Idézet: mithology - Dátum: 2009. máj. 24., vasárnap - 13:18
Üdvözletem!
Szeretnék tőletek segítséget kérni. kinéztem egy egész jónak tűnő winchestert. A típusa: Western Digital 640GB SATAII (WD6401AALS) 7200RPM 32MB dual processor. Én arra lennék kíváncsi, hogy a dual processzor mit takar egy winchesternél?
Gépet akarok venni, ezért kérném, hogy segítsetek.
itt van egy konfig, amit összeraktam:
winchester: Western Digital 640GB SATAII (WD6401AALS) 7200RPM 32MB dual processor
alaplap: ASRock M3A790GXH/128M AMD790GX SAM3 ATX
processzor: AMD Phenom-II 710 X3 Triple-Core AM3 Box
videokártya: MSI R4830-T2D512-OC Radeon HD4830 512MB PCIe
memória: Kingston 2GB/1333MHz DDR-3 PC3-10600 (KVR1333D3N9/2G) 2db
táp: Trust PW-5500 Pro 570W PSU
Ez mennyire jó konfig?
ezek a cuccok összesen úgy 150k-ba fájnának szal, nem hiszem, hogy túl rosszak lennének. az alaplap, ahogy láttam, támogatja a procit.
Jó a konfig tervezet, de valóban problémás a táp, azt mindenképpen egy márkásabbal helyettesítsd, amiből azonban elég lehet kisebb is!
Az Asrock alaplapról azok a hírek járják, hogy kicsit dobálja a feszültséget, tehát ha tuningolni akarsz, akkor nem szerencsés választás, de persze alaphangon járatva tökéletes lehet... Esetleg alternatíva lehet az a - kicsivel drágább - MSI lap, amit az aláírásomba látsz, vagy válassz egy 790FX chipsetes alaplapot, hiszen úgyis rendes VGA-d lesz, nem az alaplapit akarod használni. Én most nem akartam VGA-t venni, ezért lett az MSI lap, ami nekem bejött, semmi gondom vele!
Ez igaz a WD HDD-re is, piszok gyors, s nem is melegszik annyira, amit vártam tőle... A napi maximuma 43 C volt, a legmagasabb napi átlaga pedig 40,07 C. Mivel amúgy csendes a gép, s még belefér az elvárt zajszintbe, alá tettem egy Coolink Silent Savior HDD-cooler-t, ami -10 C-t jelent, azaz a napi max. jelenleg 33 C, úgyhogy valószínűleg ráteszem a ventilátorra a 7 V-os adaptert, mert az is elegendő lesz...