HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5201 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 14. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 14. 13:24

olvastam én mostanában ezt a topicot, mióta egy jó idő után hozzászóltam, kb egy hónapja, szóval láttam még talán Piftuka ajánlásával az FSP Auromból is bármelyiket, meg még annál is visszább én valamilyen chicony tápot is láttam ajánlgatva, arról viszont még nem is nagyon hallottam, de itt elég sokan pártolták... Aztán ugye az FSP sem hangzik rosszul, mert úgy hallottam több embertől is ugye, h azért Codegen-t ne, hanem Corsair, vagy FSP, vagy Chieftec, de olyat is halottam ,h utóbbi időben chieftec nem vmi megbízható....de itt a beszélgetésetek.... igyekszek pártatlan lenni, de ember legyen a talpán aki gy el tudja dönteni, h kinek is hisz. nem szemrehányásnak v ilyesminek mondom, cak így nehéz lesz döntenem mire a vásárláshoz kerülök, és nem szeretném szintén, h bármi baj legyen bent(gépházon belül) a dolgokkal...

A helyzet az, hogy számos alkatrészgyártó cég forgalmaz a saját márkaneve alatt tápegységeket, de ezeknek a zöme a piacon több évtizedes tapasztalattal rendelkező gyártók tápegységét takarja valójában. Sok esetben (vagy az esetek döntő többségében) bármiféle belső módosítás nélkül.

A piacon jelenleg az Enermax és Seasonic gyártók termékei számítanak a legjobbnak. Meg is lehet nézni, hogy mennyibe kerülnek a tápegységeik! (Vannak azért jó vételek. Pl. a Seasonic S12 II sorozat pl. a 20.000 forint alatti árával, minőségi, jó hatásfokú belsejével, hangtalan működésével igen remek.) Az ő tápegységeik más márkanév alatt jellemzően szintén csak drágább, felső kategóriás tápegységekben találhatóak meg.

Őket szorosan követi a Fortron/Source Corporation, avagy FSP cég a saját termékeivel. Az FSP egyik nagy előnye, hogy már az olcsó árkategóriában is rendkívül megbízható tápegységeket gyárt, amelyek az összes szükséges védelemmel rendelkeznek, kiegyensúlyozott a teljesítményük, jó hatásfokkal működnek. (Ebben a szegmensben volt rosszabbul sikerült sorozatuk - az első SAGA tápok -, s volt jobb is, mint pl. a PNF sorozat.)

A legújabb termékük, az FSP Aurum CM az abszolút csúcskategóriát képviseli; s kategóriájában (moduláris, egyútal 80+ Gold hatásfok) a legolcsóbb tápegység. Abszolút "Best buy".

Aztán rajtuk kívül még a Delta, a Sirtec/HighPower számít nagyon híres és elterjed beszállítónak. Pl. a jó minőségű Chieftec tápok zömében az ő termékeiket találod meg.

A fent említett cégek fedik le a manapság széles körben kapható tápegységek döntő többségét. Szóval lehet bár Gigabyte, OCZ, Chieftec, Chicony - és még sorolhatnám hosszasan - ráírva, nagy valószínűséggel a fenti cégek valamelyik modelljét (ártól függően régebbi, vagy modernebb) rejti.

Bizony érdemes utánaolvasni a dolgoknak, mert a saját "brand" alatt tápokat forgalmazó, ám tápokat nem gyártó cégek hajlamosak ócska, kínai gyártóktól is vásárolni. Szóval van a piacon Thermaltake, Gigabyte, Corsair, Chieftec tápegységekből is "hulladék", amit még véletlenül sem szabad megvásárolni.

Ha megengeded van pár tanácsom, ill. gondolatom az általad kiválasztott konfigurációval kapcsolatban:

- Tápegységből (ha ennyit akarsz költeni) egyértelműen az FSP Aurum CM egyik modelljét javaslom. (Persze, akkor olyan boltból, ahol nem "nyelnek le" 3 év jótállást!)

- A Geil memóriamodulokkal sok Intel platformra épített számítógépben (különféle alaplapok mellett) voltak kompatibilitási, működési problémák. A Kingston modulok zömével viszont nem nyúlhatsz mellé. (Árban talán még olcsóbb is.) Van kifejezetten Intel processzorokkal tesztelt modelljük is (a HyperX Blu sorozat tagjai például), azzal garantáltan nem lesz probléma. (Egyébként nagy valószínűséggel a legolcsóbb, Kingston alap modulokkal sem.) Ráadásul az "élettartam garancia" is jól hangzik. ;-)

- Én 8 GB memóriát soknak tartok. Az esetek döntő többségében még nincsen kihasználva ennyi, bár kétségtelen, hogy a számítástechnika eddigi történelme során még soha nem volt arányaiban ennyire olcsó a rendszermemória a számítógép többi alkatrészeihez viszonyítva. Szóval pláne egy ilyen árkategóriájú konfiguráció esetében a végösszeg növekedése minimális, ha duplázod a rendszermemóriát.

- Az általad kinézett Seagate merevlemez meglehetősen gyors, de ha jól emlékszem feszegetted a "megbízhatóság" kérdését... Nos hagyományos merevelmezek esetében sajnos ez márkától függetlenül megjósolhatatlan. Főleg az újabb merevlemezek meghibásodási statisztikái hiányosak. Amit a magad részéről megtehetsz a HDD védelme érdekében, hogy egy kiváló tápegységet veszel (ezt így is tervezed), s igyekszel megóvni a mechanikai behatásoktól. De még mindezek mellett is... hogy 2 nap alatt, vagy 10 év alatt megy tönkre... senki nem tudja megmondani. A HDD még mindig a számítógépek legérzékenyebb része.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5202 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 14. 14:57

Ne haragudj, de elég furcsa módon állítottad össze a konfigurációt!

Szia Piftuka -- hát, akkor én furcsa ember vagyok... ;o) Mondjuk mondták már rám itten, még a régi HWSW-n, hogy "orvosi eset", uh. kérek mindenkit, hogy ebből szíveskedjék kiindulni! Az übernaív reményeim szerint ez a gépezet nem igen lesz hurcibálva, ráncigálva, sem pedig LAN-partyra cipelgetve, hanem le lesz téve egy asztalra és játszogatva lészen rajta -- egyedül, és offline. Ha jól rakják össze, magam nem óhajtok belenyúlni a kezdetekben, ha nem muszáj. Táp- és lap terén (mint azt már másnak is írtam), nem óhajtottam kompromisszumot kötni -- ez, azt hiszem sikerült is. Szem előtt tartottam a későbbi fejleszthetőséget is: i5 -> i7, ill. sima VGA -> SLI. Amely komponenseket kerültem, annak mindnek megvolt az oka! Green-vinyótól kiütéses leszek, SONY/NEC/Optiarc valamiktől meg sikítófrászt kapok! ;D Az eddigi, ebben a gépben lévő LG-mel, eddig kb. 500 lemezt írtam, mindenféle márkát és fajtát -- hibátlanra! Azért kértem két különböző írót, mert amit az egyik nem dörgöl, azt megírja a másik. Igaz volt ez, pl. a RICOHJPN S1 MID-ű taiwani gyártású 2-réteges dvd+r DL-ekre, amin kifeküdt az LG, de megírta a Pio (ebben a gépben, szintén hibátlanra: igaz, hogy csak 2.4x-esen). Egyelőre ez lesz (már csak egy db. akármi hiányzik belőle), aztán majd jól kiderül, hogy mekkorát is tévedtem, ha, az idő majd megmondja... ;o

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 14. 14:02 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5203 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 14:15

Még ami a "hangrendszert" illeti (ezzel leszek csak igazán népszerű, tudom!), mi bizony egy 10-emeletes panelházban lakunk, uh. nem igazán lehet dübögtetni a dolgokat, 2 x 500 Watton -- bármennyire is szeretném! De legalább egy 2.1-es kis nyöszörgőt vettem, hogy úgy érezhessem, mintha... Ami az egeret illeti: abban is csak addig gondolkodtam egyelőre, hogy rá tudjam installni a gépre, amiket akarok és ne ebből kelljen kihúzni, tehát még az is változhat majd... ;o)

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 14. 14:17 -kor

#5204 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 14:34

nekem 6 éve van a4tech swop 80 am, és naponta játszom clán szinten,a tremulousal meg mostanában a battlefiled4free vel.A tremulousnál jobban egér elhasználó már csak a diabló kattingatós játéka :D
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5205 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 14. 14:28

...
- A Geil memóriamodulokkal sok Intel platformra épített számítógépben (különféle alaplapok mellett) voltak kompatibilitási, működési problémák. A Kingston modulok zömével viszont nem nyúlhatsz mellé. (Árban talán még olcsóbb is.) Van kifejezetten Intel processzorokkal tesztelt modelljük is (a HyperX Blu sorozat tagjai például), azzal garantáltan nem lesz probléma. (Egyébként nagy valószínűséggel a legolcsóbb, Kingston alap modulokkal sem.) Ráadásul az "élettartam garancia" is jól hangzik. ;-)
...

A Kingston Blu az jóárasított/olcsósított HyperX. S ha Intel (core i első generációtól) mellé megy, közülük is érdemes XMP-st (Intel Extreme Memory Profile) választani, amit nem tud mindegyik Blu:

http://www.kingston....roducts/blu.asp
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5206 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 08. 14. 14:14

2,5K -s Trust billem van nomrál gombméret és magassággal alap kiosztással. A4Tech X7-XL750F egerem van ez is kb 5K. Viszonylag sokat játszom probléma nélkül főleg FPS-el (CSS,TF2,AVA, és a nagyon Single nevekkel is). Eddig nem volt problémám.

Egy 2k-s mezei bill és 2k-s egér társaságában tolom. Néha érzem, hogy hátrányba kerülök emiatt FPS multikban. Jó, nálad az egér biztos jobb 800dpi-nél, de a billem nem marad el a Trust mögött, mégis van, hogy nem ragál olyan mozdulatváltásoknál, mikor min. 3 billentyű le van nyomva. Egy gamer konfignál nem szabad ezen spórolni, főleg az egérnél kell figyelni. Persze a 45 ezres bill szerintem is túlzás köbön.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5207 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 14. 16:34

nekem 6 éve van a4tech swop 80 am, és naponta játszom clán szinten,a tremulousal meg mostanában a battlefiled4free vel.A tremulousnál jobban egér elhasználó már csak a diabló kattingatós játéka :D

Én a Saitek-kontrollerem nyüstölgetem, ha majd eljutok oda... ;D

#5208 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 18:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 14. 17:01

Egy 2k-s mezei bill és 2k-s egér társaságában tolom. Néha érzem, hogy hátrányba kerülök emiatt FPS multikban. Jó, nálad az egér biztos jobb 800dpi-nél, de a billem nem marad el a Trust mögött, mégis van, hogy nem ragál olyan mozdulatváltásoknál, mikor min. 3 billentyű le van nyomva. Egy gamer konfignál nem szabad ezen spórolni, főleg az egérnél kell figyelni. Persze a 45 ezres bill szerintem is túlzás köbön.

Hadd kérdezzem már meg hogy miért van neked lenyomva ezer gomb tartósan egy FPS játékba multiba ami pörgős? :D
Egyébként ha emiatt érzed magad hátrányba az nagyon nem jó nem erre kell fogni.
Az egerem meg igen 5,5K ért vettem, és 2500DPI-t tud. De előtte egy 600DPI-s egérrel toltam és nem érzem hogy hátrányba lettem volna. Ezek a 8K-s árkategória feletti cuccok csak azoknak nyújtanak +-t aki profi szinten űzik.

#5209 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 14. 08:45

MAcikák...

Sajnos benéztem ezt a gépösszerakót egy kicsit, összeraktam, belinkeltem, de kvára nem azt dobja vissza, amit én összeraktam, nehogy azt hodd, h 300-on felülért akarok gépet...szerkeszt gombot meg egyszerűen nem találtam, így nem tudtam javítani a linket...fuck.... :s Na mind1, inkább leírom, úgy legalább meg is marad.... :D Szóval:

sikerült becsatolnom a megcsinált, és leképezett konfigot, for god...szóval hozzáfűznék pár dolgot, vg, elég csak az előző hsz-emből bemásolgatni:

"Alaplap, proci, memória kombó szinte 100% hogy maradna...winyóból Seagate, de még nem tudom h milyen, vmi SATA 3-as kéne....a HD 6870-ből nem ezt a verziót, hanem a toxicot néztem ki, az kicsit talán drágább mint ez, optikai meghajtó kb fogalmam sincs, most nec van nekem ,ha jól tudom ,semmi bajom vele, meg már am se sokat használom... Táp is tuti ,h Corsair maradna, de nem tudom ,h elég a GS seriesből, v jobb ez a TX? AX és HX-ben nem gondolkodok, azok nekem túl drágák, és a ház sem ez lenne, az is egy nagyon jó kérdés, abból aerocool-t gondoltam volna, VS-9, v egy RS-9, még nem tudom...a házban egyébként nagyon nem vagyok otthon, de olyat szeretnék majd, ami oldalt, felül hátul és elölről szellőztethető, olyan 4-6-8 ventire gondoltam, előlapi panellel vezéreltetném, nem alaplapról...szóval aki ajánl jó házat, olyan 20-25 nagyon maxosan 30 körül, annak örülnék...szép nagy legyen, csavarhúzó nélül is könnyen szerelhető, alsótápos jól szellőztethető, annak örülnék :)

Továbbiakban véleményeket szeretnék, hogy szerintetek jó-e, mit változtatnátok, esetleg valami nv 560 Ti jobb lenne-e bele, vagy egy HD6950...tudom, akk már megint drágul egy kicsit, de össze-össze fogok rakni néha egy-egy gépet, hogy lássam, hol tartok, és hogy ki mit változtatna rajta... a winyóból azért raktam próba képpen 2-t mert úgy láttam hogy ezen a P67-es lapon van Raid vezérlő, ugyan még sosem használtam olyat, de hallottam már róla pár jó dolgot..."

Freeman

Alapvetően jó. Én azért vakaróznál azon, hogy alaplapból inkább Z68 chipset-es legyen hasonló árban.
VGA: tán inkább a HD6950 de a 6870 se rossz.
RAID: Szerintem két vinyóval otthonra marhaság, ha összefűzöd őket és az egyik HDD borul, akkor elborult minden, rendszer, telepített progik, adatok, kutyatöke. Tükörbe rakva biztonságos, de drága 1TB mágneses momentum védelmére. RAID5 tömb teljesen más tészta, ahhoz 3 ugyanolyan HDD az egészséges.
HDD: véleményem szerint 1. WD, 2. Seagate 3. több versenyző nem indul, de a Green és EcoGreen szarokat Desktopba szigorúan tilos berakni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5210 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 15. 07:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 14. 20:19

Alapvetően jó. Én azért vakaróznál azon, hogy alaplapból inkább Z68 chipset-es legyen hasonló árban.
VGA: tán inkább a HD6950 de a 6870 se rossz.
RAID: Szerintem két vinyóval otthonra marhaság, ha összefűzöd őket és az egyik HDD borul, akkor elborult minden, rendszer, telepített progik, adatok, kutyatöke. Tükörbe rakva biztonságos, de drága 1TB mágneses momentum védelmére. RAID5 tömb teljesen más tészta, ahhoz 3 ugyanolyan HDD az egészséges.
HDD: véleményem szerint 1. WD, 2. Seagate 3. több versenyző nem indul, de a Green és EcoGreen szarokat Desktopba szigorúan tilos berakni.

Igen, a Z68ason én is erősen gondolkodok, lehet hogy az lesz, nem tudom mennyivel éri meg jobban... a 6870 Toxic, hha jól írták róla, amit írtak, akkor az nekem tökéletes lesz, GPU 1000Mhz, Mem 4400...(legalább is ezt ovastam róla) úgy tudom ,h két fajta Raid van, van a Raid 0, és a Raid 1, pontos különbséget nem tudok, de a Raid5 tömbről még csak nem is hallottam, az mit tesz? Hdd, sztem Seagate lesz, a legngyobb kérdés viszont így az, hogy merjem-e online rendelni, hha úgy jóval olcsóbban jön ki egy két pár dolog, és ha nem jó, akkor hogyan tudom visszaváltani esetleg? és mennyire megbízható ez a kiszállítós része... Egyelőre ennyit, azért köszönöm a véleményt :)

Más: billből vmigenius 2-3k-st használok, de erősen cserélésre gondoltam azzal kapcsolatban, vagy majd megint szét kell szednem és összeraknom, mert nem minden bill lett jó, space, a numpadnál lévő 0, nem az igzi, az összerakás nem sikerült 100%osan, de ez még ráér, egérből meg edig ez a legdurvább, amit birtokoltam valaha is, A4tech X7 747H, egy gyönyörű pók is van rajta más nem is kell, megközelítőleg 5-6 k volt...

Még más: hogy értve, hogy vannak kompatibilitási hibák? mit jelent ez egész pontosan? ha jól tudom, akkor kingmaxot nem feltétlen érdemes venni, kingston-t már inkább, bár én a geil-re hajlottam, de a corsair dominator, v vengeance tipuson is gondolkodtam, meg még hallottam egy olyat SityiSXT barátomtól, h vmilyen G-unit ,v nem tudom pontosan milyen nevezetű van, de ő azt is ajánlotta, erre a márkára nem mernék megesküdni, lehet h nem ez a neve...

Köszönöm a válaszokat, azért továbbra is várom a hozzászólásokat, házzal és táppal kapcsolatban a töbi sztem már aránylag le van tisztázva a fejemben... Házból alsó táposat, csavar nélkül szerelhetőst szeretnék, lehetőleg nagyobbat, több 5.25ös és 3.5 ös hellyel, nem kell plexisnek lennie, de oldalt, felül elől, és hátul legalább szeretnék össze vissz vagy 6 ventit berakni.... ilyeneket, ha tudtok ajánlani, azt szintén megköszönöm :)

Freeman
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#5211 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 15. 09:28

A Z68 lényegében a P67 továbbfejlesztése. Két plusz dolgot tud a P67-hez képest. Az egyik az Intel SRT (lényegében cache-nek használja az SSD-t, már ha van, persze), a másik a Lucid Virtu (ha a gép idle, lekapcsolja a grafkártyát és átvált az alaplapira. Ez úgy lehetséges, hogy a CPU tartalmaz egy kisebb, integrált GPU-t is), így csökkentve némileg a fogyasztást. Egyéb paramétereiben teljesen megegyezik a két lapka. A nagyon rövid lényeg ez, de itt egy hosszabb cikk: http://www.hardwares...You/1270/1 Magam úgy döntöttem, mivel a rendelésem idején épp 8K különbség volt a P67 Deluxe és a Z68 Deluxe között árban (természetesen a Z68 volt ennyivel drágább), hogy ekkora prémiumot nem fizetek két olyan dologért, amiből az egyik (Lucid Virtu) számomra amúgyis tök érdektelen (mikor idle egy játékgép, ha kimegyek WC-re), így hát maradtam a P67-nél.

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 15. 09:41 -kor

#5212 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 15. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 08. 14. 19:27

Hadd kérdezzem már meg hogy miért van neked lenyomva ezer gomb tartósan egy FPS játékba multiba ami pörgős? :D

Nyomom az előrét + sprint/guggol + esetleg oldalra + fegyverváltás/újratöltés általában, de más kombó is befigyelhet. A 2500dpi-s egér meg elég jó vétel lehetett annak idején 5k-ért. A 600dpi-s egyértelműen hátrány, biztos nem véletlenül vettél te sem 2500-asat utána. Ha elég lett volna a 600, akkor vettél volna valami olcsóbb egeret 1-2k-ért.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5213 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 15. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 15. 12:02

Nyomom az előrét + sprint/guggol + esetleg oldalra + fegyverváltás/újratöltés általában, de más kombó is befigyelhet. A 2500dpi-s egér meg elég jó vétel lehetett annak idején 5k-ért. A 600dpi-s egyértelműen hátrány, biztos nem véletlenül vettél te sem 2500-asat utána. Ha elég lett volna a 600, akkor vettél volna valami olcsóbb egeret 1-2k-ért.

Egeret azért vettem mert akkor még bedőltem ennek a "gamer-egér" dolognak, de nem nagyon vettem észre a különbséget. És igen valamilyen szinten megbántam hogy nem olcsóbb egeret vettem.
Billnél meg kb ezeket a kombókat én is használom de egyszer se gondolta meg magát a bill.

Szerkesztette: Virus9AX 2011. 08. 15. 10:58 -kor

#5214 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 15. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 08. 15. 12:57

Egeret azért vettem mert akkor még bedőltem ennek a "gamer-egér" dolognak, de nem nagyon vettem észre a különbséget. És igen valamilyen szinten megbántam hogy nem olcsóbb egeret vettem.
Billnél meg kb ezeket a kombókat én is használom de egyszer se gondolta meg magát a bill.

Látjátok, ezért vagyok én így, hogy installhoz egy minima, occsó egeret vettem -- ha meg játszani akarok, akkor ott a kontrollerem! ;D

#5215 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 21:54

Köszönöm szépen mindenki segítségét! A gépet megvettük, több, mint szuper, pont úgy működik, ahogy - szerintem - egy mai számítógépnek kell. A szintetikus tesztek, a plusz másfél FPS-ek, és egyéb bohóságok nem érdekelnek, ajánlom mindenkinek, hogy gondolkozzon el még egyszer, mielőtt valami erőművet venne. Továbbra is fenntartom (és ez a gép csak megerősített benne), hogy a mai gépek legmeghatározóbb része egy jó ssd rendszervinyó.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#5216 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 23:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 16. 22:54

Köszönöm szépen mindenki segítségét! A gépet megvettük, több, mint szuper, pont úgy működik, ahogy - szerintem - egy mai számítógépnek kell. A szintetikus tesztek, a plusz másfél FPS-ek, és egyéb bohóságok nem érdekelnek, ajánlom mindenkinek, hogy gondolkozzon el még egyszer, mielőtt valami erőművet venne. Továbbra is fenntartom (és ez a gép csak megerősített benne), hogy a mai gépek legmeghatározóbb része egy jó ssd rendszervinyó.

Végül is mi lett a végső konfig? Mert marha nehéz összekeresgélni. 11 nap ebben a totyikban egyenlő egy földtörténeti korszakkal. :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5217 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 07:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 15. 12:05

Látjátok, ezért vagyok én így, hogy installhoz egy minima, occsó egeret vettem -- ha meg játszani akarok, akkor ott a kontrollerem! ;D

Megnézném kontrollerrel mit alkotsz egy FPS játékban. Multizni nem fogsz leírásod szerint, de singleplayerben is vannak oltári nehéz FPS-ek, ahol esélytelen vagy kontrollerrel.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 14. 14:36

Azért kértem két különböző írót, mert amit az egyik nem dörgöl, azt megírja a másik.

Az igen! Két ODD egy gépbe. Nagyon el vagy maradva, ember! Nem 2000-2004-et írunk. Már rég elavult az optikai adattárolás. Nem megbízható, egyre rosszabb nyersanyagot kapni hozzá, adatot menteni ott van helyette a külső HDD, jobb kapacitás/ár arányban. Bootolást, telepítést is meg lehet oldani USB-s eszközről. Legtöbb gépben már csak azért van ODD, mert valahogy be kell olvasni a régi lemezeket, lemezeken adott drivereket.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 14. 14:36

Egyelőre ez lesz (már csak egy db. akármi hiányzik belőle), aztán majd jól kiderül, hogy mekkorát is tévedtem, ha, az idő majd megmondja... ;o

Ezt már most bárki megmondja.

Szerkesztette: Raynes 2011. 08. 17. 07:40 -kor

#5218 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 07:38

igaz...de, ez örök vita marad, mert valaki azt mondja, hogy játszik úgy controllerrel, mint egér+billel...de sztem ez nem így van, megverhető simán a controller...főleg pontosságban, na de ez nem ez a topic, szoval bocsi is :) :s :D

Freeman
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#5219 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 07:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 17. 09:32

Megnézném kontrollerrel mit alkotsz egy FPS játékban. Multizni nem fogsz leírásod szerint, de singleplayerben is vannak oltári nehéz FPS-ek, ahol esélytelen vagy kontrollerrel.

Nos, az a kütyü programozható (minden gombra azt teszel, amit akarsz), de a Saitek oldaláról kész profilok is letölthetők pár tíz (100) játékhoz. Én mondjuk a The Longest Journey nevű, nagyon komoly kalandjátékot nyomtam vele sokat -- arra bejött! ;D

#5220 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 17. 00:03

Végül is mi lett a végső konfig? Mert marha nehéz összekeresgélni. 11 nap ebben a totyikban egyenlő egy földtörténeti korszakkal. :D

Jogos! :)

ASROCK H67M B3
INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT
SAPPHIRE 11168-32-20G HD5670 1GB GDDR3 PCIE
OCZ 60GB SATA2 2,5" Vertex 2 OCZSSD2-2VTX60G.34
ASUS TA-K62 Fekete
FSP FSP400-60APN
CHIEFTEC CRD-501 50 az 1-ben USB 2.0
Plusz összeszerelés, összesen 123K HUF

Mint kiderült, az előző gépben mégsem SATA az író, ezért még beugrott egy LG dvd-író.
Köszönöm még egyszer a segítséget!
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.