HWSW Informatikai Kerekasztal: Google Chrome - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Google Chrome Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 03. 12:37

Ne felejtsük el, hogy beta! :)
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#62 Felhasználó inaktív   darerik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 13:02

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 11:37

Ne felejtsük el, hogy beta! :)

Nem felejtette el senki.

De azért béta, hogy kiderüljenek a hiányosságai. Csak azért nem fogom szeretni, mert gugli.

Mondom, nekem túl csupasz.

El tudom képzelni egy olyan gépen, amin gyakorlatilag nincs is telepítve semmi, Gugli megoldásokkal offiszol, levelez, cseveg. Oszt tán még az oprendszere is gugli.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!

#63 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 13:13

Több évnyi adblokkolt internetezés után egyszerűen elviselhetetlen a reklámdömping a neten. Mondjuk valamilyen local filtering proxyval ez áthidalható lenne, ha a Chrome nem az OS(IE) beállításait venné át, aminek a megváltoztatását viszont a céges policy blokkolja :(

Aggasztó viszont, amit mostanság írnak a licensz feltételeiről: pölö itt.

#64 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 13:29

Az viszont kicsit gáz, hogy a proxybeállításokra az IE beállítások panel jön elő. Nektek is így van? Persze az ott eszközölt beállítások nem érvényesek a google böngészőre.

Ehh, egér középső (gőrgő) gombjára nem jön be a scrollozási lehetőség.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 09. 03. 13:31 -kor

#65 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 13:35

A proxi beállítás gondolom azért nem jön elő, mivel még nincs saját proxi kezelője és a windows beállításaiból táplálkozik. Nincs ebben semmi meglepő. Gyakorlatilag az ablakkezeléshez is a windows eljárásait hívja meg, abba még sem köt bele senki :) (evidencia)
Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#66 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 13:39

Idézet: droland - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 14:35

A proxi beállítás gondolom azért nem jön elő, mivel még nincs saját proxi kezelője és a windows beállításaiból táplálkozik. Nincs ebben semmi meglepő. Gyakorlatilag az ablakkezeléshez is a windows eljárásait hívja meg, abba még sem köt bele senki :) (evidencia)

Ez ok, de az ott beállított socks proxyval nem tud mit kezdeni. A normál http proxy megy.

#67 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 13:56

Paranojásoknak ott az Inkognitó funkció (Ctrl+Shift+N). Ha végeztél és bezárod, szépen eltakarít minden árulkodó nyomot. A flash lejátszója körül vannak még gondok. De 0.2.xx betához képest jól teljesít. Rövidesen elkészül az API is és lehet ficsőröket gyártani hozzá. Legalábbis ezt igéri a Nagytestvér. Ha az MS oldalai is mennének vele (update), ki is irtanám az IE böngészőt a gépről.
Bár, próbáltam az IE8 betát, az sokkal szimpatikusabb már mint az elődjei.

Elfelejtettem, Ad Mucher kell hozzá (vagy hasonló), hogy a sok izgága reklám eltünjön! Még ezt nem raktam fel -már azon gondolkoztam, befejezem a tesztelését.

Még amit nagyon hiányolok: Az egérgörgős scroll. Remélem a későbbiekbe ezt is megoldják. A hírolvasással együtt.

Szerkesztette: RaidX 2008. 09. 03. 14:03 -kor

RaidX

#68 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 14:10

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 11:17

Flash jó, java oldalakkal volt akinek akadt gondja.

Szerk.: Missing Java Plugin gondot Java 6u10 megoldja.  :)

Lehet párhuzamosan feltelepítve a Java 6u7 és Java 6u10 RC1?
"Légy szerény mint én..."

#69 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 14:26

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 11:20

A memóriaigénye a legtöbb ember számára nem bír jelentőséggel, a mai 1+ gigás konfigokat és laptopokat nézve.
A Flash és Java supportot úgy tudod a legjobban megérteni, ha elolvasod a képregényt. A fejlesztők kb. történelmet írtak ezzel a böngészővel.

Szerintem igen is fontos a memóriaigény, főleg ha azt nézzük, hogy gyorsan terjednek a netbook-ok.

És ott erre a 1+ gigás konfigokra nem nagyon van lehetőség:
Megenyhült a Microsoft, jöhetnek a nagykapacitású HDD-kkel szerelt netbookok
cikkben talált rész:

Idézet

A Microsoft a rendkívül olcsón (célpiactól függően 16-22 dollárért) adott Windows XP licenc elérhetőségét bizonyos korlátokkal tette csak lehetővé, így egyebek mellett megszabták a kijelző maximális méretét, a beépített háttértár és a memória kapacitását, valamint a processzor maximális teljesítményét. Az operációs rendszer a speciális licencszerződés értelmében így maximum 10,2 hüvelykes képátlójú TFT-vel, 1 gigabájt memóriával, 1 GHz-es órajelű processzorral (kivéve egyes, Intel Atom és a VIA C7-M processzorokkal szerelt modellek) és 80 gigabájtos merevlemezzel rendelkezhet.

És hogyha tényleg ez a feltétel marad, +  a böngészőnek nagy lesz a memóriaigénye, akkor :(
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#70 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 14:30

Google Chrome -- Adatvédelmi közlemény

Nem másolom be a szöveget, a linken magyarul olvasható.

Adatvédelmi közlemény
RaidX

#71 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 14:42

Egy, a lényeget nagyon jól összefoglaló kommentet olvastam az imént a digg-en:

Idézet

Honestly, I don't think Google made Chrome to fight against Firefox/IE. Google wants people to have a safe/good experience while surfing the web and instead of working with the other browers to improve them, Google went ahead and made the fastest/safest browser themselves. Now they're just hoping that other teams will take what they've done, improve it, and put it in their own browsers.

Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#72 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 14:58

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 13:16

De azért a fejlesztők adta információ és a felhasználói tapasztalatok között tudsz különbséget tenni, ugye?

A felhasználói tapasztalatok érdekelnek. Hogy miben új, azt már elolvastam képregényezés nélkül. Már rég nem hiszek egyik fejlesztőnek sem.

A 66880KB-os, fülek nélküli memófoglalás nem valami kevés, főleg ha még erre jönnek 18MB-osával a fülek. Ennyiből a többi böngésző is kijön rendesen beállítva. Idáig az jött le, hogy fain dolog lesz ez, csak még erősen béta, ki kell fornia magát.

Az adatvédelmi közlemény és a licensz feltételek két különböző dolog. Tényleg aggasztó, mindenféle infót ledrótolhat (lehetőségként fenntartva) gugliéknak a licensz szerint. Infóéhség a köbön, nemhiába: az infó=hatalom. Csak győzzék tárolni az így keletkező infótömeget :o
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#73 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 15:15

kövezni fogtok, deha kinyírja az ffet, akkor én inkább iet használok.
kezd ez a kugli unszimpatikusabb lenni mint a ms...

meg am is , könnyen gyors hogy minden xar ki van dobálva belőle.

Szerkesztette: Asker 2008. 09. 03. 15:15 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#74 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 15:19

Idézet: tasp - Dátum: 2008. Sep. 3., Wednesday - 11:58

hát de az alapeset az, hogy minden tiltva van és beállítod mi megy ki nem? :)

nekem is néha belassul a chrome... ettől függetlenül iszonyat gyors.
mondjuk egy AD-blocker nagyon illene hozzá...

remelem az ff is tényleg olyan gyors lesz mint mondják, mert akkor elvileg a kuglifoxnál is gyorsabb lesz..
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#75 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 15:44

Hát nekem ennyi volt a Chrome. Egész napos használat után már hiába lépek ki belőle meg vissza, akkor is bazira akadozik. 10-15 másodperces szüneteket tart a gépem, és addig a windowssal se birok semmit csinálni.

#76 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 15:54

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 15:10

Lehet párhuzamosan feltelepítve a Java 6u7 és Java 6u10 RC1?

Lehet, bár elég az egyik.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#77 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 15:57

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 15:58

A felhasználói tapasztalatok érdekelnek. Hogy miben új, azt már elolvastam képregényezés nélkül. Már rég nem hiszek egyik fejlesztőnek sem.

A 66880KB-os, fülek nélküli memófoglalás nem valami kevés, főleg ha még erre jönnek 18MB-osával a fülek. Ennyiből a többi böngésző is kijön rendesen beállítva. Idáig az jött le, hogy fain dolog lesz ez, csak még erősen béta, ki kell fornia magát.

Az adatvédelmi közlemény és a licensz feltételek két különböző dolog. Tényleg aggasztó, mindenféle infót ledrótolhat (lehetőségként fenntartva) gugliéknak a licensz szerint. Infóéhség a köbön, nemhiába: az infó=hatalom. Csak győzzék tárolni az így keletkező infótömeget :o

Jah, csak ha többi böngészdében bezárod ablakokat, füleket ugyanúgy 150MB-ot eszik.  :)
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#78 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 16:06

Idézet: Asker - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 16:15

meg am is , könnyen gyors hogy minden xar ki van dobálva belőle.

Kérdés, hogy a sok kidobált szarból mennyit lehet kinnhagyni, hogy a böngésző még mindig egy teljesértékű böngésző maradjon. :) Ha csak a sok szarra lapátolják a többit, esélyes, hogy bennmarad olyan is, ami már fölösleges, vagy éppen mindig is az volt.

#79 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 16:08

Ami kéne szvsz.
  • Valamilyen AdBlock
  • Mouse Gestures - a lustáknak :Đ
  • RSS
  • Kikapcsolható spellcheck

Szerkesztette: sutyi^ 2008. 09. 03. 16:11 -kor

Twittegylet

#80 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 16:11

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. Sep. 3., Wednesday - 15:58

Ja, értem. Es egyetértek.  :up:

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.