Nem, 10-ből 11-et adnék neki. Amivel több mint egy éve játszom összesen 360 órát, azt egy elég jó befektetésnek gondolom. Számomra nagyon nagy az újrajátszhatósági faktor. Eljutottam a Fallout4-el oda, hogy már saját feladatokat találtam ki magamnak.
Pl. Csináljak egy olyan gyárat, ahol egy gyártósorral gyártsunk 4 féle kaját. Vagy van az IKEA-ban ez a golyós medence a gyerekeknek azt csináljuk meg Fallout4-ben Steelballból, meg kosárlabdából stb. és tudom, hogy murva messze vagyunk a Fallout világtól, de a történet maga 60 óra alatt simán kivégezhető és egyébként mi a francért csinálnád meg újra?!
Egyszer csináltam egy olyat is, hogy játékmackókat gyártottam, a gyártósor egy mortarban végződött, ami a 100. mackó legyártásakor az egész tartalmát automatikusan a levegőbe röpítette így létrehozva egy mackóesőt (meg laggot).
Vagy pl. csináltam egy veszteségkalkulátort counterekkel Slogon, ahol tarberry-ből gyártottam kész kaját. És csak utána jöttem rá, hogy a készkaját kevesebbért tudom eladni, mint az előállításához felhasznált nyersanyagokat. És akkor mindig amikor legyártottam egy egységet akkor a counter ugrott hetet, mert pont 7 caps volt a veszteség egyésgenként.
Most pl. aug. 20. kapcsán egy 1 perces tüzijátékot szeretnék csinálni falloutban, mert vannak ilyen launcherek, amikbe mindenféle színes bombákat lehet tölteni. Arra gondoltam, hogy interval switchek segítségével a launcherek egy része 3 mp-enként lőne egyet-egyet a másik része 5mp-enként és így tovább különböző időközönként, illetve lenne egy időjárás váltó launcher, ami a békés nyugodt éjszakából 20 mp-enként varázsolna nukláris atomvihart vagy esőt és vissza. A show végén pedig négy mortárból fellőnénk egy csomó ghoul hullát a levegőbe. Az egyik dlc hozott egy olyan lehetőséget, hogy csapdákat lehet építeni, ami időközönként el el kap egy-egy ellenséges lényt (kutyától a deatclawig, a raidertől a ghoulig bármit). Ergo a ghoul hullákat is könnyű előállítani. De lehet, hogy a zöld szupermutánsok jobban színesítenék a showműsort...
Na ezért kap 10-ből 11-et ez a játék, mert ennyi baromságot egyik másik játékban sem lehet csinálni.

)) Ahogy írtam az előző hsz.-ben, hogy tényleg csak a képzelőerő és a kreativitás szab határt.
Apró problémáim talán az, hogy az építgetős részt lehetett volna egy picit felhasználóbarátabbá tenni. Ilyenekre gondolok pl., hogy az egyes elemfajták fa, beton, fém stb. automatikusan kapcsolódhatnának egymáshoz, hogy ne kelljen alternatív módokon mókolni ezekkel. Meg az építési limitet magasabbra kellett volna tenni. Ezekre van mod, de játékon belül is ki lehet játszani terminálos parancsok nélkül is, de tény, hogy mókolás.
Nálam a Fallout3 8/10 a rengeteg bug, kifagyás, lefagyás miatt, ami azért rombolta a játékélményt, bár szerencsére a sűrű mentések miatt azért annyira nem fájt, és maga a játék volt olyan jó, hogy ne 5/10 legyen. Újrajátszási faktor nem túl nagy, mert ha végigviszed mondjuk 2-szer nem fogod mégegyszer.
Az NV 9/10 mert ott egyenlőtlenek voltak a frakciók az NCR uralta a pálya 70%-át és mire a légióhoz értem már eléggé nem szerettek a légiósok és így nem is lehetett igazán tiszta légiós karaktert csinálni. A 4-ben jobban megoldották ezt és a pálya nincs felosztva az egyes frakciók között. Így pl. ha intézetes karakterrel játszom akkor sem kezdenek a testvériség tagjai egyből lőni rám, legalábbis a játék közepén még nem. Ettől függetlenül sok fejlődés volt a 3-hoz képest, pl. craftolás, itt jelentek meg a frakciók, survival mód, amiket a 4. részben tökéletesítettek.