Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 10. 05. 15:13
Spórolósan: Athlon II X4 640 -> Phenom II X4 965BE (ennél le kell cserélni a gyári hűtőt CAD-nél). Van mindkettő, ügyes cuccok, de a Phenom inkább való CAD alá.
Természetesen egy pöpec, min. 400W-os táp sem árt.
Azért, mert phenom, vagy azért, mert magasabb az órajele? (esetleg más utasításkészlet, vagy egyéb okosság)
Mondjuk a 640 helyett akkor inkább 645 (3k-val olcsóbb)...
De azt is néztem, hogy persze, AC támogatja a több magot, meg igényli is meg minden, de írják, hogy radikális különbséget ne várjanak 2-4-6 mag között. Tehát 2mag vs 4mag messze nem dupla sebesség növekedés. Ezért merült fel most bennem még egy Atholn II X2 270 gondolata is... 3.40GHz és 17k.
De még mindig inkább a VGA foglalkoztat jobban

Vajon ott is kb ennyi különbség lenne? Mármint a magok esetén (nyilván jobban is mérhető) nyíltan leírják, hogy ne várj radikális gyorsulást 2-3szor annyi mag esetén.
VGA-nál mi lehet a szitu? Persze, inkább nV, gyorsabb, meg minden, de inkább csak 3D-ben érzed a különbséget és ott se egy ebédszünetnyi... Mert dupla árat az tutira nem érne meg neki, hogy a 30perces mókát 25 alatt letudja. Talán 30 óra esetén 25óra már megfontolandó lehet... de kétlem, hogy ez meggyőzné. Persze ha mondjuk egy ATI-val olya mértékben akadozna és szaggatna 3D-ben, hogy kb ember nem várja ki, míg körbeforgat egy épületet, az nV meg úgy tekeri, mint ha filmet néznél, akkor egyértelmű. De ha akadozik mind2, csak Ati-val kicsit jobban (még emészthető kereteken belül), akkor az ugye megint más. Nem találok sehol infót/videot/tesztet -.-
De az eddigi segítségeket, tanácsokat és a továbbiakat is nagyon köszönöm
Szerk:
Közben belefutottam egy ilyen segédletbe is... egészen érdekeseket ír.
Nem tér ki pl VGA-nál a márkára, bár javasolja a profi kártyákat és minél több video RAMot.
SSD sem egy rossz ötlet...
Illetve 4mag és 8GB RAM
a másik meg ez:
http://h41111.www4.h...ards/index.html
Ami érdekes számomra, az a 3Dnél a belépő kategória... illetve azon belül a sorrend.
De persze ez sem egy komoly támpont -.-
Rohadt élet, azt hittem, ez egyszerűbb lesz, mint játékra összerakni valamit
Szerkesztette: Smooth 2011. 10. 05. 14:57 -kor