Elküldve: 2010. 10. 09. 11:50
Batman - Arkham Asylum (2009)
Sokszor csodálkoznak az írásaimon, hogy egyes akciójátékot miért pontozok le vagy egyáltalán miért mondok rosszat róla.Hát azért, mert nincs meg benne, az ami ebben a játékban megvan.Változatos a játékmenete, nincs az a folytonos vad akció, darálás, hanem színesítve van különböző más jellegű játékelemmel is.Gondolok ebben az esetben Batman predator küldetéseire, ahol taktikázva kell vadászni az ellenre.Közben bújkálni, lopakodni.Vagy itt van például a 3 Madárijesztős küldetés.
(A többit röviden, pontokba szedve!)
Pozitívumok:
-tehát változatos a játékmenet (predator, Madárijesztő, lopakodás, látványos bunyók, fejtörők, nyomkeresés)
-nemcsak változatos, élvezetes is a játékmenet, több meglepetés is van
-darkos HANGULAT
-a karakterek már eleve adottak voltak, de zseniálisan lettek megvalósítva, hanggal, mindennel együtt
-a történet jó és jól is van adagolva, tálalva
-a kütyük természetesen jók
-fejlesztések, sok titok, extra van a játékban (bár nem kutattam sokat fel)
-nagyon jó volt olvasni/hallgatni a szuperbűnözők kihallgatásait
-normalon is van elég kihívás, egy-két boss harc elég kemény menet volt
-ebben a játékban szinte észrevehetetlen a töltési idő, mintha nem is lenne, lenyűgöző
-nagyon szép megvalósítás, ez az Unreal Engine baromira illik ehhez a témához, szintén lenyűgöző
-nincsenek fagyogatások, technikai problémák
-menü, hangok, szinkron, zene, átvezetők
-megfelelő játékidő
Negatívumok:
-Nem találtam rá lehetőséget, hogy az egér görgetés funkcióját átállítsam vagy letiltsam (ugye ez alapból kütyüváltás).Baromira idegesített, hogy a görgő kattra a futás volt állítva és sokszor véletlenül görgettem is futás közben, így miatta nem megfelelő kütyü volt terítéken egy adott nehéz pillanatban és párszor ez volt az elhalálozás oka, leginkább boss harcoknál.Nem tudtam elég hamar reagálni, visszaváltani a megfelelelő kütyüre...mikor folyamatosan ugrálni, futni kellett a szinte ellenekkel dugig telt kis pályán.Bár a futást más gombra állíthattam volna, de ott volt mégis a legkézenfelvőbb.
-játékon belül nem lehet az irnyítást és sok más dolgot konfigurálni (ezt elfelejtettem említeni a pár hete elemezett Overlordnál is, ugyanez arra is jellemző)
-pár idegesítő részecske
Értékelés:9.6/10
Qwerty4