HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#311 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 23. 18:55

Doom 3 (2004) x2

Kőkemény ezervalahányszáz forintért megvettem a Best of Activision kiadást, egyszerűbb volt mint letölteni. Az azért elég vicces, hogy 3 CD-n adták ki. (Akkoriban még lehet, hogy sokkal drágább volt a DVD mint a 3 CD?? :confused: ) Na mindegy. Ma vittem végig másodjára a játékot, még anno 2005-ben vittem végig először. Szvsz. 2004-ben a legszebb játék/engine volt. A hangulata még így 5 év távlatából is nagyon üt.  Bár a játék nagyon erőteljesen rádolgozik a "búú faktorra", azaz az ijesztgetésekre, ezt hanghatásokkal és hirtelen az arcomba robbanó ellenségeses démonokkal éri el. Ugyanakkor a játék a játékost folyamatos feszültségben tartja, főleg a sötét, szűk folyósokkal.

Az engine egyetlen hibája az, hogy nem nagyon tud mit kezdeni a nagy nyitott terekkel, ezt valamelyest orvosolták a Quake4-ben, ami a nevéhez nem volt méltó játék. Én végig se vittem. De még azt a játékot is a szűk, kis területek jellemezték. Az engine erőssége a fény, árnyék hatások. Ebben a tekintetben nagyon is előre mutató volt.

A játék maga nem túl hosszú, de nem is túl rövid, olyan 6-8 óra gameplay van benne, ha valaki nem rohan végig rajta egy rózsaszínkarszalaggal a karján a legkönnyebb fokozaton. Szvsz. ezt a játékot sem szabad a legkönnyebb fokozaton játszani, mivel nem nagyon van történet, illetve eléggé érdektelen, ezért a játék akkor válik élvezetessé, ha van kihívás.

Tulajdonképpen az összes klasszikus Doomban megismert fegyvert újra láthatjuk a láncfűrésztől egészen a BFG-ig.

Az ellenségek is ugyanúgy megvannak. A legidegesítőbbek a lost soulok, inkább egy Mancubus mint ebből egy csapat. :mad: Aprók, nehéz eltalálni őket és bosszantóak.
Kép

Sokakat zavart az, hogy a zseblámpát nem lehetett rászerelni valamelyik fegyverre. Megmondom őszintén engem sose zavart. Ha kellett a lámpa elővettem, ha már nem kellett eltettem.

Nem nagyon tudok negatívumot felhozni, talán csak annyit, hogy jó lett volna nagyobb tereket is becsempészni a játékba.

Értékelés: 99%

Doom 3 Romance

#312 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 21:16

99% ?

Hűűha. Hát nem tudom. Én eddig 3x estem neki a játéknak, de kb 2 óra volt a max, amíg jutottam vele. De biztosan az én hibám. :'] Majd idővel megpróbálkozom vele újra...
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#313 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 21:31

Na jah. A játék nagyon kibaszós. Pl. a vége felé volt egy ajtó, ami le volt zárva, nosza keresgéltem hozzá a PDA-t, végül a pálya tök másik végében egy bebújós helyen a legnagyobb sötétbe volt rakva. Meg volt egy másik eset is, hogy beragadtam egy pálya szakaszra, ahol előttem egy leszakadt híd, alatta láva a "szoba" másik felében pedig egy felrobban lift. Vagy tízszer beestem a lávába, sátáni kacajok közepette, mert azt hittem, hogy a megmaradt hídkorláton átugrok a másik oldalra mire észrevettem, hogy a lift mellett van egy apró létra, amivel felfelé el lehet hagyni a teret.

Meghát Marine szinten is azért elég szopóka tud lenni a játék, amikor két-három Baron of Hell-t egy raklapnyi Imppel megspékelve felém küld. Jah és a rengeteg ugráló pókról nem is beszéltem...

#314 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 21:36

Jó volt az, várom is a Doom 4-et  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#315 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 21:45

Igazság szerint én nem a nehézsége miatt hagytam abba, hanem meguntam. :']

De biztos az én hibám, egyszerűen csak engem nem kötött le és az ijesztgetések nagy részét is előre lehet sejteni (halott Zombi mellett sok lőszer és élet pl...).

#316 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 03:40

Jó kis cucc pedig, ess neki mégegyszer. Ilyen old-school csoda, sok újítást ne várj el tole de megvan a hangulata. Egyetértek hogy az a sokkoltatós módszer nagyon olcsó trukk, én is jobban szeretem/élvezem/tisztelem a pszichológiai horrorokat de azokból igencsak kevés van (mivel sokkal nehezebb osszerakni oket).
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#317 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 11:32

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 23:39

Basszus, a level 28-at képtelen vagyok Blaster Masterként megcsinálni. Hiába robbantom le a cuccot, érintés nélkül, csak excellentet

Én az egész játék során nem értem, hogyan pontoz, van, hogy faszán összedől az épület, és alig kapok pontot  :confused:  Viszont volt olyan, hogy az épület kb megmaradt, de a tetejét kirepítettem a képernyőről és rohadt sok pontot adott rá  :Đ

#318 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 11:41

Ez a building blaster odakúr :D Jól jött így a melóhelyen, thx  :respect:  :D

#319 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 11:49

Idézet: f_you - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 12:32

Én az egész játék során nem értem, hogyan pontoz, van, hogy faszán összedől az épület, és alig kapok pontot  :confused:  Viszont volt olyan, hogy az épület kb megmaradt, de a tetejét kirepítettem a képernyőről és rohadt sok pontot adott rá  :Đ

Igen fura kicsit a pontozás :) A kát pisai tornyot pl. hiába robbantottam ki szinte teljesen a képernyőről alig tudtam összehozni a blaster mastert.

De azért nagyon faszányos játék. :)

Szerk: amúgy már majdnem kész vok az összessel blaster masteren :)

Max: melóhelyen verhetetlen  :cool:

Szerkesztette: JonesC 2009. 08. 24. 11:50 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#320 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 24. 12:27

Egeszen biztos, hogy nem random szoveget nyom a vegen? En kaptam Blaster Mastert ugy, hogy eppcsak atbillent zoldbe a mutato.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#321 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 12:32

Mindenesetre a pontozási rendszere valóban érdekes :D

#322 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 12:55

Néhány pályán megadja a blaster mastert alig kilengésre is, de ott általában jóval többet nem is tudsz robbantani.

Idézet

#323 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 13:46

EZ is hasonló, sőt szerintem jobb is, csak mondjuk itt nincs időzítéses robbantás

Szerkesztette: f_you 2009. 08. 24. 13:50 -kor

#324 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 13:55

Kicsit talán könnyebb ez :)

#325 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 14:05

Idézet: f_you - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 14:46

EZ is hasonló, sőt szerintem jobb is, csak mondjuk itt nincs időzítéses robbantás

Ez se rossz. De nekem a másik jobban tetszik. De azért végigtolom ezt is. :)

Idézet

#326 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 14:10

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 14:55

Kicsit talán könnyebb ez :)

Naja, így, hogy 10 perc alatt végigtoltam, rájöttem én is  :Đ

#327 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 14:22

én most vagyok a 19. mapon, eddig szinte csont nélkül végigmentem. Itt van baj  :Đ

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 08. 24. 14:22 -kor

#328 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 08:16

Kép

Medal of Honor napjaim újabb darabja a Pacific Assault volt és bizony a kezdeti ámuldozásom és lelkesedésem a játék végére bizony átment csúnya káromkodásba és értetlenkedésbe.

Ami számomra csalódás volt, hogy a játék nem valami változatos. Most az egy dolog, hogy az egész a jungleben játszódik, de a feladataink is rém önismétlődők. Valamelyest emel rajta a sztori, ami azért háborús játékokhoz képest egész jól keretet ad az eseményeknek (bár a BiA:HH-ban sokkal kidolgozottabbat is láthattunk már ilyen köntösben), valamint hogy társaink sem személytelenek. A grafika még most sem csúnya, ez biztos nem fogja elvenni senki kedvét, bár a kezdetekben beharangozott fizikai újításokból bizony nem sokat láttam. Robbanások ellentétben nagyon szépen vannak kivitelezve. Érezhetően csúcsponton a játék a Pearl Harbor-i rajtaütésen van, viszont ez még igencsak az eleje és később nem érzünk majd ilyen katarzist. Kár érte.
Butaság volt jobb egérgombra tenni a basht, és az altra a vállhoz emelést. Egyszerűen nem esik kézre és hiába lehet átállítani, ezt azért megemlíteném. Ami viszont nálam nagyban lehúzta a végeredményt, az a temérdek bughalmaz, ami a legújabb patch és mindenféle crack nélkül is jelen van. Az egy dolog, hogy folyamatosan a falnak magyaráznak, mert én 3-4 méterre vagyok (esetleg még tárgyakat, pl fegyvert is képesek így átadni nekem...grat), pedig ezt azért már évekkel ezelőtt is megoldották. De természetesen jó MoH:AA-s hagyományokhoz híven telescriptelték az egészet, amelyek néha egyszerűen csak nem indulnak el. Nem tudom hogy csinálták meg a triggereket, de ez valami szörnyű. Volt hogy egy egész pályát kellett újrakezdenem emiatt.

Minden esetre nem volt ez egy rossz része a sorozatnak. Az új helyszín, a hangulatos körítés, a kellemes storyline, a még ma is szép grafika és néhány jó ötlet említésre méltó, kár hogy a minden változatosságot nélkülöző missziók, egyhangú környezet és a tömérdek bug elrontja az élményt.

+ még ma is látványos grafika
+ kellemes storyline
+ a legtöbb esetben kiváló fizika
+ hangulatos atmoszféra
+ néhány jó ötlet ( repülőgépes misszió )
+ Pearl Harbor

- rosszul elhelyezett csúcspont a történetben
- hiányoznak az ötletes missziók
- kicsit egyhangú környezet
- bughegyek
- néhány szkript nem lép mindig működésbe
- a csapatirányítást nem lehet okosan kihasználni

Értékelés: 7/10

#329 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 08:58

A repülőgépes pályát én kifejezetten utáltam.Alig tudtam megkapni a jó irányítást, a billentyűzetet is át kellett több alkalommal konfigurálnom. :(
Qwerty4

#330 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 11:33

Nem is mondtam, hogy én szerettem. :'D De egy újszerű ötlet volt. Amúgy én alap irányítással megcsináltam elsőre, inkább a sok "semmi nem történik" repülés zavart.

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.