Idézet: BooBoo - Dátum: 2010. 11. 30. 00:09
Szia!
Ellátogattam Ipon-ra. Sajnos az általad javasolt lapot már nem árulják, tudnál ajánlani helyette valami hasonlót? A RAM-ok közül miért pont ezt választottad? (az Ok, hogy 1600-as, de annyi van mint égen a csillag, mi alapján döntesz? Mit takar a BlackDragon, TinyBGA, Evo, stb?). CL8 és CL9 között érezhető a különbség, vagy csak 4-5 fps?
A ház árát felnyomták 2200-al (szemetek

), így már csak plusz 2000 egy 420W-os táppal szerelt verzió (Nekem jelenleg egy 400W-os Chieftec-em van, 4 éves). Gigabyte táp annyira rossz?
A procinál a 945 és a 955, 965 között "csak" az órajelek különböznek?
Lehet kicsit drágább, de nem lehet rossz és több a gari is:
deszka. Vagy jó lehet bármilyen AM3 deszka, amin számodra megfelelő mennyiségű, milyenségű csatlakozó van. Sztem jó, ha AMD chipset van rajta és a déli híd legalább SB710 legyen.
RAM-ból elvileg mehet 1333-as, ha érezhetően olcsóbb. CL minél kisebb annál jobb, de gyakorlatilag nem hiszem, hogy sok lenne a különbség (játékoknál sem). A Black Dragon a Geil márkája, elvileg kicsit tuningosabb modulok, míg az Evo meg kevesebbet eszik...a tinyBGA meg egy tokozási forma a memóriachipeknél...elvileg kevesebbet fogyaszt/fűt, mint a hagyományos TSOP (lényege inkább, hogy olcsóbban gyártható). A giga táp nem olyan rossz, de attól is függhet, hogy melyik széria....úgy tudom például, hogy a Superb 460W belseje egy 420W-os FSP-t rejt. A chieftec 400W is elég lehet még, ha egy 95W TDP-s procit kell meghajtania a 108W TDP-s 5770 társaságában és tuningolni se akarsz. Az újabb tápokon viszont natív PCIe tápcsati is van és valószinüleg jobban a 12V ágra gyúrnak, így nem lenne értelmetlen egy márkásabb 400-450W-ra cserélni.
A 945/955 és 965 között csak a szorzó a különbség, azaz az órajel....kivéve, ha valamelyik black edition, mert az azt jelenti, hogy nyílt szorzóval rendelkezik, azaz a gyári fölé állítható (vagyis egyszerűen tuningolható, anélkül, hogy befolyásolná a HT/NB/RAM órajeleit is).
Szerkesztette: Nurba 2010. 11. 30. 02:44 -kor