Idézet: Eleanor - Dátum: 2012. 07. 12. 17:55
Nem tudom, hogy jól értelmezem-e ezt. Sokszor látni az autópályákon, a leállósávban álló kamiont (nem a kamionnal van a bajom, de náluk fordulhat elő hosszabb veszteglés) Ami már köbe van bójázva, táblázva. Műszaki hiba miatt áll. Akár 2 napig is, mert Lengyelországból jön érte valaki aki elvontatja. És a mostani szabályok szerint nem követ el szabálysértést. Nekem egyszer volt egy hasonló sztorim, belföldön, kamionnal lerobbantam, jöttek is értem, de eltelt kb. 8 óra addig. Háromszög, villogó, kutyafasza ki volt rakva, egyszercsak negállt egy rendőr és kérdezte, hogy mi van. Én mondtam. Nagy hangon azt mondta, hogy ha 30 percen belül nem visznek el innen akkor majd ő elvontattat valami autómentővel. Akkor kérdeztem vissza, hogy milyen szabály írja elő azt, hogy meddig állhatok a leállósávban műszaki hiba miatt? vörösödött a feje, de elment. 20 perc múlva a KPM körbebójázott. De ez nem jó, már régen szabályozni kellett volna. Vontassanak ki az első biztonságos helyig minél hamarabb.
Pont hétfőn láttam, az A2-es autópálya bécsi szakaszán,( pedig 3 sávos, mondjuk vannak szűkítések mert átépítik) hogy a rendőr kötéllel vontat ki egy személyautót a következő kijáratig. Pénzért tette-e vagy nem ezt nem tudom. Mindenesetre egy torlódást vagy egy balesetveszélyt előzött meg az biztos.

Súgó
A téma zárva.