Visszaolvastam egy kicsit és láttam, hogy egy nagy többszálú/egyszálú kliens vita bontakozott ki, ehhez szeretnék néhány adalékot hozzátenni.
Elsősorban az internet szolgáltatók a hibásak, mert ugyan a letöltési sávszélességet szépen emelgetik, aminek mindenki örül, viszont a feltöltésit nem. Még a UPC legnagyobb csomagja is csupán fél megabites feltöltést tesz lehetővé. A slotok számának alakulása nagyban függ a feltöltési sebbnességtől, hiszen egy félmegabites kapcsolat esetén a legideálisabb az, ha valaki 6 slotot engedélyez. Ha ez továbbra is így marad akkor osztom azoknak a borúlátó nézeteit miszerint az egész DC++ egy alagútba szalad. De erről szerintem akkor sem azok tehetnek, akik többszálú klienst használnak. Amíg Magyarországon az internet ellátási helyzet továbbra is ilyen marad, addig sok jó nem fog történni.
Valaki írta, hogy egy fájl letöltéséhez 10 slotot is elfoglal egy többszálas.

Ekkora hülyeséget régen olvastam. Nagyon ritka esetben, Minden második szökőévben egyszer talán előfordul, de akkor is kizárólag új filmek, vagy anyagok esetében, de akkor van rá legalább még 100 találat. Arról nem is beszélve, hogy egy-két szegmenset teljesen letöltött utána az már nem foglal el egyetlen slotot se, valamint, mivel hamarabb lejön ezért hamarabb lesz újabb 6 szabad slot, persze, ha az illető visszaosztja. Még megjegyezném, hogy a slotok azért vannak, hogy ne legyenek szabadok. :roll:
A sok "okos" fórumszabályzat mindenféle hülyeséget kitalál, de mindig a letöltőket súlytják, ahelyett, hogy azokat sújtanák, akik nem töltenek fel semmit. Ha DC szabályzatot készítenék akkor az valahogy úgy nézne ki, hogy akitől mittomén 10 percig folyamatason nem töltött le senki semmit azt kizárni azzal, hogy osszon meg olyan tartalmat, amire Hublakóknak szükségük lehet. Erre csak egy példa: van egy haverom, aki azzal büszkélkedik, hogy Ő csak Star Gate-et oszt meg, de a megosztás előtt belerondított mindegyik fájlba, hogy megváltozzon a TTH értéke, így senki sem fog tőle tölteni.

Ha mondjuk egy ilyen embert bannolnának ki azzal mennyi szabad slot szabadulna fel anélkül, hogy akár egyetlen feltöltési száltól meg kellett volna válnunk. Azaz nem a rendesen visszaosztó többszálú kliensekkel felszerelkezett felhasználókat kéne sújtani, hanem azokat akiket a fentiekben leírtam.
Egy kicsit hosszú voltam, remélem nem baj.