Sziasztok!
Az a helyzet állt elő, hogy hosszú idő után új gépet tervezek összerakni. Mivel már több, mint 5 éve nem csináltam ilyet, jócskán lemaradtam, hogy miből milyet érdemes venni.
Remélem tudtok segíteni, és elnézitek, ha lesz egy-két hülye kérdésem.
A gép leginkább Photoshopra, Visual Studiora és sok program egyidejű futtatására lesz használva az alapdolgokon kívül(net, film).
Először is kinéztem a Core i7-950-es processzort, de nem tudom, hogy az i7-esek jobbak-e annyival az i5-ösöknél, mint amennyivel többe kerülnek. Mert ha érezhetően gyorsabb, akkor inkább veszek most egy jó processzort, és később cserélek majd gépet, de azért nem feltétlenül vagyok kibékülve az árával
Ehhez kellene valami alaplap is, na ezeknél már fogalmam sincs, hogy mi számít. Nem érdekelnek a mindenféle extrák, legyen minél gyorsabb, és megbízhatóbb, ennyi elég. Mire figyeljek?
Videokártya a következő probléma. Nem fogok vele játszani előreláthatóan soha, de azért a Photoshopnak se mindegy nyilván. AMD vs. Nvidia harc most hogy áll? Ez az alkatrész, amiből abszolút nem tudom milyet vegyek.
Vinyóból 1 terásat gondoltam(SSD-k még mindig nagyon drágák, azt kihagynám), gépház nekem tök mindegy hogy néz ki, csak szellőzzön normálisan, és 4 giga ramot akarok még(egyben).
Tápokról látom vitatkoztatok nemrég, az nyilvánvaló, hogy jó táp kell, de már nem tudom manapság mi számít annak(Chieftec, Enermax jók még?). Hány wattos táp kell egy ilyen géphez?
Ezeket(tehát más alkatrész nem kell) szeretném kihozni olyan 150 ezer körül, de mivel nagyon ritkán veszek új gépet, hajlandó vagyok kicsit feljebb is menni akár, ha van értelme.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, és bocs, hogy ennyit írtam és kérdeztem!