hozzád hasonló sofőrfenomén. És egy fos f azstrával is okozhatsz katasztrófát, mert ha kisiklik miattad egy vonat, vagy egy kamionsofőr félrerántja a kormányt miattad, és fokozhatnánk...
De tudjuk, Te nem, TE nem fogsz, amit te most átélsz, bemesélsz magadnak és próbálsz előadni nekünk, az kőbe vésett igazság.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#19705 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 06. 20:00

En ott az Arpad hid alatt olyat lattam, hogy az egyik nagyokos azt hitte, hogy ami a hid alatt kanyarodik befele a Szentlelek terre a Timar utca felol jovet, na o azt ott ketsavos. Marhanagy makja volt, hogy piros volt a lampa, aztan a zebranal eszmelhetett, hogy itt biza szembol is jonnek.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#19706 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 06. 20:01

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 03. 06. 19:51

Próbáltam elmesélni, belátom, hogy hiába, egy kamion és a sofőrje nem alszik el gyakrabban, talán inkább ritkábban mint eg hozzád hasonló sofőrfenomén.

Készséggel elhiszem. A probléma csak annyi, hogy ezek szerint az M0-on a rendszeres összefutások, a kisebbekre rendszeres ráhúzások és egyebek nem a lankadó figyelem, hanem a szándékosság szülöttei. Nos?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19707 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 06. 21:56

... És egy fos f azstrával is okozhatsz katasztrófát, ...

Nem kell ahhoz semmi, elég elütni valakit, aki ott meghal, aztán azt bármivel meg lehet tenni, még vonat sem kell. Bármilyen kocsival el lehet húzni bárkit.

Én - és lehet, hogy kiröhögnek majd páran - pl. nem csak azért nem akartam "keményebb" kasznit választani (azaz papírkocsival jártam és járok), merthogy drágább, vagy ilyesmi, hanem épp mert puhább, s ne az legyen a szempont, hogy én alapból nagyobb biztonságban legyek. Mert akkor tudat alatt jobban el tudtam volna "szabadulni", aztán lehet, hogy azt más bánná, hisz nekem nem annyira lenne bajom ütközésnél, mint a másik félnek.
Hanem az van, hogy TUDOM, hogy puha a kocsi, aztán alapból jobban vigyázok, nem szabadulok el még tudat alatt sem, mert tudom, hogy ha ütközök, én nagyobb eséllyel maradhatok ott. És ennél nagyobb óvatosságra tanító dolog nincs a világon. Aki nem hiszi, nem baj, nem kell ezt elhinni, de statisztikailag nagyobb, keményebb gépekkel ütköznek, ill. okoznak bajt legtöbbször. még akkor is, ha a papírkocsi a szenvedő fél.

Természetesen az általam idézett helyzetekről beszélek, amikbe bele tudok szólni. Nem olyanokról van szó, amikor leesik elém egy 7 oktávos zongora.

Meg kell tanulni biztonságosan vezetni, közlekedni, nagyjából ennyi. Ehhez idő kell, egyre több, ill. folyamatosan. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19708 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 06. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 03. 06. 20:01

Készséggel elhiszem. A probléma csak annyi, hogy ezek szerint az M0-on a rendszeres összefutások, a kisebbekre rendszeres ráhúzások és egyebek nem a lankadó figyelem, hanem a szándékosság szülöttei. Nos?

Épp ezt mondom én is. Ha pl. (fizikai lehetetlenség persze, Dex szokott ilyeneket kérdezni) egy kamionban is ugyanolyan veszélyes volna karambolozni, mint egy Suzukiban, akkor tutira óvatosabban mennének ők is. A méret parancsol. Csak tényleg az a baj, hogy előítélet van, amikor mások ellen alkalmazzuk a fizika (vagy más) törvényeit, az nem szép. A közlekedésben nincs alá- ill. fölérendeltség. Max. a szabályok szintjén. A résztvevők egyformák, az utolsó hülye is ugyanannyit ér, mint bárki. Meg a racsing hmcs is. De az a baj, hogy sokan fejben másképp látják alapból, hát miért látnák így az úton, hisz ott is ugyanazok a fejek vannak, mint az élet egyéb területein.
Ebből következik, hogy az úton való magatartási és egyéb -tartási zavarokat nem ott, az úton kell rendbe hozni (mert a probléma nem azon a szinten keletkezett), hanem fejben - akkor van esély, egyébként ki tudja. Más szóval: lehet kitalálni akármilyen kicsavart szabályokat, még rosszabb lesz a helyzet, mindaddig, amíg gondolkodni nem kezdünk.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19709 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 07. 00:53

En amikor az M0-on tartosabban megyek (80-85 kozotti tempoval), akkor minimum 2-3 teherauto eloz meg. Ketlem, hogy lankado figyelem, mint inkabb a szandekossag miatt... Az ilyen szandekos gyorshajtas es kovetesi tavolsag be nem tartasa szokta eredmenyezni a sok rafutasos balesetet es egyebeket. Nem alszanak azok ott el vagy faradtak (ezt mondjak), hanem sietnek. Mivel azonban egy normal autopalyaval ellentetben az M0-on nincs hova lehuzodni, felrerantani a kormanyt, marad a baleset. (Tovabbra sem ertem, hogy otthon miert nem mernek sokkal-sokkal gyakrabban kovetesi tavolsagot, ha egyaltalan teszik.)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#19710 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 07:51

Új parkolási zónák
Mivel a III. kerület miatt érintett vagyok (pont azon a háromszögön belül lakom), az autót el fogom adni... Nem igazán értem ezt a "lakosok panaszkodtak" kitételt, mert a belső parkolókban mindig van hely. Akik kintről jönnek, jellemzően a Vörösvári mentén szoktak megállni a szervízúton, vagy a rendelő előtti parkolóban, esetleg a Flórián térnél. A szombat délelőtt az egyetlen, amikor húzósabb a helyzet, de akkor piacnap van a rendelőnél, így érthető.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#19711 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 08:49

Ha a teruleten belul laksz, kapsz ingyenes parkolast az onkoritol. Igaz, csak az elso autora. Meg ha oda vagy bejelentve. Meg ha...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#19712 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2012. 03. 13. 07:51

Új parkolási zónák
Mivel a III. kerület miatt érintett vagyok (pont azon a háromszögön belül lakom), az autót el fogom adni... Nem igazán értem ezt a "lakosok panaszkodtak" kitételt, mert a belső parkolókban mindig van hely. Akik kintről jönnek, jellemzően a Vörösvári mentén szoktak megállni a szervízúton, vagy a rendelő előtti parkolóban, esetleg a Flórián térnél. A szombat délelőtt az egyetlen, amikor húzósabb a helyzet, de akkor piacnap van a rendelőnél, így érthető.

Egyszerűbb lenne, ha körben a Budapest táblától-tábláig fizetős parkoló lenne lassan az egész város. Csak a pénz jöjjön be mindenhonnan az a lényeg. Miért nem építenek a város szélére parkolókat? Nem lenne zsúfoltság.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#19713 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 13. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2012. 03. 13. 08:55

Miért nem építenek a város szélére parkolókat? Nem lenne zsúfoltság.

Dehogynem.
Make love not Wor.

#19714 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 09:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 13. 09:01

Dehogynem.

De talán nem, ha fizetős lenne ahova most áll. Inkább kint megállna és bemenne bkv-val. Valószínüleg most is ezt teszi csak beljebb áll meg és onnan bkv.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#19715 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 03. 13. 08:49

Ha a teruleten belul laksz, kapsz ingyenes parkolast az onkoritol. Igaz, csak az elso autora. Meg ha oda vagy bejelentve. Meg ha...

Ó, igen, tudom én, hogy "ha"... ezért sírok. :)

#19716 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 13. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2012. 03. 13. 09:14

De talán nem, ha fizetős lenne ahova most áll. Inkább kint megállna és bemenne bkv-val. Valószínüleg most is ezt teszi csak beljebb áll meg és onnan bkv.

Ezt meg feltételezni is nehéz. Itt cégnél vannak páran, akik szomszéd faluból járnak be, csak hazafelé már nem megy tömegköz, vagy anyóséknál a szomszéd városba is nehéz eljutni, midegyik most is fél útig autóval megy, onnan ameddig lehet tömegköz. Ezt sínylették meg az Esztergomi út környékén lakók, sokan ott a panelok körül szórták el az autót, most bevezették a fizetős parkolást, ismerős iroda gyorsan el is költözött onnan, azzal csak a szopás van mindenkinek. Igazából az ingyenes verzió sem az igazi, szóval fene tudja, de míg Pesten a belvárosi bérház elé nem fér annyi autó, mint ahány júzernek bent kocsija van, innentől fene megette.
Make love not Wor.

#19717 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2012. 03. 13. 11:45

Ó, igen, tudom én, hogy "ha"... ezért sírok. :)

Szerintem teljesen jogos igény, hogy csak bejelentett lakos kapjon engedélyt. ;-)

#19718 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 19:46

A veszélyes üzem a közlekedés bármely résztvevőjére igaz. Mérettől, súlytól, sebességtől függetlenül. A jármű, legyen kamion, gyalogos, személyautó, nem lövedék, nem feltétlenül rombol. Próbáltam elmesélni, belátom, hogy hiába, egy kamion és a sofőrje nem alszik el gyakrabban, talán inkább ritkábban mint eg hozzád hasonló sofőrfenomén. És egy fos f azstrával is okozhatsz katasztrófát, mert ha kisiklik miattad egy vonat, vagy egy kamionsofőr félrerántja a kormányt miattad, és fokozhatnánk...
De tudjuk, Te nem, TE nem fogsz, amit te most átélsz, bemesélsz magadnak és próbálsz előadni nekünk, az kőbe vésett igazság.

Nem értem a támadásod, én nem mesélek be semmit. Ja és vegyél vissza a személyeskedésből. Én nem baleseteztem. Ellenben akit eltéltem, igen.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#19719 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 20:08

M2-esen történt halálos baleset

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19720 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 14. 07:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 03. 13. 16:55

Szerintem teljesen jogos igény, hogy csak bejelentett lakos kapjon engedélyt. ;-)

Hosszú lenne elmagyarázni... de amúgy igazad van, ezért sírok. :)

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 984
  • 985
  • 986
  • 987
  • 988
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.