Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 9:12
Továbbra is kérdésem:
Cooler Master
Real Power M520
(RS-520-ASAA-A1)
http://www.coolermas...ate=641&id=2654
Ez mennyire jó a Corsair CX400-al szemben (watoktól tekintsünk el, árban ugyanannyi, hatásfok szintén)
1 ami a CX melett áll hogy bizonyítottan csendes
1 ami aM520 melett áll hogy moduláris
A baj az az hogy nem tudom hogy a 2 táp csendességben hogy viszonyul egymáshoz.
Ha ebben a témában valaki felvilágosítana azt megköszönném.
Üdv!
Lehet késő már, de jellemezném a Real power M520-at. Előtte egy coolink 450-es tápom volt. Melegedett mint álalt, de qrva csendesen üzemelt. Alapból olyan meleg volt a doboza, mint a procihűtő. Ennek ellenére megbízható volt.
CM-et kinéztem mert moduláris. Aquaában vettem. Sajnos túl korán, mert rá 1 héttel később már 10k-val lett volna olcsóbb...
mindegy!
Doboz kibont, és kánaán!

Tényleg pont az van benne ami kell! Kábelek nagyrésze a dobozban pihen.
A normál tápból, és a Satából is mindet kihasználom. Normál ház esetén pontosan jók a méretek a csatik elosztása közt. Tényleg jó dolog!!
Hangerő... hát csalódtam!

Coolink sokkal csendesebb volt! Az oka tök egyszerű! Szar ventit tettek a CM-be! Normál 12 centis házhűtő, ami eleve attól hangos, hogy megy. Én voltam olyan bátor, hogy a garicimkét óvatosan szikével leválasztottam, és a gyári szart kivágtam a francba. Most egy Coolink 12-es silent hűtőventillátor dolgozik a tápban. Ég és föld a különbség! Még 100%-os terhelésnél sem hangosabb, mint a gyáriventillátor. Hőmérsékletben talán 1-2 fokkal lehet melegebb, de még így is csak langyosodik, és nem melegszik, mint a régi coolink.
A venticsatlaozójára egyébként egyszerű rádugni a fordulatszámmérős ventillátorokat is. 2 pólusú tüske van, és csak annyit kell tenni, hogy az ember a powert dugja rá. fordulatszámot meg ki lehet vezetni, és alaplapra kötni, mérési célból. Nálam monitorozva van, és simán 600-on forog alapból, maximum 1100-on az 1200-ra hitelesített venti. Szóval ez a táp tényleg csak így elviselhető. Nem értem, miért azt a bóvli 12 centiset tették bele, aminek még az áramfelvétele is nagyobb, ráadásul olyan a hangja, mint valami ősrégi traktornak... lehetett volna korrekktebb megoldást kitalálni, mert tényleg sokat számít a hangerő!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!
Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).