Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz
Elküldve: 2009. 07. 20. 17:13
Elküldve: 2009. 07. 21. 16:17
Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 17:13
Örülök hogy segíthettem!
2.letöltésre: AMD Athlon 64 X2 3800+ASUS M2NPV-MX-KINGSTON 2048Mb DDR2 677Mhz KIT-THERMALTAKE-VB6000BNS Swing -Chieftec 400W-Samsung 2053BW 20,1" Wide LCD monitor-Pioneer DVR-112
Elküldve: 2009. 07. 21. 16:57
Idézet: netelek - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 16:17
Ne már, most lehet én vagyok hülye, de ADSL-en tudtommal változó ip-t kaptok, nem? Mondjuk nem volt még soha ADSL-em, így lehet faxságot beszélek, de ha nincs a modem és a gép között egy router, akkor hogy működhet egy 192.168-as fix ip-vel?
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2009. 07. 21. 17:11
Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 17:57
Ne már, most lehet én vagyok hülye, de ADSL-en tudtommal változó ip-t kaptok, nem? Mondjuk nem volt még soha ADSL-em, így lehet faxságot beszélek, de ha nincs a modem és a gép között egy router, akkor hogy működhet egy 192.168-as fix ip-vel?
Ha van router is azzal bezony sehogy... :Đ , le van írva ott az oldalon. Nekem jó, mert csak a net és a gép között csak egy modem van.
Idézet
Szerkesztette: Trebron09 2009. 07. 21. 17:13 -kor
Elküldve: 2009. 07. 21. 19:53
Elküldve: 2009. 07. 21. 20:03
Hogyan tudom eldönteni, milyen processzeknek kell elindulniuk a bootolás során, és egyáltalán van-e (még) a gépemen olyan program, ami használná az adott processzt, ha elindítanám?
Magyarul tudtok-e valahol egy többé-kevésbé használható listáról, vagy egy programról, amely képes végigellenőrizni (és esetleg) átbillenteni az indítási kapcsolót a szükségszerintire.
Az már az álom lenne, ha ki tudná szedni a felesleget az egyre hízó könyvtárakból.
Elküldve: 2009. 07. 21. 22:09
Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 15:19
Szünetmentes tápegység Eaton Ellipse ASR 1500 USBS - 48 201 Ft
Számítógépház ThermalTake Element S (VK60001N2Z) - 29 289 Ft
Tápegység Corsair HX750 - 38 332 Ft
Processzor INTEL Core i7-920 2.66Ghz 1366 BOX - 70.135 Ft
Alaplap ASUS P6T - 61.603 Ft
Memória OCZ 6144Mb DDR3 1333Mhz Platinum TRIKIT CL 7-7-7-24 - 27.875 Ft
Videókártya Sapphire Radeon HD4770 512MB PCIe - 24 650 Ft
Merevlemez (2 db.) Western Digital WD RE3 1 TB (WD1002FBYS) - 38 100 Ft
Western Digital WD RE3 1 TB (WD1002FBYS) - 38 100 Ft
Összesen: 376 285 Ft
És ha netán elég lenne egy P6T “SE” lap, akkor - 10k kapásból.
Szia!
Amint látod
A választ előre is köszönöm!
Cilinder
Konfiguráció:
Szünetmentes tápegység - Eaton Ellipse ASR 1500 USBS 48 201 Ft
Számítógépház - ThermalTake Element S (VK60001N2Z) 29 289 Ft
Tápegység - Enermax PRO82+ 425 Watt 18 858 Ft
Alaplap - GIGABYTE GA-EX58-Extreme 74 383 Ft
Processzor - Intel Core i7 920 Boxed 68 200 Ft
Memória - Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1333 Kit 31 368 Ft
Videókártya - Sapphire Radeon HD4770 512MB PCIe 24 650 Ft
Merevlemez (2 db.) - Western Digital Caviar Black 1TB (WD1001FALS) 45 218 Ft
DVD-író - Pioneer DVR-216D (fekete) 5 500 Ft
Hangfal - Creative-Labs GigaWorks T40 Series ll 31 250 Ft
Összesen: 376 917 Ft
Szerkesztette: Cilinder 2009. 07. 21. 22:14 -kor
Elküldve: 2009. 07. 21. 22:16
Idézet: Cilinder - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 23:09
Amint látod
A választ előre is köszönöm!
Cilinder
Konfiguráció:
Összesen: 376 917 Ft
Nincs vele semmi gond, ha van rá kes, akkor veheted nyugottan, mondjuk tápból egy kicsit erősebbet vennék nem mintha nem lenne elég erő benne lásd->Gemini gépe (mondjuk az övé moduláris).
Elküldve: 2009. 07. 21. 22:32
Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 22:16
Jó, most akkor megint optimalizáltam, de az lenne a kérdésem, hogy a memória is jó-e, vagy maradjak inkább a Corsair memóriánál?
Szünetmentes tápegység Eaton Ellipse ASR 1500 USBS 48 201 Ft
Számítógépház ThermalTake Element S (VK60001N2Z) 29 289 Ft
Tápegység Enermax MODU82+ 525W 28 125 Ft
Alaplap GIGABYTE GA-EX58-Extreme 74 383 Ft
Processzor Intel Core i7 920 Boxed 68 200 Ft
Memória OCZ DDR3 PC3-10666 Intel i7 Triple Channel (OCZ3X1333LV6GK), vagy
Memória Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1333 Kit 31 368 Ft
Videókártya Sapphire Radeon HD4770 512MB PCIe 24 650 Ft
Merevlemez (2 db.) Western Digital Caviar Black 1TB (WD1001FALS) 22 609 Ft
Western Digital Caviar Black 1TB (WD1001FALS) 22 609 Ft
DVD-író Pioneer DVR-216D (fekete) 5 500 Ft
Hangfal Creative-Labs GigaWorks T40 Series ll 31 250 Ft
Elküldve: 2009. 07. 22. 00:32
Idézet: Cilinder - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 21:09
Azt nem írom meg, hogy mit vegyél, inkább azt, hogy én mit tervezek venni és miért.
szünetmentes: mindig is akartam egy jó szünetmentest. De valahogy sose lett. És igazából, ha otthonra
lesz a géped, és nem kritikus adatokkal dolgozó szervernek használod, és nem túl gyakori felétek az
áramszünet, akkor szerintem nincs rá szükséged. Szerintem egy jó táp, egy minőségi zavarszűrő,
és az ntfs csodája elegendő otthonra. Persze ha ezt egy áramszünet után kérdezed amikor elszállt
mondjuk 2-3 órás munkám, akkor lehet, hogy más válaszolok.
ház: Coolermaster CM 690, vagy Coolermaster ATCS 840
Mindkettő letisztult forma. A 690 az árához képest bomba jó,
Az ATCS, meg minden máshoz képest az, csak az árához nem.
És nem, soha nem kell Cosmos. Túl csicsa.
Ja és nem tetszenek ezek fordított vinyo tárolók, de mit tegyünk a stackkerek ideje lejárt.
A lényeg, hogy mindkét ház a maga kategóriájában nagyon jó. Számíz hogy szép legyen,
de ugyanannyira az is, hogy lehessen bele pakolni, szellős legyen és persze csendes.
Táp: Coolermaster realpower 850w. A jelenlegi az egy enermax 550w szervertáp, a mainapig jó,
csak a beszerzése nem annyira. És azért nem silent pro, mert annak csak két Pcie csatlakozója van.
a 850-es a legkisebb, ami jó a 2x 4890 CF -hez. (4x 6tűs csatlakozó). Aránylag halk, és stabil.
alaplap: Nálam mindig probléma a tárterület, az idők folyamán elszállt már egy csomó fontos adatom,
illetve minőségi alaplapot szeretnék a következő 5 évre. És persze két kártyás crossfire-t. Ja és
emellett kell egy szabad pci csatlakozó. Mielőtt bárki az 5 év miatt méltatlankodik: jelenleg
ABIT IC7 MAX3 van gépemben és csak mostanra érzem úgy, hogy kezd kiöregedni teljesítmény terén...
Szóval a fentiek figyelembe vételével MSI Eclipse SLI.
- Prémium szegmens, minőségi alkatrészek (nem asus, de azért biztos nem rossz)
- 10x sata, 6x1tb raid5,
később raid0 ssd,
később sata optikai, (blueray ?)
és még mindig van raid0,1 képes sata pár
- 1x pata dvdiró (jelenlegi átmentése: PX-716),
- 2x16 pcie gen2 (jelenleg egy HD4890, később még egy, vagy két DX11 képes cucc.)
- a hangkártya külső (XFI extreme pciex1), szóval kidobható.
- szabad PCI, ugyanis átmentem az audigy pro4 hangkártyám.
- Itt véreztek el a gigabyte-ok. Az asusok meg az ár, illetve a v2 a plusz sata hiány miatt.
Proci: Sokág gondolkodtam, hogy Core2duo, quadro, vagy i7 legyen. Azért ez utóbbi, mert sima
processzor cserével később jelentősen növelhetem a gép teljesítményét. Mondjuk két év múlva.
Ja és időnként sikerül 100%-ra kihasználni a gépet proci és vga terén is. A több mag használata pedig
kezd gyakoribb lenni a programok, játékok terén. Valami azt súgja, hogy a dx11
nagyot lendít ezen a dolgon.
Hűtő: hamár homár. A gyári hűtő zajos és gyenge. Kuka. Coolermaster Hyper Z6 + venti, vagy V8.
Az áruk még épp nem veri ki nálam a biztosítékot (lásd: V10), viszont jó, és halk hűtők. Igy remélem
stabilan meglesz a 3600+ mhz. Úgy már nem olyan bosszantóan drága a proci.
Ja és vízhűtést soha többé. Nagyon jó, de sok a macera vele.
Memória: Sok okos hozzászólást olvastam. A jövőbe vetem tekintetem, és 3x2gb Corsair dominator
1600mhz, CL8. a kétév múlva történő proci cserénél megúszom a memória cserét.
Az ára szintén még épp az ingerküszöb alatt. Ja és ha még sem bírnám ki: ő is befér a V10 alá.
Vga: fájó szívvel, de karácsony előtt megválok 19" samsung LCD-mtől. Mivel nem olyan jó a szemem,
meg megalomániás vagyok, ezért mindig nagyobb, és nagyobb monitort keresek.
És az biztos, hogy 1920x1200 felbontása lesz. No mármost ezt egyetlen VGA kártya nem fogja bírni,
pláne 4-5 év múlva. Két magos kártyát nem szeretnék. A legjobb ár érték viszonynak
a 2 kártyás CF -et tartom. Mivel nem szeretnék gyakran cserélni, ezért a felső szegmensből választok.
Először egyet, majd karácsonyra még egyet. Mondjuk Sapphire HD4890 VaporX.
Persze még túrjuk a fórumokat. A lényeg, hogy halk legyen. Túlzásba persze nem esünk.
Merevlemez: Mint fentebb említettem biztonságos, de nagy tárterület kell, halkan.
6x 1tb wd green 32m (raid5). A samsung F2 halkabb és hűvösebb állítólag egy hajszálnyival, de mivel
már van 2db pont ilyen wd green a külső házban, ezért nem kérdés. Ha az idők folyamán elszáll az
egyik vinyó, lesz honnan pótolni.
Jelenleg lesz egy átmentett rendszer vinyó (hitachi), és később, ha sok pénzem lesz akkor raid0 ssd
kb. 1-2 év múlva leváltja.
DVD-iró: Ha újat vennék, DVR-217F SATA Black, már csak a verziószám mániám miatt is.
Viszont van plextor PX-716-m, és azt nem cserélem le.
Később kb.: 1-2 év, jön majd sata blueray író. Igaz nem néztem utána fórumokon,
hogy épp melyik a legjobb író, de látatlanban a pio jó választás.
Hangfal: T40 jó választás lehet. Azonban érdemes végig gondolni, hogy mennyit használod a fülest, és
mennyit a hangszórót. Nekem egy Gigaworks s750 van, amit utólag kicsit túlzásnak érzek. 5.1 elég lett
volna, illetve játékra egy 1500 forintos trust headsetet használok, ami félévente kuka. Persze van egy
egy drága rádiós AKG, amit a por fog tönkre tenni.... Utólag már nem vettem volna meg.
Billentyű egér, egyebek maradnak. De ha valamilyen vezérlő kütyü kellene, az csak egy olcsóbb logitech lenne.
Ez árban egy picit durva lett, de azért remélem egy két dologban tudtam segíteni. És nem, nem kapok jutalékot a coolermastertől. Csak jó áron tudom beszerezni, és nagy jó cuccokat gyárt.
Szerkesztette: AlerMeta 2009. 07. 22. 00:35 -kor
Elküldve: 2009. 07. 22. 08:26
Köszönöm, hogy megosztottad velem az elképzeléseidet!
Nézzük akkor sorjában!
1. Szünetmentes tápegység:
Sajnos szükségem van rá, mert az áramszolgáltató (vagy szolgáltatás) nem áll a helyzet magaslatán és mivel a jelenlegi gépemet is MGE gyártmányú szünetmentes tápegység táplálja, így nekem az új számítógéphez tökéletesen megfelel e gyártó terméke!
2. Számítógépház:
Nem rossz az általad ajánlott Coolermaster ATCS 840, sőt nagyon jónak mondanám, azonban az ára számomra már nem nagyon fizethető meg, illetve nem tetszik a tetején található megoldás (audió ki- és bevezetések, USB portok, Firewire). Ha lenne ennyi pénzem, akkor inkább az Antec P193 házát választanám...
3. Tápegység:
Mivel nekem nem kell akkora tápegység, így ha a Coolermaster márkát választanám, akkor inkább ezt venném meg:
CoolerMaster Silent Pro M500.
4. Alaplap:
Én még mindig két alaplap között örlődök, az egyik a ASUS P6T WS Professional, a másik pedig az GA-EX58-EXTREME.
Vicces, de annóban én is az ABIT alaplapját akartam megvenni, csak már nem tudtam beszerezni...
5. Processzor:
Ebben egyetértünk, Intel Core i7 920 lesz, majd később meg még ennél is jobb, csak legyen majd rá pénzem!
6. Processzorhűtő:
A gyári hűtőt én sem akarom, de még nem tudom, hogy mi legyen!
(Ebben szívesen fogadok segítséget!)
7. Memória:
A Corsair és az OCZ terméke között kellene döntenem, de még ezt nem tettem meg...
OCZ DDR3 PC3-10666 Intel® i7 Triple Channel, vagy
Corsair TR3X6G1333C9
8. Videokártya:
Mivel nincsenek olyan alkalmazásaim, amihez szükséges lenne egy erős videokártya (és ez már évek óta így van), ezért úgy gondolom, hogy nekem teljesen megfelel az általam választott videokártya!
9. Merevlemez:
Szerintem a választott merevlemezek megfelelőek, legfeljebb a méretük kérdésés, ez majd a későbbi számla végösszege fogja befolyásolni!
10. Optikai meghajtó:
Nekem NEC, Pioneer márka teljesen megfelel, azonban csak SATA lehet!
11. Hangfal:
Örülök neki, hogy ez szerinted is jó!
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni a két alaplap, illetve a két memória között eldönteni a választást!
Szerkesztette: Cilinder 2009. 07. 22. 08:37 -kor
Elküldve: 2009. 07. 22. 14:30
> Köszönöm, hogy megosztottad velem az elképzeléseidet!
Nincs mit. Most, hogy többet tudok, szívesen segítek a választásban.
> 1. Szünetmentes tápegység
> mert az áramszolgáltató (vagy szolgáltatás) nem áll a helyzet magaslatán
Innentől már csak a márka kérdés. Az MGE nem tartozik a legnevesebb szünetmentes gyártók közé,
de legalább szünetmentesekkel foglakozik, és ha márkával elégedett vagy és a konkrét típusról nem olvastál rosszat a fórumokon,
akkor jó választás lehet. Ár/érték aránya nem rossz, főként ha összehasonlítjuk mondjuk az APC-vel.
Amit még érdemes figyelembe venni:
- méretezés: Nem szabad kicentizni a méretet, általában a tényleges teljesítmény és kapcitás aránya 50 és 75 % között mozogjon.
A teljesítményt ne a tápegységedhez mérd, hanem az alkatrészek huzamosabb ideig tartó maximális teljesítmény felvételéhez.
Ezeket azinfókat többnyire összelehet vadászni a netről. Ha a szünetmentes gyártó csak AH értéket ad meg,
akkor a teljesítmény kapacitást (W) 0,6 - 0,7 x szorzóval kapod meg.
- áramminőség: Érdemes utána nézni, hogy az áramminősége a lakásban rendben van e
(nem szabályos szinusz hullámok, áram tüskék, áramlökés, stb.).
A drágább készülékek több ilyen ficsört tudnak.
- kommunikáció: talán most már szinte minden új szünetmentes tud kommunikálni a pc-vel.
Tartós áramszünet esetén lekapcsolja a gépet.
2. Számítógépház:
> Igazából nagyon jó kis háznak tűnik. Sok vinyót lehet minden keret, meg ilyesmi nélkül belepakolni (7).
Amire érdemes odafigyelni,
- a fizikai szemrevételezés: a valóságban is tetszik annyira, mint a képeken ?
- a ventillátorok hangja: Esetleg érdemes halkabbat beletenni, ha nem elég halk számodra.
- az hogy elölröl zárt, attól halkabb lesz, de a vinyók jobban melegednek,
ha kinyitod az ajtót, akkor nagyobb a hang, és mivel nincs rostély, háló és/vagy szivacs, ezért porosodik a gép.
A CM házainál általában van a belépőpontoknál valamilyen szűrés. Persze ezt házilag is lehet szépen pótolni.
- szubjektív: az a piros keret, és a piros ledes ventillátor, az nem tetszik.
Hasonlóak még a chieftec bravo házai. Sajnos csak olyan beszerzést tudok, amelyek tartalmazzák a tápot is. (400w)
A külseje jó, de azért technikailag a thermaltake háza sokkal jobb.
3. Tápegység:
CM Silent Pro M500, és az általad választott típus, számodra tényleg jó.
Azonban érdemes végig gondolni: biztos nem akarod a jövőben a géped fejleszteni a géped VGA kártyával,
vinyóval, erős hűtéssel, stb. ? proci 130w, a 4890 max 190w (4770-ről nem tudom mennyi), a vinyók, 6-10w/db,
ha mindent összeszámolunk, akkor szerintem a táp 80 % környékére érdemes belőni a végleges folyamatos max teljesítményt.
Ez pedig olyan 420 wattos határt jelent az enermax tápnál. Szóval ha biztosan nem fejleszted a jövőben erőteljesen a géped,
akkor ideális választás.
4. Alaplap:
> Én még mindig két alaplap között örlődök, az egyik a ASUS P6T WS Professional, a másik pedig az GA-EX58-EXTREME.
> Vicces, de annóban én is az ABIT alaplapját akartam megvenni, csak már nem tudtam beszerezni...
tutira tönkrement utána a cég, vagy kivonult a piacról.
- Gravis hangkártya és joystick, Aureal hangkártya, Matrox vga kártya, stb.
Én nem ezek a típusok közül választanék a helyedben. Sok plusz feature kihasználatlan marad,
és létezik a gyártóknál némileg kedvezőbb árú modell is hasonló színvonal mellett.
De ha mindenképpen választani kell, akkor asus: több helyen is olvastam (prohardver.hu ?),
hogy az OCZ memória talán nem szereti a gigabyte lapot.
Mindenesetre érdemes utána nézned. Illetve, ha javasolhatok: hamarosan jön a P6TD Deluxe lapjuk.
Ez egy nagyon strabíró, tuningképes lap lesz az előzetes beszámolók szerint.
Illetve kapható az asus deluxe v2
6. Processzorhűtő:
> A gyári hűtőt én sem akarom, de még nem tudom, hogy mi legyen!
Ez attól függ, hogy mennyire szeretnéd szénné tuningolni a géped.
Mostanában sok teszt jelent meg a szereplőkről, érdemes megnézni.
De egy 10-12 ezer forintos, hivatalosan lga1366 képes hűtővel nem nagyon tudsz mellé nyúlni.
Zalman, coolermaster, thermaltake, asus, scythe
Az fontos, hogy a jó áramlás érdekében nem az alaplap felé nyomja a levegőt, hanem a ház hátulja felé.
7. Memória:
> A Corsair és az OCZ terméke között kellene döntenem, de még ezt nem tettem meg...
OCZ DDR3 PC3-10666 Intel® i7 Triple Channel, vagy Corsair TR3X6G1333C9
Én hasonló tudású memók nagyon hasonló teljesítményt adnak. Én azért a corsair-t választanám,
különös tekintettel az ocz - gigabyte mizériára.
Viszont érdemes végig gondolni a következőket:
- 6gb memória valószínűleg a gép teljes élettartamára elég lesz. (win7, nextgen win)
- a későbbre tervezett processzor bővítés valószínűleg olyan processzort jelent majd, amely hivatalosan támogatja az 1600 mhz-et.
- Nagyobb árbeli ugrás a 6gb-os pakkok között c7 től, illetve 1866 mhztől következik be.
- Az is igaz azonban, hogy a kisebb késleltetés, és a nagyobb mhz csak kismértékben javít
az egyébként bődületes sebességen (ugrásonként max: 1-2 fps játékban)
8. Videokártya:
> Mivel nincsenek olyan alkalmazásaim, amihez szükséges lenne egy erős videokártya (és ez már évek óta így van)....
Ha nem akarsz full részletességgel 1920x1200 felbontáson aktuális FPS-t játszani, vagy valami hasonló, akkor
tényleg nagyon jó választás. Viszont ekkor felmerül a kérdés, hogy mi szükség egy bikaerős processzorra és 6 giga memóriára.
Általában nagyon speciális az a terület, amikor kizárólag a proci erejére van szükséged, és a vga-ra nem.
Ha a válasz az, hogy felesleges, akkor értelmes elképzelés lenne egy minőségi Core2-P45,
vagy egy közeljövőben megjelenő i5 - p55 összeállítás.
Egy darab közép kategóriás vga igény esetén véleményem szerint jelenleg ideális választás lehet a következő:
- asus p5q
- c2duo E8400 (3ghz)
- 2x2gb DDR2 1066 mhz.
A jelenlegi játékok alatt szinte pontosan ugyanúgy fog teljesíteni, mint az i7 konfigod.
Csak az ár lesz a töredéke, és bukod a későbbi bővíthetőséget.
Viszont ha csak nem futtatsz a jövőben sem extrém számolás igényes alkalmazásokat, illetve többet egyszerre,
akkor a core2 konfig kitarhat a win7 életciklusa alatt, ami kb. 5 év.
9. Merevlemez:
> Szerintem a választott merevlemezek megfelelőek, legfeljebb a méretük kérdése.
Számodra tényleg jó választás lehet a caviar black.
Gyors, nem túl hangos, nem túl meleg, megbítható.
10. Optikai meghajtó:
Nekem NEC, Pioneer márka teljesen megfelel, azonban csak SATA lehet!
Jelenleg sebesség és stabilitás terén nincs különbség a pata és a sata változatok között.
Viszont árban nincs igazán különbség, és ha van szabad sata hely, akkor lehet az.
Én azért pata-t választanék. Egy részről azaz egy pata ki lesz használva, és több sata hely marad.
(Nálam előbb-utóbb mindig feltöltődnek). Ha esetleg egy-két év múlva úgy döntesz, hogy veszel még vinyót,
blueray irót, akkor könyebb helyzetben vagy. A pata maximális kapacitása bőven felette van a jelenlegi írók igényének.
11. Hangfal:
> Örülök neki, hogy ez szerinted is jó!
Szarkazmus? Valójában azt akartam írni, hogy túl jó Neked.
> Ha valaki tudna segíteni a két alaplap, illetve a két memória között eldönteni a választást!
Corsair és Asus a szimpatikusabb választás. DE a gyártók QVL manualja nagy segítség lehet...
Elküldve: 2009. 07. 22. 15:39
Elküldve: 2009. 07. 22. 18:23
Túlméretes, de legalább csendben van.
Elküldve: 2009. 07. 22. 20:22
Idézet: gbr - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 20:53
Csúnya lenne, ha nem.
Elküldve: 2009. 07. 22. 20:49
Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 14:30
CM Silent Pro M500, és az általad választott típus, számodra tényleg jó.
Azonban érdemes végig gondolni: biztos nem akarod a jövőben a géped fejleszteni a géped VGA kártyával,
vinyóval, erős hűtéssel, stb. ? proci 130w, a 4890 max 190w (4770-ről nem tudom mennyi), a vinyók, 6-10w/db,
ha mindent összeszámolunk, akkor szerintem a táp 80 % környékére érdemes belőni a végleges folyamatos max teljesítményt.
Ez pedig olyan 420 wattos határt jelent az enermax tápnál. Szóval ha biztosan nem fejleszted a jövőben erőteljesen a géped,
akkor ideális választás.
nincs igazad teljesen
egyrészt a kollega által választott 525-ös enermax az eddigi legjobb (optimálisabb) választás
a 4770 kb 60-70w-ot eszik, pci-e csatoló 75w átadására képes, és ha nincs kiegészítő csatlakozó rajta, akkor ennél nem is vesz fel többet.
az 525-ös enermax hosszabb ideig is képes 600w körüli teljesitmény leadására (csekk hardwaresecrets teszt)
már korábban beszéltük, hogy a felvázolt konfig peak terhelésen sem vesz fel 350w-ot, azaz ha ez a 80% akkor is egy 450-es táp elég lenne.
csekkold aláírásomat (proci 1,4v-ot kap!) annak simán elég egy 425-ös enermax.... halál felesleges a 850-es coolermaster
Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2
Elküldve: 2009. 07. 22. 22:13
Idézet: gemini - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 19:49
> Nincs igazad teljesen
De. Teljesen igazam van. Figyelmetlen vagy.
Olvasd el újból a hozzászólásaimat, és értelmezd mielőtt neki állsz írni.
Az 525 -ös enermaxra azt írtam, hogy a srác jelenleg tervezett konfigjához jó választás. Csak azt írtam, hogy gondolja végig, hogy akarja e ezt a konfigot jelentősen bővíteni valamikor mert akkor lehet, hogy nem elég az 525w. És olcsóbb lehet most egy picit nagyobbat venni, mint később lecserélni.
Elhiszem, hogy megy 600w-on, egy darabig. Kérdés ez milyen következményekkel járhat. Ha az enermax 525-t ír, én akkor annyival hajtom.
A 850 w-ot, pedig a saját tervezett konfigomhoz írtam.
7x sata2 hdd (~7x6w)
2x SSD (2x?w)
2x optikai meghajtó (2x?w)
1x pci audigy4 (1x?w)
1x i7 alaplap (1x?w)
2x HD 4890 (2x190w)
1x i920 (1x130w)
8-9x hűtő ventillátor
1x CM V10 hűtőventillátor (70w) // ezt lehet hogy nem veszem meg.
Nem beszélve az általam említett későbbi processzor és VGA frissítésekről,
amelyek szintén plusz teljesítményít jelent.
Ehhez szerinted mekkora táp szükséges ? Szerintem elég 700wos., mint írtam.
a 850w-os real power tápot azért választottam, mert az a legkisebb CM táp,
amelynek gyárilag van 4x6 tűs csatlakozója, amely a két darab HD4890-hez szükséges.
De ezt is írtam, csak te egyedül a 850w-ot láttad meg, és ragadtál bőszen tollat....
Elküldve: 2009. 07. 22. 23:01
Mivel ez a legforgalmasabb topic, ezért megkérem, aki erre jár kukkantson már be ide:
Tuningolás kezdőknek
Előre is kössz a válaszokat.
Elküldve: 2009. 07. 22. 23:11
Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 22:13
De. Teljesen igazam van. Figyelmetlen vagy.
Olvasd el újból a hozzászólásaimat, és értelmezd mielőtt neki állsz írni.
Az 525 -ös enermaxra azt írtam, hogy a srác jelenleg tervezett konfigjához jó választás. Csak azt írtam, hogy gondolja végig, hogy akarja e ezt a konfigot jelentősen bővíteni valamikor mert akkor lehet, hogy nem elég az 525w. És olcsóbb lehet most egy picit nagyobbat venni, mint később lecserélni.
Elhiszem, hogy megy 600w-on, egy darabig. Kérdés ez milyen következményekkel járhat. Ha az enermax 525-t ír, én akkor annyival hajtom.
A 850 w-ot, pedig a saját tervezett konfigomhoz írtam.
7x sata2 hdd (~7x6w)
2x SSD (2x?w)
2x optikai meghajtó (2x?w)
1x pci audigy4 (1x?w)
1x i7 alaplap (1x?w)
2x HD 4890 (2x190w)
1x i920 (1x130w)
8-9x hűtő ventillátor
1x CM V10 hűtőventillátor (70w) // ezt lehet hogy nem veszem meg.
Nem beszélve az általam említett későbbi processzor és VGA frissítésekről,
amelyek szintén plusz teljesítményít jelent.
Ehhez szerinted mekkora táp szükséges ? Szerintem elég 700wos., mint írtam.
a 850w-os real power tápot azért választottam, mert az a legkisebb CM táp,
amelynek gyárilag van 4x6 tűs csatlakozója, amely a két darab HD4890-hez szükséges.
De ezt is írtam, csak te egyedül a 850w-ot láttad meg, és ragadtál bőszen tollat....
oké, nem vitázom, te vagy az okosabb
irtam fél oldalt, de csak magamat ismétlem
neked sincs szükséged 850w-ra, (csak ha megveszed a másik 4890-est is) és neki sem jó választás az 500-as CM (mert az 525-ös enermax fényévekkel halkabb, és jobb táp) és ezerszer leirta, hogy nem lesz vga fejlesztés a közeljövőben
és bár a 850-es realpower enhance, én mégis inkább corsairt vagy antec-et vennék ebben a régióban. a személyes kedvencem az antec signature 650/850 de egy sima corsair tx is jó lehet, mégiscsak seasonic.
Szerkesztette: gemini 2009. 07. 22. 23:18 -kor
Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2
Elküldve: 2009. 07. 23. 09:29
ami fontos, fekete, sata, és ne legyen több 6K-nál
Ritkán írnék vele, többnyire az eredeti játékok CD-it pörgetné.
A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

Súgó
A téma zárva.