HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5261 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 19. 08:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2011. 08. 18. 23:05

Köszi! :) Tényleg jól sikerült... Ma adtam át a gazdáinak, hát eléggé hüledeztek a gyönyörtől...

El is hiszem. :-) Ez a példa is azt mutatja, hogy az otthoni számítógépek történelme során a jó minőség, s a nagy teljesítmény soha nem volt ennyire olcsó, mint manapság.

Ha belegondolunk, hogy ~70.000 forintból egy megbízható, általános multimédiás célokra jól használható otthoni számítógépet lehet összeállítani, akkor azért az nem semmi. (S ha még egy korrekt, 19-20 collos képátmérőjű, új TFT monitort is vásárol hozzá az ember, akkor sem kell 100.000 forint fölé menni a végösszegben.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5262 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 19. 10:38

Namost ha a jótállási időtartamon belül meghibásodik a merevlemez, s én azt visszaviszem a forgalmazóhoz, az pedig kicseréli nekem egy újra, akkor mi lesz a régi merevlemezemmel? Mi a garancia arra, hogy a személyes, másokra nem tartozó adataimat (lásd fentebb) senki nem fogja lementeni, felhasználni, stb?

Ezért aztán legutóbb, a még jótállási időtartamon belül "bad sectoros"-odó mervelemezem esetében "lenyeltem a békát". Nem cseréltettem ki; vettem egy újat helyette.

Szerintetek mit lehet tenni ilyen esetben? Ha ne adj' Isten elromlik a merevlemez, s az embernek a fentebb ismertetett aggályai vannak?

Egyszerű. Letöltöd pl. ezt, és ráküldesz valami nájsz zéró-fillt, vagy hasonlót.

http://www.ultimateb...m/download.html
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5263 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 19. 09:13

Emberek, megint csak itt, és megint, avagy még mindíg forog az agyam nagyon a dolgon, csűrtem csavartm, számoltam, osztottam, innen elvettem, amott odaraktam, és voálá, megszületett a 3-adik, és szerintem egyben végleges konfigom is, egyelőre úgy néz ki... Lehet, hogy ha az aqua pc-nél rendelem, mert azt az oldalt is csekkolom, akkor még olcsóbra kjön de szerintem ez megér annyit, amennyiért itt összepakoltam :) kérem a véleményeket, de sztem ebbe már kb senki sem tud belekötni :D

Freeman

Nagyon korrekt kis konfig, azért én egy-két dolgot nem értek. :-)

Látom, hogy az alaplapot lecserélted (egyébként az egyik legnépszerűbb, s legjobbnak tartott ASRock modellre), viszont ezzel pénzt nem spóroltál.
A processzoron igen, viszont a tápegység kapcsán "felemás" érzetem van.

Alapvetően én is ajánlom a "sima" FSP Aurum tápegységeket, de a te esetedben azt mondom, hogy azt a pár ezer forintot még tedd hozzá és az "FSP Aurum CM 650"-et vedd meg! Utóbbi ugyanis kizárólag japán kondikkal van szerelve. (A későbbi 2 VGA esetén pedig az a kis teljesítménytöbblet is jól jöhet.)

Ha nem akarsz 280.000 forint fölé menni, akkor én a helyedben még mindig inkább az SSD árán (más/valamivel kisebb kapacitású) típus spórolnám meg azt a párezer forintot. A tápegység legyen az, amelynek esetében "nem ismersz" alkut! Hidd el, jót akarok Neked, azért tanácsolom ezt! ;-)

Amellett ha az Ipon-nál vásárolsz (de az Aqua esetében is), akkor csak 2 év jótállást kapsz az Aurum tápegységekre. (Ami egyébként teljesen ellentétes a hatályos és vonatkozó fogyasztóvédelmi jogszabályokkal, de a boltok zömét ez nem zavarja.)

Jelenleg csak két forgalmazóról tudok, amely a kötelező 5 év/60 hónap jótállást vállalja az FSP Aurum tápegységekre:
www.gepbolt.hu
www.pcdiszkont.hu

Ha pedig mégis olyan helyen vásárolod, ahol csak 2 év jótállást adnak rá, akkor pláne nem mindegy, hogy a "sima" Aurum, vagy a CM mellett döntesz. Azért 2-3-4 év alatt van esély rá, hogy a "sima" Aurum-ban található CapXon, vagy OST kondik közül némelyiket cserélni kell. Nem mindegy, hogy ezt a forgalmazó végzi el helyetted (akár cseréli a terméket), vagy neked kell megfizetned egy szakit, hogy cserélje ki a kondikat X ezer forintért.

Egy kis olvasnivaló:
FSP Aurum tesztje

FSP Aurum CM ismertetője

/Forrás: www.prohardver.hu/

#5264 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 09:13

37 ezres ház kemény,nulla értelme van de hát akinek sok a felesleges pénze vegye.Az árát hozzárakná az ember pl nem a leggagyibb kingston ssd venné ami elhullik gari idő után egyböl.Meg 8 gigás ddr3 kittet vennék nem 4 esböl kettőt:)

Szerkesztette: djculture 2011. 08. 19. 09:20 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5265 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 09:22

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 19. 11:13

37 ezres ház kemény,nulla értelme van de hát akinek sok a felesleges pénze vegye.

Ennyit én se adnék egy házért. Nekem ez az Apevia Xplorer 16K-ért tökéletes. ;o)

#5266 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 19. 10:22

Ennyit én se adnék egy házért. Nekem ez az Apevia Xplorer 16K-ért tökéletes. ;o)

ThermalTake Commander MS-I 12 ezerért bőven elég.Cégeknél is ezeket látom mindenhol.
Mondjuk 500 ezerért is lehet gépet venni,csak 2 hónap mulva 250 ért megkapod az egészet.Én azért is mondom költséghatékonynak nemárt lenni vagy szidhatja amgát az ember hogy 1 hónapja vette a cuccot de már 10ft se ér.Ezek a drága szarok jellemzően 1-2 hónapra rá akciózva vannak félárba azt már megfigyeltem.

Szerkesztette: djculture 2011. 08. 19. 09:39 -kor

Hádédész..

#5267 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 19. 11:24

ThermalTake Commander MS-I 12 ezerért bőven elég.Cégeknél is ezeket látom mindenhol.

Jó, mondjuk ez a csicsa-gép. Tetszettek a kék LED-ek, tudod. De már vén vagyok, nem csinálok már ilyen vicceket, még plexi oldallap se kell... ;o)))

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: PC02.jpg

#5268 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 19. 10:13

37 ezres ház kemény,nulla értelme van de hát akinek sok a felesleges pénze vegye.

Ha neki ez tetszik, hát hadd vegye! :-) (Én sem költenék ennyit egy számítógépházra, s irtózom az ilyen világítós, "UFO" csodáktól, de ahogyan fentebb is írtam ez tényleg szubjektív.)

Az árát hozzárakná az ember pl nem a leggagyibb kingston ssd venné ami elhullik gari idő után egyböl.

Melyik nem hullik el? Egyébként az SSD kapcsán eléggé megoszlanak a vélemények. Látod, van aki - itt a topic-ban is - két éve probléma nélkül használja, és esküszik rá.

Te pedig mindig szidod (olvastam már a véleményedet más topic-ban is), s azt mondod, hogy pár hónap után meghibásodik a zöme.

Akkor most hol az igazság? Minden cinizmus nélkül kérdezem. SSD-t venni, vagy nem venni? Ez itt a kérdés!

Meg 8 gigás ddr3 kittet vennék nem 4 esböl kettőt:)

Mondjuk - s ezt elfelejtettem mondani -, hogy még pár ezer forinton spórolni kell a tápegység javára, akkor én ezen spórolnék. Jelenleg még felesleges a 8 Gigabyte RAM. A 4 Gb-hoz képest semmi gyakorlati előnyt nem jelent az általános, multimédiás használat során.

A tápegység az, amin tényleg nem szabad spórolni. Szerintem a számítógépkonfiguráció "építését" ott kell kezdeni. Ki kell gondolni, hogy milyen gépet szeretne valaki, mennyit költene rá, aztán a lehetőségekhez mérten, a célnak legjobban megfelelő tápegységet kiválasztani.

Amikor az megvan, onnantól kezdve - ismerve a konfigurációra szánt végösszeget - bármit lehet cserélgetni, "játszadozni" az egyes hardverek áraival, szinte bármin lehet "spórolni", de a tápegységen nem.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 19. 10:22

Látom, te is szereted, ha a számítógépházad olvasólámpaként is funkcionál! :Đ :lol:

(Személyes véleményem szerint 16.000 forintért az a ház lehetne alsó tápos elrendezésű, egyúttal 12 cm-es ventillátorokkal szerelt.)

#5269 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 09:37

Inkább bankjegy-vizsgálóként, mert UV-neon van benne! ;D De az új géphez már azért kicsit több komolyság dukál... ;o)))

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 19. 09:39 -kor

#5270 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 09:45

"Jelenleg még felesleges a 8 Gigabyte RAM. A 4 Gb-hoz képest semmi gyakorlati előnyt nem jelent az általános, multimédiás használat során." Akkor nem felesleg, ha futtat egyidőben vagy 4 virtuál PC-t és/vagy XP-módot -- ez esetben nem, de egyébként tényleg értelmetlen.

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 19. 09:58 -kor

#5271 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 19. 10:34

Ha neki ez tetszik, hát hadd vegye! :-) (Én sem költenék ennyit egy számítógépházra, s irtózom az ilyen világítós, "UFO" csodáktól, de ahogyan fentebb is írtam ez tényleg szubjektív.)

Melyik nem hullik el? Egyébként az SSD kapcsán eléggé megoszlanak a vélemények. Látod, van aki - itt a topic-ban is - két éve probléma nélkül használja, és esküszik rá.

Te pedig mindig szidod (olvastam már a véleményedet más topic-ban is), s azt mondod, hogy pár hónap után meghibásodik a zöme.

Akkor most hol az igazság? Minden cinizmus nélkül kérdezem. SSD-t venni, vagy nem venni? Ez itt a kérdés!

Mondjuk - s ezt elfelejtettem mondani -, hogy még pár ezer forinton spórolni kell a tápegység javára, akkor én ezen spórolnék. Jelenleg még felesleges a 8 Gigabyte RAM. A 4 Gb-hoz képest semmi gyakorlati előnyt nem jelent az általános, multimédiás használat során.

A tápegység az, amin tényleg nem szabad spórolni. Szerintem a számítógépkonfiguráció "építését" ott kell kezdeni. Ki kell gondolni, hogy milyen gépet szeretne valaki, mennyit költene rá, aztán a lehetőségekhez mérten, a célnak legjobban megfelelő tápegységet kiválasztani.

Amikor az megvan, onnantól kezdve - ismerve a konfigurációra szánt végösszeget - bármit lehet cserélgetni, "játszadozni" az egyes hardverek áraival, szinte bármin lehet "spórolni", de a tápegységen nem.

Látom, te is szereted, ha a számítógépházad olvasólámpaként is funkcionál! :Đ :lol:

(Személyes véleményem szerint 16.000 forintért az a ház lehetne alsó tápos elrendezésű, egyúttal 12 cm-es ventillátorokkal szerelt.)

Először is én a ramon nem spórolnék most a béka picsája alatt van az ára és nagykeresek szerint téltöl felfele fog menni,már most is emelkedik.Holnap veszek én is tartalékba egy négyes modult,másnem télen szépen eladom haszonnal.ssd ügybe meg nállam már 4 ment tönkre,ph-n egy mázsa szar ssd-t árulnak,olyan ez mint a pendrive egyik pillanatba megy a másikba meg nem .Ez az adatok is megmaradnak is kamu mert a vezérlő szokott behányni 99%.Mondjuk azt aláirom hogy még egy p3 ast is képes felgyorsítani nehogy az ilyen sokmagos sz@rokat.De cserébe nagyon hamar elhasználódik ha nem optimalizálja az ember a filerendszert hozzá.
Érdemes venni de minél több garival és olyan márkát és ott, amivel a garijával nem kell kínlódni meg szaladgálni istenhez is hogy sziveskedjenek már cserélni.

Szerkesztette: djculture 2011. 08. 19. 09:59 -kor

Hádédész..

#5272 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 11:39

37 ezres ház kemény,nulla értelme van de hát akinek sok a felesleges pénze vegye.Az árát hozzárakná az ember pl nem a leggagyibb kingston ssd venné ami elhullik gari idő után egyböl.Meg 8 gigás ddr3 kittet vennék nem 4 esböl kettőt:)

Az most egy dolog, hogy ezt néztem, házból vagyok a legtanácstalanabb kb, szóval simánszóba jöhet, h ehelett veszek vmi 15k-ért aerocool-t, v még fogalmam sincs...olyat szeretnék, ami nagyobb, nem normal atx méretűt... Másik dolog, hogy én nem a csicsa miatt néztem ezt ki, nem is nagyon foglalkoztam ,h most szines, v sem...a normálisnak látott kábel managment sem egy utolsó dolog, szoval, a ház még nagyon képlékeny...mindent, amit írtatok megpróbálok mérlegelni majd, ma még felteszek egy képet sztem :) Az megint csak más dolog, hogy egyszerűen pár thermaltake ház egyszerűen nem tetszik... nézem, és egyszerűen nem találom szimpatikusnak...én bajom tudom :)

Más:Ramból úgy gondolom, hogy 4x2 Gb-ot szeretnék, és nem fordítva, ez egyéni véleményem, h valaki elmagyarázza hogy miért is nincs értelme 4x2-t venni, hanem inkább 2x4-et, akkor már is úgy teszem bele a gépbe...

Freeman

Szerk: megvan, hogy miért 4x2-t tettem bele, mégpedig, most visszanéztem a ramok választékát, igaz, amikor összeraktam reggel, akk ezt nem néztem, de! és ez megint csak egyéni hülyeség nevess ki, 8 gigások között ninc CL 7-es csak CL 9 ...tudom, lehet h nem dob olyan sokat rajta, no deh....mindenkinek lehetnek hülyeségei, nekem ez egy pl, és úgy vagoyk vele, ha már 4 memória hely van, akk miért ne pakolnám tle :) majd veszek rá egy hűtőt :D:D

Szerk 2.: Piftuka, iponoldalána650-es FSP mellett még csak véletlen sem látok CM karaktereket, a környezetében, se előtte, se utána... mi a teendő? ez ugyanaz a táp, v nem? mondjuk, ha a CM nincs feltüntetve, akkor gondolom hogy nem, és 7 k van a 600-as és a 650-es táp között...akkor lhet h még is CM? :)

Szerk 3.: (bocsi gyerekek :D ) Chicony Adrenalin 750W, erről vélemények? és esetleg valami hasonló teljesítményű enermaxhoz mit szólnátok? ez itt a kérdés, mik a vélemények a Chicony erősebb tápjáról, illetve az enermaxokról :) köszi előre is :D :)

Szerkesztette: Dr. Freeman 2011. 08. 19. 11:49 -kor

Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#5273 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 19. 10:24

Ezt eddig nem ismertem, de belülről nagyon szimpatikus. Ha jól látom a PCI egységeket takaró sínek is rögzíthetőek, s minden olyan belülről, amilyennek szerintem lennie kell. Külsőleg viszont egyáltalán nem tetszik.

Létezik a piacon olyan ház, ami belülről kb. így néz ki, ezeket a funkciókat nyújtja (12 cm-es ventillátorok, alsó tápelrendezés, a ház hosszanti oldalával párhuzamos HDD tartó keret, könnyű szerelhetőség), de mentes minden rácstól, "spoilertől", átlátszó plexi résztől, s hasonló "sallangtól"?

Valami olyasmi, aminek a külső dizánja teljesen homogén, fekete, letisztult.

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 19. 10:24

Mondjuk 500 ezerért is lehet gépet venni,csak 2 hónap mulva 250 ért megkapod az egészet.Én azért is mondom költséghatékonynak nemárt lenni vagy szidhatja amgát az ember hogy 1 hónapja vette a cuccot de már 10ft se ér.Ezek a drága szarok jellemzően 1-2 hónapra rá akciózva vannak félárba azt már megfigyeltem.

Maximálisan egyetértek. Ezért javaslom én is mindig a lehetséges és optimális "középutat".

Egyrészt egy manapság, "középkategóriásnak" számító gép is elég egy átlagos otthonban gyakorlatilag mindenre. Még akkor is, ha eltelik 2-3-4 év. Amennyiben pedig valaki nem akar vagyonokat rákölteni a folyamatos fejlesztésre, de játékra is használja a gépet, akkor egy a középmezőnybe tartozó Core i5 Sandy procis konfigurációban lecseréli 1-2 évente egy akkor aktuális közép kategóriás (vagy az aktuálisnál eggyel korábbi generáció felső kategóriájába tartozó), nagyon max. 40.000 forintos videokártyára, aztán újabb 1-2 évig olyan gépe van, hogy "megszólal".

Azt a 30.000-40.000 forintos beruházást 1-2 éves időtávlatban talán nem is annyira nehéz összehozni. Ha pedig nem sikerül, akkor sincsen semmi probléma, mert az a gép még mindig bőven jól használható további 1-2-x évig. Igen, még nagy gépigényű játékokhoz is.

Úgy gondolom, hogy egy-két "benchmark-guru" igényeitől eltekintve ez a felhasználók nagy többségének tökéletesen megfelelő megoldás.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 19. 10:33

Jó, mondjuk ez a csicsa-gép. Tetszettek a kék LED-ek, tudod. De már vén vagyok, nem csinálok már ilyen vicceket, még plexi oldallap se kell... ;o)))

Milyen számítógépházba kerül az új konfigurációd?

#5274 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 19. 10:55

Először is én a ramon nem spórolnék most a béka picsája alatt van az ára és nagykeresek szerint téltöl felfele fog menni,már most is emelkedik.Holnap veszek én is tartalékba egy négyes modult,másnem télen szépen eladom haszonnal.

Jogos. Fentebb én is azt fejtegettem, hogy manapság a RAM ára olyan alacsony a számítógép többi hardveréhez viszonyítva, amelyre eddig soha nem volt példa. Ha valaki a "jövőre" gondol, akkor talán valóban érdemes lehet 8 Gigabyte-al építeni egy új konfigurációt.

Most én is tanakodom azon, amit írtál... viszont nekem egy 2x2 Gigabyte-os kit van a gépemben. Eladni ezt nem akarom, ha veszek mellé egy másik ugyanilyen kit-et, akkor az nem annyira szerencsés, mintha egy 2x4 Gb-os kit lenne benne. Van ennek jelentősége a véleményed szerint?

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 19. 10:55

ssd ügybe meg nállam már 4 ment tönkre,ph-n egy mázsa szar ssd-t árulnak,olyan ez mint a pendrive egyik pillanatba megy a másikba meg nem .Ez az adatok is megmaradnak is kamu mert a vezérlő szokott behányni 99%.Mondjuk azt aláirom hogy még egy p3 ast is képes felgyorsítani nehogy az ilyen sokmagos sz@rokat.De cserébe nagyon hamar elhasználódik ha nem optimalizálja az ember a filerendszert hozzá.
Érdemes venni de minél több garival és olyan márkát és ott, amivel a garijával nem kell kínlódni meg szaladgálni istenhez is hogy sziveskedjenek már cserélni.

Abszolút érthető, amit írsz. Köszönöm a választ! Egyébként milyen típusok mentek nálad tönkre? S milyen márkát érdemes venni? (Azt olvastam, hogy az újabb modellek esetében már a megbízhatóságon javítottak. Ezzel kapcsolatban mi a tényleges helyzet?)

#5275 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 12:24

Itt is vagyok, ígéretemhez hűen... a táphoz, és az SSD-hez kérnék véleményeket, és még egy bill-t is tettem hozzá... :) ((Version 4)Úgy értve, hogy ez a 4-edik konfig, amit összepakoltam eddig :) )

Freeman

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: Untitled4.jpg

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#5276 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 12:26

Itt is vagyok, ígéretemhez hűen... a táphoz, és az SSD-hez kérnék véleményeket, és még egy bill-t is tettem hozzá... :) ((Version 4)Úgy értve, hogy ez a 4-edik konfig, amit összepakoltam eddig :) )

Freeman

#5277 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 12:26

Freeman

#5278 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 19. 13:16

Most én is tanakodom azon, amit írtál... viszont nekem egy 2x2 Gigabyte-os kit van a gépemben. Eladni ezt nem akarom, ha veszek mellé egy másik ugyanilyen kit-et, akkor az nem annyira szerencsés, mintha egy 2x4 Gb-os kit lenne benne. Van ennek jelentősége a véleményed szerint?

Abszolút érthető, amit írsz. Köszönöm a választ! Egyébként milyen típusok mentek nálad tönkre? S milyen márkát érdemes venni? (Azt olvastam, hogy az újabb modellek esetében már a megbízhatóságon javítottak. Ezzel kapcsolatban mi a tényleges helyzet?)

Nah, erre a 2 kérdésre szintén nagyon kiváncsi vagyok, SSD és memória terén a 2x4 vagy 4x2 felállásra...és a továbbiakban pedig :

Freeman

Szerk.: a táp egyáltalán nem biztos, az már kb teljesen rajtatok múlik, hogy mit ajánlotok, Piftuka, mint mondtam nem láttam a 650-es előtt sem utána sem a CM karaktereket, szóval ezt most nem tudom h melyiket áruják iponon... ház sztem elég letisztult, nem kihívó, belülről is jó sztem, és a kommentek is pozitívak, más gondolatom esetleg akkor még a HF 912-esére esne, hasonló az is, ahogy láttam, akkor kicsit drágább lenne. szóval tápból várom akkor, hogy FSP, Chicony, vagy Enermax, és a 3 gymáshoz viszonyulását... ez a 3közül fog kikerülni, a tpá, az tuti, de azért akkor kérném a segítségeket, véleményeket :)

Hoppááá... :s majd vlaki hívjon már egy modot pls, nem akartam én ennyiszer kitenni :(

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: Untitled4.jpg

Szerkesztette: Dr. Freeman 2011. 08. 19. 12:35 -kor

#5279 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 19. 12:39

[..] Az megint csak más dolog, hogy egyszerűen pár thermaltake ház egyszerűen nem tetszik... nézem, és egyszerűen nem találom szimpatikusnak...én bajom tudom :)

Ez nem a "te bajod". Sokadszor mondom, hogy a számítógépház dizájnjának megítélése erősen szubjektív. S ez természetes is, mert sok esetben a számítógépház szem előtt van. Én sem bírnám, ha a szobámban egy az asztalomon elhelyzett "rondaság" látványát kellene a elviselnem.

Nekem ezek az "UFO" házak abszolút nem tetszenek. A számítógépházak esetében elég konzervatív az ízlésem. :-)

Más:Ramból úgy gondolom, hogy 4x2 Gb-ot szeretnék, és nem fordítva, ez egyéni véleményem, h valaki elmagyarázza hogy miért is nincs értelme 4x2-t venni, hanem inkább 2x4-et, akkor már is úgy teszem bele a gépbe...

Mert elméletben (és a gyakorlatban is) 2 db egyforma (kit-ben árult) modul, dual módban mindig gyorsabb, mint a 4 db modul. Hogy mennyivel és a gyakorlatban ebből mit tapasztalsz általános felhasználás során (főleg egy ilyen "bika" gép esetében), az jó kérdés!?

Nem véletlenül kérdeztem erről fentebb Djculture-t én is. Az időzítéseknek egyébként akkora jelentősége nincsen. Extrém tuning, "benchmark" mánia esetében, illetve nagy RAM igényű alkalmazások, speciális célprogramok esetében számíthat, hogy CL9-es, vagy CL7-es modult választasz. Minden ettől eltérő esetben nincsen (akkora) jelentősége, mint azt sokan hiszik.

Szerk 2.: Piftuka, iponoldalána650-es FSP mellett még csak véletlen sem látok CM karaktereket, a környezetében, se előtte, se utána... mi a teendő? ez ugyanaz a táp, v nem? mondjuk, ha a CM nincs feltüntetve, akkor gondolom hogy nem, és 7 k van a 600-as és a 650-es táp között...akkor lhet h még is CM? :)

Szerk 3.: (bocsi gyerekek :D ) Chicony Adrenalin 750W, erről vélemények? és esetleg valami hasonló teljesítményű enermaxhoz mit szólnátok? ez itt a kérdés, mik a vélemények a Chicony erősebb tápjáról, illetve az enermaxokról :) köszi előre is :D :)

Elolvastad a Prohardver-es beszámolókat, amiket fentebb belinkeltem? Azokból kiderül, hogy a "CM" sorozat tagjai az 550, 650 és 750 Watt-os Aurum tápegységek. Tehát, ha bármilyen árlistában ilyen teljesítményű Aurum tápegységet látsz, az a "CM" (moduláris) sorozatba tartozik.

A 400, 500, 600 és 700 Watt-os modellek a nem moduláris, "sima" Aurum tápegységek.

A Chicony Adrenalin az "ajánlott" tápegységek közé sorolható. Sirtec/HighPower belsővel készül. Igaz, "csak" 80+ a minősítése, amely hatásfok - lássuk be - nem a legerősebb manapság. Egyébként minden szükséges védelemmel ellátott, korrekt tápegység.

Enermax tápegységek? Nagy általánosságban az abszolút "csúcs" kategóriát képviselik az otthoni számítógépekbe szánt tápegységek piacán. (Bár sajnos az "olcsóbb" szegmensbe kiadott Cyclops tápjuk egy rossz minőségű, gagyi.)

Melyik modellt nézted ki magadnak?

Szerk.: Ugye az Árgép-et használod, amikor összeállítod a konfigurációt? A miheztartás végett nagyon hasznos tud lenni!
/Forrás: www.argep.hu/

Szerkesztette: Piftuka 2011. 08. 19. 12:47 -kor

#5280 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 19. 13:16

Jogos. Fentebb én is azt fejtegettem, hogy manapság a RAM ára olyan alacsony a számítógép többi hardveréhez viszonyítva, amelyre eddig soha nem volt példa. Ha valaki a "jövőre" gondol, akkor talán valóban érdemes lehet 8 Gigabyte-al építeni egy új konfigurációt.

Intelnél érdemes egyforma méretűeket meg kiteket használni de amd nél mindegy.Ment már nekem unganged duálba ebbe a gépembe 1 gigás meg egy 4 gigás modul is.Ganged duál meg az unganged duál között meg 2% különbség sincs.Nállam egy 64 gigás corsair ment gajra meg egy 16 os silicon power illetve két ilyen kingston egy 32 es meg egy 64 es.Most épp megint egy kis silicon powerem van,nemtudom meddig fogja birni mert én nem tiltogatok le róla semmit az összes temp cucc nekem azon van nem ramdisken mint másoknál.
Hádédész..

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • Utolsó »