Elküldve: 2009. 12. 29. 15:05
A 2009-es év értékelése játékok szempontjából.
Mit játszottam az idén? (vol. 3)
Minden olyan játék fog szerepelni, amit ebben az évben toltam, akár végig is játszottam, akár abbahagytam, akár újrakezdtem vagy folytattam.
A lista:
-Half-Life 2 - Episode Two: 2009 első hetében vásároltam meg az új videókártyát (Galaxy 9600GT) és ez volt az első játék, amit folytattam és be is fejeztem (másodszor), a régebbi kártya bedöglött, azért hagytam félbe
-Mirror's Edge: gyönyörű és különleges atmoszférájú játék, de mégis nagyon unalmas lett és a kicsi is sok volt
-American McGee's Grimm Volume 1: végigvittem a szezon össszes epizódját, de végülis csak ökörködni jó, nincs kihívás benne
-Condemned - Criminal Origins: 2x vittem végig, ezúttal már nem volt olyan lenyűgöző, de kellemes volt
-BioShock : 3 részletben sikerült végigvinni, ezt is a régi videókártya halála miatt kellett abbahagyjam...de nem igazán jött be a játékmenete
-Quake 4: másodszor toltam ki, ezúttal jobban tetszett, mint korábban (akkor akadozott is és az akkori VGA-m csak pár színt tudott megjeleníteni ebben a játékban, na meg csaltam is)
-Call of Duty - World at War: végigvittem, de borzalmas és gagyi volt
-Legendary: ezt is végigvittem, nem nagy szám, örültem a végének
-The Spiderwick Chronicles: kellemes élmény volt, enyhe kalandjáték akcióval
-Silent Hill 4 - The Room: ezt is a rossz videókártya miatt hagytam abba tavaly, idén folytattam és befejeztem, fantasztikus volt, hangulata mesteri
-Infernal: elmegy kategória, ennek is a végére értem
-Sam & Max - Season One: játszottam egy ideig, de abbahagytam, mert hangulattalan volt számomra
-SimCity 4 - Deluxe Edition: elszórakozgattam vele egy ideig
-Crysis: másodszor telepítettem fel, de nem azért, hogy végigjátszam, mert elsőre sem kedveltem, csak videókártyatesztelésre használtam
-Deal or No Deal: unalmas, semmire nem jó
-F.E.A.R.; F.E.A.R. - Extraction Point; F.E.A.R. - Perseus Mandate: a nyár folyamán újrajátszottam mind a 3 részt, ezúttal magyar feliratokkal, megérte
-Bet on Soldier - Blood of Sahara; Bet on Soldier: a játékipar szégyene, keveset bírtam velük
-Clive Barker's Undying: második alkalommal vittem végig, persze most nem volt olyan nagy élmény ez sem
-Beijing 2008: olimpiai sportjáték, irányíthatatlan volt
-American McGee's Grimm Volume 3: csak egy epizódba néztem bele a szezonból
-The Chronicles of Riddick - Assault on Dark Athena: túl akciódúsra sikerült, de ennek ellenére helyenként nagyon hangulatos volt, megérte végigvinni
-Belief & Betrayal: kiváló hangulatú kalandjáték, nagyon jó volt
-Mata Hari: a hangulat ezt a kalandjátékot is eladta, érdekes volt és szép is volt
-Wolfenstein: az utcai járkálás eléggé rossz volt, a játék sem nyújtott sokat, de még elfogadható, azért jó volt
-Alien Anarchy: a Rossz PC játékok sorozat hatására próbáltam ki, de nagyon megbántam, tényleg fizikai és mentális fájdalmat képes okozni
-Red Faction - Guerrilla: egy kicsit ökörködni jó volt vele, de a játékmenet nem tetszett, untam, a sztori sem érdekelt, hangulatos sem volt, töröltem
-Star Wars - The Clone Wars - Republic Heroes: ócska, unalmas, sokáig ezt sem bírtam
-Silent Hill - Homecoming: nálam komoly irányítási bug adódott, ezért sajnos abba kellett hagyjam, pedig nagyon tetszett
-Xpand Rally Xtreme: nem nagy szám, multiztam vele egy kicsit és azután töröltem is
-Doom 3: másodszor próbáltam kijátszani, de nem ment, nagyon untam, dögunalmas cucc
-Prey: ez viszont már nagyon jó volt, ezt is másodszor vittem végig, de most sokkal jobban bejött, mint első alkalommal
-F.E.A.R. 2 - Project Origin; F.E.A.R. 2 - Reborn: az alapjáték nem hozta az 1 szintjét, de ettől függetlenül jó volt, csak másképp, a Reborn viszont gyengus
-Medal of Honor - Allied Assault: 2x akartam végigvinni, de most nem jött be, untam, pedig ez a játék volt, ami "FPS-mániássá" tett
-The Experiment: jó az ötlet, a hangulat is király volt, de abbahagytam, terveztem, hogy decemberben folytatom, de elmaradt, majd később
-Star Wars - Knights of the Old Republic: mivel nagy rajongótábora van, gondoltam kipróbálom, érdekes is volt a játék, de a Star Wars világ meg a bugok elriszatottak
-S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky: nehéz, döcögős volt, de végigvittem, a S.T.A.L.K.E.R. "univerzum" atmoszférája lenyűgöző
-American McGee presents – Scrapland: nem jött be, ezért sokat nem toltam
-Hour of Victory: az évtized gagyija, rettenetesen színvonaltalan minden benne
-Dead Space: hihetetlen jó, vérfagyasztó játék, nagyon nyomasztó, végig nyugtalanított, a játékmenet is egyedi
-The Operative - No One Lives Forever: visszafelé haladva, idén elértem a sorozat első részéhez, nagyon jó volt
-Nostradamus - The Last Prophecy: nem volt megnyerő
-James Bond 007 - Quantum of Solace: rövid volt, ezért végig is vittem, de elég gyengus
-The Club: határozottan rossz játéknak tartom
-Advent Rising: ezt sem kedvelem
-Penumbra – Overture – Episode One; Penumbra - Black Plague; Penumbra - Requiem: kiváló trió, mindegyik részét élveztem, mesterművek
-The Regiment: ezt már nem ajánlom, pocsék
-Cryostasis - Sleep of Reason: kezdetben vegyes érzésekkel fogadtam, de később nagyon megtetszett, kiváló mind hangulatban, mind megjelenítésben, idáig 13 pályát végigvittem, 2010 elején folytatom
Leginkább ebben az évben nálam a 2008-as évjárat volt a jellemző.Persze néha toltam még ilyen-olyan mobil játékot is, de az nem ide tartozik.
Összegzés:
-2009-ben a legjobb játékélményt nyújtották (Top 5):
1. Cryostasis - Sleep of Reason
2. Penumbra – Overture – Episode One; Penumbra - Black Plague; Penumbra - Requiem (Penumbra Anthology)
3. Silent Hill 4 - The Room
4. Prey
5. Belief & Betrayal
-2009-ben a legrosszabb játékélményt nyújtották (Top5):
1. Alien Anarchy
2. Hour of Victory
3. The Club
4. Bet on Soldier - Blood of Sahara; Bet on Soldier
5. The Regiment
Qwerty4