HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#2581 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 02. 12:38

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 10:48

Nem értem én ezt. Mostanában nem szokás olvasni és értelmezni ?
Nem az volt a kérdés, hogy milyen raid legyen a vinyókon, hanem hogy raid 5-ben a két választási lehetőség közül melyiket ajánljátok, és miért.
Tessék a kérdésre válaszolni, vagy csendben maradni.

De hogy megint leányregényt írjak:

Azért raid5, mert adatoknak lesz. Értelmes ember nem rak össze 5 terabyteot rendszernek.
És nem is gondolja másról. A rendszer majd raid0-s SDD-n lesz egy év múlva. Addig sima
külön vinyón.

Azért 6xraid5, mert 6 darab vinyó alkotja a raid5 kötetet.
És azért 6, mert ICH10R, és mert így a gazdaságosabb, a szoftveres raidet leszámítva. Azt meg nem.

Ha mindezt az elmúlt 86 oldalon ugyanilyen részletesen leírtad, akkor elnézést kérek, hogy szólni mertem és nem tartom fejben a fórum teljes tartalmát.

Örülök neki, hogy 6x1TB HDD neked belefér a "csak adattárolás" kategóriába, de gondolom nem mondok azzal nagy újdonságot, ha ez nem tipikus kishazánkban.

Hozzáteszem, ha ennyi adatot akarsz elérni online, érdemes lenne inkább egy SAN/NAS rendszerben gondolkodnod, ugyan azt már árban felette lenne a desktop alaplapok szintjének.

Ha viszont abból indulok ki, hogy a hozzászólásodban csak annyi szerepelt, hogy 6xRAID5, akkor maradjunk annyiban, hogy nem hallottuk meg, hogy tulajdonképpen lehülyézted a fórum segítő szándékú tagjait. Ez a hozzáállás meg nem igazán való ide.  :(

#2582 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 12:38

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 1:13

Kösszi az eddigi segítséget. A leendő konfigomnál már csak két bizonytalan tényező maradt:

Processzor hűtő - Asus Triton 88 vs. CM V8
  - Az asus olcsóbb, viszont állítólag zajosabb, és ha egyszer valamikor szükség lesz rá,
    akkor lényegesen macerásabb cserélni rajta a ventillátort, mivel keret nélküli.
  - A V8-hoz pedig ha nem tévedek külön kell vásárolni az i7-hez való klippet.

vinyó - 6x (raid5) WD10EADS (WD GP 1TB 32mb) vs
                          HD103SI (Samsung F2 - ecogreen 1TB, 5400rpm)

- Samsung halkabb, csendesebb.
  - A WD nek pedig van kattogása (8sec idle), amit elvileg orvosolni lehet, dos-os bütyi programmal.
    viszont már van ilyen 2db a NAS-omban (RAID1),  tehát ha gond lesz a raid 5-ből valamelyik vinyóval,
    akkor van hova nyúlni. Jó esetben...

Ja, a proci hűtő, i920-ra menne rá, és persze nem alapjáraton szeretném hajtani a procit.

Mit tanácsoltok?

Processzor hűtő:
Szerintem inkább az alábbiak valamelyike!
- Scythe Orochi Rev. B,
- Scythe Katana 3,
- Scythe Mugen 2.

Merevlemez:
Szerintem egyértelmű, hogy csak a WD lemeze lehet, bár én nem ezt, hanem inkább ezek közül választanék!
- WD Caviar Black 1 TB SATA Hard Drives ( WD1001FALS ), vagy
- WD RE3 1 TB SATA Hard Drives ( WD1002FBYS ).

#2583 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 12:40

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 10:48

...A rendszer majd raid0-s SDD-n lesz egy év múlva. Addig sima
külön vinyón.
...
Azért 6xraid5, mert 6 darab vinyó alkotja a raid5 kötetet.
És azért 6, mert ICH10R, és mert így a gazdaságosabb, a szoftveres raidet leszámítva. Azt meg nem.

És végezetül azért green vinyó, mert csak tárolónak lesz a raid5.
Olyan adatok lesznek rajta, amikre időnként van szükség.
A rendszer többi eleméhez hasonlóan halkra tervezem.

Csak kíváncsiságból:

1./ Hova dugod a rendszer HDD-t/SDD-t(-ket)?

2./ Akkor már miért nem RAID10?

Jah és én szeretem a leányregényeket...  :)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2584 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 12:43

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 12:40

Csak kíváncsiságból:

1./ Hova dugod a rendszer HDD-t/SDD-t(-ket)?

Jah és én szeretem a leányregényeket...  :)

Nyilván olyan alaplapra, amely ezt az elvárást támogatja, nem?
(Mondjuk, engem is érdekelne, hogy melyik gyártó, melyik alaplapja lesz ez!)

#2585 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 12:51

Idézet: Cilinder - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 11:43

Nyilván olyan alaplapra, amely ezt az elvárást támogatja, nem?
(Mondjuk, engem is érdekelne, hogy melyik gyártó, melyik alaplapja lesz ez!)

MSI Eclipse SLI

Kép

A pata csatlakozó felett található a 6 db raid 0,1,5,10 és jbod képes fekete sata csatlakozó,
és a pata csatlakozó baloldalán bal oldalán kék színnel a két darab JMB322 vezérlő által szolgáltatott
2x2 sata csatlakozó, melyek külön külön, raid0,1,jbod képesek.

Szóval ez 10.

Szerkesztette: AlerMeta 2009. 08. 02. 13:06 -kor

#2586 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 13:03

Milyen érdekes, nálam pedig az Asus P6T Deluxe lesz...  ;)

Kép

Na persze, még Gigabyte GA-EX58-EXTREME is tetszik!

Kép

Szerkesztette: Cilinder 2009. 08. 02. 13:08 -kor

#2587 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 13:27

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 11:40

Csak. Najó.
A megvalósítandó cél az volt, hogy a legkedvezőbb ár/érték (kapacitás) arányban egy olyan rendszert építsek ki, amely egy hdd kiesése esetén is megtartja az adatokat. A sebesség kisebb prioritással esett latba. A fontosság az adatbiztonságon, és a halk üzemmódon van, valamint az egy nagy tároló területen, azaz az ár/érték arányon.

A raid 10 tipikusan páros számú hdd-t igényel. A 6sata esetén kialakítunk 3 raid1 tömböt, majd azokat egy raid0-ba fűzzük össze. Így a kapcitás 1TB-os elemeket feltételezve 3 tb. A sebesség várhatóan gyorsabb, mint a 6hdd-ből készült raid5 esetén, de mint mondtam, ez nem prioritás. A rendszer biztosan 1, optimális esetben 3 hdd elvesztését bírja ki adatvesztés nélkül.

Raid 5 esetén n-1 a kapcitás, tehát 5TB. A rendszer 1 HDD elvesztését bírja ki. A sebesség, pedig bőven felül múlja az elvárásokat.

Mivel az op rendszer raid0-n lesz (2xssd), ezért ez nem fogja vissza sebességet. 

#2588 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 13:32

Ez a gép amúgy mire lesz használva?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2589 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 14:01

Idézet: Cilinder - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 11:38

- Scythe Orochi Rev. B,
- Scythe Katana 3,
- Scythe Mugen 2.

Merevlemez:
Szerintem egyértelmű, hogy csak a WD lemeze lehet, bár én nem ezt, hanem inkább ezek közül választanék!
- WD Caviar Black 1 TB SATA Hard Drives ( WD1001FALS ), vagy
- WD RE3 1 TB SATA Hard Drives ( WD1002FBYS ).

Még mindig jelezném, de már csak halkan, hogy a választékból kértem a választást.

Az orochi, és a katana kiesik a formája miatt. Nem felenek meg a tervezett légáramlásnak.

A mugen kettő-vel pedig az a probléma, hogy szintén rossz, a kialakítása. Ez a forma akkor működhet jó, ha két ventillátor van rajta. Egy elöl, és egy hátul. Viszont hátulra vagy nem fér, vagy túl közel lesz a ház hűtőjéhez, amire viszont szükség van. Ugyanis, ha csak egy hűtő van elöl, akkor nem egyenletes a lamellák hűtése.

Az ideális megoldás mind hőeloszlás, mind csendesítés szempontjából, ha a ventillátor a lamellák közepén foglal helyet. Ezért a triton 88, vagy CM V8.

HDD: Nem a sebesség dominál, hanem a hőmérséklet, és a zaj. És azért nem biztos a wd, mert egyrészről  a tesztekben rosszabb eredményeket produkált (melegebb, hangosabb), másrészről aggodalomra ad okot a head park funkciója. Ha nem haszálna rendszer, akkor 8sec után parkolja a fejet, ami felesleges fejmozgással és hallható kattanással jár. Ez a probléma firmware módosítással állítólag orvosolható. Megnövelhető az időtartam, illetve kikapcsolható. És vegyük még oda, hogy a black label ára kategóriákkal drágább, a RE hdd-kről nem is beszélve.

#2590 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 14:16

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 14:27

Mivel az op rendszer raid0-n lesz (2xssd), ezért ez nem fogja vissza sebességet. 

Ha jól emlékszem, egy 5+5 helyes CM házat néztél ki.
Ebbe a következőket tennéd: 6HDD RAID5 + 2HDD RAID0 + 1-2 DVD + egyéb...

Szerintem ez már elég zsűfolt, vagy nagyon meleg lesz, vagy nagyon hangos.

#2591 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 14:19

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 14:01

Még mindig jelezném, de már csak halkan, hogy a választékból kértem a választást.

Az orochi, és a katana kiesik a formája miatt. Nem felenek meg a tervezett légáramlásnak.

A mugen kettő-vel pedig az a probléma, hogy szintén rossz, a kialakítása. Ez a forma akkor működhet jó, ha két ventillátor van rajta. Egy elöl, és egy hátul. Viszont hátulra vagy nem fér, vagy túl közel lesz a ház hűtőjéhez, amire viszont szükség van. Ugyanis, ha csak egy hűtő van elöl, akkor nem egyenletes a lamellák hűtése.

Az ideális megoldás mind hőeloszlás, mind csendesítés szempontjából, ha a ventillátor a lamellák közepén foglal helyet. Ezért a triton 88, vagy CM V8.

HDD: Nem a sebesség dominál, hanem a hőmérséklet, és a zaj. És azért nem biztos a wd, mert egyrészről  a tesztekben rosszabb eredményeket produkált (melegebb, hangosabb), másrészről aggodalomra ad okot a head park funkciója. Ha nem haszálna rendszer, akkor 8sec után parkolja a fejet, ami felesleges fejmozgással és hallható kattanással jár. Ez a probléma firmware módosítással állítólag orvosolható. Megnövelhető az időtartam, illetve kikapcsolható. És vegyük még oda, hogy a black label ára kategóriákkal drágább, a RE hdd-kről nem is beszélve.

Az írt két hűtő még a TOP5-ös kategóriába sem fért bele, azért nem ajánlottam őket!

A merevlemezben pedig a Samsung - szerintem - nem megfelelő, de Te tudod!

Amúgy, ha Te magad is tudod, hogy Neked mi a jó, akkor minek kérdezed meg?
Bologató Jánosokra van szükséged?

#2592 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 14:22

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 11:38

Ha mindezt az elmúlt 86 oldalon ugyanilyen részletesen leírtad, akkor elnézést kérek, hogy szólni mertem és nem tartom fejben a fórum teljes tartalmát.

Örülök neki, hogy 6x1TB HDD neked belefér a "csak adattárolás" kategóriába, de gondolom nem mondok azzal nagy újdonságot, ha ez nem tipikus kishazánkban.

Hozzáteszem, ha ennyi adatot akarsz elérni online, érdemes lenne inkább egy SAN/NAS rendszerben gondolkodnod, ugyan azt már árban felette lenne a desktop alaplapok szintjének.

Ha viszont abból indulok ki, hogy a hozzászólásodban csak annyi szerepelt, hogy 6xRAID5, akkor maradjunk annyiban, hogy nem hallottuk meg, hogy tulajdonképpen lehülyézted a fórum segítő szándékú tagjait. Ez a hozzáállás meg nem igazán való ide.  :(

> Ha mindezt az elmúlt 86 oldalon ugyanilyen részletesen leírtad, akkor elnézést kérek
Kezdheted. Elegendő, csak kettő, azaz kettő oldalt visszalapoznod.
Több hozzászólásban is szerepelt a teljes konfig, szépen kifejtve.

> Örülök neki
Én is örülök, hogy örülsz. De annak még inkább, hogyha már hozzászólsz,
akkor a kérdésre koncentrálnál, és nem flamelnél.
Az pedig egyértelmű volt.

NAS, mint írtam van, és nem felel meg a célnak. Egyrészről drága az ár/érték mutatója, másrészről lassú az igényeimenk. Legalábbis az elérhető áron. A vázolt konfig teljesen megfelel az igényeimnek. Csak két típus közül kellene választani.

> 6xRAID5, akkor maradjunk annyiban, hogy nem hallottuk meg, hogy tulajdonképpen lehülyézted a fórum segítő szándékú tagjait.

Tessék már pontosan idézni.
------------------------------------------------------------------------------------
vinyó - 6x (raid5) WD10EADS (WD GP 1TB 32mb) vs
                          HD103SI (Samsung F2 - ecogreen 1TB, 5400rpm)
------------------------------------------------------------------------------------
Ezen mit nem lehet érteni ? Igaz a zárójelbe tett raid5 jelzés tényleg mehetett volna a szöveg végére, ettől függetlenül a hozzászólásod szimpla kötözködés.

A lehülyézésről pedig annyit, hogy az eredeti kérdésre érdemben még egyetlen értelmes válasz sem érkezett.

#2593 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 14:29

Azért te is nyugodtan elfogadhatnád a segítő jelleggel írt tanácsokat, maximum nem követed őket. :o
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2594 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 14:29

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 13:16

Ha jól emlékszem, egy 5+5 helyes CM házat néztél ki.
Ebbe a következőket tennéd: 6HDD RAID5 + 2HDD RAID0 + 1-2 DVD + egyéb...

Szerintem ez már elég zsűfolt, vagy nagyon meleg lesz, vagy nagyon hangos.

Nem figyeltél, és még utána sem jártál. 6+6 (CM RC-840)
És egy hármas helyre 43 átalakító kerül, amelybe 4hdd fér.
A 10 hdd-ből kettő 2,5" ssd

A rendszert összesen (cpu és táp, VGA ventit is beleszámolva)
12 NAGYON halk ventillátor hajtja meg, a vinyók pedig green fajták.

Hangos, zsúfolt, meleg ? Meglátjuk.

#2595 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 14:30

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 13:29

Azért te is nyugodtan elfogadhatnád a segítő jelleggel írt tanácsokat, maximum nem követed őket. :o

Ha kapok, elfogadom.

#2596 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 08. 02. 14:31

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 13:38

Ne feltételezésekből indulj ki, hanem a tényekből. Írta, hogy raid5, 6TB, 5400rpm, viszont sehol nem írta, hogy rendszernek lenne, te mégis eszerint reagáltál, s nem pedig az általa feltett kérdésre. Nem hülyézett le senkit, számomra is úgy tűnt, hogy nem sokan értelmezték (helyesen) a hsz.-át. Vegyük úgy, hogy a vonatkozó hsz.-aidra az aláírásod a mérvadó és lapozzunk!

JonesC, GoodSpeed! Nem kéne olajat önteni a tűzre, pláne, hogy árnyékra vetődtök. Megértem, ha nem értetek egyet mindennel, amit AlerMeta ír, de azért az objektivitást kéretik nem kidobni az ablakon. Ezúton kérek minden tisztelt jelenlévőt (téged is AlerMeta), hogy ezt a szálat tekintsük elvarrtnak és összpontosítsunk az érdemi eszmecserére!
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2597 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 14:37

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 15:29

12 NAGYON halk ventillátor hajtja meg...

Na erre kiváncsi leszek:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2598 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 15:18

Idézet: djculture - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 15:37

Na erre kiváncsi leszek:)

igen :D , erre én is, mert hiába lesznek überbrutál halk ventik, mert lehet, hogy 1db tényleg halk, de 12 már nem biztos ;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2599 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 16:08

Idézet: AlerMeta - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 13:29

Nem figyeltél, és még utána sem jártál. 6+6 (CM RC-840)

Elnézést kérek. Én sem lapoztam vissza.
Az ATCS 840 mellett egy sorban, mint választási lehetőség valóban szerepelt a CM 690 is.

Az tényleg 5+5 ház. A tervezett rendszer abba is belefér, azonban úgy tényleg egy hangyányit
hangosabb, és melegebb lenne. Ezért is esett ki nálam már azóta. Egyébként nagyon jó kis ház....

#2600 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 20:19

Nos megszületett. Vannak kétségeim, meg félelmeim, de ezt rendeltem meg.

Processzor
Intel Core i7 2,66GHz LGA1366 8MB Box 1év (i7-920) processzor 1db
Processzor hűtők
ASUS Triton 88 univerzális 0db
CM V8 s775/AM2/754/939 1db
CM s1366 RR-AAC-1366 1db
Memória
OCZ DDR3 3KIT 1600MHz 6GB Platinum (7-7-7-24) OCZ3P1600LV6G 1db
Alaplap
MSI ECLIPSE SLI Intel X58 LGA1366 ATX alaplap 1db
HDD
WD 1TB SATAII 7200RPM (WD10EADS) 32MB Green Power 3 év 6db
Samsung 1TB 5400rpm ECO-Green SATAII 32MB 3év 0db
Tápegység
ENERMAX INFINITI (EIN720AWT) 720W 1db
Ház
CM RC-840-KKN1 ATCS 840 Black  1db
Ház ventillátor
CM Case Fan 12cm SAF-S12-E1-GP  4db
Vga
VGA Sapphire PCIe HD4890 2GB GDDR5 VAPOR-X  0db
VGA Sapphire PCIe HD4890 1GB GDDR5 TOXIC 0db
VGA Sapphire PCIe HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X 1db
Rack
CM STB-3T4-E3 HDD Bracket 4:1 stacke 1db

a későbbi vásárlás anyaga (fél - 1 év):
VGA Sapphire PCIe HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X 1db (vagy toxic, vagy a 2gigás vapor-x)
OCZ 2.5" SATAII 60GB SSD Vertex Series 2db
Blueray író SATA 1db

ami marad:
audigy 4 pro PCI
1 tb sata2 hitachi
PX-716A DVD író PATA

A nulla darabosok a kétségeim.

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128