Idézet: Krajczi - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 20:57
Köszönöm a válaszaitokat! És milyen alaplap legyen: ASRock vagy Gigabyte? Vagy inkább MSI?
És memória: Kingmax vagy Kingston?
Nekem személyes tapasztalataim az AMD AM3/DDR3 vonalról az Asus M4A785 sorozatú lapjaival vannak csak eddig. ...és az pozitív.
A választáskor arra ügyelj, hogy mennyire felszerelt egy alaplap. Az AMD785G/SB710 chipset elvileg együtt jár a SidePort rammal, de azért nézd meg pontosan; csak ilyet vegyél - lehetőleg DDR3-ast, ebből is. A másik, hogy legyen eSATA - az jól jöhet akármikor, a Firewire meg akkor, ha van a közeledben video kamera. Az Asus-okon nincs floppy csatlakozó, de ha van hosszú kábeled a párhuzamos porthoz, akkor azt kivezetheted hátra. Az Intel nem mindig támogat magasabb órajelű DDR3-akat, de az AMD-nél is érdemes megnézni, hogy ne az 1333MHz legyen a plafon (valójában a DDR3 előnye 1600MHz és a felett érvényesül igazán).
A memória drága, most különösen - egy héttel ezelőtt annyiba került (kicsit többe is) a Kingmax 1333-asa, mint amennyiért októberben az 1600-ast vettük.
...hogy miből mit válassz?! A garancia időt érdemes még megnézni, nincs negatív tapaszatlatom az AsRock lapokkal sem, de a 2 év garancia miatt általában kiesik; kicsit drágábban van 3 év garanciával Asus, Gigabyte, MSI - kb. ebben a sorrendben. A memóriában, szerintem keress egy sok garanciával árult 2×1GB-os szettet (vagy két egyforma 1GB-ost) az alacsonyabb órajelűekből - értsd 1333-ast - és később majd cseréled, "szebbre_jobbra_szagosabbra". ...GeiL, Corsair, CSX, Apacer - ezekből is van olcsó és jó.
A CPU esetében én az alacsonyabb fogyasztás és minél magasabb órajelet tartom számodra járhatónak; ezért egy szavazat az Athlon II X2 250-esre (65W, 3GHz).