HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 605
  • 606
  • 607
  • 608
  • 609
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#12121 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:05

Ja, hogy témánál maradjak, megnéztem egy hete egy 225 ös TT Quattro-t.
2003 as, hajtotta boldog boldogtalan, egy db gyári felnije sincs már meg, (szépen lassan kicserélődött replicára mikor odabaszták), 2. turbo van a kocsin (ez is lehullófélben), haldexben volt már osztómű cserélve, és anno adtam neki 2 autót lámpától lámpáig az elsőkerekes Leonnal.

Szóval TTből iszonyat nehéz egybelévőt találni. Talán a Roadster, de azokból meg Quattro-t találni....
100%

#12122 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:14

csak rápillantottam a tt-re és nagyon megtetszett.... fingom nem volt h plázacicás autó, lévén vidéki tahó vagyok, aki plázát akkor lát max, mikor épp építik. szerintem élőben sem láttam ilyet.
csak eljátszottam a gondolattal, h nagyjából ez az a 3 milka körüli ár, amit ha bármennyi pénzem is lenne, rászánnék egy olyan autóra, amibe az ilyen női ízlésű köcsögbuzinak, mint nekem jó érzés lenne beleülni, miközben a lábam nem langyos taknyot tapos gázpedál helyett. persze 8 évesen szét lehetnek ezek már kúrva rendesen, csak kérdés, h a vaginaplasztika vifil forint.
egyébként szeretek kis autóval közlekedni (fityó, trabik sora), szállítani max magamat szállítom, bár nekem ez egyébként is túl sok lovas. de legalább összekerekes, tele van annyira kütyüvel, h ne az árokba végezzem. monnyuk a másik feltétel, h ne tróger helyekre kelljen járnom, csak közúton.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#12123 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:26

Idézet: avman - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:14

csak rápillantottam a tt-re és nagyon megtetszett....

Az elképzelésed nem rossz, ha arra vágysz lépj. Viszont a 3 miller rémisztően sok érte :( már egész normális újautókat kapni akörül

#12124 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 14:09

Szerintem első körben tisztázzuk a játszós fogalmát :cool:

A TT-vel biztos kiválóan vagizik a csajok előtt a hajógyárin az a csóka, aki egy S2000-el vagy speedsterrel első nap árokba borulna. És ezek még so-so kommersz autók, de gondold el, ha ilyenek beülnének egy super7-be vagy egy KTM X-bow-ba :Đ

Játszós+elől kapar témához: delsol vti!

Hát nekem az a játszós autó, amivel árokba borulnának. Amiben már esp, vagy asr van az már nem az.

#12125 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: avman - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:14

csak rápillantottam a tt-re és nagyon megtetszett.... fingom nem volt h plázacicás autó, lévén vidéki tahó vagyok, aki plázát akkor lát max, mikor épp építik. szerintem élőben sem láttam ilyet.
csak eljátszottam a gondolattal, h nagyjából ez az a 3 milka körüli ár, amit ha bármennyi pénzem is lenne, rászánnék egy olyan autóra, amibe az ilyen női ízlésű köcsögbuzinak, mint nekem jó érzés lenne beleülni, miközben a lábam nem langyos taknyot tapos gázpedál helyett. persze 8 évesen szét lehetnek ezek már kúrva rendesen, csak kérdés, h a vaginaplasztika vifil forint.
egyébként szeretek kis autóval közlekedni (fityó, trabik sora), szállítani max magamat szállítom, bár nekem ez egyébként is túl sok lovas. de legalább összekerekes, tele van annyira kütyüvel, h ne az árokba végezzem. monnyuk a másik feltétel, h ne tróger helyekre kelljen járnom, csak közúton.

Nézz 350Z-t az is ilyen szappantartóforma :D
Plázacicás meg relativ, láttam én már M6ban is plázacicát, itt a környéken meg tartja magát a legendárium a lila twingóval járkáló, 2 méteres kopasz behajtóról :D
Amugy, audi, tehát nem fruttiért van a part bele ha valami behány, főleg a haldex nem gyerekjáték.

Ott a suzukid, az nemsoklovas, árokban meg nem kell végezni, ügyesedjé' :D

#12126 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:27

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:26

Viszont a 3 miller rémisztően sok érte :( már egész normális újautókat kapni akörül

Az azért erős túlzás, alap modelleket  1.4-es motorral.

#12127 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:27

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:26

Hát nekem az a játszós autó, amivel árokba borulnának. Amiben már esp, vagy asr van az már nem az.

Egyértelmű, de én kibővíteném még azért az élményautós dolgokkal, cabrio, targa, _tényleg_ sportos futómű, stb.

#12128 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:29

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:26

Ergo 10+x évesek :D Na itt a következő olcsójános sufinitunnyer, meg még opeles is, pfőőőj....vegyé' egy használt kutyát és sipirc a sarokba :D :D :D

#12129 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:01

RX8 árán inkább egy gen3 7est vennék, a maradékon meg megpöcköltetném :D

Amugy, jól látom hogy rá vagy pörögve a wankelkérdésre? :Đ

Nem a Wankel kérdésre, hanem arra hogy hogyan tudnék a Skodából/helyett minimális ráfizuval erősebb autóba ülni/ autót faragni.. :D

Alábbi lehetőségek vannak:
Skoda Marad: Turbocsere, PD elem csere, go to 190Hp. (járulékosok: Fék, kuplung) Ez így kb 500k.
De nem az a tipikus racer autó a superb :D

Elcserélem valamire, és mivel az RX8 piac annyira pang, hogy egy ilyen autót mint az enyém kérdés nélkül tök jó áron beszámolnának, ráadásul mivel 1.3 as mazda, ezért a biztosítóban se hagynám ott a gatyám. A lopás casco meg 2000Ft/hó... Rendeset úgyse kötnék rá (a feléből bérelek neki garázst).
Másodsorban mikor a Leont vettem, már akkor is b@szta a csőröm az Rx8, de akkor még voltak hátráltató tényezők a sportkocsi irányába, amik azóta megszűntek (asszony etc.. :D ).

Ahogy számolgattam, kb 15l es fogyival kijönne az RX, ha megint Leont vennék az enne 13-14at.
Leonban 50e km után komplett vezérléscsere, az 50k, olajcsere 7.500 anként a turbo miatt, az megint egy 10es. Gumi ugyanolyan 18" kell mindkettőre, a Leon elkaparja, az RX meg ledrifteli, tök8, elfogy :D
Fékek ugyanannyi, RX en nem kell vezérléstcserélni, viszont eszi az olajat, de olcsóbb is az olaj bele, cserénél meg úgye kell lecserélni csak 3l-t. Gyertyacsere 50 ezrenként, viszont akkor mindjárt Leading/Training Set, de kintről az is jóval olcsóbb (USA).

Biztosítása jóval olcsóbb az RX nek (most ugye abból tudok kiindulni hogy saját névre megy és ugye 1.3), Lóerőben kurva mind1, hogy 200-225-231, úgyis lesz már 5-6 éves a kocsi mikor megint nekem kell majd fizetni. (ugye ezt az évet nem nekem kell, a következőben meg a 2004 es autó is lesz 6 éves).
Egy valami szól az RX ellen, hogyha bármi baja van, akkor nem tudom kihez vinni, és ez az ami visszatart tőle.

Nem családi autó, de nekem az elkövetkezendő 5-8 évben biztosan nem lesz családom. Egyrészt nem lesz rá időm, másrészt inkább élvezem az életet addig is. Ha már eddig csak dolgoztam 14 órákat. :(
100%

#12130 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:33

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 14:27

Elérhető ár az relativ, ezek mind relative olcsó, ezért fiatalok által ütöttvágott gépek szinte mind.
Krinyoról nem tudok többet mint hogy itt valami haupsturmführer, MX6 tulaj, meg hogy párszor lebaszott mint a pengős malacot :D De hogy árulja e....lehet megjött az esze és vesz egy ........-t, vagy elment és egy ........-t?

A pontozott vonalra irható bármi, és ahogy Johnny Stormot is elönti a fény, flame on! :D

Vett egy dizel aurist es orul neki jol. Ez a legutso amit tudok.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#12131 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:38

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 14:56

Nem lehet, hogy a 2.4-es Executive verzióban van csak túlszervózva a kormányrásegítés, mivel azt egy kényelmes utazóautónak szánták? :think: Vagy rossz gondolat lenne?

Nemtudom. Sajnos fogalmam sincs. Ahogy miutan rakerdeztem egy szervizben ott azt mondtak, hogy ujabb autoknal a szervo erosseget mar nem lehet allitani.

Nomeg tovabbra is ott van, hogy _erzetre_ tobbet kell tekerni a 2.4-es kormanyan, hogy ugyan annyit forduljon. Hmm hmm... nem kerget a tatar, nyar elejen gondoltam autot venni, addig meg meglatom, hogy mi lesz.

A 2 literes is rendkivul szimpatikus volt. Elfogadhato kompromisszumokkal. Csak sajnos meg mindig nem tudtam en magam is eldonteni a pro-kontra tablazat alapjan, hogy melyik kell. Keves 2.4-es van olyan arkategoriaban, amibol en mazsolazhatok.

#12132 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:41

LML wankeleket tudtommal 2x szorzóval számolnak mindenféle fizetnivalónál. tehát 2.6 benzinnek felel meg.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#12133 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:43

Idézet: LML - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:31

, ráadásul mivel 1.3 as mazda,

Én úgy tudom a wankelre más számítás vonatkozik. Vagy az csak átírásnál van nem tudom.

#12134 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:44

Idézet: Boba - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:33

Vett egy dizel aurist es orul neki jol. Ez a legutso amit tudok.

Mondom én hogy langyi lett :D

#12135 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:44

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:43

Én úgy tudom a wankelre más számítás vonatkozik. Vagy az csak átírásnál van nem tudom.

Átirásnál biztos, a többit nem tudom, de szerintem a kötelezőnél is.

#12136 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:45

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:44

Mondom én hogy langyi lett :D

Nem langyi, felnott. :p  :Đ

Rx8akra a casco meg a bizti se pont annyiba kerul mint egy 1.3-as suzura azert. Csak gyorsba neztem meg a netrisket, de a casco dragabb lenne mint a 2.4-es accordra, marha kotnek ra, mer eleg keves lehetoseget dobott a gep.

#12137 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:45

na jáccásiból nézelődtem... valszeg mert lassan megfől az agyam a láztól és kábé nem tudok csinálni semmit, mert duóban egy gőzkalapács és egy nagyharang nyomul a fejemben (reggel, délben algopirin oszt megint harmincnyóchat)... az ilyen astra gtc vonallal bőven kibékülnék, árban is jó, gondolom alkatrészben is, 100 paci körül vannak, csak hát az összekerék hiánya...  :Đ
nem vagyok egy vadállat, illetve párszor ültek csak be mellém (mecsek szerpentin, fura kis vidéki utak, meg ilyen hó latyak frizura témák), de mindig beszólnak... pedig 100 fölé alig megyek... de azt a 100-at, azt mindenhol szeretem tartani  :Đ 
ez lenne való nekem ide vidékre
http://www.hasznalta...opel_astra_2000
vessetek meg, de szerintem abból a szögből jól néz ki, nekem nagyon tetszik... a gáz meg az ilyen vidéki csóringer pahasztnak való...  :Đ  ha attól is menne, ha a tetejére ülnék ostorral, és pattogtatnám üvöltve gyijja, gyite, akkor valszeg azt is meglépném...  :D
na kimegyek, keresek valami lázcsillapítót...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#12138 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:48

Segitseeeg, megvakultam! :cool:  :Đ

#12139 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:48

Idézet: LML - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 15:31

Nem a Wankel kérdésre, hanem arra hogy hogyan tudnék a Skodából/helyett minimális ráfizuval erősebb autóba ülni/ autót faragni.. :D

Alábbi lehetőségek vannak:
Skoda Marad: Turbocsere, PD elem csere, go to 190Hp. (járulékosok: Fék, kuplung) Ez így kb 500k.
De nem az a tipikus racer autó a superb :D

Elcserélem valamire, és mivel az RX8 piac annyira pang, hogy egy ilyen autót mint az enyém kérdés nélkül tök jó áron beszámolnának, ráadásul mivel 1.3 as mazda, ezért a biztosítóban se hagynám ott a gatyám. A lopás casco meg 2000Ft/hó... Rendeset úgyse kötnék rá (a feléből bérelek neki garázst).
Másodsorban mikor a Leont vettem, már akkor is b@szta a csőröm az Rx8, de akkor még voltak hátráltató tényezők a sportkocsi irányába, amik azóta megszűntek (asszony etc.. :D ).

Ahogy számolgattam, kb 15l es fogyival kijönne az RX, ha megint Leont vennék az enne 13-14at.
Leonban 50e km után komplett vezérléscsere, az 50k, olajcsere 7.500 anként a turbo miatt, az megint egy 10es. Gumi ugyanolyan 18" kell mindkettőre, a Leon elkaparja, az RX meg ledrifteli, tök8, elfogy :D
Fékek ugyanannyi, RX en nem kell vezérléstcserélni, viszont eszi az olajat, de olcsóbb is az olaj bele, cserénél meg úgye kell lecserélni csak 3l-t. Gyertyacsere 50 ezrenként, viszont akkor mindjárt Leading/Training Set, de kintről az is jóval olcsóbb (USA).

Biztosítása jóval olcsóbb az RX nek (most ugye abból tudok kiindulni hogy saját névre megy és ugye 1.3), Lóerőben kurva mind1, hogy 200-225-231, úgyis lesz már 5-6 éves a kocsi mikor megint nekem kell majd fizetni. (ugye ezt az évet nem nekem kell, a következőben meg a 2004 es autó is lesz 6 éves).
Egy valami szól az RX ellen, hogyha bármi baja van, akkor nem tudom kihez vinni, és ez az ami visszatart tőle.

Nem családi autó, de nekem az elkövetkezendő 5-8 évben biztosan nem lesz családom. Egyrészt nem lesz rá időm, másrészt inkább élvezem az életet addig is. Ha már eddig csak dolgoztam 14 órákat. :(

Aláirom, a köbc/sarcra érdemes ránézni nehogy akkor jöjjön a koppanat, lehet hogy nemcsak átirásnál van a duplázó.

Mellesleg, hát ja, szervizelése valóban gázos lehet, illetve, alkatrészben meg rendelgetni kell hozzá szerintem szinte mindent mert itthon elég véres árban lehet.
De ha család nem játszik, minek az RX8? Vagy nem akar időset? Mondjuk a 7es csak 97ig volt, de erősebb is, mondjuk turbó, az plusz 1 szopófaktor, ráadásul azon 2 van úgyhogy 2x szopó.
14 órás meló meg a kicsi élés nálam is bejátszik a család rovására, de mondjuk nálam kisebben megy az élvezkedés, úgyhogy én most egy ilyet vettem :D

Csatolt fájl:

#12140 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:49

Ja ilyet én is akartam úgy 15 éve :D

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 605