HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple iPhone - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple iPhone 2G / 3G / 3GS

#1061 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 09. 06:26

Üzenet megtekintéseIdézet: bigsee - Dátum: 2011. 11. 07. 17:21

Sziasztok, segítsetek lécci! Van egy olyan kérdésem, hogy amennyiben egy Apple iPhone-l navigál valaki, akkor ugye online navinál adatforgalmat generál a készülék. Na most, ha pl. az utólag lekért számlából az látszik, hogy egy bizonyos időpontban az adatforgalom - ami addig olyan ~50-500 egységnyit forgalmazott - lecsökken 1-2-3 egységnyire, akkor ebből mire lehet következtetni?

1/ a navi progit bezárták és csak a készülék saját adatforgalma is van ilyen kevés? (inkább)

2/ a navi ugyan megy tovább, de egy helyben van a telefon és nincs mozgás, ergo nincs frissítés a netről, mivel nem mozdul el a készülék (és így a GPS vevő sem)? (hááát, nem tudom)

Sajnos hülye vagyok az Apple-khoz is, úgymint a navikhoz is és segítségeteket kérem...

Köszi előre is!!!

Jah a másik kérdés: van-e mód a készülék helyének a megállapítására? Értem ezalatt az Apple szolgáltatásait, ilyesmit?

Hülyeséget kérdeztem...? :unsure:

Szerkesztette: bigsee 2011. 11. 09. 06:34 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1062 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 09. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: bigsee - Dátum: 2011. 11. 09. 06:26

Hülyeséget kérdeztem...? :unsure:

Nem kérdeztél hülyeséget. :D

A, Az iPhone a megvásárolt navigációs programok használata során nem használ mobilnetet, kivéve akkor ha valamilyen kapcsolódó szolgáltatást is igénybe veszel a navigáció során, mint például az iGO Primo esetében az aktuális forgalmi információk lekérdezése, vagy az útbiztonsági kamerák adatbázisának lekérése stb. Ekkor használni fogja a mobilnetet, hogy megszerezze az aktuális információkat, de nem generál nagy forgalmat, talán pár Kilobyte méretű lehet.

B, Ha a Google Maps segítségével akarsz tájékozódni, akkor az minden esetben használni fogja a mobilnetet is, a GPS mellett.

C, Használhatsz navigációra Pl. egyes szolgáltatóknak köszönhetően ingyenessé tett Navigációs szoftvert is. Ilyen a NAVIGON select T-Mobile Edition, ami a T-mobile a saját ügyfelei számára hazánkban ingyenesen elérhető/használható. Viszont ez a szoftver bizonyos időközönként ellenőrizni fogja a jogosultságodat a felhasználásra, vagyis hogy tényleg az ő előfizetőjük közé tartozol. Ha nincs mobilneted, akkor nem fogja engedni a használatát, mivel más módon (Wifi) nem enged csatlakozni. A Vodafone esetében ilyen ingyenesen elérhető progi a Vodafone Navigation Hungary.

Nem említetted, hogy most milyen navi programot használsz. Ha Copilot-ot használsz, az sajnos tényleg megáll bizonyos időközönként - főleg ha meg kell állnod a forgalommal Pl.: piros lámpa - , és nem megy a navigáció tovább, vagy csak késve. Hibás a program, sajnos. Ha a Google maps, akkor kell a mobilnet is.

Ezek mellett az is elképzelhető, hogy a GPS vevő működése nem jó nálad, így javítás vagy csere szükséges.

Van pár lehetőség, amit meg kellene nézned. :glare:

Az iPhone helyzetének lekérdezésére is van ingyenes lehetőség. Használd a www.icloud.com címet. Ezt bármilyen internet eléréssel rendelkező számítógépen eléred. Itt meg kell adnod az Apple ID azonosítódat, és a "Find my Iphone" részt használva megmutatja az adott iPhone helyzetét. Persze az iPhone-on a GPS-nek engedélyezve kell lennie. A többi lehetőséget csak akkor tudod használni itt, ha telón iOS 5 fut és az iCloud szinkron engedélyezve van az iPhone-on, különben nem tud szinkronizálni a teló az iCloud, vagyis csak üres menüket fogsz látni. Régebben - még az iCluod előtt - a teló helyzetének lekérdezésére lehetett használni a www.me.com címet is, de most már ez átirányít a www.icloud.com - ra.
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#1063 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 09. 16:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Fefe - Dátum: 2011. 11. 09. 12:03

válasz

Köszi, ami kellett azt megkaptam. A helyzet az, hogy egy ilyen készüléket elloptak (nem tőlem), és az utólag lekért számla alapján lett megállapítva a netforgalom milyensége és ebből próbáltam kiokoskodni a lehető legtöbbet. Nem tudok semmit a telefonról, még a típusát sem tudom, nemhogy az IOS verzióját sajna... Köszi mégegyszer!!!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1064 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 09. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: bigsee - Dátum: 2011. 11. 09. 16:54

Köszi, ami kellett azt megkaptam. A helyzet az, hogy egy ilyen készüléket elloptak (nem tőlem), és az utólag lekért számla alapján lett megállapítva a netforgalom milyensége és ebből próbáltam kiokoskodni a lehető legtöbbet. Nem tudok semmit a telefonról, még a típusát sem tudom, nemhogy az IOS verzióját sajna... Köszi mégegyszer!!!

Szívesen. ;)
Azért egy próbát megérne az icloud.com. Ha van regisztrált iCloud account, vagy MobileMe account, akkor itt van lehetőség a helymeghatározáson kívül a készülék zárolására és tartalmának teljes törlésére is.

#1065 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 09. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Fefe - Dátum: 2011. 11. 09. 18:51

Szívesen. ;)
Azért egy próbát megérne az icloud.com. Ha van regisztrált iCloud account, vagy MobileMe account, akkor itt van lehetőség a helymeghatározáson kívül a készülék zárolására és tartalmának teljes törlésére is.

Nah, ez az amiben nem vagyok biztos, holnap rákérdezek.

#1066 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 02. 16:53

4S-t szvsz 3G, vagy 3GS-rol cserelok vesznek leginkabb, esetleg az uj alma userek.

En kb fel eve hasznalok sima 4-est, tok jo meg minden, kellemes, de telefonnak nagy, okostelefonnak meg pici.
Mondjuk lehet, ha most kene telot neznem ismet iP4et valasztanek (esetleg az S-t, de annyira nem doltem tole el), illetve nagyon kapirgalnam a fejem, hogy egy note-ot beprobaljak, de szivem szerint inkabb kistelefon iranyaba mennek, ha lenne valami guszta, okos, de sajna nincs.

Szerkesztette: Vertigo 2012. 01. 02. 16:54 -kor

#1067 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 19:29

Üdv mindenkinek!

Kérdésem lenne hogy a meglevő windows phone 6.5 formátumú telefonszámokat hogyan tudnám átmenteni vagy olyan formátumba konvertálni ami működne az új iphone 4s készüléken.
Köszönöm a segítséget.
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1068 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 21:05

Ugy remlik en szimplan outlook-val szinkronizaltam az iTunes-t, meg valahogy biztonsag kedveert windows contactba is lementettem...

#1069 Felhasználó inaktív   anita86 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 06. 10:04

én a www.üvegmester.hu ajánlom mindenkinek, nagyon jó

#1070 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 06. 11:33

Én meg azt, hogy húzzál el innen a vérbe...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1071 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 08. 06:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Vertigo - Dátum: 2012. 01. 02. 18:53

4S-t szvsz 3G, vagy 3GS-rol cserelok vesznek leginkabb, esetleg az uj alma userek.

En kb fel eve hasznalok sima 4-est, tok jo meg minden, kellemes, de telefonnak nagy, okostelefonnak meg pici.
Mondjuk lehet, ha most kene telot neznem ismet iP4et valasztanek (esetleg az S-t, de annyira nem doltem tole el), illetve nagyon kapirgalnam a fejem, hogy egy note-ot beprobaljak, de szivem szerint inkabb kistelefon iranyaba mennek, ha lenne valami guszta, okos, de sajna nincs.

En vettem egy Note-ot. Iszonyat jo. Nagyon szep a kepe, folyamatos mint egy iPhone, konnyu kezelni, sok beallitasi lehetoseg ami NEM hatrany, es mindennel kommunikal nem ugy mint az iPhone-om.
De visszaadtam.
Mert tul nagy!
5.3 inch meg az en tenyeremben is eszement. Telefonalni vele olyan, mintha egy iPad-et tennel a fuledhez. Nagyon gagyi. Szoval ezt max tablakent hasznalni jo, amugy mar a lo tuloldala. Galaxy 2-nel nagyobb kizart dolog egy telefonnak.

#1072 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 03. 08. 09:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2012. 03. 08. 06:46

En vettem egy Note-ot. Iszonyat jo. Nagyon szep a kepe, folyamatos mint egy iPhone, konnyu kezelni, sok beallitasi lehetoseg ami NEM hatrany, es mindennel kommunikal nem ugy mint az iPhone-om.
De visszaadtam.
Mert tul nagy!
5.3 inch meg az en tenyeremben is eszement. Telefonalni vele olyan, mintha egy iPad-et tennel a fuledhez. Nagyon gagyi. Szoval ezt max tablakent hasznalni jo, amugy mar a lo tuloldala. Galaxy 2-nel nagyobb kizart dolog egy telefonnak.

Majd próbálj ki egy galaxy nexus-t(4.65coll), megváltozik a véleményed :) ugyanolyan széles mint az s2 ugyanolyan vékony csak hosszabb vmennyivel és a képe még szebb(nagyobb felbontás+nagyobb ppi).
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1073 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 10:51

Érdeklődi szeretnék iPhone felhasználóktól hogy amennyiben data plan van vásárolva az előfizetéshez lehet-e használni az eszközt mint modem miközben telefonálásra használják?

A terv az hogy a mobil stick internetet visszamondom nagyobb előfizetést teszek hoozzá (4GB helyett 8GB) és ezt használom mobil internezetésre pl. laptopon BlueTooth kapcsolaton keresztül.

Csak azt nem tudom hogy miközben mondjuk mobil internetezek tudnak e hívni vagy én tudok-e hívni?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1074 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 15. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2012. 10. 07. 11:51

Érdeklődi szeretnék iPhone felhasználóktól hogy amennyiben data plan van vásárolva az előfizetéshez lehet-e használni az eszközt mint modem miközben telefonálásra használják?

A terv az hogy a mobil stick internetet visszamondom nagyobb előfizetést teszek hoozzá (4GB helyett 8GB) és ezt használom mobil internezetésre pl. laptopon BlueTooth kapcsolaton keresztül.

Csak azt nem tudom hogy miközben mondjuk mobil internetezek tudnak e hívni vagy én tudok-e hívni?

Kolléga iPhone 4s-e pár másodperces telefonálás közben nem, de kb. 20-30 mp után elbontja a net megosztást. Ez pl. VPN használat esetén nagyon zavaró tud lenni...

#1075 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 14. 12:52

Sziasztok,

Két napja vagyok Iphone5 tulajdonos és a Wifi-vel gyűlt meg a bajom. A problémám az hogy sokszor nem látja a wifi hálózatokat. A munkahelyemen több elérhető Wifi hálózat van amit a notebook-om lát és csatlakozni is tud, viszont a telefonom egyáltalán nem lát wifi hálózatot. Kollégám Iphone4-s készüléke viszont látja őket és csatlakozni is tud.
Mindketten a legújabb IOS-t használjuk (6.0.1)
Az otthoni Wifi hálózatomat viszont látja és csatlakozik is.

Mi lehet a gond?

Előre is köszönöm a segítséget!

#1076 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 17. 16:58

sziasztok! van egy iphone 4s, 6.0-as szoftverrel, de downgradelni szeretném 5.1.1-re, hogy kell? rengeteget olvastam utánna, de sok helyen írnak sok mindent... mentett shsh-m nincsen, illetve próbáltam tinyumbrellával lementeni, de nem sikerült. ( a készülék független gyárilag, ha ez számít valamit)
Köszönöm előre is!
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1077 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 19. 22:05

Fireblade : Tegyél egy próbát a "hálózati beállítások visszaállításával". ---> Beállítások/Általános/Visszaállítás/Hálózati beállítások visszaállítása (A PH-n is panaszkodtak már páran az iPhone 5 Wifi-vel kapcsolatban, bár megoldás nemigen van)

dani83 : Ha már frissítettél iOS6-ra, akkor iPhone 4S esetében jelenleg még nincs lehetőség iOS 6-ról visszaállni iOS 5-re, még mentett SHSH mellett sem. (RE-restore lehetséges iOS 5-re iPhone 4S-nél) Ha még nem volt Jailbreak a telódon, és nincs mentve SHSH semmilyen iOS változathoz sem, amit esetleg a Cydia is mentett volna neked JB után (bár ez sem mindig működik), akkor TinyUmbrella nem fogja tudni lekérni onnan sem, valamint mivel az Apple már nem írja alá csak az iOS 6.0.1-et iPhone 4S-nél, így a TinyUmbrella közvetlen az Apple-től sem fogja tudni lekérni. Várni kell sajnos még egy kicsit iPhone 4S esetében is a megoldásra. (iPhone 4, iPhone 3GS és iPod touch 4G esetében van jelenleg csak mód iOS 6-ról visszaállni iOS 5-re.)

#1078 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 19. 22:11

értem, köszönöm :) ios6-ra van már rendessen működő jailbreak?
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1079 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 19. 22:57

Szívesen. :) Még csak tethered JB van, de az is csak iPhone 4, iPhone 3GS és iPod touch 4G-re jelenleg. Azt nem tudom mennyire működik rendesen - nem próbáltam -, de elég sok Cydia tweak nem támogatja még az iOS 6-ot. (Nekem iPhone 4-van jelenleg - iOS 5.0.1 JB) Az Untethered JB nem tudni pontosan mikor jelenik meg, vagy milyen eszközökre. Érdekes, de már van iOS 6.1 beta 2-re tethered JB, az is csak szintén iPhone 4, iPhone 3GS és iPod touch 4G-re.

#1080 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 12:01

nekem sikerült az előző 4s-emre (5.1.1) untethered jailbreaket rakni, nem kell ujraindításoknál a gépre kötni :)
érdekes hogy 4-re már van jailbreak 6.0, illetve a felett, 4s-re még nincsen, pedig az oprendszer ugyan az, csak a hardwer más :D remélem még idénre kitalálnak valamit, elég gyatra és szar a free alkalmazások felhozatala az appstoreban :)

Téma megosztása:

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó