Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2012. 01. 05. 06:51
Köszi !
Én is kb úgy vagyok a dologgal, (sok olvasgatás után) hogy manapság szinte mindegy mit vesz az ember, egyik gyártó sem jobb (minőségben, élettartamban) a másiknál. De vannak azért negatív elrettentő példák. Pl ha valaki tőlem 1-1.5 éve megkérdezi milyen lap + vga kombót vegyen, egyértelműen azt mondtam volna hogy Gigabyte-ot. Viszont az utóbbi időbe olyan szintű mélyrepülésbe kezdtek minőséget tekintve, hogy az hihetetlen.
Ez így igaz. Engem is meglepett a dolog, mert jópár éve minőségi alaplapokat gyártottak. Ahogyan a tulajdonosok beszámolóit olvasom, a probléma még mindig nem a hardver minőségével (a felhasznált anyagokkal) van, hanem valami botrányosan rossz a BIOS és az alaplaphoz adott szoftverek működése. Sok inkompatibilitási gondot is lehetett olvasni, főleg memóriamodulok terén.
Meglehetősen megbízhatatlan alaplapokat gyárt a Gigabyte; én sem vennék tőlük semmit most.
Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2012. 01. 05. 06:51
Az intel Z68-as lapjai meg "kicsit"
drágák 
Tény. De az Extreme sorozatból a
Intel DP67DG is egy "tuninglap", és nem sokkal drágább, mint az ASRock, amit kinéztél.
Ha pedig egy megbízható, gyors, de nem feltétlenül tuningolásra használt alaplapra van szükséged, akkor az
Intel DZ68DB is tökéletesen megteszi. Ráadásul kicsivel még olcsóbb is, mint az "ASRock Z68 Extreme3".
/Forrás: www.intel.com/
Az pedig előre borítékolható, hogy Intel lap használata mellett stabilitási és/vagy inkompatibilitási problémákba nagy valószínűséggel nem fogsz belefutni.
Idézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 05. 10:42
Én már öt éve is utáltam a gigát sőt régebb óta.Sulinetben a 4 triumvirátus volt jellemző, gigabyte matsonic/mercury msi.Egyik lap fosabb volt mint a másik. Asrockal jó ideje semmi gond mióta külön cég nem függ az asustól. Nem követi az asus féle 1 év után nem támogatom a régi lapot, nem adok ki hozzá biost mégha esetleg lenne is bele újabb proci amit nem kezel felfogást.
Én mindig azt mondom, nagy kár, hogy kevés szereplő van jelen már csak az alaplapok piacán. Azért, amikor Abit, ASUS, EPoX, MSI, Gigabyte, ECS, Tyan, DFI, Soltek, Albatros és még több más gyártó modelljei árasztották el a piacot, akkor könnyebb volt mindenkinek a számára megfelelő alaplapot kiválasztania.
Nem beszélve arról, hogy ezek között volt egy-két igazán magas minőséget képviselő cég is. A nagy választék pedig erős konkurenciaharcot eredményezett, és emiatt kedvezőbben alakultak az árak is. Ez a fogyasztók számára nagyon kedvező volt.