Kőkemény ezervalahányszáz forintért megvettem a Best of Activision kiadást, egyszerűbb volt mint letölteni. Az azért elég vicces, hogy 3 CD-n adták ki. (Akkoriban még lehet, hogy sokkal drágább volt a DVD mint a 3 CD?? :confused: ) Na mindegy. Ma vittem végig másodjára a játékot, még anno 2005-ben vittem végig először. Szvsz. 2004-ben a legszebb játék/engine volt. A hangulata még így 5 év távlatából is nagyon üt. Bár a játék nagyon erőteljesen rádolgozik a "búú faktorra", azaz az ijesztgetésekre, ezt hanghatásokkal és hirtelen az arcomba robbanó ellenségeses démonokkal éri el. Ugyanakkor a játék a játékost folyamatos feszültségben tartja, főleg a sötét, szűk folyósokkal.
Az engine egyetlen hibája az, hogy nem nagyon tud mit kezdeni a nagy nyitott terekkel, ezt valamelyest orvosolták a Quake4-ben, ami a nevéhez nem volt méltó játék. Én végig se vittem. De még azt a játékot is a szűk, kis területek jellemezték. Az engine erőssége a fény, árnyék hatások. Ebben a tekintetben nagyon is előre mutató volt.
A játék maga nem túl hosszú, de nem is túl rövid, olyan 6-8 óra gameplay van benne, ha valaki nem rohan végig rajta egy rózsaszínkarszalaggal a karján a legkönnyebb fokozaton. Szvsz. ezt a játékot sem szabad a legkönnyebb fokozaton játszani, mivel nem nagyon van történet, illetve eléggé érdektelen, ezért a játék akkor válik élvezetessé, ha van kihívás.
Tulajdonképpen az összes klasszikus Doomban megismert fegyvert újra láthatjuk a láncfűrésztől egészen a BFG-ig.
Az ellenségek is ugyanúgy megvannak. A legidegesítőbbek a lost soulok, inkább egy Mancubus mint ebből egy csapat.

Sokakat zavart az, hogy a zseblámpát nem lehetett rászerelni valamelyik fegyverre. Megmondom őszintén engem sose zavart. Ha kellett a lámpa elővettem, ha már nem kellett eltettem.
Nem nagyon tudok negatívumot felhozni, talán csak annyit, hogy jó lett volna nagyobb tereket is becsempészni a játékba.
Értékelés: 99%
Doom 3 Romance :Đ

Súgó
A téma zárva.