HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple iPhone - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple iPhone 2G / 3G / 3GS

#541 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 08. 17:14

Idézet: spidey - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 17:06

Ja, és találtam egy durva facepalmot:

http://forums.macrum...ad.php?t=318123  :Đ

:nevet:

Kifejező. :)

#542 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 10:37

Idézet: spidey - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 17:06

Megvan a telefon. Hát, nagyon király, azt kell mondanom. Minimális hibákat találtam eddig csak. Hogy nincs hozzá rendes manual, ilyesmi. 

Első két nap netes díjcsomag nélkül, minimális, rácsodálkozós netezéssel: 11.000 Ft-os számla. :omg: Rendeltem is egy Net díjcsomagot gyorsan.  :)  Pedig megesküdtem, hogy mobilon nem fogok netezni, de ez Lansdcape módban... Nagyon jó a Safari, villámgyors, több tab... tökéletes. :respect: 
Lehet, hogy nincs flash, de legalább nem jönnek be a reklámok.  :)

A második feltöltés óta 11 órája használom, netezésre is, és még majdnem tele van az elem. (Eddig ezzel sincs gond. Egyébként mennyi az ajánlott töltési idő, illetve ki meddig szokta?)

Ja, és találtam egy durva facepalmot:

http://forums.macrum...ad.php?t=318123  :Đ

En telefonnak hasznalom szinte kizarolag, meg az ezekkel osszefuggo (sms, naptar, egy ket program rendszeres hasznalata) hetente parszor, kartyazas kozben zenehallgatasra (7-8 ora folyamatos), igy is maximum 1/4-el csokken az akksi a nap vegere (mondjuk reggel 6-tol neha hajnali 3ig is).

Ennek ellenere en minden este rarakom a toltore es reggel veszem le rola. minden telefonommal igy csinalom, mondhat barki barmit, az E61-em amit most cegesnek hasznalok 2.5 eves, es meg ma is kibir akar 3-4 napot is toltes nelkul. (mielott kerdezitek, honnan tudom, ha minden este toltom, altalaban 2-3 havonta szoktam "tesztelni"). Egyik telefonomhoz sem kellett meg akksit vennem utolag, mindegyik legalabb 1-2 evet nalam volt, 80%-uk pedig a mai napig megvolt.

Szoval nekem magyarazhat barki barmit, hogy karos az akksira ha mindig ratoltok, hiszek inkabb a tobb mint 10 ev tapasztalatanak. Ha meg esetleg tenyleg tonkremenne, kicsereltetem, de addig is tudom, hogy biztos nem merulok le napkozben, mert nem toltottem fel, sott, akkor sem, ha nem jutok tolto kozelebe 1-2 napig, ami nem ritka. Baratnom pl rendszeresen lemerul, mert "jajj, hat maris lemerult, mikor 4 napja toltottem??!! :omg: El kell fogadni, hogy ezeket a mai mobilokat, foleg 10g-os akkukkal nem hetente kell tolteni.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#543 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 22:10

Találtam pár szifonos szösszenetet:

A legjobb mobilos böngészők - az iPhone utcahosszal nyer.

Mac vs. Germany - durva a hasonlóság.

Ez itt meg egyszerűen csak facepalm. :omg:

Egyébként nem rossz ötlet, ha árulni fogják majd:

iControlPad

Szerkesztette: spidey 2009. 01. 13. 22:26 -kor

#544 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 22:55

Idézet: spidey - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 22:10

Ez itt meg egyszerűen csak facepalm. :omg:

"vad egészségügyi betét" :omg:

#545 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 16:15

Most nem azert a 10 fillerert de a Safari nem kepes a flash-t betolteni tudtommal, emiatt valoszinu joval gyorsabb is, hisz a WinMo-nak azzal is bajlodnia kell peldaul. Raadasul amit teszteltek weboldalakat zome tele van flash-el. Vagy tevedek?
Na meg az, hogy ha az ember szar keszulekeket vesz kezbe akkor nyilvam ott az iPhone a kiraly. Miert? Mert olyanokat ir, hogy "szaggat a scrollozas kozben". Na ne mond bazeg, es ez meg veletlenul se a keszulek hibaja, aaa nem. Persze szoftveresen szaggat, ugy bizony. Pedig hat 1 gigas mobilchip ketyeg benne. :wtf: Na szoval hagyjuk. Szar tesztnek megbizhatatlan eredmenye lesz. Es ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Safari nem megerdemelten jobb, de LEHET hogy nem ennyivel jobb mint a tobbi bongeszo hiszen ha a vas alatta gyenge akkor minden az lesz.

#546 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 18:03

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 17:15

Most nem azert a 10 fillerert de a Safari nem kepes a flash-t betolteni tudtommal, emiatt valoszinu joval gyorsabb is, hisz a WinMo-nak azzal is bajlodnia kell peldaul. Raadasul amit teszteltek weboldalakat zome tele van flash-el. Vagy tevedek?

Hát megnéztem, a WSJ oldalán van 1-2 reklám, ami nem töltődik be a telefonon, a többi ugyanaz. És a tesztben a mobilokról van szó, nem a böngészőről, azokból is elég jó modellek szvsz.

#547 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 18:19

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 16:15

Na meg az, hogy ha az ember szar keszulekeket vesz kezbe akkor nyilvam ott az iPhone a kiraly. Miert? Mert olyanokat ir, hogy "szaggat a scrollozas kozben". Na ne mond bazeg, es ez meg veletlenul se a keszulek hibaja, aaa nem. Persze szoftveresen szaggat, ugy bizony. Pedig hat 1 gigas mobilchip ketyeg benne. :wtf: Na szoval hagyjuk.

Ahogy nézem, minden böngészőt olyan telefonon futtaták, ami adott platformon az élmezőnyben versenyez. Nem mondom, hogy mindegyik az elérhető lehető legjobb (az iPhone és az Android esetében természetesen az), de azért nincsenek olyan nagyon távol a specifikációk. Nyilván jobban futna mindegyik egy húsz gigaherzes gépen, de azért mobilnál nem úgy működik, hogy beszaggat a flash, úgyhogy tolok bele még két giga memóriát, meg kikapom a procit, és teszek bele gyorsabbat. Ha azon a hardveren szaggat a cucc, azt szoftveres optimalizálással illene megkerülni, lévén adott a hardver, amiben semmi sem módosítható.

#548 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 18:30

Ha megnezed a HTC Diamond-ot es a HD-t akkor latnad, hogy mennyit nyom latba a hardver, pedig a Diamond-ra nem mondanad azt, hogy nem az egyik leheto legjobb ami elerheto.

Amugy biztos, hogy a mobilokrol volt szo?
A legjobb mobilos böngészők - az iPhone utcahosszal nyer.
Mobile Browser Battlemodo: Which Phones Deliver The Real Web

Inkabb megiscsak a bongeszoket vette gorcso ala. Kulonben nem irna olyanokat, hogy szaggat scrollozas kozben, vagy hogy hibasan tolti be az oldalakat.

Miert a WSJ-t nezted meg? Inkabb a NatGeo-t vagy a YouTube-ra menj. Ez a masik amugy, meg jo hogy a WSJ tele van szoveggel es gyorsabban betolti mint a YouTube-on levo sok kepet meg flash reklamot. Wow, igazi etalon a Safari :omg:

Itt arrol van szo, hogy az iPhone eros hardverrel rendelkezik, merem allitani, hogy erosebbel mint az osszes tobbi amivel ez a gyerek osszehasonlitotta. Ezek utan nem veletlen ha az iPhone gyorsabb. Meglepo lenne ha nem igy tortent volna. Ha egyenrangu ellenfelekkel rakta volna ossze, mint ahogy azt mas oldalakon tettek (Omnia, 5800, Xperia, HD, aztan majd N97 tavasszal) akkor talan nem lenne ilyen szembeotlo a kulonbseg. E71 vs iPhone, lol, mit gondolt ez a teszter, te ur isten, hol azonos kategoria e ket telefon?!

Szerkesztette: Cellular 2009. 01. 14. 18:32 -kor

#549 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 20:19

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 19:30

Miert a WSJ-t nezted meg? Inkabb a NatGeo-t vagy a YouTube-ra menj.

Elég kevesen olvasnak NatGeo-t mobilon. :) Meg azért mobilos böngészésnél még mindig ott tartunk, hogy a szöveg fontosabb, mint a képek.

Egyébként ez nem "az én bátyám erősebb" vita - csak belinkeltem érdekességnek, ne vedd a Touch HD elleni személyes támadásnak.   :p

Szerkesztette: spidey 2009. 01. 15. 20:25 -kor

#550 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 20:55

Dehogy veszem. Sot, ezt nezzetek:

http://www.pdamania.hu/content/13502/

Mostantol az iPhone-ra is lehet szabadon telepiteni akarmilyen bongeszot ha vkinek nem jon be a Safari. AppStore-ban megtalalhatoak. Vegre egy okos huzas az Apple-tol, pont ez a hulye agyonkorlatozas az iPhone legnagyobb hibaja.

#551 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 17:33

Landscape SMS-t meg videofelvételt is betehetnék ennyi erővel, igaz, videora nem használnám, de legalább gesztusértékkel :)

#552 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 18:24

Egy Gyrator-fele program ja, mint WinMo-ra. Tetszolegesen allithatod be mikor hogy merre hova miert forgasson vagy mit csinaljon milyen pozicioban.

#553 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 16:28

hali

Van egy 3 éves SE K750i@w800i telóm amiben azt szerettem hogy szét lehetett hekkelni, és mind a mai napig egész jol kiszolgált de most valami sugallat elkapott és szeretnék egy iphonet. Lifehackeren egy éven keresztül lattam hogy rengeteg iphoneos post van és ugytünt elég szépen testre lehet szabni ezt is. Egésznap olvasgattam h mi meg hogy de lehet nem minden ugy van ahogy én elképzelem ezért ilyen rövidke igen/nemekkel valaszolnatok nekem?

1. Mp3at csak igy natúrban nem igazan lehet csengöhangnak applikalni hanem at kell rakni aac-re atnevezni a kiterjesztest m4r-re és itunesal felpakolni?

2. itunes nelkül: vagy wifin át, ssh-zva winscp-vel lehet direktbe felrámolni a zenéket/akármit vagy T-POD-al, totalcommanderen át. Ha ily módon feltöltöm tartalommal az iphonet akkor a zenelejatszoja ugyanugy kezeli a zenéket/videokat mintha itunes-al tettem volna fel öket?

3. ibluetooth project-éknek sikerült valamit alkotniuk, müködik már a BT file transfer? Nem igazan van a forumnak "kezdöknek" része, vagy mindenki nagyon benne van a dolgokban, az ujoncokat meg elrettentik, szoval nekem nem sikerült rájönnöm hogy van e ott vmi kézzelfogható progress.

4. Van valamiféle 3rd party kamera szoftver? Azt láttam hogy videorögzitös van, de teljesen custom photo-taking megoldás van-é? Nemmintha nagyon izgatna mert eddig se fotoztam tulságosan mobillal.

5. T-Mobile ikon 400 elöfizuval 2év hüséggel 27 990 Ft-ért venném a 8gigas verziot. Any ellenjavallat? Bármi ami T-mobileos elrontás benne? Csak jailbreakelném, függetlenités nem fontos. Kiszámoltam és nem gáz a 10k-s havidij sem, nem akkora rafizetes mint gondoltam elsőre.

6. A beepitett hangszoroja kielégitöen hangos, jo minöségü? Nem az elveszett tüdőtrázó 12"es mélynyomót keresem benne, csak ugy önmagához képest, korrekt? Pl fürdöszobában zuhanyozashoz.. A régi telómat soso lehetett hallani csobogó viznél is.

7. Az accelerometer (pont)olyan mint az ipod nano-é? Láttam hogy játékokat is azzal irányitanak. :up:  Kellöképp jó reakcióideje van hogy élvezetesen lehessen játszani pl?

8. El szeretném kerülni hogy bármit is kelljen vásárolnom a store-ban. Ha jailbreakeltem akkor bármit ami szép és jó felrakhatok rá innen onnan összeszedve, teljesen megkerülve a fizetős dolgokat?

Szerkesztette: FireShadow 2009. 01. 19. 16:55 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#554 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 16:37

Idézet: FireShadow - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 16:28

6. A beepitett hangszoroja kielégitöen hangos, jo minöségü? Nem az elveszett tüdőtrázó 12"es mélynyomót keresem benne, csak ugy önmagához képest, korrekt? Pl fürdöszobában zuhanyozashoz.. A régi telómat soso lehetett hallani csobogó viznél is.

Zuhanyzás közben nótázni kell, nem zenét hallgatni. Engem biztos hall a fél város még csobogó víznél is :Đ

#555 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 16:43

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 16:37

Zuhanyzás közben nótázni kell, nem zenét hallgatni. Engem biztos hall a fél város még csobogó víznél is :Đ

:D  jó én együtt énekelek a zenével
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..

#556 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 16:46

Mindenesetre telefont én nem szívesen vinnék be a fürdőszobába. Egy húszezres kütyüt se, hát még egy ilyen drágát. A pára biztos nem tesz jót neki, meg egyéb bajok is történhetnek.

#557 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 16:56

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 16:46

Mindenesetre telefont én nem szívesen vinnék be a fürdőszobába. Egy húszezres kütyüt se, hát még egy ilyen drágát. A pára biztos nem tesz jót neki, meg egyéb bajok is történhetnek.

nagy a fürdöszoba és tudok ablakot nyitni a pára ellen jó akkor meg én fagyok le ha tél van de megszivlelem a tanacsot:,) felteve ha belevagok vegül ebbe a dologba, azert picit félek töle

#558 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 18:01

Idézet: FireShadow - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 16:28

Van egy 3 éves SE K750i@w800i telóm amiben azt szerettem hogy szét lehetett hekkelni.

ha szereted hekkelni, módosítgatni... akkor winmo-t ajánlom. (HTC HD, Diamond, Touch Pro, Samsung Omnia, Asus p565, SE X1)
1-4, 7-8 kérdéses winmo-nál nem kérdés.
vízcsobogás mellett szerintem egyik teló se lesz elég hangos.
5. kérdés meg winmo-nál nem játszik.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#559 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 20:06

Idézet: FireShadow - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 17:28

hali

Van egy 3 éves SE K750i@w800i telóm amiben azt szerettem hogy szét lehetett hekkelni, és mind a mai napig egész jol kiszolgált de most valami sugallat elkapott és szeretnék egy iphonet. Lifehackeren egy éven keresztül lattam hogy rengeteg iphoneos post van és ugytünt elég szépen testre lehet szabni ezt is. Egésznap olvasgattam h mi meg hogy de lehet nem minden ugy van ahogy én elképzelem ezért ilyen rövidke igen/nemekkel valaszolnatok nekem?

1. Mp3at csak igy natúrban nem igazan lehet csengöhangnak applikalni hanem at kell rakni aac-re atnevezni a kiterjesztest m4r-re és itunesal felpakolni?

2. itunes nelkül: vagy wifin át, ssh-zva winscp-vel lehet direktbe felrámolni a zenéket/akármit vagy T-POD-al, totalcommanderen át. Ha ily módon feltöltöm tartalommal az iphonet akkor a zenelejatszoja ugyanugy kezeli a zenéket/videokat mintha itunes-al tettem volna fel öket?

3. ibluetooth project-éknek sikerült valamit alkotniuk, müködik már a BT file transfer? Nem igazan van a forumnak "kezdöknek" része, vagy mindenki nagyon benne van a dolgokban, az ujoncokat meg elrettentik, szoval nekem nem sikerült rájönnöm hogy van e ott vmi kézzelfogható progress.

4. Van valamiféle 3rd party kamera szoftver? Azt láttam hogy videorögzitös van, de teljesen custom photo-taking megoldás van-é? Nemmintha nagyon izgatna mert eddig se fotoztam tulságosan mobillal.

5. T-Mobile ikon 400 elöfizuval 2év hüséggel 27 990 Ft-ért venném a 8gigas verziot. Any ellenjavallat? Bármi ami T-mobileos elrontás benne? Csak jailbreakelném, függetlenités nem fontos. Kiszámoltam és nem gáz a 10k-s havidij sem, nem akkora rafizetes mint gondoltam elsőre.

7. Az accelerometer (pont)olyan mint az ipod nano-é? Láttam hogy játékokat is azzal irányitanak. :up:  Kellöképp jó reakcióideje van hogy élvezetesen lehessen játszani pl?

8. El szeretném kerülni hogy bármit is kelljen vásárolnom a store-ban. Ha jailbreakeltem akkor bármit ami szép és jó felrakhatok rá innen onnan összeszedve, teljesen megkerülve a fizetős dolgokat?

1. Biztos van más megoldás, de én nem tudom itunest használok.
2. Passz szintén iTunes-t használok.
3. Alakul a project de még alpha verzió.
4. Van bőven, Cydiaban nagyon jó megoldások vannak.
5. Semmi buktatója fél éve használom gond nélkül.
6. W810-emhez képest hangosabb de őszintén szólva passzolom. Én erre a célra telepítettem hangszórókat a konyhába, fürdőbe.:p
7. Tökéletes a reakció idő ha megfelelő soft használja. Autós játékokat vidáman lehet vele irányítani, nagy élmény. :)
8. Mindent meg lehet oldani más forrásból is!

OFF: Nem értem miért menekül mindenki az iTunes-tól. 1x kell rendbe tenni a gyűjteményt utána könnyedén lehet használni.

#560 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 20:32

a winmo-s alternativakat amit a kollega megemlitett, tetszenek ugyan (leginkabb a htc és a samsung omnia) de nekem fontos hogy olcsón elvigyem a boltból valamint egy uj simkartya is egy jóféle elöfizetéssel mellé, mert most épp kell egy új. samsung omniára még csakcsak vannak ilyen deal-ek de nekem az iphone a szimpatikus még mindig, de jo volt körül nézni a más hasonló tudásuak terén.

amúgy nem baj az ha van egy kis kihivás hekkelés téren, azért a k750emhez sem mellékelték hogy hogy moddolgassam, es azoknal a modszereknel bizony egyszerübbnek tünik az iphone molesztálása.

itunestól én nem menekülök, csak a store-tól. mikor a vodás (tudjatok mennyire belemászik a teló szoftverébe a voda?!) telóm hoztam haza elsö lépés volt "vodátlanitani" :D szóval ez a megmozdulsz és máris felajánlja hogy fizethetsz valami szirszarért 1000forintot, vagy ilyenek, amit mashonnan ingyen is össze tudnal szedni, az mind1 h legalisan v nem. nyilvan szofisztikaltabb az egész i-cucc. az itunes meg szerintem még jó is, barantömnel lattam az ipod nanojaval mikor pakolt rá zenéket, és aranyos dolog. csak azért a jo öreg totalcommanderrel pakolgatok rá(azaz egy mp3 lejatszora/telefonra) dolog sem árt, de most hogy tudom, létezik megoldas, igy jobb érzés.

Téma megosztása:

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.