HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5641 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 05. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2012. 01. 05. 06:51

Köszi !
Én is kb úgy vagyok a dologgal, (sok olvasgatás után) hogy manapság szinte mindegy mit vesz az ember, egyik gyártó sem jobb (minőségben, élettartamban) a másiknál. De vannak azért negatív elrettentő példák. Pl ha valaki tőlem 1-1.5 éve megkérdezi milyen lap + vga kombót vegyen, egyértelműen azt mondtam volna hogy Gigabyte-ot. Viszont az utóbbi időbe olyan szintű mélyrepülésbe kezdtek minőséget tekintve, hogy az hihetetlen.
Szal ja. Ki kell fogni :)

Az intel Z68-as lapjai meg "kicsit" drágák :-D

Én már öt éve is utáltam a gigát sőt régebb óta.Sulinetben a 4 triumvirátus volt jellemző, gigabyte matsonic/mercury msi.Egyik lap fosabb volt mint a másik. Asrockal jó ideje semmi gond mióta külön cég nem függ az asustól. Nem követi az asus féle 1 év után nem támogatom a régi lapot, nem adok ki hozzá biost mégha esetleg lenne is bele újabb proci amit nem kezel felfogást.

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 05. 10:45 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5642 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 04. 15:36

Sajnos betörtek hozzánk és elvitték a gépem, úgyhogy mindenképp kell néznem valami alternatívát. [..]

Nagyon sajnálom! Együttérzek veled, hidd el!

Ez nem egy "új" gép volt? Vagy nem jól emlékszem, hogy pár hónapja kértél itt segítséget egy konfiguráció összeállításában?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5643 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 13:35

Köszi !
Én is kb úgy vagyok a dologgal, (sok olvasgatás után) hogy manapság szinte mindegy mit vesz az ember, egyik gyártó sem jobb (minőségben, élettartamban) a másiknál. De vannak azért negatív elrettentő példák. Pl ha valaki tőlem 1-1.5 éve megkérdezi milyen lap + vga kombót vegyen, egyértelműen azt mondtam volna hogy Gigabyte-ot. Viszont az utóbbi időbe olyan szintű mélyrepülésbe kezdtek minőséget tekintve, hogy az hihetetlen.

Ez így igaz. Engem is meglepett a dolog, mert jópár éve minőségi alaplapokat gyártottak. Ahogyan a tulajdonosok beszámolóit olvasom, a probléma még mindig nem a hardver minőségével (a felhasznált anyagokkal) van, hanem valami botrányosan rossz a BIOS és az alaplaphoz adott szoftverek működése. Sok inkompatibilitási gondot is lehetett olvasni, főleg memóriamodulok terén.

Meglehetősen megbízhatatlan alaplapokat gyárt a Gigabyte; én sem vennék tőlük semmit most.

Az intel Z68-as lapjai meg "kicsit" drágák :-D

Tény. De az Extreme sorozatból a Intel DP67DG is egy "tuninglap", és nem sokkal drágább, mint az ASRock, amit kinéztél.

Ha pedig egy megbízható, gyors, de nem feltétlenül tuningolásra használt alaplapra van szükséged, akkor az Intel DZ68DB is tökéletesen megteszi. Ráadásul kicsivel még olcsóbb is, mint az "ASRock Z68 Extreme3".

/Forrás: www.intel.com/

Az pedig előre borítékolható, hogy Intel lap használata mellett stabilitási és/vagy inkompatibilitási problémákba nagy valószínűséggel nem fogsz belefutni.

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 05. 10:42

Én már öt éve is utáltam a gigát sőt régebb óta.Sulinetben a 4 triumvirátus volt jellemző, gigabyte matsonic/mercury msi.Egyik lap fosabb volt mint a másik. Asrockal jó ideje semmi gond mióta külön cég nem függ az asustól. Nem követi az asus féle 1 év után nem támogatom a régi lapot, nem adok ki hozzá biost mégha esetleg lenne is bele újabb proci amit nem kezel felfogást.

Én mindig azt mondom, nagy kár, hogy kevés szereplő van jelen már csak az alaplapok piacán. Azért, amikor Abit, ASUS, EPoX, MSI, Gigabyte, ECS, Tyan, DFI, Soltek, Albatros és még több más gyártó modelljei árasztották el a piacot, akkor könnyebb volt mindenkinek a számára megfelelő alaplapot kiválasztania.

Nem beszélve arról, hogy ezek között volt egy-két igazán magas minőséget képviselő cég is. A nagy választék pedig erős konkurenciaharcot eredményezett, és emiatt kedvezőbben alakultak az árak is. Ez a fogyasztók számára nagyon kedvező volt.

#5644 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 14:11

Aki akar memót venni most vegyen,elkezdtek szépen drágulni. Ma én is redeltem egy 4 gigás modult, már igy is drágább volt pár százzal mint hétfőn. Meg úgy alapjában minden elkezdett drágulni a nagykerekbe. Forint helyzet meg kitudja még mi miatt.

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 05. 14:14 -kor

Hádédész..

#5645 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 14:37

Ez még egyelőre "csak" az ÁFA emelés hatása nem? :think: A hírek nem szóltak arról, hogy a memóriamodulok mostanában drágulni fognak.

Szerk.: Lásd: Stabil árak jellemzik a DRAM piacot

/Forrás: wwww.ipon.hu/

Szerkesztette: Piftuka 2012. 01. 05. 14:45 -kor

#5646 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 05. 14:37

Ez még egyelőre "csak" az ÁFA emelés hatása nem? :think: A hírek nem szóltak arról, hogy a memóriamodulok mostanában drágulni fognak.

Nem hiszem, kingmax pl elég brutálisat drágult, olcsóbb a kingston. Egyik se 2 százalékkal drágult.
Tegnapi cikk:
Megállt az áresés a memória-áramkörök piacán
Az év végi szezonális keresletfelfutás lehet az ok.

A legnagyobb ázsiai félvezető piacot bonyolító DRAMeXchange Technology Inc. vállalat havonta két alkalommal adja ki irányadó árait, és december első két hetére 0,88 dollárban, az előző két hetivel megegyező szinten állapította meg a memória áramkörök egységárát.

A DRAM memória áramkörök (DDR3 2 gigabit, 256Mx8 1333 megahertz frekvenciás lapkára számított) egységára jelentős mértékben visszaesett a 4,34 dolláros 2010 szeptemberi csúcsról a személyi számítógépek iránti kereslet csökkenése miatt. A tavalyi thaiföldi áradások miatt kiesett elektronikus készülék termelés is hozzájárult az árak eséséhez.

A vállalat az áresés megtorpanását az év végi szezonális keresletfelfutásnak tulajdonítja, továbbá az első negyedévben szerény áremelkedésre számít.

Az a szerény áremelkedés nálunk a forint romlás és a gazadasági helyzet /szálitási díjak,benzin stb/ miatt brutális is lehet.

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 05. 14:45 -kor

Hádédész..

#5647 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 05. 12:43

Nagyon sajnálom! Együttérzek veled, hidd el!

Ez nem egy "új" gép volt? Vagy nem jól emlékszem, hogy pár hónapja kértél itt segítséget egy konfiguráció összeállításában?

Októberben nézegettem konfigot, de akkor egy havernak raktam össze, én csak egy HD6850-et vettem, de ugye már nincs meg.

RAMból érdemes 1600-asat, vagy jó az 1333-as is?
KomposztWC

#5648 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 05. 14:48

Októberben nézegettem konfigot, de akkor egy havernak raktam össze, én csak egy HD6850-et vettem, de ugye már nincs meg.

RAMból érdemes 1600-asat, vagy jó az 1333-as is?

1333 as bőven elég, sőt nem kellenek ezek a csicsás tuning ramok se mert lófenét se számitanak maximum benchmarkokba.
Meg jól néznek ki, de amúgy tök fölöslegesek.

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 05. 14:55 -kor

Hádédész..

#5649 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 05. 13:35

Ez így igaz. Engem is meglepett a dolog, mert jópár éve minőségi alaplapokat gyártottak. Ahogyan a tulajdonosok beszámolóit olvasom, a probléma még mindig nem a hardver minőségével (a felhasznált anyagokkal) van, hanem valami botrányosan rossz a BIOS és az alaplaphoz adott szoftverek működése. Sok inkompatibilitási gondot is lehetett olvasni, főleg memóriamodulok terén.

Meglehetősen megbízhatatlan alaplapokat gyárt a Gigabyte; én sem vennék tőlük semmit most.

Tény. De az Extreme sorozatból a Intel DP67DG is egy "tuninglap", és nem sokkal drágább, mint az ASRock, amit kinéztél.

Ha pedig egy megbízható, gyors, de nem feltétlenül tuningolásra használt alaplapra van szükséged, akkor az Intel DZ68DB is tökéletesen megteszi. Ráadásul kicsivel még olcsóbb is, mint az "ASRock Z68 Extreme3".

/Forrás: www.intel.com/

Az pedig előre borítékolható, hogy Intel lap használata mellett stabilitási és/vagy inkompatibilitási problémákba nagy valószínűséggel nem fogsz belefutni.

Én mindig azt mondom, nagy kár, hogy kevés szereplő van jelen már csak az alaplapok piacán. Azért, amikor Abit, ASUS, EPoX, MSI, Gigabyte, ECS, Tyan, DFI, Soltek, Albatros és még több más gyártó modelljei árasztották el a piacot, akkor könnyebb volt mindenkinek a számára megfelelő alaplapot kiválasztania.

Nem beszélve arról, hogy ezek között volt egy-két igazán magas minőséget képviselő cég is. A nagy választék pedig erős konkurenciaharcot eredményezett, és emiatt kedvezőbben alakultak az árak is. Ez a fogyasztók számára nagyon kedvező volt.

Épp ma futott be a boltba, szal már mindegy. Azért köszi :respect:
Meglássuk' mi lesz, igazából csupa jókat olvastam/olvasok róla neten (természetesen hibák ennél is előfordulnak, mint mindennél) reméljük a legjobbakat.

#5650 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 03:13

Nem is ugrott ki az árgrafikon 4 töl: Linkjeim 3 nap alatt lett 5300 ft ból 6400ft egy sima kingmax ddr3 4gb.. Ennyit a kis áremelkedésröl és a grafikon a csúcs fele mutat.

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 06. 03:16 -kor

Hádédész..

#5651 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 07:13

Mert nem ismered eléggé az unortodox iskolákat.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5652 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 08:08

Na, nagyjából összeállt a konfig. Úgy döntöttem, most inkább költök rá kicsit többet, de egy ideig nem akarok hozzányúlni, főleg, ha az árak a jelenlegi ütemben emelkednek.
Alaplapnál vagyok a legnagyobb gondban, mert nekem megfelelne akár H67-es chipsettel is (H61?), de ugye akkor nincs tunning, ami nem lenne baj, de ha már K-s procit veszek, akkor érdemes gondolom P67-ben gondolkodni. Jól látom a helyzetet?

Alaplap Asrock P67 Pro3-B3 - 25k
CPU Intel i5 2500K - 51k
RAM Kingstone Value 8GB KIT 12-14k jól gondolom, hogy azért egy sima alap hűtőlap azért legyen rajta? 1-2k pluszt megér az 1600-as? Gyártó tőlem lehet más is, ha ajánlatok helyette jobbat.
VGA Gigabyte HD6850 OC vagy VTX3D HD6870 40k vs 43k, ha Gianninál marad ennyi, ha felmegy nagyon az ára (elvileg hétfőn lesz friss lista), akkor még nézek lehet mást
Ház CoolerMaster Elite 335U vagy BITFENIX Shinobi 12k vs 16k, mindkettő alsótápos
Táp FSP Hexa 500 vs Corsair CX500 15k vs 18k, én a Corsairt preferálom, majd a végösszeg eldönti. A Hexának van elég hosszú a vezetéke alsó tápos házakhoz?
HDD Western Digital 1-1,5 TB 30-35k, ez fáj a legjobban, de kell a tárhely. Megéri szerintetek a Bluet venni, vagy jó lesz a Green is? Ezen lesz a rendszer is, szóval ha szerintetek visszafogja nagyon, akkor lesz egy terás Blue, aztán majd egyszer veszek még egyet plusz tárhely miatt.
ODD NEC alap író 5k

Procihoz gondolom azért érdemes lenne valami hűtő a stock helyett. Mit ajánlatok? Arctic Freezer 13 Pro?
Árakat iPon, Aqua és a PH-s apró alapján néztem, de ha van érdemes hely, ajánljatok kérlek még boltot.
KomposztWC

#5653 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 06. 08:08

Procihoz gondolom azért érdemes lenne valami hűtő a stock helyett. Mit ajánlatok? Arctic Freezer 13 Pro?

Ez sem rossz, de hasonló áron én inkább egy Corsair A70 hűtőt vennék. Jobban hűt. :)

Szerkesztette: Csokis 2012. 01. 06. 08:27 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#5654 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 08:44

Na, nagyjából összeállt a konfig. Úgy döntöttem, most inkább költök rá kicsit többet, de egy ideig nem akarok hozzányúlni, főleg, ha az árak a jelenlegi ütemben emelkednek.
Alaplapnál vagyok a legnagyobb gondban, mert nekem megfelelne akár H67-es chipsettel is (H61?), de ugye akkor nincs tunning, ami nem lenne baj, de ha már K-s procit veszek, akkor érdemes gondolom P67-ben gondolkodni. Jól látom a helyzetet?

Alaplap Asrock P67 Pro3-B3 - 25k
CPU Intel i5 2500K - 51k
RAM Kingstone Value 8GB KIT 12-14k jól gondolom, hogy azért egy sima alap hűtőlap azért legyen rajta? 1-2k pluszt megér az 1600-as? Gyártó tőlem lehet más is, ha ajánlatok helyette jobbat.
VGA Gigabyte HD6850 OC vagy VTX3D HD6870 40k vs 43k, ha Gianninál marad ennyi, ha felmegy nagyon az ára (elvileg hétfőn lesz friss lista), akkor még nézek lehet mást
Ház CoolerMaster Elite 335U vagy BITFENIX Shinobi 12k vs 16k, mindkettő alsótápos
Táp FSP Hexa 500 vs Corsair CX500 15k vs 18k, én a Corsairt preferálom, majd a végösszeg eldönti. A Hexának van elég hosszú a vezetéke alsó tápos házakhoz?
HDD Western Digital 1-1,5 TB 30-35k, ez fáj a legjobban, de kell a tárhely. Megéri szerintetek a Bluet venni, vagy jó lesz a Green is? Ezen lesz a rendszer is, szóval ha szerintetek visszafogja nagyon, akkor lesz egy terás Blue, aztán majd egyszer veszek még egyet plusz tárhely miatt.
ODD NEC alap író 5k

Árakat iPon, Aqua és a PH-s apró alapján néztem, de ha van érdemes hely, ajánljatok kérlek még boltot.

Minél kevesebbet várj a dologgal szerintem mert kurvára megy fölfele most már mindennek az ára.
Hádédész..

#5655 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 10:05

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 06. 08:44

Minél kevesebbet várj a dologgal szerintem mert kurvára megy fölfele most már mindennek az ára.

Jaja. Forint gyengül mint állat, és jó darabig nem várható, hogy ez megfordul. Az árvíz a HDD-knél csak ideiglenes pánik volt, az árfolyam az viszont jó darabig fog drágítani.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5656 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 10:48

.....
...
...

RAM: Lehet 1600-as, lehet 1333-as. Szerintem nem kell rá +hűtés. A ház szellőzzön jól.
Giga HD6850: Én is vennék, de később. október óta kb. 40-ről 50-re ment fel az ára az Aqua-ban.
HDD: Inkább Blue-t vegyél, ha azon lesz a rendszer, tárolásra jó a Green is.

Gyári procihűtőt érdemes lecserélni tuning esetén, egyébként meg nem, ha nem zajos.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5657 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 06. 08:44

Jaja. Én is épp ezért nem vártam, pedig akartam. De csak rosszabb lesz.

Hűtőnek meg az AC freezer 13pro szvsz jó választás, tapasztalatból mondom. (jelenleg csücsül a procin :)) baromi halk és jól hűt.

#5658 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 14:56

OK, kösz mindenkinek, várni nem akarok, csak annyit, hogy a PHs eladók válaszoljanak, úgy hétfőig.
KomposztWC

#5659 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 06. 15:56

OK, kösz mindenkinek, várni nem akarok, csak annyit, hogy a PHs eladók válaszoljanak, úgy hétfőig.

Szia, az i5 2500K-t nem tudom, hol láthattad 51K-ért, mert mindkét helyen (Aqua, iPon) bőven több már. Csak azért szólok, nehogy meglepetés érjen.

Szerkesztette: Macikák 2012. 01. 06. 15:22 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5660 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 06. 09:08

CPU Intel i5 2500K - 51k

>> Core i7-2600K - 57.995 Ft <<
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.