HWSW Informatikai Kerekasztal: T-Home - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

T-Home Együtt. Veled Értékeld a témát: ***-- 2 szavazás

#421 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 15. 23:21

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 0:13

nekem szintén 8megás ADSL-van
és megy egész nap csutkán ahogy csak bír 

szóval ADSL-nél nem lesz P2P korlátozás

Amíg Pest jó részén nem megy másnak 2-3 megabit felett, addig nyilván nem is kell korlátozni.
Make love not Wor.

#422 Felhasználó inaktív   Iz1 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 18. 17:23

Hi

Lehet volt róla már szó akkor elnézést. Megtudná mondani vki hogy mikor lesz sávszélleség duplázás ?

#423 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 14:07

Miért kéne duplázniuk? Minek? Ezen már fölösleges mármint nem birná a vonal ugyse, szerintem. Majd uj optikai tech sokszoroz. :)
Kép
Koppkopp eddig nem maceráltak a forgalmam miatt, pedig kihasználom.  :respect:
Egyetlen bajom hogy a tv nem foglalja le magának a sávszelet hanem akadozik ha töltök, ugyhogy limitelni kell. De kibírható. Ja meg a home gateway nem a legbikább fajta, egy hét torrentezés után feladja és restart kell neki. Elfárad szegény:D Egy honap alatt 10millio connection utorrentben, amiatt.
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#424 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 22:19

Hellosztok! Nem tudom hol kérdezzem, ezért szorri, ha rossz helyen és akkor kérném, hogy mondjátok meg merre, mert fontos lenne. Adott egy T-Kábeles csoda, 2mbit csomag, Thomson THG540 kábel-voipmodemmel. Ezen van egy T-Kábeles telefon, meg a net.

Az a bajunk vele, hogy gyakorlatilag a modem kb. 15-20 percentként, de van amikor 5 percenként olyan fél-1 percre leszakad, és mire újracsatlakozik megint eltelik 2-3 perc. Addig ugye nincs net, de a telefon sem működik addig. Kábelesek jöttek-mentek, hoztak új modemet, annyit vannak már arrafelé a faoszlopokon, hogy kétségbevonható az evolúciós előrelépés náluk... Állítólag tekergetnek mindenfélét, cserélgetnek arra mindent, de nem javul a dolog, és szerintük hibátlan a szolgáltatás a júzer a hülye, mert nem is szakadozik. Persze ezért nincs is térítés. Már új modemet is hoztak, mert szerintük az ment tönkre, és most tökéletes. Igazából olyan érzésem van, hogy csak pótcselekvésnek jönnek ki, mert érdemben nem akarnak foglalkozni vele, mivel szerintem nem veszik komolyan.

Nagy nehezen kiderítettem, hogy a modem diag felületét hogyan érem el. (itt köszönném meg a T birodalom munkatársainak az összes ködösítést, és passzív ellenállást annak érdekében, hogy megtudhassam) Megnéztem az adatokat, és én ugyan nem értek hozzá, de nekem nagyon végterméknek tűnik amit a modem mér... De a kérésem az lenne, hogy egy ezekhez valamivel jobban hozzáértő mondja meg nekem, ezek az adatok mit jelentenek, illetve ezek alapján mit gondolnak mennyire lehet rossz a vonal:

Idézet

Basic LAN

RF Parameters
Downstream
Frequency  Power -5 dBmV
Signal to Noise Ratio 39 dB Modulation QAM256
Upstream
Frequency  Power 40 dBmV
Upstream Data Rate 2560 Ksym/sec Modulation QAM16

Status
System uptime 0 days 20h:26m:46s
Computers detected 1
CM Status Operational
WAN Isolation OFF
Time and Date Tue May 05 13:18:27 2009

Interface Parameters
Interface Name : CABLE
Provisioned Enabled State Up

Namost a Downstream-nél a Signal to Noise Ratio volt amikor már 40dB fölött volt, és az Upstream-nél a Power meg 60 dBmV fölött is leledzett. Amikor van egy ilyen szakadás, és magához tér a cucc, akkor az SNR lemegy 34-re, és az upstream power is nagyjából visszamegy 34 körülre, ezt tartja nagyjából 2 percig, aztán elkezd felfele kúszni mindkét érték. A downstream Power az általában -5 és -7 között szokott mozogni.

Nagyon fontos lenne, mert nagyon zavar minket. Szerintetek ez mit jelent ? Ennyire ócska minőségű a kábel, vagy ezek jó értékek és ne erre keressem a hibát ? Nekem ADSL-nél az SNR 18dB körül szokott lenni, és a power is olyan 16dBm. Csak hát ugye közelről sem ugyanaz a technológia a kettő, így feltételezem ezért semmilyen szempontból nem összevethetőek ezek az értékek.

Előre is köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#425 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 21:01

Nektek is egyre lassabb a 8mbites sebesség?

Vagy az 5,9mbit/380kbit teljesen normális. Mikor kértem a 8mbitet az elején még 800kval is jött le, most meg már csak 550k.

Szerkesztette: Dabsol 2009. 05. 06. 21:02 -kor

Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#426 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 09:20

Idézet: Dabsol - Dátum: 2009. máj. 6., szerda - 22:01

Mikor kértem a 8mbitet az elején még 800kval is jött le, most meg már csak 550k.

Ezek lehetnek szerintem:
a, környékeden egyre több embernek gyorsítják a netet, és neked emiatt lasabb
b, ellenőrizd a kábeleket az elosztónál lehet valami nem jó érintkezik
c, próbálhatsz windows újratelepítést, vagy egy másik windowst telepíteni másik partícióra, hátha szoftveres gond miatt lassabb

#427 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 07:49

Urak!

Segítséget szeretnék kérni. Valaki akinek T-Home-os ADSL-je van nem hozna létre nekem 2db T-Online-os email címet? Mert megszűnt a hozzáférésem, és nincs a környezetemben olyan akinek lenne. 5db van ingyenesen az előfizukhoz ezt általában nem szokták kihasználni. Nem tud nekem valaki segíteni?

köszi!

LACI

#428 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 08:54

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 8:49

Urak!

Segítséget szeretnék kérni. Valaki akinek T-Home-os ADSL-je van nem hozna létre nekem 2db T-Online-os email címet? Mert megszűnt a hozzáférésem, és nincs a környezetemben olyan akinek lenne. 5db van ingyenesen az előfizukhoz ezt általában nem szokták kihasználni. Nem tud nekem valaki segíteni?

köszi!

LACI

És ha valami rosszat csinálsz emailben, akkor kit vesznek elő?  :p  :omg:

#429 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 09:00

Ja nemérdemes egy előfizetéshez tartozó bármilyen adatot elérhetőséget átruházni.Egy a T is megkereshet azon amiatt adataid is kikerülhetnek máshoz.Másik az hogy akinek odaadod is szivhat mivel az eredeti tulaj aki átagyja bármikor hozzáférhet a privát levelezéséhez.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#430 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 09:25

[QUOTE
Urak!

köszi!

LACI [/QUOTE]
Megválaszolva itt T-Home ingyen mail

Szerkesztette: tigga 2009. 05. 08. 09:26 -kor

szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#431 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 18:58

[quote name='tigga' date='2009. máj. 8., péntek - 10:25'] [QUOTE
Urak!

köszi!

LACI [/QUOTE]
Megválaszolva itt [url="http://prohardver.hu/tema/t-online_internet_t-home_tv_hdtv_barmi_gondod_van_gyere_es_megoldjuk/hsz_6426-6426.html"]T-Home ingyen mail[/url] [/quote]
:up:  :respect:

#432 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 10:53

A fent feltett kérdésemre senki nem tud ötletet mondani ? Esetleg nem tudtok mondani akkor olyan helyet, ahol legalább értenek hozzá ?

#433 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 13:03

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 8:49

Segítséget szeretnék kérni. Valaki akinek T-Home-os ADSL-je van nem hozna létre nekem 2db T-Online-os email címet? Mert megszűnt a hozzáférésem, és nincs a környezetemben

Mindig írom, hogy időben térjün kát gmailra, vagy saját domainra.
Make love not Wor.

#434 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 16:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 9., szombat - 14:03

Mindig írom, hogy időben térjün kát gmailra, vagy saját domainra.

Ezzel mellényúltál... Van gmail is amit használok + saját domain is...

Megvan az oka, hogy miért kell ez a nyomorék t-online-os email is...  :omg:

#435 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 07:04

Idézet: iNTi - Dátum: 2009. máj. 9., szombat - 10:53

A fent feltett kérdésemre senki nem tud ötletet mondani ? Esetleg nem tudtok mondani akkor olyan helyet, ahol legalább értenek hozzá ?

A http://forum.t-home.hu fórumot, azon belül a "Minden, ami Internet - DSL, Kábelnet és Optinet" / "Kábelnet fórumok" / "Kábelmodem problémák, trükkök" témát ajánlanám.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#436 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 10:27

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 8:04

A http://forum.t-home.hu fórumot, azon belül a "Minden, ami Internet - DSL, Kábelnet és Optinet" / "Kábelnet fórumok" / "Kábelmodem problémák, trükkök" témát ajánlanám.

Köszönöm. Megpróbálkozom ott!

#437 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 21:07

Helló.
Nemsokára lejár a hűség a GTS Datanetnél, viszont megújítani valszeg nem lehetelsz mert addigra lehet eladják az egészet.
Viszont telefonra már nincs szükségünk így csak a csupasz adsl re válthatnánk aminek nagyobbak a költségei. Illetve rendelkezünk egy a falun saját kábeltv előfizetésével is amivel nem vagyunk megelégedve.

Ezért gondoltam utánajárok a T-home nak.
Jelenleg 8 Megás netünk van és szépen meg is van a max sávszél.
Továbbra is ilyet szeretnénk ergo ez adott a csomagban, gondolom ha eddig kifogástalan volt a sávszél ezután se lesz gondom vele hisz ugyanazt a hálózatot használja.. (kérdésem lenne hogy ADSL nél van e nagyobb csomag?).
Másik dolog hogy a a családban 4 db tv-van amiknek a számát nem kellene csökkenteni, ezért fel is hívtam az ügyfélszolgálatot ezzel kapcsolatban de ott azt mondták hogy csak 3 TV-t lehet max ráköttetni (persze felárral a 2. és 3. tv után). Ezzel kapcsolatban az érdekelne hogy megoldható e a 3 nál több TV használata?

Szerkesztette: Virus9AX 2009. 05. 22. 21:07 -kor

#438 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 21:33

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 22:07

(kérdésem lenne hogy ADSL nél van e nagyobb csomag?).
Másik dolog hogy a a családban 4 db tv-van amiknek a számát nem kellene csökkenteni, ezért fel is hívtam az ügyfélszolgálatot ezzel kapcsolatban de ott azt mondták hogy csak 3 TV-t lehet max ráköttetni (persze felárral a 2. és 3. tv után). Ezzel kapcsolatban az érdekelne hogy megoldható e a 3 nál több TV használata?

Invitelnél nincs 8 megásnál nagyobb csomag.

Ha Tv-t szeretnél, akkor nagyjából el kell hinni, amit az ügyfélszolga mond, de itt is jó lenne tudni, hogy kábeles, digit, avagy IPTV felől érdeklődtél, meg egyáltalán arrafelé be lehet-e kötni valamit, mert kicsit zavaros a dolog.
Make love not Wor.

#439 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 22:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 22:33

Invitelnél nincs 8 megásnál nagyobb csomag.

Ha Tv-t szeretnél, akkor nagyjából el kell hinni, amit az ügyfélszolga mond, de itt is jó lenne tudni, hogy kábeles, digit, avagy IPTV felől érdeklődtél, meg egyáltalán arrafelé be lehet-e kötni valamit, mert kicsit zavaros a dolog.

Sorry tényleg elfelejtettem írni.
Sat-TV van csak felén. Sajnos kábel nincs.

#440 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 10:42

Gyors kérdés, talán tudja valaki: ismerősömnek van egy érdekes téhóm csomagja: DSL Classic Easy nevű. ha jól látom akkor ebben havi 0,5gb adatforgalom engedélyezett, de időben korlátlan. A gondja, hogy szeretné megosztani routerrel a netet 2 gép között, és úgy állítanám be a routert, hogy a kapcsolat "forever" legyen. Tud ez gondot okozni egy ilyen csomagnál? Pl könnyen átszalad így a fél gigán az adatmennyiség valamiért, vagy mégsem teljesen korlátlan időben sem az ilyen csomag, stb.
Előre is köszi  :up:

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.