HWSW Informatikai Kerekasztal: Kínai klón telefonok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kínai klón telefonok copyphone-ok kínából

#26 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 01. 21:06

Idézet: peba0706 - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 21:33

Postaköltség nincs. Kihozza a postás. Vagy ha túl nagy, szerintem neked kell befáradnod érte a postára.

POSTA? :eek:
Hát ha nem futárszolgálat hozza, akkor ne amiatt aggódjon bárki is, hogy az árut Kínában olcsón gyártották, hanem hogy ha véletlenül nem lopják el a posta elosztóközpontjában, akkor valószínűleg össze lesz törve. A legtöbb külföldi online áruház eleve nem szállít Magyarországra, mert annyira sok az eltűnt/sérült csomagok száma.
Na jó, van egy kb. 20% esély, hogy probléma nélkül beérkezik, végülis volt már rá példa. :D

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2008. 09. 01. 21:09 -kor

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#27 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 21:21

DealExtreme postan kuld. Kis osszegnel sima posta, nagyobbnal EMS.

#28 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 02. 07:55

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 22:21

DealExtreme postan kuld. Kis osszegnel sima posta, nagyobbnal EMS.

Ráadásul ismerősnek semmi számla/papír nem volt benne, d eráírták, hogy ajándék. Ez néha jó, mertnem kell vámot fizetni, meg semmit, de időnként magyarázkodni kell a vámosoknak, hogy miért kapott 5ezer telefont ajándékba :-D
Make love not Wor.

#29 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 08:04

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 22:06

POSTA? :eek:
Hát ha nem futárszolgálat hozza, akkor ne amiatt aggódjon bárki is, hogy az árut Kínában olcsón gyártották, hanem hogy ha véletlenül nem lopják el a posta elosztóközpontjában, akkor valószínűleg össze lesz törve. A legtöbb külföldi online áruház eleve nem szállít Magyarországra, mert annyira sok az eltűnt/sérült csomagok száma.
Na jó, van egy kb. 20% esély, hogy probléma nélkül beérkezik, végülis volt már rá példa. :D

nagyon pesszimista vélemény, szerencsére a saját tapasztalat nem ilyen!
(de gondolom Jahno is megemlítette volna, ha az ismerőse 50 rendeléséből csak 10 érkezett volna meg...  :think:)

6 éve rendelgetek mindenhonnan szerte a világból, hasonlóan 50 körüli rendelésszámmal, amit kivétel nélkül normál postai küldeményként adtak föl - és egyetlen darab sem tűnt el!

az sem igaz, h a "legtöbb áruház" ne szállítana ide: akad olyan is, de szerencsére nem ez a jellemző (volt SZU tagköztársaságok, Törökország, Olaszország már inkább jellemző, h feketelistán van)

szerintem jórészt lakóhelytől is függ, milyen szolgáltatásra képes a Magyar Posta: biztosan vannak nagyon fertőzött területek, de jó tapasztalat is

#30 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 02. 08:56

Idézet: Degeczi - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 9:04

6 éve rendelgetek mindenhonnan szerte a világból, hasonlóan 50 körüli rendelésszámmal, amit kivétel nélkül normál postai küldeményként adtak föl - és egyetlen darab sem tűnt el!

Ez azért mázlista, amazonos csomagok pld. rendszeresen tűnnek, gondolom tudják, hogy többnyire CD/DVD van benne, vagy valami hasonló. Dealextremet még nem ismerhetik a postán, de amint kitudódik, hogy mobilok, meg kütyük vannak, akkor annak is reszeltek. Ismerősnek semmi gond nem szokott lenni.
Make love not Wor.

#31 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 09:08

annak idején pont filmekkel kezdtem (5-6 éve itthon még annyira drágák voltak a DVD-k, h megérte Ausztráliából rendelni), akkor sokan panaszkodtak eltűnésre - de szerencsére hozzám mind eljutott

szerintem azért is, mert ez itt külvárosi, kimondottan falusi jellegű rész, megbízható postásokkal

#32 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 22:32

En is eleg sokat rendelek netrol (eBay, Amazon, Dealextreme), eddig minden megjott, amit feladtak (mert ugye egy nemetnek alcazott torok es egy olasz nem kuldte a cuccot, de kesobb sikerult elrendezni a dolgot) kipp-kopp. Meg vamot sem kellett soha fizetnem.

#33 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 20:47

Sajnos én az ellenkezőjéről tudnék mesélni igen sokat. Ha megsejtik a postán a csomag tartalmát, annak lőttek. :(
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#34 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:37

Ma kaptam az e-mailt, hogy a kis csomagom feladásra került, EMS-sel (az mi?) szóval kíváncsian várom. Rá kellett fizetnem 18 dollárt egyébként, mert Magyarországra nem ingyenes.
[ changemydesk.net ] - oszt' nézzedmánmeg!

#35 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:39

Idézet: peba0706 - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 13:37

Ma kaptam az e-mailt, hogy a kis csomagom feladásra került, EMS-sel (az mi?) szóval kíváncsian várom. Rá kellett fizetnem 18 dollárt egyébként, mert Magyarországra nem ingyenes.

Csak a sima posta ingyenes Magyarorszagra. EMS sztem sehova sem az.
EMS: http://www.mpl.hu/object.68e65291-a993-40b...ed3b2847d1a.ivy

#36 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:54

ems az valami gyorsposta, online tracking-gel. kínából nekem kevesebb mint 1 hét alatt jött meg ems-sel küldött cucc
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#37 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:54

Semmi gond a dealextreme-el, nekünk is megjött minden cucc amit rendeltünk, sőt eddig akármit rendeltem a világ tájairól (főleg ruha és övcsatok), minden megérkezett, pedig postán adták fel simán és postás is hozta ki ;)

Na, de ez már nagyon :offtopic:  :Đ

#38 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 08:03

igen, ráadásul a csomagról olyan értesítőt dobnak be a postaládába, amin rajta van az a regisztrációs szám, amit a weben is látsz, így rögtön tudható melyik rendelés futott be

egyébként rendelhető olyan "termék" is 1 centért, ami pont arra való, h sehol ne írják rá a csomagra a "Dealextreme" nevet!
igaz, ezt arra ajánlják, ha vmit közvetlenül küldetsz ajándékba (vagy akár egy ügyfélnek) - de postai megdézsmálók ellen is hasznos lehet, ha nincs rajta a cégnév a csomagon...

#39 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 23:20

Idézet: Degeczi - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 9:03

egyébként rendelhető olyan "termék" is 1 centért, ami pont arra való, h sehol ne írják rá a csomagra a "Dealextreme" nevet!

Tegnap vadul kerestem ezt az opciot, de nem talaltam.  :think:

#40 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 07:33

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 0:20

Tegnap vadul kerestem ezt az opciot, de nem talaltam.  :think:

nem opciót írtam, hanem terméket: egy sku.1888-at teszel bele a rendelésbe

#41 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 10:22

Idézet: Degeczi - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 8:33

nem opciót írtam, hanem terméket: egy sku.1888-at teszel bele a rendelésbe

Ahh, koszi. :) Ez valami easter egg? :D

#42 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 10:45

hát, én kb. tényleg úgy találtam rá...  :)
(ár szerint böngészgettem a filléres cuccokat, és "nédd má")

#43 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 08:18

Vett esetleg ilyen kínai telefont valaki, ami tud dual-simet? Úgy nézem több ilyen készülék is van.

#44 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 09:23

Megérkezett az 5310 klón :)
Hát, kicsit vegyes érzelmeim vannak. A telefon koppra ugyanúgy néz ki mint az eredeti, gyakorlott szem veszi csak észre a különbséget. A telefonban 1-2 dolog nem működik, mint pl kamer (camera device is not ready) és 3.5mm-es jack bedugása után sem hajlandó zenét játszani a fülesbe. Mondjuk ennek a telefonnak ez lenne a lényege. Na mindegy. Egyébként tele van mindenféle "pirate" beütésű menüelemekkel (kapmókezű kalóz smiley, kincsesláda, halálfej).
A legidegesítőbb viszont, hogy a töltőt "eldobja" magától egy kis idő után (warning, bad contact charger). Szóval azért annyira nem volt jó vétel úgy gondolom, bár ennyi pénzért nem kerültem anyagi csődbe, de mindenképpen szerettem volna látni mit tudnak ezek a készülékek.
Lehetséges, hogy egy firmware upgrade megoldalá a problémákat, de hát ehhez hol lehet ilyet találni... még vadászok egyelőre.
[ changemydesk.net ] - oszt' nézzedmánmeg!

#45 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 18:39

Idézet: peba0706 - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 10:23

Megérkezett az 5310 klón :)
Hát, kicsit vegyes érzelmeim vannak. A telefon koppra ugyanúgy néz ki mint az eredeti, gyakorlott szem veszi csak észre a különbséget. A telefonban 1-2 dolog nem működik, mint pl kamer (camera device is not ready) és 3.5mm-es jack bedugása után sem hajlandó zenét játszani a fülesbe. Mondjuk ennek a telefonnak ez lenne a lényege. Na mindegy. Egyébként tele van mindenféle "pirate" beütésű menüelemekkel (kapmókezű kalóz smiley, kincsesláda, halálfej).
A legidegesítőbb viszont, hogy a töltőt "eldobja" magától egy kis idő után (warning, bad contact charger). Szóval azért annyira nem volt jó vétel úgy gondolom, bár ennyi pénzért nem kerültem anyagi csődbe, de mindenképpen szerettem volna látni mit tudnak ezek a készülékek.
Lehetséges, hogy egy firmware upgrade megoldalá a problémákat, de hát ehhez hol lehet ilyet találni... még vadászok egyelőre.

Most akkor ezek garanciális ügyek nem? Visszaküldöd vagy mi lesz?

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó