HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 05. 08:30

Idézet: Picur - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 17:44

[...]

Pelus: szinte már mindent kipróbáltunk, most ami bejött, az a Tesco színes. :) Annak ráadásul hátul is gumis a dereka, emiatt nehezebben jön ki belőle az anyag. De volt Huggies, Babylove, meg a Müllernek a márkája is. Bár asszem az a Babylove? Akkor meg a DM-nek. Na mindegy. Ezek használhatóak. A Huggies classicot nem szerettük, a Disney mintás viszont jó volt belőle.
Költségek: Nem tudok nyilatkozni, mi amúgy is 22-23 fokot tartottunk a lakásban, most a villany a sok, de valószínűleg a tél miatt, többet ég a lámpa (300W-os izzó rulez).
Kaja: még anyatejes. :)
Babakocsi: 3 az egyben-t vettünk, de rendeltük inkább Olaszországból, mert fele annyiból kijött szállítással, mint ha itt vettünk volna egyet.

Szerkesztette: A.J. Crowley 2009. 02. 05. 09:11 -kor

"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#402 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 09:04

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 12:42

Nekünk pl. a ruhatárunk kb. 50%-a használt ruhákból áll jelenleg. :) Sőt a 100%-a, hisz már mindegyiket használtuk. :D

40 rugó havonta*2 1-2 évig? :D Jól vagy? :D Az 2 milla.

21.450 Ft/fő/hó. 1 évre összesen 514.800. Egyelőre ennyi, a többiről ráérünk 2010 elején dönteni! ;)

#403 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 09:52

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 9:04

21.450 Ft/fő/hó. 1 évre összesen 514.800. Egyelőre ennyi, a többiről ráérünk 2010 elején dönteni! ;)

sztem jobban jársz ha meglévő kiadásokkal kiszeded rögtön az EP-ből a pénzt és inkább vmi normális megtakarításban kamatoztatod. ;)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#404 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 14:30

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 10:52

sztem jobban jársz ha meglévő kiadásokkal kiszeded rögtön az EP-ből a pénzt és inkább vmi normális megtakarításban kamatoztatod. ;)

Meggondolandó. ;)

Csak nem tudom, milyen meglévő kiadásom lesz 1-2 éven belül, amihez EP jó. Szerencsére senki sem beteg! :) Viszont akkor ez egy félretett összeg, amit 1-2 év múlva majd jól fel tudunk használni! (nem tudunk megtakarítani soha semmit... :()

#405 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 15:48

Na, ha már volt szó a TGYÁS-GYED stb. utalásokról.

Ma kaptuk meg bankszámlára a január 20-ig járó TGYÁST (tört hó) és a január 21-től 31-ig járó már GYED-et (tört hó 2. része), két külön utalásban. Január 15-én voltam benn leadni a papírokat.

Már regionális egészségpénztár (REP) néven jön a pénz. Utánaszámoltam, jó is.

:up:

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 05. 15:48 -kor

#406 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 15:52

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 14:30

Meggondolandó. ;)

Csak nem tudom, milyen meglévő kiadásom lesz 1-2 éven belül, amihez EP jó. Szerencsére senki sem beteg! :) Viszont akkor ez egy félretett összeg, amit 1-2 év múlva majd jól fel tudunk használni! (nem tudunk megtakarítani soha semmit... :()

igen, csak a hozama szerintem még egy rövid futamidejű lekötött betétnél is jóval rosszabb lehet (itt most nem a 13%-ra gondolok :Đ). érdemes megnézni...

gyógyszertári kiadások, fogorvos, szemüveg, sporteszköz vásárlás, wellness hétvége hasonlók. :) sok helyen még kondibérlethez is adnak EP számlát.

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#407 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 15:58

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 15:52

igen, csak a hozama szerintem még egy rövid futamidejű lekötött betétnél is jóval rosszabb lehet (itt most nem a 13%-ra gondolok :Đ). érdemes megnézni...

gyógyszertári kiadások, fogorvos, szemüveg, sporteszköz vásárlás, wellness hétvége hasonlók. :) sok helyen még kondibérlethez is adnak EP számlát.

Ja, csak a gyógyszertári kiadásokat leszámítva ezek nem szerves részei egy átlag kisgyermekes család életének, akik éppen csak vegetálni próbálnak az egyszem fizetésből meg a segélyekből :)

A gyógyszertár meg ráadásul drága ahhoz, hogy ott elszámolhatóan vedd a pelenkát meg fogkrémet meg mittoménmit. Igy meg normális esetben ott sem költesz annyit, hogy megérje az EP.

#408 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 16:21

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 15:58

Ja, csak a gyógyszertári kiadásokat leszámítva ezek nem szerves részei egy átlag kisgyermekes család életének, akik éppen csak vegetálni próbálnak az egyszem fizetésből meg a segélyekből :)

A gyógyszertár meg ráadásul drága ahhoz, hogy ott elszámolhatóan vedd a pelenkát meg fogkrémet meg mittoménmit. Igy meg normális esetben ott sem költesz annyit, hogy megérje az EP.

Nálunk a cégnél van cafeteria, beléphetnék egészségpénztárba is, de helyette inkább kérek nettérítést, étkezési jegyet, vagy üdülési csekket.

Gondolkoztam én is az EP-n, de egyelőre nem léptem be, szerintem nem is fogok, a gyógyszertárak valóban iszonyat drágák.

Példa: Laktoherb tea (Herbária): 510 Ft volt legutóbb mikor ott vettem, DM: 379 Ft. Na ne nézzenek hülyének. :) Pelenkát sose néztem gyógyszertárban.

Bár valaki írta (talán Sipi) hogy a DM-es blokkot is elfogadták. Nálunk csak egy EP-ba lehet belépni (Wellness Egészségpénztár).
http://www.wellness-penztar.hu/

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 05. 16:22 -kor

#409 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 16:26

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 15:58

tudom. Bujdynak írtam. (bár szerintem a gyógyszert, fogorvost, szemüveget gyerek mellett sem biztos hogy ki tudod küszöbölni)

tudom, ezért kérdeztem kicsivel korábban hogy hogy vesznek pelenkát EP-re. asszem Sipi írta hogy ad számlát a DM is ami pelusvásárlásra elszámolható EP-nél.

#410 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 02. 05. 16:31

A Lidl-ben szerdáig a 72 darabos "Sevena Comfort" törlőkendő 200 Ft. (1 db = 3 Ft)

#411 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 02. 05. 19:29

Na megvolt a 4D vizsgálat. 19. hét.

99% hogy kisfiú.  :D
KomposztWC

#412 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 20:49

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 20:29

Grat. :up:
Egy haver mondta egyszer, még mielőtt a felesége szült - nem tudták mi lesz - hogy neki mindegy csak fiú legyen.Az lett. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#413 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 20:51

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 19:29

Próbáld meg kialudni magad. Minden este a szülésig.  :Đ  Ezt tudom tanácsolni, és üdv a klubban. :)

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 05. 20:51 -kor

#414 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 21:03

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 16:26

[...]
tudom, ezért kérdeztem kicsivel korábban hogy hogy vesznek pelenkát EP-re. asszem Sipi írta hogy ad számlát a DM is ami pelusvásárlásra elszámolható EP-nél.

Igen, én írtam, hogy AXA elfogadja a Tesco-s és a DM-es számlát is (bárhonnan elfogad számlát végülis), csak legyen rajta az egészségpénztári azonosító, meg a számlatulajdonos vagy a kedvezményezett nevére szóljon a számla (illetve bizonyos esetekben az AXA EP nevére, pl. gyógyszertárban ilyet szoktak adni aláírásra).

#415 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 21:03

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 16:31

A Lidl-ben szerdáig a 72 darabos "Sevena Comfort" törlőkendő 200 Ft. (1 db = 3 Ft)

Mi próbáltunk valamilyen LIDL-ből származót múltkor, nem jött be. De a Pampers törlőkendő sem, csak a DM-es Babylove :)

#416 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 21:04

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 19:29

Gratulálok  :up:

#417 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 21:47

Nab@zmeg. :omg: Már csak te hiányoztál.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#418 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 14:49

Erről mit gondoltok?

Bár lehet hogy inkább a gyakorló anyukákat kellene megkérdezni. :)

#419 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 15:48

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 14:49

Erről mit gondoltok?

Bár lehet hogy inkább a gyakorló anyukákat kellene megkérdezni. :)

Szia Blabla! :)

Ha valaki csak a pelenkán akar spórolni, akkor hülyeség. :) Benne van igazából a cikkben is, hogy a természeti népektől vették az ötletet, tehát hasonló életstílus is kell hozzá a babagondozás terén: folyamatos testkontaktus, igény szerinti szoptatás, együttalvás, stb. Ideális környezet a döngölt föld padló  :Đ
Én biztos nem csinálnám. A gyerek alapvetően megváltoztatja az ember szokásait, kevesebb lehetőséged van kimozdulni lazítani (nekem pl az egyedül bevásárlás is lazítás :D ), ha pelenka nélküli a gyerek, akkor meg ez az idő nullára redukálódik. Ennyi az önző szempont.
Másik meg, hogy igazából a szobatisztaság elérése nem attól függ, hogy pelenkával, vagy pelenka nélkül nő a gyerek, hanem idegrendszeri fejlettség kérdése. A természeti népek sem azért nem használnak eldobható pelenkát, mert milyen jó ölben pisiltetni, kakiltatni a gyereket, hanem mert nagy valószínűséggel azt sem tudják, mi az :) Bár gondolom nekik annyira nem is hiányzik, de valljuk be felénk nagyon praktikus :)

Amúgy nálunk nagyságrendileg 1 hónap alatt 3 csomag Tescos pelenka fogy el. Nálunk bevált, éjjel is azt használjuk :) És bevált a tescos popsitörlő is, és a tescos popsikenőcs. A fiamnak valószínűleg máshogy érzékeny a hátsója, mint az átlag gyereknek, mert kipirosodott a Gabi popsikenőcstől is, a Neogranormontól is. Egyszer kicsípte a kaki a popsiját, orvos írt fel csodakencét, 4 napig kenegettem, nem használt, a tescostól meg 2 használat után elmúlt a pirosság :) Szóval ez is egyéni, hogy melyik gyerek bőre mit szeret :)
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#420 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 21:56

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 15:48

Ha valaki csak a pelenkán akar spórolni, akkor hülyeség. :) Benne van igazából a cikkben is, hogy a természeti népektől vették az ötletet, tehát hasonló életstílus is kell hozzá a babagondozás terén: folyamatos testkontaktus, igény szerinti szoptatás, együttalvás, stb. Ideális környezet a döngölt föld padló  :Đ
Én biztos nem csinálnám. A gyerek alapvetően megváltoztatja az ember szokásait, kevesebb lehetőséged van kimozdulni lazítani (nekem pl az egyedül bevásárlás is lazítás :D ), ha pelenka nélküli a gyerek, akkor meg ez az idő nullára redukálódik. Ennyi az önző szempont.
Másik meg, hogy igazából a szobatisztaság elérése nem attól függ, hogy pelenkával, vagy pelenka nélkül nő a gyerek, hanem idegrendszeri fejlettség kérdése. A természeti népek sem azért nem használnak eldobható pelenkát, mert milyen jó ölben pisiltetni, kakiltatni a gyereket, hanem mert nagy valószínűséggel azt sem tudják, mi az :) Bár gondolom nekik annyira nem is hiányzik, de valljuk be felénk nagyon praktikus :)

dejó Téged újra látni :)

higiéniai szempontokat is említ a cikk :think:

ezt az idegrendszeri fejlettség dolgot nem értem. azt írja a cikk hogy ahol így nőnek fel a gyerekek ott gyakorlatilag az összes jóval korábban szobatiszta mint nálunk. akkor ott az összes gyerek idegrendszerileg fejlettebb?  :confused:

mekkora már nálatok a csemete? 1 év körül? :) képek? ;)

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.