HWSW Informatikai Kerekasztal: VoIP telefon hálózat Linksys eszközökkel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VoIP telefon hálózat Linksys eszközökkel

#21 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 18. 11:25

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 10:55

Húú, elolvastam, de elkell megint :)
Köszi szépen a válaszod szerintem ez lesz kialakítva, ha így tényleg működik.

Az irodába teszek fel egy 2/8-as analóg központot, ezt néztem ki, jónak tűnik és nem is drága: Tiptel 2/8

Közben találtam én is megoldást, de amit írtál az jobb.

Én ezt találtam: ViaLAN vonalfordító

Köszi még egyszer a segítséget, szerintem még jövök, ha elakadok a beállításnál.

Lajos

ViaLAN vonalfordító szerintem drága. Ha veszel egy 3102-est, ezt a funkciót helyből tudja, és még sok-sok mást is. A telkp-al kapcsolatosan: Ennyiért 3/8-ast kapsz. Nem rossz ez a kp., de lehet hogy jobban jársz 3/8-assal, mert evés közben jön meg az étvágy...

Üdv!  Csaba

#22 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 18. 17:22

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 11:25

ViaLAN vonalfordító szerintem drága. Ha veszel egy 3102-est, ezt a funkciót helyből tudja, és még sok-sok mást is. A telkp-al kapcsolatosan: Ennyiért 3/8-ast kapsz. Nem rossz ez a kp., de lehet hogy jobban jársz 3/8-assal, mert evés közben jön meg az étvágy...

Üdv!  Csaba

annyit kérdeznék még, hogy ezzel a konfiggal az irodában megoldható, hogy egy voip szolgáltató is legyen programozva az olcsó hívások miatt?

Milyen 3/8-as központot tudsz ajánlani? Új kellene, hasonló árban.

A 2/8-ast már megrendeltem, de visszatudom mondani. Ha 3/8-ast veszek, akkor egyértelmű, hogy még egy ATA-t tudok fővonalra kötni, de a 2/8-assal is megvalósítható? Ha igen, akkor nem mondom vissza a rendelést.

Szerkesztette: Lala9 2008. 08. 18. 17:26 -kor

#23 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 15:45

no az a helyzet, hogy visszamondtam a 2/8-as központot. Milyen 3/8-ast ajánlasz? A Panasonic-ok jók, csak nagyon drágák. Új kellene, csak legvégső esetben használt.

#24 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 20. 09:42

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 15:45

no az a helyzet, hogy visszamondtam a 2/8-as központot. Milyen 3/8-ast ajánlasz? A Panasonic-ok jók, csak nagyon drágák. Új kellene, csak legvégső esetben használt.

Én SunMoonStar PX-8 használok, a megboldogult Matáv iszonyatosan sokat telepített, ezért folyamatosan felbukkan itt-ott 30-40e-ért. A mai világban használtat vennék, mert kb. fele az újnak. Ha a guglival rákeresel... Pl. ilyet találtam, de régi a hirdetés: "PX-8 Analóg telefonközpont 3 fővonal , 8 mellék ,automatikus átkapcsolás faxra,automat.vissz.hívás,beválasztás DTMF jelzésekkel,dedikált vonal lehetősége,hármas konferencia,hívásátadás,híváskorlátozás, …. originál, kifutott Ár: 20.000 Ft"

A kérdésedre: Ha már benn vagy a 3102-ben, a Dial Plan-ban (ARS funkció) azt konfigurálsz amit akarsz. Ott, és azzal a VoIP szolgáltatóval telefonálsz, amelyikkel akarsz. Alapban 4 VoIP gatewayt adhatsz meg, de egy kis trükkel még többet. Egyetlen korlát, hogy mivel egy FXS portja van, egyszerre  1 besz. mehet ki. Ha a 3/8-ra PAP2T-t teszel, az olcsóbb és 2 FXS portja van (2 egyidejű besz., viszont csak portonként 1-1 VoIP gateway)

Csaba

#25 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 07:51

Köszi a segítséget!

Most nézegettem a használt központokat, olyan 40k körül van 3/8-as Panasonic(ugyanaz ami nekünk van 6/16-os) ajándékba még rendszer telefont is adnak hozzá. Szerintem ez lesz megvéve és még marad lehetőség a bővítésre is.

Ma jönnek meg a Linksys cuccok, azt hiszem rögtön neki esek a konfigolásnak.

#26 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 11:50

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 7:51

Köszi a segítséget!

Most nézegettem a használt központokat, olyan 40k körül van 3/8-as Panasonic(ugyanaz ami nekünk van 6/16-os) ajándékba még rendszer telefont is adnak hozzá. Szerintem ez lesz megvéve és még marad lehetőség a bővítésre is.

Ne törj le, ha nem sikerül mindent elsőre konfigurálni. Ha végigolvasod a fórumokat, kiderül, hogy másoknak is sokat kellett szívniuk, mire megtanulták. Van egy sajátos logikája, amire ha ráérzel, olyat is kitalálsz, amire mások nem is gondoltak...

#27 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 11:51

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 7:51

Köszi a segítséget!

Nézd meg a VoipBuster II fórumot, ott mindent megtalálsz...

#28 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 09:29

Na most van egy kis időm állítgatni, hát meg kell mondanom nem egy otthoni plug and play cuccról van szó :)
Adhattak volna hozzá egy nyomtatott kézikönyvet, de még CD-n sem volt, töltsem le a netről...
Rengeteg lehetőség van benne, remélem betudom azért állítani. A Voipbuster fórumon sok minden le van írva, csak győzzem megtalálni. :)

#29 Felhasználó inaktív   shamlee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 15:29

Hali.
Bocs ha rossz helyre irok.
Azt szeretném kérdezni létezik-e olyan alközpont amivel lehet olyat csinálni,hogy ha bejövő hívás van akkor csörög pl. 1. telefon,ha nem veszik fel 2x csörgés után akkor a  2. telefon ha nem veszik fel 2x csörgés után akkor a 3. telefon és igy tovább.
Tehát nem egyszerre csörögnek.
Thx.

#30 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 00:30

Idézet: shamlee - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 15:29

Hali.
Azt szeretném kérdezni létezik-e olyan alközpont amivel lehet olyat csinálni,hogy ha bejövő hívás van akkor csörög pl. 1. telefon,ha nem veszik fel 2x csörgés után akkor a  2. telefon ha nem veszik fel 2x csörgés után akkor a 3. telefon és igy tovább.
Thx.

Én ami alközponttal találkoztam, az mind tudta. Persze ezek 50-200 telefonos alközpontok voltak, így kérdés, hogy milyen (ár)kategóriára gondoltál.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#31 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 15. 11:16

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 0:30

Én ami alközponttal találkoztam, az mind tudta.

Valamint olyan is van, hogy csoportba lehet betenni az embereket, aztán ha a szomszéd asztalnál ülő nincs ott, akkor a másik júzer 1 gombnyomással át tudja venni a hívást, hogy ne csörögjön feleslegesen, míg átkapcsol a gép.
Make love not Wor.

#32 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 11:28

Már a lassan 20 éves, 16 mellékes analóg központok is tudták a késleltetett csengetést.
A mai "csodáknál" is alapkövetelmény.
Több funkció árkategória-függő.
A csoportból hívásátvétel általában 4-5 karakteres szám, érdemes memóriás készülék gyorshívó-gombjára eltárolni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#33 Felhasználó inaktív   shamlee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 12:33

Hi. :)
Igazából egy elég lóvés haverom szeretné a házában így megoldani.
Elég nagy a ház (12-15 helyiség a netet is 8 helyiségbe szétosztja még a garázsba is!)de én akkor sem értem,hogy miért jobb szaladgálni a telefoncsörgés után mintha egyszerre csörög mindenhol!? :omg:  :confused:
Mindenkinek köszi a segítséget.
Így már képben vagyok,mert nem tudtam,hogy ez is megoldható.
Hali.

Szerkesztette: shamlee 2009. 02. 15. 12:36 -kor

#34 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 16:05

Idézet: shamlee - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 15:29

Hali.
Thx.

Pld MATRIX kozpontjai is tudjak.
Az informatika atok de jo hogy van.

#35 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 18:43

Idézet: shamlee - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 12:33

Hi. :)
Igazából egy elég lóvés haverom szeretné a házában így megoldani.
Elég nagy a ház (12-15 helyiség a netet is 8 helyiségbe szétosztja még a garázsba is!)de én akkor sem értem,hogy miért jobb szaladgálni a telefoncsörgés után mintha egyszerre csörög mindenhol!? :omg:  :confused:
Mindenkinek köszi a segítséget.
Így már képben vagyok,mert nem tudtam,hogy ez is megoldható.
Hali.

Hát, ez esetben inkább zsinórnélküli telefont ajánlanék, több bázisállomással, amelyek között roamingolhat. Persze ő tudja mit akar.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#36 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:44

Idézet: shamlee - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 12:33

Elég nagy a ház (12-15 helyiség a netet is 8 helyiségbe szétosztja még a garázsba is!)de én akkor sem értem,hogy miért jobb szaladgálni a telefoncsörgés után mintha egyszerre csörög mindenhol!? :omg:

Főleg ha X csengés után odébbvándorol. Ha kettőre állítja, akkor is 6 csngés, mire a 3. helyen van. Szerintem nem érdemes foglalkozni vele, azt sem tudja mit nem tud.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó