HWSW Informatikai Kerekasztal: T-Home - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

T-Home Együtt. Veled Értékeld a témát: ***-- 2 szavazás

#321 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 13. 21:20

Idézet: begbie - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 17:19

Nem tudok dönteni, remélem itt kapok valami segítséget...
T-home-nál azonos árban van a digitális és az analóg kábel tv szolgáltatás.
Nem tudom megéri-e az alap digitálisat választani. Ugye ott nincs HD, nincs felvétel, megállítás- visszajátszás és csak Scart csatlakozás van a STB-n. Van viszont plusz kütyü (STB) plusz fogyasztással, plusz távirányító... szóval kicsit macera.

Megéri? Jobb annyival a képminőség még így Scarton is, hogy érdemes legyen a digitálisat választani? Egy 94 centis LCD tévén lenne egyébként.

Erre senki nem tud valami okosat mondani?
Sat tv nem igazán játszik nálam, az alap digitális kábel tv minősőgőre lennék kíváncsi...

#322 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 09:33

Idézet: begbie - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 21:20

Erre senki nem tud valami okosat mondani?
Sat tv nem igazán játszik nálam, az alap digitális kábel tv minősőgőre lennék kíváncsi...

szia!

nekunk volt egy evig digitalis csaladi csomag, de 1 eves stb berles utana vissza is adtuk meg felesleges. a kepe nem jobb szerintem (foleg ha legalabb 60 db jelerosseg jon a tvnek), a txt-jet eselytelen normalisan hasznalni mert olyan lassan keresi az oldakat mint a fene. egy elonye van h 1 ev alatt lesz kb 2 x 3 nap amikor kodolatlan minden adas.

osszessegeben en semleges velemenyen vagyok ezzel a digitalissal, mert ha ki tudod hozni 4 890 bol kulonbozo kedvezmenyekkel (400 ftos STB berleti arral) akkor egy evig kiprobalhatod es ossze is hasonlithatod az analoggal (hiszen az is be lesz kotve) aztan ha nem tetszik lemondod mint mi. :)

#323 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 10:38

Idézet: Fulmi - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 10:33

szia!

nekunk volt egy evig digitalis csaladi csomag, de 1 eves stb berles utana vissza is adtuk meg felesleges. a kepe nem jobb szerintem (foleg ha legalabb 60 db jelerosseg jon a tvnek), a txt-jet eselytelen normalisan hasznalni mert olyan lassan keresi az oldakat mint a fene. egy elonye van h 1 ev alatt lesz kb 2 x 3 nap amikor kodolatlan minden adas.

osszessegeben en semleges velemenyen vagyok ezzel a digitalissal, mert ha ki tudod hozni 4 890 bol kulonbozo kedvezmenyekkel (400 ftos STB berleti arral) akkor egy evig kiprobalhatod es ossze is hasonlithatod az analoggal (hiszen az is be lesz kotve) aztan ha nem tetszik lemondod mint mi. :)

köszönöm, hasonló segítséget vártam!  :respect:
Én is hasonlóan gondoltam. Mivel Scarton jön, így olyan nagy képminőség-javulásra nem gondoltam.
Talán ha már az alapban is lenne megállítás-visszajátszás, felvétel akkor érdemesebb lenne... de így egyelőre szerintem nem próbálom ki.
Esetleg még egy dolog miatt érné meg: 16:9-es tévén az ilyen arányú adások rendesen jelennek meg a digitális csomagnál?

Ha erre tudnál válaszolni azt megköszönném  :respect:

#324 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 13:46

Idézet: begbie - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 10:38

köszönöm, hasonló segítséget vártam!  :respect:
Én is hasonlóan gondoltam. Mivel Scarton jön, így olyan nagy képminőség-javulásra nem gondoltam.
Talán ha már az alapban is lenne megállítás-visszajátszás, felvétel akkor érdemesebb lenne... de így egyelőre szerintem nem próbálom ki.
Esetleg még egy dolog miatt érné meg: 16:9-es tévén az ilyen arányú adások rendesen jelennek meg a digitális csomagnál?

Ha erre tudnál válaszolni azt megköszönném  :respect:

nem egeszen ertem a kerdest :D

a) miert jelenne meg mashogy a kep digitalison mint analogon? :p
b) 16:9 ben csak a sport tv sugaroz, a tobbi adonal a mi tv-nk az automatikus keparanyt jeleniti meg ami legtobb esetben 4:3.

#325 Felhasználó inaktív   krisztian23 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 14. 13:48

Sziasztok, van valakinek itt 8mbites Thome kabelnete aki budapesti? Arra lennek kivancsi, hogy milyenek a pingek ezzel a nettel [magyar/nemet latenciakra vagyok kivancsi elsosorban], mert lehet hogy erre mennek at ADSL-rol.

Szerkesztette: krisztian23 2009. 01. 14. 13:49 -kor

#326 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 13:54

ugyanaz, csak az 1. hop 6-7ms lesz az eddigi 8-30 helyett.
JóSebesség

#327 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 13:58

Idézet: Fulmi - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 14:46

nem egeszen ertem a kerdest :D

a) miert jelenne meg mashogy a kep digitalison mint analogon? :p
b) 16:9 ben csak a sport tv sugaroz, a tobbi adonal a mi tv-nk az automatikus keparanyt jeleniti meg ami legtobb esetben 4:3.

Arra gondoltam, hogy néha bizonyos műsorokat adnak 16:9-ben például az m1/m2-n, vagy a sport tv-ken. Ez analógon úgy jelenik meg, hogy alul-felül fekete csík, de a logó és a korhatárkarika már kilóg a képből. Azt gondolom azért, mert a 16:9-es adást visszaalakítják 4:3-ra és így kerül rá a logó és a karika.
Azt várnám a digitálistól, hogy ha épp 16:9-es adás van adott csatornán, akkor az rendesen töltse ki a képet...

Persze lehet rosszul gondolom az egészet :)

#328 Felhasználó inaktív   krisztian23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:05

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 13:54

ugyanaz, csak az 1. hop 6-7ms lesz az eddigi 8-30 helyett.

Tehat thome kabellel jobbak a pingek mint adsl-el Budapesten?

#329 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:17

kicsivel, igen. amúgy most mennyi a pinged adsl-el bix.hu-ra? kábellel 7-8 lesz.

de azért még nagy előny az +600kbit fel és ~+800-900kbit le irányba :)
JóSebesség

#330 Felhasználó inaktív   krisztian23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:18

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 14:17

kicsivel, igen. amúgy most mennyi a pinged adsl-el bix.hu-ra? kábellel 7-8 lesz.

de azért még nagy előny az +600kbit fel és ~+800-900kbit le irányba :)

Average = 29 MS.
Meg 1 kerdes, esti orakban is jo a ping amikor terheltebb a kabelnetwork gondolom?

Szerkesztette: krisztian23 2009. 01. 14. 14:19 -kor

#331 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:26

Idézet: begbie - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 13:58

Arra gondoltam, hogy néha bizonyos műsorokat adnak 16:9-ben például az m1/m2-n, vagy a sport tv-ken. Ez analógon úgy jelenik meg, hogy alul-felül fekete csík, de a logó és a korhatárkarika már kilóg a képből. Azt gondolom azért, mert a 16:9-es adást visszaalakítják 4:3-ra és így kerül rá a logó és a karika.
Azt várnám a digitálistól, hogy ha épp 16:9-es adás van adott csatornán, akkor az rendesen töltse ki a képet...

Persze lehet rosszul gondolom az egészet :)

az 100% hogy analogon 16:9-ben nem log ki a karika de fekete csik van alul, felul. :)
arra pedig nem emlekszem h digitalison volt-e alul, felul fekete csik, de gyanitom hogy igen. :(

mod.: http://pohly.adatpar...forum/index.php ezen az oldalon sokkal jobban ertenek hozzam a t-home munkatarsak. lehet hogy ott is feltehetned ezt a kerdesed :)  (ebben a topicban ha kerdezel: http://pohly.adatpark.hu/cgi-bin/forum/vie...=1131&repi=3243 )

Szerkesztette: Fulmi 2009. 01. 14. 14:29 -kor

#332 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:28

Idézet: krisztian23 - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 14:18

Average = 29 MS.
Meg 1 kerdes, esti orakban is jo a ping amikor terheltebb a kabelnetwork gondolom?

erre nem tudok választ adni, max csak olyasvalaki aki ott lakik a környékeden és kábelt használ :)

de valszeg nem lesz nagy ingadozás, ha lesz egyáltalán, hisz nem nagyok a sebességek mai viszonylatban.
de 29-nél minden bizonnyal _mindig_ alasconyabb lesz:)

Szerkesztette: -Turbo- 2009. 01. 14. 14:29 -kor

JóSebesség

#333 Felhasználó inaktív   krisztian23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:37

Koszi a segitseget! :)

#334 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:38

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 14:28

erre nem tudok választ adni, max csak olyasvalaki aki ott lakik a környékeden és kábelt használ :)

de valszeg nem lesz nagy ingadozás, ha lesz egyáltalán, hisz nem nagyok a sebességek mai viszonylatban.
de 29-nél minden bizonnyal _mindig_ alasconyabb lesz:)

majd en adok! :D

ugy nez ki a dolog hogy
a) napkozben ping bix.hu fele 8-10 ms, ping.de fele 45 ms, sebesseg 6300-7300/ 1 mb
b) karacsonykor es este = csucsforgalom pingek ugyanazok, sebesseg 2500-3500 / 1 mb (a letoltes tenyleg annyi nem kamuzok)

XX. kerulet, pesterzsebet. :)

#335 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:39

ha tényleg ennyi a letöltés, akkor azt érdemes jelenteni, mert hiába van meg a garantált sebesség, az már feltünően kevés.
JóSebesség

#336 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 18:24

Üdv!

Na hozta a formáját a nagy rózsaszín "óriás"...  :omg: 

Még jó, hogy a T-SAT bekötése előtt, még az adategyeztetéskor megrendeltük a Sat-Globe kiegészítő csomagot. Mire kijöttek a szerelők, addigra valahogy eltűnt a szerződésből. Na sebaj, akkor 20 perc telefonálgatás után sikerült újra megrendelnünk.

Ma mire ébredek?! Természetesen arra, hogy nem csak azokat a csatikat kapcsolták le, amire nem fizetünk elő, hanem a Sat-Globe-osokat is szónélkül lezúzták. Telefonálok, de kisül, hogy meg van rendelve a csomag és aktiválva van. Na persze, azért fogad "CA hibával" a beltériegység!  :omg:  Kapcsoltak technikus kollégát, aki nyomatott velem egy "default settings"-et, de semmi nem változott. 20 perc telefonálgatás árán felvette a hibajegyet, azt csókolom...  :rolleyes:  Apám joggal örjöng, hogy milyen töketlen banda, ill. az én "vállamat is veregeti", hogy milyen "tuti" kis szolgáltatást sikerült a fiacskájának megrendelnie...  :Đ  Nekem meg joggal éghet a pofám! :mad:  Remélem azért előbb utóbb, gatyábarázzák ezt a szutykot! :D

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#337 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 20:33

Na kijavították a hibát, így már minden smakkol!  :)  + pont a gyors reakcióért!  :up:

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#338 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 08:01

Hali!

Azért írom ide is, mert véletlenül a DVB-T topikba írtam, és valójában kábeltv-s kérdésem lenne.

Szóval az érdekelne, hogy van-e valami, a szolgáltó által nem publikált megoldás, hogy az STB-hez kapott előfizetői kártyámat a saját tv-mben használjam?

Tudom, hogy hivatalosan az az álláspont, hogy a kártya csak a szolgáltató saját STB-jében használatos, és össze van rendelve a kártya és a box.

De egyszerűen nem hiszem el, hogy amit nálunk nyugatabbra (vagy távolkeletebbre) kitaláltak és jól működik, azt milyen provinciális indokokkal nem lehet itthon használni?

Nekem egy Sony W4500-as tv-m van, amiben van analóg, DVB-T, DVB-C tuner és kártyahely.

Nem értem, ha egy viklágcék - nyilván okkal - gyárt ilyen készüléket, akor azt miért nem lehet használni?

Én nem akarok se kalózkodni, se jogosulatlanul használni semmit, még arra is hajlandó lennék, hogy úgy előfizetek a T-Home digitális csomagjára, hogy fizetem az STB teljes havi bérleti díját, csak éppen elsűllyesztem a szekrény aljába, és a kártyát a tv-be dugom, hogy ne legyen külön készülék, külön távirányító, ...

Van valakinek valami infója ezzel kapcsolatban, hogy össze lehet-e hozni egy kártyát fogadni képes tv-t egy T-Home kártyával?

#339 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 13:49

Idézet: krisztian23 - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 14:48

Sziasztok, van valakinek itt 8mbites Thome kabelnete aki budapesti? Arra lennek kivancsi, hogy milyenek a pingek ezzel a nettel [magyar/nemet latenciakra vagyok kivancsi elsosorban], mert lehet hogy erre mennek at ADSL-rol.

3. kerület, a ping 7-40 között van a bix.hu-ra. Ez úgy néz ki hogy általában 10 alatt, néha egy pillanatra meg jól felugrik akár 40-re is. Ez csúcsidőben történik, de de az átlag 11ms. Csúcsidőn kívül nagyon ritka ez a felugrás, ott az átlag akár 8-9 ms is lehet.

Külföldre meg ugyanolyan szar a ping mint az adsl-nél, ha bedugulnak a külföldi kapcsolatok(mert inkább ettől függ mint a magyar hálózattól). Most éppen úgy néz ki csináltak valamit mert sok hete tegnap először volt olyan, hogy német, és angol országba is 30-as pingem volt csúcsidőben, 230 helyett.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#340 Felhasználó inaktív   16gaborm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 16:16

Hali

Olyan kérdésem lenne hogy mi megrendeltük a Családi Digitális(tányéron) T-Homme-TV-t!!
És hogy ebben a csomagban milyen funciók vannak?
Gondolok pl.:Megállítás,Felvétel stb

Következő kérdésem pedig az lenne hogy ADSL Optimum-ról váltottunkDSL Classic Happy díjcsomagra,és nézem itt a netes csomagok táblázatát és ennél a DSL Classic Happy csomagnál van olyan hogy HAVIDÍJBA FOGLALT ADATFORGALOM-ÁLTALÁNYDÍJAS!! Ez az általány díj mit jelent?

Szerkesztette: 16gaborm 2009. 01. 21. 16:27 -kor

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.