Elküldve: 2009. 02. 23. 11:57
Idézet: Yany - Dátum: 2009. febr. 23., hétfő - 11:35
Ebbe nem akartam jobban belemenni, de a lényeg, hogy tapasztalataim alapján sokszorosan megtérült az, hogy előre gondolkodtam és nem egy aktuális konfig igényeihez mértem az alaplap képességeit. Szóval az a véleményem (amivel se a kérdezőnek, se másnak nem muszáj egyetértenie), hogy az alaplapot válasszuk meg úgy, hogy a későbbi bővítések és cserék áráért a lehető legnagyobb értékeket kapjuk, illetve a lehetőségek számát maximalizáljuk, s mindemellett a legstabilabb aktuális rendszert hozzuk össze. Lehet, hogy túllihegem, de nálam bevált ez a hozzáállás, nagyon is...
szerk.: mellesleg az összegbe belefér
A srác írásából azt vettem ki, hogy 5 éve vett egy fullos gépet, azt használta eddig, most az ment a családi hierarchián egyel lejjebb

és vesz egy újat. Tehát ha meg nem akar fejlesztgetni 4 magokra meg cf rendszerekre akkor felesleges szvsz még mindig, bár ártani nem árthat mert jó lap.
Ha én olyan lapot vennék akkor dukálna bele legalább egy q6600 és egy 4830 cf

Szerk.: vagy ha tényleg a legújabbat akarja, akkor megoldás még egy p45 dq6 (vagy nem tudom ennél a generációnál hogy hívják) szintű lap is. Később 4 magos proci mellett ideális, de teljesértékű cf nélkül. Geforce mellé úgy is felesleges és olcsóbb.
Szerkesztette: FragMaster 2009. 02. 23. 12:12 -kor
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H