Mondjuk ebben az évben amik jöttek...
Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!
Elküldve: 2009. 09. 17. 09:52
Attól függetlenül h kicsit csalódtam, nála mis eddig GOTY 
Elküldve: 2009. 09. 20. 10:08
Prey (2006) (x2)
Nem írok sokat, mert már írtam egy véleményt erről.Most másodszor is nagyon tetszett.
A hangulat jó, az ötletek jók, a sztori kiváló, a grafika ma is megállja a helyét.
Most is izgalmas volt, igaz ezúttal a játék második fele tetszett jobban, míg az első kevésbé.Ez első végigjátszáskor fordítva volt.Half-Life 2-nél is hasonló volt a helyzet.
Negatívumok:
-néhány unalmas rész
Pozitívumok:
-legpozitívabb dolog, hogy megérte újból végigvinni (pedig nem gondoltam, hogy újrajátszom, mert elsőre a végét nem igazán kedveltem)
-hangulat
-izgalmas sztori (drámai)
-ötletek (portálok, rádióadások)
-izgalmas játékmenet
-grafika (legszebb Doom 3 motoros játék, sok mai játéknál "milliószor" pofásabb)
-karakterek, szinkron
-zenék
Értékelés:-
Nem írok sokat, mert már írtam egy véleményt erről.Most másodszor is nagyon tetszett.
A hangulat jó, az ötletek jók, a sztori kiváló, a grafika ma is megállja a helyét.
Most is izgalmas volt, igaz ezúttal a játék második fele tetszett jobban, míg az első kevésbé.Ez első végigjátszáskor fordítva volt.Half-Life 2-nél is hasonló volt a helyzet.
Negatívumok:
-néhány unalmas rész
Pozitívumok:
-legpozitívabb dolog, hogy megérte újból végigvinni (pedig nem gondoltam, hogy újrajátszom, mert elsőre a végét nem igazán kedveltem)
-hangulat
-izgalmas sztori (drámai)
-ötletek (portálok, rádióadások)
-izgalmas játékmenet
-grafika (legszebb Doom 3 motoros játék, sok mai játéknál "milliószor" pofásabb)
-karakterek, szinkron
-zenék
Értékelés:-
Qwerty4
Elküldve: 2009. 09. 23. 18:43
The Chronicles of Riddick - Assault on Dark Athena (2009)
Az előző részhez képest ez a lopakodás helyett inkább a lövöldözésre helyezi a hangsúlyt, ami igencsak más színt ad a Riddick játéksorozatnak.Míg az EfBB-ben csak a végén volt igazi akció, itt már a játék legalább 20%-nál indult be.
Ami kiemelendő az a szinkron, hihetelen jól tükrözik az adott karakter érzelmeit, nagyon jól sikerültek.Mindegyik.Riddick karaktere is kiváló, baromi jó beszólásai vannak, flegma nem is kicsit, de baromi jól kitalált személyiség.
Néha nagyon zavart, hogy nincs gyorsmentés, de jót is tett a játéknak, végre volt kihívás, az elsőben nem nagyon, elég lazán túl lehetett szaladni rajta.
Negatívumok:
-nincs gyorsmentés (de van vele méreg)
-ehhez a lövöldözős játékhoz nehezen passzol Riddick régi mozgása, elég nehéz a fegyverrel is bánni miatta
-mint szinte mindegyik játékban itt is vannak unalmas pályaszakaszok
Pozitívumok:
-karakterek, Riddick, de a többi is
-szinkron, hangok, zenék
-történet (nekem bejött)
-hangulat (főleg a bolygóé)
-nincs gyorsmentés (de végre van kihívás)
-grafika (bár egy-egy helyen eléggé ronda, a növényzet pl.)
-gyors pályabetöltés
-magyarítás
-fegyverek (pl. az a bomba lövő nagyon tetszett, nagyon jól lehetett vele szórakozni)
Értékelés:82 %
Az előző részhez képest ez a lopakodás helyett inkább a lövöldözésre helyezi a hangsúlyt, ami igencsak más színt ad a Riddick játéksorozatnak.Míg az EfBB-ben csak a végén volt igazi akció, itt már a játék legalább 20%-nál indult be.
Ami kiemelendő az a szinkron, hihetelen jól tükrözik az adott karakter érzelmeit, nagyon jól sikerültek.Mindegyik.Riddick karaktere is kiváló, baromi jó beszólásai vannak, flegma nem is kicsit, de baromi jól kitalált személyiség.
Néha nagyon zavart, hogy nincs gyorsmentés, de jót is tett a játéknak, végre volt kihívás, az elsőben nem nagyon, elég lazán túl lehetett szaladni rajta.
Negatívumok:
-nincs gyorsmentés (de van vele méreg)
-ehhez a lövöldözős játékhoz nehezen passzol Riddick régi mozgása, elég nehéz a fegyverrel is bánni miatta
-mint szinte mindegyik játékban itt is vannak unalmas pályaszakaszok
Pozitívumok:
-karakterek, Riddick, de a többi is
-szinkron, hangok, zenék
-történet (nekem bejött)
-hangulat (főleg a bolygóé)
-nincs gyorsmentés (de végre van kihívás)
-grafika (bár egy-egy helyen eléggé ronda, a növényzet pl.)
-gyors pályabetöltés
-magyarítás
-fegyverek (pl. az a bomba lövő nagyon tetszett, nagyon jól lehetett vele szórakozni)
Értékelés:82 %
Qwerty4
Elküldve: 2009. 09. 23. 22:13
Kyoufu Taikan: Ju-On (Wii)
Az Átok sorozat biztos ismerős egyeseknek... nos, ez játékban, wii-n, a négy rész négy fejezetben. abszolút para egy játék, nem szokásom feladni egy játékot, de néhány jelenetnél "játsszon vele a franc" felszólalással tenyereltem a home gombra, és lőttem ki. jól van na, néha még én is majdnem befostam felbukkanó fehér ruhás csajtól :Đ
negatívumok:
- irányítás (wiimote only, B előre, mozgatás előre/hátra/balra/jobbra mozgatással lehet iránytani. néha meghülyül...)
- rövid (4 fejezet azért karcsú, filmenként egy... igazán kihozhattak volna többet belőle)
- über para, 0 háttérzene, mész a sötétben egy szál zseblámpával, erre előbukkan Toshio/fehér ruhás csaj úgy hirtelen, plusz irdatlan hangos zaj
- elemlámpa... elemeket kell gyűjtögetni pályán, ha kimerül az összes, game over
- csak japánban jelent meg full verzióban, US verziót cenzúrázzák
- nem jöttem rá, hogy melyik karaktert lehet irányítani
Pozitívumok
- a non-stop parázás
- viszonylag jó grafika
- tökéletesen kidolgozott pályák (film jeleneteivel teljesen megegyezik)
- vééééér :Đ
összességében nem rossz játék, de lehetne jobb is nem igazán van párja wiire, ezért szvsz 8/10 pötty.
(gameplay video)
Az Átok sorozat biztos ismerős egyeseknek... nos, ez játékban, wii-n, a négy rész négy fejezetben. abszolút para egy játék, nem szokásom feladni egy játékot, de néhány jelenetnél "játsszon vele a franc" felszólalással tenyereltem a home gombra, és lőttem ki. jól van na, néha még én is majdnem befostam felbukkanó fehér ruhás csajtól :Đ
negatívumok:
- irányítás (wiimote only, B előre, mozgatás előre/hátra/balra/jobbra mozgatással lehet iránytani. néha meghülyül...)
- rövid (4 fejezet azért karcsú, filmenként egy... igazán kihozhattak volna többet belőle)
- über para, 0 háttérzene, mész a sötétben egy szál zseblámpával, erre előbukkan Toshio/fehér ruhás csaj úgy hirtelen, plusz irdatlan hangos zaj
- elemlámpa... elemeket kell gyűjtögetni pályán, ha kimerül az összes, game over
- csak japánban jelent meg full verzióban, US verziót cenzúrázzák
- nem jöttem rá, hogy melyik karaktert lehet irányítani
Pozitívumok
- a non-stop parázás
- viszonylag jó grafika
- tökéletesen kidolgozott pályák (film jeleneteivel teljesen megegyezik)
- vééééér :Đ
összességében nem rossz játék, de lehetne jobb is nem igazán van párja wiire, ezért szvsz 8/10 pötty.
(gameplay video)
Szerkesztette: DGabor_ 2009. 09. 23. 22:16 -kor
Close the world. Open the nExt.
Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!
Elküldve: 2009. 09. 23. 22:17
ez de beszarás jónak néz ki 
Am Te a rizsszemű verziót toltad?
Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 09. 23. 22:29 -kor
Elküldve: 2009. 09. 23. 22:54
Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 22:17
ez de beszarás jónak néz ki 
nem rossz. és naná hogy a japo verziót toltam végig
Elküldve: 2009. 09. 28. 08:37
Ami tetszett:
- Igényes megvalósítás. Mindenképp nagy fejlődés az utóbbi évek NFS részeihez képest
- Nagyon korrekt gépigény (tudom. Sok embernél gond van vele, főleg ATi tulajoknál. De mivel művelt semmiféle fura anomáliát a játék, nem írom a rovására
- Szép grafika. Nincs teleffektezve hdr-el meg minden sz*rral, de szerintem jelen esetben nem is baj. Ez így jó ahogy van
- Tökéletesen kidolgozott belső nézet
- Megfelelő hosszúság
Ami nem:
- A driftet nagyon szokni kell
- Billentyűzetről nehéz irányítani
- Kevés pálya és autó
- Egy idő után nagyon egysíkúvá és unalmassá válik az egész. Komolyan mondom még 1 játékra sem untam rá ennyire mint erre. A world tourt már cska muszájból nyomtam le. Mondom itt már nem kap unistallt...
Összeségében azt kell mondjam, nem taglózott le a játék. Tény hogy látszik a belefektetett sok munka, de valami még is hiányzik (talán a változatosság, nem tudom)
A hasonló stílust képviselő GRID nekem mérföldekkel jobban tetszett. Ráadásul azzal még végigvitel után is elversenyezgettem. Ezzel biztos nem fogok
Nálam ez csak 75%
Elküldve: 2009. 09. 28. 21:03
az utolsó NFS amit végigtoltam, az a 3 volt
utána egyre gyengébb lett...
Elküldve: 2009. 10. 01. 20:16

Tegnap előtt a kezem ügyébe került a City interactive újabb szerzeménye. Mivel a fejlesztő gárda enyhén szólva sem az igényes alkotásairól híresült el, túl sok jót nem vártam a játéktól.. sőőt. (Ismervén az előző 2 részt, gondoltam max röhögök egye jót
De (mint azt már a sotis topikba is említettem) legnagyobb meglepődésemre, a Citys srácok vééééégre megleptek minket valami használható stufflal.! A játék nem fogja megváltani a világot, de mindenképp egy kellemes és hangulatos shooter.
A cuccost a jupiter ex motor hajtja (aki nem tudná, ez dobog a fear alatt is többek között) és külön dicséretet érdeme hogy ez biza az esetek nagy nagy részében sokkal szebb látványt nyújt mint a fear bármelyik része.
Végre nincs tele lowres textúrákkal, és a fényeffektek is kellemesek mint külső, mint belső teret tekintve.
A fizika szintén erős közepes, Csakúgy mint a "félelemben" a tárgyak szétlőhetők, a vakolat bontható.
...és akkor jöjjön a gyenge pont, meert hát ez is van. Elsőként említeném, a hangokat. A szinkronok még szo-szo, de 1-2 fegyverhang báh... Szörnyű
Második dolog h krva kevés a fegyver. Van kb 4-5 féle oszt szeva
Harmadszor említeném a ragdoll effektust ami néhol elég érdekesen adja elő magát.
..és negyedszer a karakterek arcának kidolgozása. Hát bazz. Mikor megláttam 1-2 katona ábrázatát, majd elsírtam magam
Összegezve:
Ami tetszett:
- Hangulatos. Ezt az eddigi City-s játékokra nem nagyon lehetett elmondani.
- Szerintem a körülményekhez képest (ezalatt a motort értem) korrekt grafika
- Viszonylag változatos helyszínek
- Elfogadható fizika
Ami nem
- A hangok.
- Kevés fegyver
- Rövid, nem kicsit
- Néhány apróbb bug.
- A végére kicsit eldurvult a gépigény
Az értékelés.. nos ha azt nézem hogy ez valóban 1 korrekt próbálkozás lett 1 amatőr stúdiótól, azt mondom hogy 70%
Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 10. 01. 20:17 -kor
Elküldve: 2009. 10. 06. 12:14
S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky (2008)
Elég vegyes a játékkal kapcsolatban a véleményem, pont mint a korábbi részével.Szeretem is meg nem is.Az jó, hogy óriási a bejárható terület, de eléggé erőltetett, túl nagy igénybevétele van.Szabdalhatták volna kissebb részekre a pályákat, talán jobb lett volna.
Így viszont soha nem látott lassú betöltéseket (még a gyors betöltés sem gyors) eredményezett.
A hangulata király, igazi vadont tudtak teremteni.Az éjszkai küldetések nem semmik.Mindennek megvan a hangulata, az egész így korrekt.
De a harcok sajnos szerintem túl nehézkesek, sok helyen őrületbe kergettek.És túlságosan is nagyot rontott a játékélményen ez a dolog.
Szerencsére csak pár apró buggal találkoztam, az 1.5.07-es verzóval toltam.Úgy, hogy szerencsére nem élhettem át bugoktól hemzsegő Zónát.Az már Zóna a Zónában lett volna.
Negatívumok:
-elavult, rozsdás grafikai motor
-óriási gépigény
-néhol meg tényleg eléggé ronda is
-lassú töltések
-idegesítő harcok/részek (sok)
-unalmas sztori
-a vége felé már teljesen unamassá vált
-túl hosszú
-gagyi végjáték
Pozitívumok:
-hihetetlen jó hangulat (addig amíg rá nem un az ember)
-jó zenék, jó menü
-óriási bejárható területek (maga a világ)
-éjszakák, izgamasak voltak, de azért mindig felüdülés volt a hajnal
Értékelés:60%
Elég vegyes a játékkal kapcsolatban a véleményem, pont mint a korábbi részével.Szeretem is meg nem is.Az jó, hogy óriási a bejárható terület, de eléggé erőltetett, túl nagy igénybevétele van.Szabdalhatták volna kissebb részekre a pályákat, talán jobb lett volna.
Így viszont soha nem látott lassú betöltéseket (még a gyors betöltés sem gyors) eredményezett.
A hangulata király, igazi vadont tudtak teremteni.Az éjszkai küldetések nem semmik.Mindennek megvan a hangulata, az egész így korrekt.
De a harcok sajnos szerintem túl nehézkesek, sok helyen őrületbe kergettek.És túlságosan is nagyot rontott a játékélményen ez a dolog.
Szerencsére csak pár apró buggal találkoztam, az 1.5.07-es verzóval toltam.Úgy, hogy szerencsére nem élhettem át bugoktól hemzsegő Zónát.Az már Zóna a Zónában lett volna.
Negatívumok:
-elavult, rozsdás grafikai motor
-óriási gépigény
-néhol meg tényleg eléggé ronda is
-lassú töltések
-idegesítő harcok/részek (sok)
-unalmas sztori
-a vége felé már teljesen unamassá vált
-túl hosszú
-gagyi végjáték
Pozitívumok:
-hihetetlen jó hangulat (addig amíg rá nem un az ember)
-jó zenék, jó menü
-óriási bejárható területek (maga a világ)
-éjszakák, izgamasak voltak, de azért mindig felüdülés volt a hajnal
Értékelés:60%
Szerkesztette: Qwerty4 2009. 10. 06. 12:16 -kor
Qwerty4
Elküldve: 2009. 10. 25. 14:54
Dead Space (2008)
Egy igen jól sikerült horror játék a Dead Space, ugyan sok újdonságot nem tartalmaz, de a különböző játékokból "ellopott" elemek nagyon jól meg lettek valósítva.Azért persze kicsit túlzás, hogy semmi új nincs, a holografikus kezelőfelület ütött és idáig nem volt rá példa, mondjuk nem is illene akármelyik játékhoz...
Az irányítás/kamera rendben volt, nem is lehet rá panasz hiszen ez egy túlélő horror.A műfajon belül talán még a legkényelmesebbre is sikerült.A mentésről is ez mondható el.A pályákon gyakori volt a mentési terminál és automatikus mentés is segített bennünket.Ez például az Obscure 2-höz visoznyítva luxus, ott volt néha-néha egy fekete virág, ahol menteni lehetett és azt is csak egyszer szabadott használni, és mentési pontok között sem volt automentés.De mondjuk ott nem volt ennyi monszta.
A hangulat hihetetlen jóra sikeredett, ez köszönhető a pofás grafikának, a kiváló hangoknak és úgy mindennek.A Doom 3 készítői tanulhatnának a DS fejlesztőcsapatától, lenne mit.
Parafaktor elég nagy, az elején ugyan nem nagyon féltem, de ahogy egyre több időt töltöttem az USG Ishimura fedélzetén, annál jobban nyomasztott az egész környezet és a helyzet.Bele tudtam magam élni.
Az összegzés és többi pontokba szedve jön.
Negatívumok:
-a sztori sajnos teljesen sablonos
-párszor túl sok nekroform jött, mint a Serious Sam-ben, gagyin hatott egy ilyen játékban
-van amikor unalomba is fullad
Pozitívumok:
-kiváló játékmenet (harci mód, könnyű kezelhetőség, mentés, kamera)
-parafaktor (különlegesen nagyon nyomasztó környezet és szituáió), hangok, hangulat
-fegyverek
-holografikus kezelőfelület
-grafika/technika (szép, hihetetlen gyors, bugmentes, gyors betöltések, nagy pályák)
-kihívás
-végjáték
Értékelés:91%
Egy igen jól sikerült horror játék a Dead Space, ugyan sok újdonságot nem tartalmaz, de a különböző játékokból "ellopott" elemek nagyon jól meg lettek valósítva.Azért persze kicsit túlzás, hogy semmi új nincs, a holografikus kezelőfelület ütött és idáig nem volt rá példa, mondjuk nem is illene akármelyik játékhoz...
Az irányítás/kamera rendben volt, nem is lehet rá panasz hiszen ez egy túlélő horror.A műfajon belül talán még a legkényelmesebbre is sikerült.A mentésről is ez mondható el.A pályákon gyakori volt a mentési terminál és automatikus mentés is segített bennünket.Ez például az Obscure 2-höz visoznyítva luxus, ott volt néha-néha egy fekete virág, ahol menteni lehetett és azt is csak egyszer szabadott használni, és mentési pontok között sem volt automentés.De mondjuk ott nem volt ennyi monszta.
A hangulat hihetetlen jóra sikeredett, ez köszönhető a pofás grafikának, a kiváló hangoknak és úgy mindennek.A Doom 3 készítői tanulhatnának a DS fejlesztőcsapatától, lenne mit.
Parafaktor elég nagy, az elején ugyan nem nagyon féltem, de ahogy egyre több időt töltöttem az USG Ishimura fedélzetén, annál jobban nyomasztott az egész környezet és a helyzet.Bele tudtam magam élni.
Az összegzés és többi pontokba szedve jön.
Negatívumok:
-a sztori sajnos teljesen sablonos
-párszor túl sok nekroform jött, mint a Serious Sam-ben, gagyin hatott egy ilyen játékban
-van amikor unalomba is fullad
Pozitívumok:
-kiváló játékmenet (harci mód, könnyű kezelhetőség, mentés, kamera)
-parafaktor (különlegesen nagyon nyomasztó környezet és szituáió), hangok, hangulat
-fegyverek
-holografikus kezelőfelület
-grafika/technika (szép, hihetetlen gyors, bugmentes, gyors betöltések, nagy pályák)
-kihívás
-végjáték
Értékelés:91%
Qwerty4
Elküldve: 2009. 11. 05. 21:09
Borderlands (2009)
Pozitívum
Összességében nagyon jó 20-30 órát szerzett a játék, nem igazán kiemelkedő alkotás, de egynek jó volt. A multiplayerrel nem játszottam az lehet, hogy nagyobb élményt nyújtott volna. Egyenlőre nálam nem az év játéka.
Értékelés: 80%
Pozitívum
- rengeteg fegyver
- szép grafika
- jó hangulat
- könnyű irányítás, leszámítva a quadot, az borzasztóan sikerült
- túl sok load screen, jó lett volna ha az egész egy területen lett volna kialakítva mint a Fallout3-ban
- kevés jármű (összesen 1) kis kreativitással azért lehetett volna még párat kitalálni
- túl könnyű, semmi kihívás nem volt leszámítva egy-két elszigetelt esetet, még főboss is piskóta volt, elsőre sikerült
- nem túl változatos küldetések
- a játék vége felé túl sokat kellett válogatni az ellenség által elhajigált cuccok között, amik közt néha túl sok volt a semmirevaló hulladék
- gyenge történet
Összességében nagyon jó 20-30 órát szerzett a játék, nem igazán kiemelkedő alkotás, de egynek jó volt. A multiplayerrel nem játszottam az lehet, hogy nagyobb élményt nyújtott volna. Egyenlőre nálam nem az év játéka.
Értékelés: 80%
Elküldve: 2009. 11. 11. 22:42
(PC)
Hát ez a játék számomra szó szerint a semmibõl jött. Nemrég tudtam meg hogy egyáltalán létezik ilíen (hiába, nem vagyok otthon a konzolos címekben)
Az elõzetes videket nézegetve, sok reményt nem fûztem hozzá. De hálisten tévedtem, nagyot.
Ez a játék üt, nem kicsit. Hihetetlenül hangulatos, pörgõs látványos akciódús.
A portolást az orosz ND games végezte, és csakúgy mint a DarkSector esetében, remek munkát végeztek. Azon kívül hogy néha kilépésnél lefagy a game, nincs vele gond
A gépigény és a grafika is szintén nagyon rendben van.
Ami tetszett:
- Remek hangulat
- Folyamatos adrenalinpumpa, tömény akció. 1 percig sem unatkozik a játékos.
- Nagyon látványos átvezetõk
- Szép grafika
- Ötletesen megoldott fegyverfejlesztési rendszer
Ami nem
Az utolsó 2 misszió. Sajnos az utolsó elõttinél a fejlesztõknél a kreativitás mint oylan, csõdöt mondott (SPOILER [bár sztem elolvashatja az is aki még nem játszott vele, mert nem árulok el oylan hû de nagy titkot] A játékban kivégzett összes nagy fõbosst, mégegyszer meg kell ölnünk ezen a pályán Az utolsó misszió meg pf... Iylen szinten elnyújtott és nehéz bossharcot még nem pipáltam. Kegyetleeeeeeeen.
Ettõl függetlenül ez nálam egyértelmûen az év TPS játéka volt.
92%
Elküldve: 2009. 11. 14. 12:07
The Operative - No One Lives Forever (2000)
Végre elértem az első rész végéhez is.Egy kicsit fordítva haladtam a sorozatban, előbb Contract J.A.C.K., azután a NOLF 2, majd most az első rész került végigjátszásra.
A játék nagyon hangulatos, érdekes, megelepetésekkel teli.9 éves mivolta ellenére nem panaszkodom a grafikára sem, stílusos.A játékmenet az igazi "old-school", de sokkal jobban élvezhető, mint a maiak.
De sajnos pár bug azért eléggé kínzott, a párbeszédes videók egy részén csak a karakter arcát mutatta, hangot nem adott ki és a magyarra fordított feliratozás is eltűnt.Így teljesen néma volt, sok mondatról lemaradtam...
Negatívumok:
-párbeszéd bug
-néha videók után nem hagy időt szétnézni, felfogni a helyzetet (megnézni a feladatot), egyből akcióra késztet
-volt pár unalmasabb rész
-a boss harcok az első kivételével elég ócskák, ötlettelenek voltak (a második részben mintha jobban rágyúrtak volna erre)
Pozitívumok:
-kiváló csavaros sztori
-változatos pályák/feladatok
-játékmenet
-néha humoros párbeszédek
-stílusos az egész játék
-grafika ugyan kicsit már kopottasnak hat, de nem számít, így is szuper
-hangok, zene (a főcimdala egyszerűen fantasztikus!)
-karakterek
-kütyük, fegyverek
-hosszúsága legalább 2 és fél mai FPS-nek felel meg (akár 20 órás is) és csak néha válik ennek ellenére is unalmassá
Értékelés:90%
Végre elértem az első rész végéhez is.Egy kicsit fordítva haladtam a sorozatban, előbb Contract J.A.C.K., azután a NOLF 2, majd most az első rész került végigjátszásra.
A játék nagyon hangulatos, érdekes, megelepetésekkel teli.9 éves mivolta ellenére nem panaszkodom a grafikára sem, stílusos.A játékmenet az igazi "old-school", de sokkal jobban élvezhető, mint a maiak.
De sajnos pár bug azért eléggé kínzott, a párbeszédes videók egy részén csak a karakter arcát mutatta, hangot nem adott ki és a magyarra fordított feliratozás is eltűnt.Így teljesen néma volt, sok mondatról lemaradtam...
Negatívumok:
-párbeszéd bug
-néha videók után nem hagy időt szétnézni, felfogni a helyzetet (megnézni a feladatot), egyből akcióra késztet
-volt pár unalmasabb rész
-a boss harcok az első kivételével elég ócskák, ötlettelenek voltak (a második részben mintha jobban rágyúrtak volna erre)
Pozitívumok:
-kiváló csavaros sztori
-változatos pályák/feladatok
-játékmenet
-néha humoros párbeszédek
-stílusos az egész játék
-grafika ugyan kicsit már kopottasnak hat, de nem számít, így is szuper
-hangok, zene (a főcimdala egyszerűen fantasztikus!)
-karakterek
-kütyük, fegyverek
-hosszúsága legalább 2 és fél mai FPS-nek felel meg (akár 20 órás is) és csak néha válik ennek ellenére is unalmassá
Értékelés:90%
Qwerty4
Elküldve: 2009. 11. 14. 14:14
Tök jó látni mások véleményét, szerintem ezt blog szerűen is lehetne csinálni:) így tovább. Amikor régebbi játékokról van szó, mindig kicsit összeszorul a szívem és megelevenedik fiatalkorszakom felelőtlen élvezethajhászó érzése. Sok-sok játékot végig játszottunk akkoriban.
Amik ma hiányoznak, azok a klasszikus kalandjátékok, pl kyrandia, dott és még sorolhatnám. Az eob és az ishar trillógiák is hiányoznak, ecstatica, alone in the dark, ezek mind klasszikusok voltak. Mindegyik a saját műfajában kiváló volt, hiszen ezek voltak a műfajok megteremtői. Ma már a 26-ik fps és arcade autó szimolátor után nehéz jó játékot találnom, talán még a cnc féle stratégiák, de már inkább a csillivilli mint a kihívás a jellemző.
Kéne jó repszim, (nem ms féle), hanem ahol rendesen 28 gombbal vezérlem a gépet, nem arcade gém. És kéne jó kaland játék, nem tomraideres tps, hanem a klasszikus:)
Tetszik a topic, így tovább!
Amik ma hiányoznak, azok a klasszikus kalandjátékok, pl kyrandia, dott és még sorolhatnám. Az eob és az ishar trillógiák is hiányoznak, ecstatica, alone in the dark, ezek mind klasszikusok voltak. Mindegyik a saját műfajában kiváló volt, hiszen ezek voltak a műfajok megteremtői. Ma már a 26-ik fps és arcade autó szimolátor után nehéz jó játékot találnom, talán még a cnc féle stratégiák, de már inkább a csillivilli mint a kihívás a jellemző.
Kéne jó repszim, (nem ms féle), hanem ahol rendesen 28 gombbal vezérlem a gépet, nem arcade gém. És kéne jó kaland játék, nem tomraideres tps, hanem a klasszikus:)
Tetszik a topic, így tovább!
Elküldve: 2009. 11. 22. 19:02

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Nem fogok regényekbe bocsátkozni, mert mert nincs kedvem, meg nem is értek a cikkíráshoz
Csak annyit hogy azt hiszem bátran kijelenthetem hogy az elmúlt évek legjobb játékával volt dolgom.
Egyszerűen nem találok benne hibát. Tökéletes.
Ami tetszett
- Remek történet. Tökéletesen visszaadja a batman filmek/képregények hangulat
- Nagyon hangulatos átvezetők
- Profi szinkronhangok
- Gyönyörű grafika
- Emészthető vasigény
- Jópofa rejtvények
- Sok feloldható extra
- sokféle hájtek' kütyü
Ami nem
- Rövid
10/10
Ennyi. Minimum év játéka
Elküldve: 2009. 11. 22. 21:37
Max, azért mindig nem kell elmondani, hogy nem írsz regényeket.
Azt már tudjuk és amúgy sincs szükség hatalmas írásokra, elvégre ez egy fórum, nem újság.
Azt már tudjuk és amúgy sincs szükség hatalmas írásokra, elvégre ez egy fórum, nem újság.
Qwerty4
Elküldve: 2009. 11. 22. 22:10
Ráadásul tendencia hogy régebbi hozzászólásokat el sem olvassák a fórumozók szóval elég a lényeg
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

Súgó
A téma zárva.