HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 10. 08:56

folytatás innen

#2 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 08:58

Mehet az elsőzés, mehet a fospunepázás :D

#3 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 08:59

Cellular!

Egy a lényeg: össze-vissza beszélsz!

Szerkesztette: Harlequin 2008. 09. 10. 08:59 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#4 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 08:59

Vagy talan csak gozod sincs arrol amit mondani akarok, erdekes, hogy 2-more megertette.

#5 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:05

Idézet: Cellular - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 9:59

Vagy talan csak gozod sincs arrol amit mondani akarok, erdekes, hogy 2-more megertette.

Pedig az ritka :D

Az a baj, hogy egy malomban őrölünk mind, kivesszük a magunk részét mokkáskanállal, csak az egyik azt bizonygatja, hogy az egész liszt fehér, a másik talál egy darab követ, azt mondja biztos az egész fekete, pedig tökmindegy, mert a molnár igyis, ugyis beleköp, az egér meg igyis, ugyis beleszarik.

#6 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:06

Na ma se eszek kenyeret.

#7 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:12

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 7:56

Írnom kellett a Hasznaltauto.hu-nak egy e-mailt, hogy kérem kapcsojják ki az SMS autóvadászt, mivel elő sem vagyok fizetve, mégis ma éjjel 25 darab SMS-t kaptam.  :eek:  :confused: Valaki járt már így? :)

(Ma hajnali 6-tól az írás időpontjáig is 5 darab SMS jött különféle autókról).

Legalább MT-n kaptad? :)
(MT - amikor az sms fogadásért fizetsz)
Milyen számról jött? Normál (+3620xxxxxxx, +3670xxxxxxx, +3630xxxxxxx) vagy emelt díjasról (+3691xxxxxx)?

#8 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:24

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 10:12

Legalább MT-n kaptad? :)
(MT - amikor az sms fogadásért fizetsz)
Milyen számról jött? Normál (+3620xxxxxxx, +3670xxxxxxx, +3630xxxxxxx) vagy emelt díjasról (+3691xxxxxx)?

Nem, az Autóvadász SMS fogadása díjmentes, 30-as számról jön.
(A regisztráció emeltdíjas). Most két órája nem kaptam egyet se, bár e-mailre nem válaszoltak.

Idézet

Az SMS értesítő szolgáltatást egy regisztrációval 90 napig lehet igénybe venni. SMS rendszerünk csak napközben és csak az ingyenesen feladott hirdetésekről küld értesítést, illetve azoknak a partnereinknek a hirdetéseiről is, akik ezt a szolgáltatást megrendelték.

Persze, napközben, a hajnali 2, meg 3 az napközben van? :D

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 10. 09:25 -kor

#9 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:32

Én ismerek olyan SUV tulajt, aki csak és kizárólag a biztonsága (ez a mániája) miatt vette az autót, egy D5-ös XC90-t. Száguldozni nem tud vele, mert az autó motorizáltsága miatt erre alkalmatlan, de nem is akar, mert békés ember, és jobban félti a kocsiját annál... A fogyasztása az ő stílusában 10 liter alatt tartható vegyesben.

Amúgy újra felvetődött bennem a kérdés (mostantól kicsit ironikus leszek), hogy miért van egy közepes, vagy kicsi autónak több létjogosultsága a városban krúzolni, mint egy SUV-nak? Könnyebb vele parkolni, oké, ez a felhasználó gondja, oldja meg ő, minket nem zavar. Sokat fogyaszt, ezt se mi fizetjük, hanem a tulajdonos. Több gázt pufog ki a dugóban, na ez már érint minket! Tehát kitiltjuk az SUV-kat a városból, ezzel sikerült a forgalmat 5%-kal csökkenteni, a szennyezést meg (legyünk nagyvonalúak) 10%-kal. Persze a mutatók máris nem ilyen jók, ha feltesszük, hogy az SUV tulajdonosok másnap beállítanak a városba valamilyen kisebb járművel, mert valószínűleg ezután sem fognak villamosozni. Tehát a forgalmat akkor nem csökkentettük szinte semennyivel (lemorzsolódás minimális), a szennyezést mondjuk 5%-kal. Óriási eredmény, mindenki hátradőlhet a székében, tapsolhatunk, megmentettük a világot, éljen a greenpeace, most már hegyilevegőt lélegezhetünk a városban, megöltük a gonoszt!
Akkor most játsszuk el ennek az ellenkezőjét: tiltsuk ki a városból mondjuk a 200LE alatti járműveket. Na EZ jelentősen csökkentené a károsanyag-kibocsátást, vazziga! :D Miért nem ezért harcolnak a környezetvédők? :D
És, hogy komolyabb is legyek: szerintem a belvárosba a legindokoltabbon felül semmilyen gépjárműforgalom nem való (se kicsi, se nagy, se robogó, meg egyéb alibi-járművek). Senki sem halt még bele abba, hogy villamosra, buszra kellett szállnia.

#10 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:39

Én belehalnék :)

Igazából nem kellene tiltani, csak megkaszálni kibocsátási adóval behajtáskor.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#11 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:41

Idézet: keton - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 10:32

Én ismerek olyan SUV tulajt, aki csak és kizárólag a biztonsága (ez a mániája) miatt vette az autót, egy D5-ös XC90-t. Száguldozni nem tud vele, mert az autó motorizáltsága miatt erre alkalmatlan, de nem is akar, mert békés ember, és jobban félti a kocsiját annál... A fogyasztása az ő stílusában 10 liter alatt tartható vegyesben.

Amúgy újra felvetődött bennem a kérdés (mostantól kicsit ironikus leszek), hogy miért van egy közepes, vagy kicsi autónak több létjogosultsága a városban krúzolni, mint egy SUV-nak? Könnyebb vele parkolni, oké, ez a felhasználó gondja, oldja meg ő, minket nem zavar. Sokat fogyaszt, ezt se mi fizetjük, hanem a tulajdonos. Több gázt pufog ki a dugóban, na ez már érint minket! Tehát kitiltjuk az SUV-kat a városból, ezzel sikerült a forgalmat 5%-kal csökkenteni, a szennyezést meg (legyünk nagyvonalúak) 10%-kal. Persze a mutatók máris nem ilyen jók, ha feltesszük, hogy az SUV tulajdonosok másnap beállítanak a városba valamilyen kisebb járművel, mert valószínűleg ezután sem fognak villamosozni. Tehát a forgalmat akkor nem csökkentettük szinte semennyivel (lemorzsolódás minimális), a szennyezést mondjuk 5%-kal. Óriási eredmény, mindenki hátradőlhet a székében, tapsolhatunk, megmentettük a világot, éljen a greenpeace, most már hegyilevegőt lélegezhetünk a városban, megöltük a gonoszt!
Akkor most játsszuk el ennek az ellenkezőjét: tiltsuk ki a városból mondjuk a 200LE alatti járműveket. Na EZ jelentősen csökkentené a károsanyag-kibocsátást, vazziga! :D Miért nem ezért harcolnak a környezetvédők? :D
És, hogy komolyabb is legyek: szerintem a belvárosba a legindokoltabbon felül semmilyen gépjárműforgalom nem való (se kicsi, se nagy, se robogó, meg egyéb alibi-járművek). Senki sem halt még bele abba, hogy villamosra, buszra kellett szállnia.

Hümm, azért a parkoláshoz odatenném, hogy míg az ötméteres SUV-ot hatméteres helyre passzírozod be, addig a 4,20-as kompaktot ötméteresre. 20%-kal több parkolóhelyet "fogyaszt". Mondjuk ez SUV-tól függetlenül is így van. :)

#12 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 10:41

Hümm, azért a parkoláshoz odatenném, hogy míg az ötméteres SUV-ot hatméteres helyre passzírozod be, addig a 4,20-as kompaktot ötméteresre. 20%-kal több parkolóhelyet "fogyaszt". Mondjuk ez SUV-tól függetlenül is így van. :)

Mondjuk ezt azért nem lehet így számolni, mert van aki a smart fortúval is elfoglalja a 6 méteres helyet, normál kocsival meg 8-9 métereket is lefoglalnak egyes parkolóbajnokok.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#13 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:45

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 10:44

Mondjuk ezt azért nem lehet így számolni, mert van aki a smart fortúval is elfoglalja a 6 méteres helyet, normál kocsival meg 8-9 métereket is lefoglalnak egyes parkolóbajnokok.

Optimális esetet, parkolni tudó sofőrt vettem alapnak.

#14 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:51

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 10:39

Én belehalnék :)

Igazából nem kellene tiltani, csak megkaszálni kibocsátási adóval behajtáskor.

Van egy gyakorlati oldal is, pl. én sokszor vagyok úgy hogy pl. munkából hazamenet beugrom az amúgy útba eső hiperszuperbe vagy más boltba (hetente akár kétszer is), mert éppen elfogyott a bubisvíz, meg még kell két teszkóstáska egyéb cucc otthonra.

Na most ha busszal vagy egyéb tömeggel megyek, az kizárt hogy én azzal ezeket cipeljem vagy más lábára, ülésére tegyem, meg fél km-t gyalogoljak ki-be a megállóhoz, így előbb haza kell mennem, majd onnan vissza be a bevásárlóhelyre, aztán újból haza.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 10. 09:52 -kor

#15 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:55

Az egyenes kizaras nem megoldas ugyanis gondolj bele ha csak a Koruton sasszezo autosokat a villamos es buszmegallokba raknad akkor miilyen helyzet alakulna ki. Mivel nalunk a tomegkozlekedes pocsek es mar igy is tulzsufolt ezert durvan foglamazva de szuksegunk van az autosokra.

#16 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:56

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 10:51

Van egy gyakorlati oldal is, pl. én sokszor vagyok úgy hogy pl. munkából hazamenet beugrom az amúgy útba eső hiperszuperbe vagy más boltba (hetente akár kétszer is), mert éppen elfogyott a bubisvíz, meg még kell két teszkóstáska egyéb cucc otthonra.

Na most ha busszal vagy egyéb tömeggel megyek, az kizárt hogy én azzal ezeket cipeljem vagy más lábára, ülésére tegyem, meg fél km-t gyalogoljak ki-be a megállóhoz, így előbb haza kell mennem, majd onnan vissza be a bevásárlóhelyre, aztán újból haza.

Oszt?  :)

Én mindennap a tekkó mellett megyek el. Ha kell valami megállok  :cool:

Idézet

#17 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 10:03

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 10:56

Oszt?  :)

Én mindennap a tekkó mellett megyek el. Ha kell valami megállok  :cool:

Ugyanerről beszélek.

#18 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 10:04

Idézet: keton - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 10:32

Csak annyit, hogy én meg ismerek olyan romát, aki nem lop.

Kisautó-kérdésben nem vitázom, úgylátszik nem látjuk egyformán. A 200LE-s kérdésre meg, OK, akkor holnap veszek egy 1,9 PDTDI fókszvagányt, felb*szom a nyomást 1,4re, tökig rácsavarom a nyálat, füstölni fog mint egy gyár, de meglesz a 200 ló, és bekaphatják a grín píszemet.

Belvárosban hogy mi indokolt, persze...ha lenne normális belváros, normális tömeg vagy egyéb közlekedéssel. De nincs.

#19 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 10:06

Az egész ott indul ki hogy egy elb.ott vízfejű országban élünk. S ha valami nem Pesten van, akkor az már hűjaj.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 10. 10:06 -kor

#20 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 10:06

Smart fele es meretu autok lennenek a legjobbak a belvarosba csak az a mocsok indokolatlanul draga es noies.

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó