HWSW Informatikai Kerekasztal: Yamaha RX-V663 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Yamaha RX-V663 7.2 HDMI 1.3 -as erősítő Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 30. 13:16

Egy Yamaha RX-v663 -as vásárlásán gondolkozom. De van egy dolog amire nem találtam eddig választ, pedig kutattam a neten utána sokat. Tehát mi van akkor ha én zene hallgatáskor csak 2.1 -ben szeretném használni, mennyire jó a sztereo teljesítménye, egyáltalán van e rajta klasszikus sztereo mód, lehet hogy ez láma kérdés de sajnos ez nem derült ki a netet kutatva? Jelenleg Egy jó pár éves Yamaha RX-V540 -esem van amivel egyébként megvagyok elégedve, nagyon szeretem, de szeretnék feljleszteni egy modern erősítőre, ami megbírkózik a legújabb szabványokkal is(hdmi 1.3, dolby truehd, stb) és ezért gondolkozom ebben az erősítőben. Tehát mondom az tart vissza a várárlástól, hogy a fenti kérdésemre még nem találtam meg a választ. Remélem valakinek már van ilyen erősítője vagy látta/hallgatta élőben és tud nyilatkozni. :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 06:31

A kezelési útmutatóból nem derül ki?
http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/eng...e/RX-V663_U.pdf
50.-ik oldal környéke.
RX-V750-ről azt tudom mondani, hogy lehet rajta sztereózni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 16:25

Idézet: McElroy - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 14:16

Egy Yamaha RX-v663 -as vásárlásán gondolkozom. De van egy dolog amire nem találtam eddig választ, pedig kutattam a neten utána sokat. Tehát mi van akkor ha én zene hallgatáskor csak 2.1 -ben szeretném használni, mennyire jó a sztereo teljesítménye, egyáltalán van e rajta klasszikus sztereo mód, lehet hogy ez láma kérdés de sajnos ez nem derült ki a netet kutatva? Jelenleg Egy jó pár éves Yamaha RX-V540 -esem van amivel egyébként megvagyok elégedve, nagyon szeretem, de szeretnék feljleszteni egy modern erősítőre, ami megbírkózik a legújabb szabványokkal is(hdmi 1.3, dolby truehd, stb) és ezért gondolkozom ebben az erősítőben. Tehát mondom az tart vissza a várárlástól, hogy a fenti kérdésemre még nem találtam meg a választ. Remélem valakinek már van ilyen erősítője vagy látta/hallgatta élőben és tud nyilatkozni. :)

nekem 363-s van, és "csak" azt nem tudja, amiért vettem.
használati útmutató, 14.o, kisbetűs:
"a hdmi csatlakozón érkező audio jelek nem kerülnek kibocsátásra egyik hangsugárzó csatlakozón sem..."
:(
ha szimpla sztereót akarsz, akkor ki kell húznod a felesleges hangfalakat, és kész. lekeveri a jeleket az érzékelt hangszórókra.
és fordítva is igaz, gagyi sztereo mp3-at is fölturbóz 5.1-re, ott az enhancer gomb a távirányítón, de ezt inkább nem ajánlom, hiába van benne többkiló elektronika.
ami még zavaró: (engem legalábbis), hogy bedugott fülhallgatóval nem ad jelet a hangfalakra.
nálam nincs dörmögő, van 1center+2front+2hátsó surround, szépen tisztán szól, de a hdmi miatt csalódott vagyok, jobban utána kellett volna néznem.
  :omg:

Szerkesztette: perzecutor 2008. 08. 01. 16:29 -kor

Business as usual. We fucked up everything.

#4 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 20:17

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 16:25

nekem 363-s van, és "csak" azt nem tudja, amiért vettem.
használati útmutató, 14.o, kisbetűs:
"a hdmi csatlakozón érkező audio jelek nem kerülnek kibocsátásra egyik hangsugárzó csatlakozón sem..."
ha szimpla sztereót akarsz, akkor ki kell húznod a felesleges hangfalakat, és kész. lekeveri a jeleket az érzékelt hangszórókra.
és fordítva is igaz, gagyi sztereo mp3-at is fölturbóz 5.1-re, ott az enhancer gomb a távirányítón, de ezt inkább nem ajánlom, hiába van benne többkiló elektronika.
ami még zavaró: (engem legalábbis), hogy bedugott fülhallgatóval nem ad jelet a hangfalakra.
nálam nincs dörmögő, van 1center+2front+2hátsó surround, szépen tisztán szól, de a hdmi miatt csalódott vagyok, jobban utána kellett volna néznem.
  :omg:

Köszi a választ de amit de mondasz a HDMI-vel kapcsolatban az szerencsére, már nem áll fent 663-asnál. Elég fura, hogy a 363-asnál így van, de félre ne érts nem lebecsülni szerezném az erősítődet, de ez még az abszolút belépő szint és lehet, hogy a Yamahánál az a filozófia, hogyha több kell akkor vedd meg a nagyobbat több pénzért. Egyébként meg nem kell lehúzogatni a speakereket ha sztereózni akarsz, a manual setup -ban a speaker settingsnél none-ra kell tenni a surround speakereket meg a centert és ennyi. Szerintem egyszerűbb, mint mindig bemászni az erősítő háta mögé. :)
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#5 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 20:24

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 6:31

A kezelési útmutatóból nem derül ki?
http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/eng...e/RX-V663_U.pdf
50.-ik oldal környéke.
RX-V750-ről azt tudom mondani, hogy lehet rajta sztereózni.

Köszi a linket, le is töltöttem a manualt és át is olvastam azokat  a részeket, amikkel kapcsolatban kérdéseim voltak. Számomra jó választás lesz ez az erősítő, már meg is rendeltem. :)

#6 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 07:25

Idézet: McElroy - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 21:17

Egyébként meg nem kell lehúzogatni a speakereket ha sztereózni akarsz, a manual setup -ban a speaker settingsnél none-ra kell tenni a surround speakereket meg a centert és ennyi. Szerintem egyszerűbb, mint mindig bemászni az erősítő háta mögé. :)

izé, ha a manual setupban tiltod le, akkor -szerintem- a center+surround jeleket (ha vannak) egyszerűen kihagyja. csak a frontleft és frontright hangok mennek ki.
ha fizikailag kihúzod, akkor center+surround jeleket is valahogy rárakja a frontokra, na ez szép mondat lett.  :) na de miért akarna valaki egy dts-t csak sztereóban :confused:
tudom, hogy belépőszint, de miért van rajta a hdmi ha nem csinál semmit? erős átverés szaga van a dolognak, bruttó 100e környékén ezt nehéz lenne filozófiának nevezni.
mégsem vittem vissza..... :)

#7 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 10:14

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 7:25

izé, ha a manual setupban tiltod le, akkor -szerintem- a center+surround jeleket (ha vannak) egyszerűen kihagyja. csak a frontleft és frontright hangok mennek ki.
ha fizikailag kihúzod, akkor center+surround jeleket is valahogy rárakja a frontokra, na ez szép mondat lett.  :) na de miért akarna valaki egy dts-t csak sztereóban :confused:
tudom, hogy belépőszint, de miért van rajta a hdmi ha nem csinál semmit? erős átverés szaga van a dolognak, bruttó 100e környékén ezt nehéz lenne filozófiának nevezni.
mégsem vittem vissza..... :)

Nem hagyja ki a jeleket, ha úgy állítod be a manual setupban, ahogy mondtam. Ilyenkor a 2 (2.1) csatornára kever le mindent beleértve a surround és a center jeleket is. Ez a Yamahánál mindig így volt legalábbis, mondom ezt úgy, hogy ez az rx-v663-as lesz már a 3. yamaha erősítőm és nem hiszem hogy szakítottak volna ezzel a hagyománnyal és a kézikönyv sem említ semmi ilyesmit. Egyébként úgy érted, hogy a 363-as került 100e-be?  :think: Én a 663-ast veszem 107ezerért...  :confused: Nem akarlak tovább keseríteni de akkor az a 363-as nagyon drága volt ...

#8 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 10:20

Idézet: McElroy - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 11:14

Nem akarlak tovább keseríteni de akkor az a 363-as nagyon drága volt ...

hangfalakkal együtt volt ennyi :)

#9 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 12:07

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 10:20

hangfalakkal együtt volt ennyi :)

Ja az más :)

#10 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 15:08

Nekem egy RX-V440 RDS van, ott van egy cuki gomb (a távirányítón is rajta van) amivel lehet váltani a stereo és a surround (effect) mód közt... (Az A és B speaker választás mellett...)RX-V440 De sztereóra ezt használom: NAD

Szerkesztette: Henci Papa 2008. 08. 08. 15:09 -kor

Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#11 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 09:31

Tegnap végre megvettem és üzembe is helyeztem. Nagyon megvagyok elégedve. Tegnap este már nem volt túl sok időm, amit próbálgattam rajta az pl a compressed music enhancer. Az előző erősítőmben még nem volt ilyen és azt kell mondjam, hogy nagyon jó dolog ez. Nem csalódtam a Yamahában eddig még soha, amit ők kitalálnak az működik is általában. Szóval a compressed music enhancer ha be van kapcsolva nagyon hallható  a különbség, azt kell mondjam nem csak üres marketing duma.  De ez tényleg csak mp3-ak és egyéb tömörítrett zenéknél jó, FLAC vagy APE-nél viszont már ront az összképen, dehát nem is arra van kitalálva. A YPAO -val is megvoltam elégedve habár egy pici finomhangolást azért kellett utána végeznem. Amivel viszonylag több időm elment, kb 20 perc az a mélyláda crossover frequency megfelelő beállítása volt, (az erősítőn és a mélyládán is próbáltam megtalálni a tökéletes beállítást) eleinte sehogy sem éreztem megfelelőnek de aztán csak sikerült megtalálni azt a beállítást ami megfelelő számomra. Röviden most ennyi.

#12 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 10:56

Idézet: McElroy - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 10:31

Tegnap végre megvettem és üzembe is helyeztem. Nagyon megvagyok elégedve. Tegnap este már nem volt túl sok időm, amit próbálgattam rajta az pl a compressed music enhancer. Az előző erősítőmben még nem volt ilyen és azt kell mondjam, hogy nagyon jó dolog ez. Nem csalódtam a Yamahában eddig még soha, amit ők kitalálnak az működik is általában. Szóval a compressed music enhancer ha be van kapcsolva nagyon hallható  a különbség, azt kell mondjam nem csak üres marketing duma.  De ez tényleg csak mp3-ak és egyéb tömörítrett zenéknél jó, FLAC vagy APE-nél viszont már ront az összképen, dehát nem is arra van kitalálva. A YPAO -val is megvoltam elégedve habár egy pici finomhangolást azért kellett utána végeznem. Amivel viszonylag több időm elment, kb 20 perc az a mélyláda crossover frequency megfelelő beállítása volt, (az erősítőn és a mélyládán is próbáltam megtalálni a tökéletes beállítást) eleinte sehogy sem éreztem megfelelőnek de aztán csak sikerült megtalálni azt a beállítást ami megfelelő számomra. Röviden most ennyi.

Szia!  :hello:

Egy kérdésem volna: Milyen hangfalszetted van?

Megvallom őszintén, a Yamaha hangja nekem sztereóban nem nagyon jön be - kicsit kopogós nekem, valahogy a lágyabb hangok jobban vonzanak, ezért is vettem a NAD-et. Viszont a nagyon zúzósakat inkább a Yamaha szereti (jobban illik hozzá, de a NAD dinamikája jól jönne), no meg 1-1 jobb minőségű MP3-ból elég jó kis 6.1-et tud keverni.  :D :up:  Ezt a "compressed music enhancer"-t viszont szívesen megtesztelném...

Üdv: HP

#13 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 21:59

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 10:56

Szia!  :hello:

Egy kérdésem volna: Milyen hangfalszetted van?

Megvallom őszintén, a Yamaha hangja nekem sztereóban nem nagyon jön be - kicsit kopogós nekem, valahogy a lágyabb hangok jobban vonzanak, ezért is vettem a NAD-et. Viszont a nagyon zúzósakat inkább a Yamaha szereti (jobban illik hozzá, de a NAD dinamikája jól jönne), no meg 1-1 jobb minőségű MP3-ból elég jó kis 6.1-et tud keverni.  :D   :up:  Ezt a "compressed music enhancer"-t viszont szívesen megtesztelném...

Üdv: HP

Jelenleg 2.1 -es rendszerem van, a surround hangfalaimtól és a centertől megváltam egy ideje, majd tervezek újakat venni. Tehát a hangfalpárom JBL Northridge N38 II pár és a mélyláda egy JBL Northridge E150P. Nem tudom mit értesz pontosan a "kopogós" alatt :) de én csak azt tudom mondani hogy ez az új erősítő nagy előrelépés az előző yamahámhoz képest hangminőség és hangkép terén. Ilyen különbségre nem is számítottam, kicsit meg is lepett. Most meghallok egy csomó olyan hangot a zenékben amiket eddig nem is hallottam!

#14 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 22:17

Ja még azt akartam mondani, hogy nem tudom te milyen típusú zenéket szeretsz, lehet, hogy pont azokra jobb a NAD mint egy yamaha. Én modern elektronikus zenéket, pl breakbeat, dub, dubstep és mindenféle psychedelikus ambient zenéket szeretek elsősorban hallgatni. Ilyen zenékre tök jó a Yamaha.  Persze az egész hangzás a rendszer összes komponensén múlik, de mivel én most az erősítőn kívűl semmit le nem cseréltem, ezért így van a legjobb összehasonlítási alapom a régi és az új között. Na most még ennyit akartam. :)

#15 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 13:55

Idézet: McElroy - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 22:59

Jelenleg 2.1 -es rendszerem van, a surround hangfalaimtól és a centertől megváltam egy ideje, majd tervezek újakat venni. Tehát a hangfalpárom JBL Northridge N38 II pár és a mélyláda egy JBL Northridge E150P. Nem tudom mit értesz pontosan a "kopogós" alatt :) de én csak azt tudom mondani hogy ez az új erősítő nagy előrelépés az előző yamahámhoz képest hangminőség és hangkép terén. Ilyen különbségre nem is számítottam, kicsit meg is lepett. Most meghallok egy csomó olyan hangot a zenékben amiket eddig nem is hallottam!

Szia!

Végigolvasva, hogy milyen zenék és milyen hangfalon szólalnak meg, szerintem nagyon jó a választás.  :up:  Nálam az a baj, hogy úgymond mindenevő vagyok. Jelenleg egy saját tervezésű és építésű monitorom van, amiben a mély-közép egy Somogyi SBX2020-as, a magas egy régi Akai (ráadásul a 2020-as 8, az Akai 6 ohmos  :eek: , szóval volt fejvakarás a hangváltógyártásnál) és hát az is inkább a trance, goa és társainál érzi jól magát a Yamahával. Mindenesetre meglepett, amikor megvettem a NAD-et és sok-sok részlet előjött, a tér pedig kitágult. Ekkor átkábeleztem a hangfalat és a hangváltót is jobb alkatrészekből gyártottam újra, ami ismételt térnövekedést és részletezettséget erdményezett. Azt viszont már nem fogja kinőni a "kicsikém", hogy 20-30W-os hajtásnál egy komolyabb anygba (mondjuk Genesis) már belezavarodik (amúgy meg 80/120-as a mélyközép). De mondjuk egy N-Trance mehet úgy, ahogy a csövön kifér.  :D

Nekem sajna csak egy Monitor Audio BR6-os kaliber körüli fal adhatná meg azt a boldogságot, amit neked az új erölködő...  :(

#16 Felhasználó inaktív   Ubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 13:09

Szia McElroy,

Hol vetted az RX-V663-at? Én is ilyet szeretnék, de mindenhol csak igérgetnek hogy hozznak, de nincs náluk.
A 107 zer bruttó vagy nettó? Az eBoltban most bruttó 110 ezer, de felhívtam őket és ott is azt mondták, hogy gondok vannak a behozatallal, a nagyker nem szállít.
Core i5 2500K@4500 :: Noctua NHU12F :: Asrock P67 Extreme4 :: Kingston DDR3 1600 9-9-9-27 2x4GB :: MSI N560GTX-Ti@950/5000 :: SB X-Fi Gamer :: Samsung F3 1TB :: Pioneer DVR-216D :: BenQ G2420HDBL :: Logitech Desktop MX5500 :: Sennheiser PC-131 :: CoolerMaster Real Power M700
Panasonic TH-42PY80P :: Yamaha RX-V663 :: Quadral Quintas T-160 :: XBMC

#17 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 12:31

Idézet: Ubi - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 13:09

Szia McElroy,

Hol vetted az RX-V663-at? Én is ilyet szeretnék, de mindenhol csak igérgetnek hogy hozznak, de nincs náluk.
A 107 zer bruttó vagy nettó? Az eBoltban most bruttó 110 ezer, de felhívtam őket és ott is azt mondták, hogy gondok vannak a behozatallal, a nagyker nem szállít.

Huh csak most tévedtem be azóta ebbe a topicba. :D  :omg: Nem tudom aktuális e még, de én az Avplanetnél vettem. Én is sok helyen érdeklődtem anno, csak náluk volt raktáron. :) Azóta nem tudom mi a helyzet. Az erősítővel továbbra is nagyon megvagyok elégedve egyébként.  :up:

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó