HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6041 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 11. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2012. 05. 07. 11:23

7/24-ben futó torrentezős gépbe minek? :)

Najó, meggyőztél! :)
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#6042 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 16. 14:51

Mi a véleményetek a következő összeállításról?

A gép alapvetően (fejlesztés, CAD) munkára lesz,
bár alkalmanként egy-egy újabb játék is jó ha megy
rajta, de elég ha közepes vagy gyenge beállításokkal.

Fontos még, hogy jól szerelhető, széles, nehéz ház
legyen, mert a mostani a ventiktől zizeg-zörög meg
egyébként is szűk és nehezen szerelhető.

Idézet

CPU: Intel Core i5-2500k 3.3GHz
Hűtő: Cooler Master Hyper 212 EVO
Alaplap: Asus P8P67-B3
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz
VGA: Asus HD6850 DirectCU-V2 1GB 256bit DDR5
SSD: Corsair Force 3 120GB (Rendszer, fő programok)
HDD: Seagate 1TB 32MB 7200rpm SATA3 (Adatok, egyéb programok)
Ház: Chieftec BH-02B-B-B-OP
Táp: Enermax Eco80+ 620W EES620AWT

Gondolkodtam még SLI/Crossfire megoldásban,
de ehhez annyira nem értek és gondolom két
gyengébb VGA, ami kijön a 6850-es árából
még dualban is gyengébb marad.

Persze minden egyéb megoldás, javaslat érdekel, de kb. bruttó
250 környékén meg kell, hogy álljon a dolog egy legalább 120-as
SDD-vel együtt.

#6043 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 17:30

Le kellett szerelnem az Arctic Freezer Xtreme Rev.2 hűtőmet a prociról, mert úgy tűnik, meghalt a 4 hónapos alaplapom, megy vissza gariba.
Leszedéskor sajnos 2 pöcök is meghalt a hűtő rögzítésében, ILYEN. Egyik nek a vége fáradt el, másiknak meg egy másik része.
Szerintetek lehet ilyet itthon kapni, vagy marad a gyártó Honkongból? Mondjuk 5-6 euroba belefér a 2 pöcök meg a posta is...
KomposztWC

#6044 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 20:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 05. 22. 19:30

Le kellett szerelnem az Arctic Freezer Xtreme Rev.2 hűtőmet a prociról, mert úgy tűnik, meghalt a 4 hónapos alaplapom, megy vissza gariba.
Leszedéskor sajnos 2 pöcök is meghalt a hűtő rögzítésében, ILYEN. Egyik nek a vége fáradt el, másiknak meg egy másik része.
Szerintetek lehet ilyet itthon kapni, vagy marad a gyártó Honkongból? Mondjuk 5-6 euroba belefér a 2 pöcök meg a posta is...

Bemész egy olyan számítástechnikai üzletbe ahol szervízeléssel is foglalkoznak és megmondod nekik hogy cooler rögzítő/rezgéscsillapító tüske kellene neked. Max viszel mutatóba egyet, hogy a méreteket össze tudjátok hasonlítani.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6045 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 22:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Suicide - Dátum: 2012. 05. 16. 16:51

Mi a véleményetek a következő összeállításról?

A gép alapvetően (fejlesztés, CAD) munkára lesz,
bár alkalmanként egy-egy újabb játék is jó ha megy
rajta, de elég ha közepes vagy gyenge beállításokkal.

Fontos még, hogy jól szerelhető, széles, nehéz ház
legyen, mert a mostani a ventiktől zizeg-zörög meg
egyébként is szűk és nehezen szerelhető.

Gondolkodtam még SLI/Crossfire megoldásban,
de ehhez annyira nem értek és gondolom két
gyengébb VGA, ami kijön a 6850-es árából
még dualban is gyengébb marad.

Persze minden egyéb megoldás, javaslat érdekel, de kb. bruttó
250 környékén meg kell, hogy álljon a dolog egy legalább 120-as
SDD-vel együtt.

Szia, igazán nem kellett volna sokat visszalapoznod, csak 2-3 oldalt:

https://forum.hwsw.h...ost__p__7144572

Az ott leírtak erre a konfigra is vonatkoznak, hogy tudniillik ez inkább egy gamer-gép, mint CAD-os. Vagyis, ez is! Magam is hózzászóltam, de ugyanazt tudnám ismételni most is. Sok sikert az új géphez.
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6046 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 17:34

No akkor én is:

Bótosom javaslata:
ASUS P8Z77-V LX
i5 3550
2x4gb DDR3 1600 Geil valami

Amit még én teszek hozzá:
Thermalright HR-02 (pár hét múlva szerintem, addig az alap Intel hűtő lesz)
Adata S599 SSD (SandForce)

Van-e valami okosság, amit erről tudni kell, vagy csak (remélem) összedugom, bekapcsolom, osztjónapot?

Az alaplap mennyire bírja, ha nincs a procin aktív hűtés? (végül is bazinagy passzív borda lesz, attól 2-2 centire 2db 12 centis venti - ház és táp).
Egyáltalán, milyenek a mostani ASUS lapok, pláne ez a Z77-es csoda?

(esetleg ha valaki dobna egy linkot, hogy miért jobb / mi a különbség az Ivy Bridge 3550 és a Sandy Bridge 2500 között, nagyon hálás lennék. HW-hez segg vagyok)

#6047 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 05. 22. 23:04

Szia, igazán nem kellett volna sokat visszalapoznod, csak 2-3 oldalt:

https://forum.hwsw.h...ost__p__7144572

Az ott leírtak erre a konfigra is vonatkoznak, hogy tudniillik ez inkább egy gamer-gép, mint CAD-os. Vagyis, ez is! Magam is hózzászóltam, de ugyanazt tudnám ismételni most is. Sok sikert az új géphez.

Igen olvastam azt is. Csakhogy nekem nem AutoCAD-re kell. Más szoftvert használok. Lényegében összeállítottam a fenti konfigot, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy az adott árkategóriában jobban járok-e esetleg más alkatrészekkel és ha igen, akkor miért? Pl. videokártya helyett ezért a pénzért van-e jobb választás? A nevezett memória helyett válasszak-e másik márkát/fajtát inkább? Az alaplap helyett olcsóbban is van ami ugyanezt tudja és megbízható?

#6048 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 18:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2012. 05. 23. 19:34

Bótosom javaslata:
ASUS P8Z77-V LX
...
2x4gb DDR3 1600 Geil valami

Van-e valami okosság, amit erről tudni kell, vagy csak (remélem) összedugom, bekapcsolom, osztjónapot?

Mond meg a bótosnak hogy javasoljon olyan memóriát az alaplaphoz ami benne is van a Támogatott memóriaegységek listájában

2x4GB 1600MHz-es GEIL "valami"-vel nem lesz XMP memóriaprofilod mert a QLV szerint 2 féle 1600MHz-es GEIL támogatott csak.
GEIL GET316GB1600C9QC(XMP) 16GB ( 4x 4GB )
GEIL GV34GB1600C8DC(XMP) 2GB
Ami ugye egyik sem 2x4GB (hacsak a bótos meg nem bontja a 4x4GB-os KIT-et és a felét adja el neked). Vagy javasoljon helyette másik memóriát:

Kép Kép
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#6049 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Suicide - Dátum: 2012. 05. 23. 19:47

A nevezett memória helyett válasszak-e másik márkát/fajtát inkább? Az alaplap helyett olcsóbban is van ami ugyanezt tudja és megbízható?

Neked is egy jó tanács, ha akarsz XMP memória profilt.

Nézegesd a választott alaplapodhoz való memória kompatibilitási listát: http://www.asus.com/...1155/P8P67/#MSL

#6050 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 05. 23. 19:31

2x4GB 1600MHz-es GEIL "valami"-vel nem lesz XMP memóriaprofilod

Izé.
Azmiaz?

Valami ilyen tuningos izéf*szom?
Mert akkor köszönöm, nem kérek, és smart kártyám sincs :D

Szerk.
GVP34GB1600C9SC

Kép

Fene.
1600-on. Ezt hova a fenébe kéne még tuningolni? :)
Kép

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2012. 05. 25. 21:25 -kor

#6051 Felhasználó inaktív   Samm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 20:21

Sziasztok!

10 év után újra asztali gép mögé tudok ülni, hála égnek. Sajnos most már nagyon nem vágom a borsót, úgy, mint annó! :)
Voltam olyan béna és nyitottam másik topikot, elnézést itt is érte. Erre az Adobe dolgokra is kerestem, de régebbi konfigokat találtam.

Nekem egy 5-8évre tervezett gépet kellene összehoznom. Használata főként munka lenne, Adobe dolgok, PS, After Effects, Premiere, és a társai valamint 3D Studio Max, de ritkábban. Nem árt azért ha egy két game elmegy, bár nagyon ritkán játszom (Évente max 2hét, bár kivételt talán most képez a D3 ;) de ez ne legyen lényeges). A processzort jó lenne egy picit meghúzni. Amit szeretnék tehát olyan masina ami a talán fejleszthető (LGA1155, kb mikor hal ki? 3-4 év múlva lesz bele pl új proci?), a renderidővel hódít, nagyon ritkán játék is elfut és megfizethető.

Ár ~200, de mint látjuk már túl vagyok rajta, VGA nélkül. Ezért kérnék tippeket, hol lehetne spórolni, vagy mire kellene áldozni, hogyan lehetne balanszolni. Sajnos nekem nagyon összetett, hogy melyik húzza vissza a többit, és hasonlók.

+1 Úgy nem lehet, hogy később csak úgy belerakok egy VGA-t? :)

A konfig:
Kép

Köszönök előre minden hozzáértő választ!
Majd nem gondolok ilyeneket, ha nem csinálsz olyanokat, hogy ilyeneket gondoljak!"

#6052 Felhasználó inaktív   Samm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 23:14

Ja és egy 120GB-os SSD (már megvan) a rendszernek.
Majd nem gondolok ilyeneket, ha nem csinálsz olyanokat, hogy ilyeneket gondoljak!"

#6053 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 04. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 05. 23. 19:36

Neked is egy jó tanács, ha akarsz XMP memória profilt.

Nézegesd a választott alaplapodhoz való memória kompatibilitási listát: http://www.asus.com/...1155/P8P67/#MSL

Re.
Poénból megnéztem, BIOSban van ilyen, bekapcsoltam, és lám, a hivatalosan nem supportált modulok gyárilag XMS-esek (Profile 1 be van sütve az spd-be).
És múkod is. Höhö :)

#6054 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 04. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Samm - Dátum: 2012. 06. 03. 21:21

Ár ~200, de mint látjuk már túl vagyok rajta, VGA nélkül. Ezért kérnék tippeket, hol lehetne spórolni, vagy mire kellene áldozni, hogyan lehetne balanszolni. Sajnos nekem nagyon összetett, hogy melyik húzza vissza a többit, és hasonlók.

+1 Úgy nem lehet, hogy később csak úgy belerakok egy VGA-t?

1 hete vettem kb ugyanezt, hozzászólok.

Utolsó kérdésedre a válasz: de. Én is úgy telepítettem, az iGPU-val, aztán amikor a Win már állt, akkor betettem a PCI-E kártyát. Simán megy így is, úgy is, egyszerre kettővel is. Virtu MVP-t kipróbáltam, Star Trek Onlineban (amit hivatalosan nem támogat) 100-ról 70-re ment le az fps, úgyhogy hagytam.

Alaplap - én Asus P8Z77-V LX-et vettem, ebben talán annyi a kevesebb, hogy hátlapi csatlakozóból nincs annyi.
Az ára meg 37 bruttó volt.

Procim ugyanaz, gyári hűtőt felejtsd el mostazonnal, még a Turbo módot sem bírja vele a proci (leszabályoz, ha túlmelegszik).
Alapból 3.3g, turbóban 3.7, de ahogy látom 4.1-4.2 körül elmegyeget (ugye a turbó szorzót külön lehet állítani, amit az Asus lap kedvesen meg is tett, elsőre 39-re tette meg fsb-t is buherált), csak hát hűtési hiányosságok miatt jelenleg értelmetlen.
A héten jön meg a Scythe Ninjám, az elméletileg még passzívban is elég lesz neki.

RAMból csak 2x4g-t vettem, meg csak 1600-ast, mert amúgy is miafasznak gyorsabb, és 13k bruttó volt a kettő együtt. És virtuális gép meg ezmegaz mellett még mindig van 2-3 giga szabad memória, úgyhogy minek több, hacsak nem SQL-ezel :)

Házból e:
http://www.antec.com...id=2384&fid=114
Tápom nekem Thermaltake TR2-470W, 2 év után ventit kellett cserélni, amúgy fasza. Árban kb ugyanaz, de pont passzol a fekete zongoralakkja a Sonata házamhoz.

Vinyó hülyeség, mire kell neked? Tárolásra WD Green 2tb, rendszernek meg úgy is ott az SSD, a mellé totál értelmezhetetlen egy ilyen szörnyeteg, ennyiért :) 25-30 körül kapsz Greent, totál néma, nem rezonál, nem melegszik (4w), oszt kész.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2012. 06. 04. 11:05 -kor

#6055 Felhasználó inaktív   Samm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 04. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2012. 06. 04. 10:55

1 hete vettem kb ugyanezt, hozzászólok.

Utolsó kérdésedre a válasz: de. Én is úgy telepítettem, az iGPU-val, aztán amikor a Win már állt, akkor betettem a PCI-E kártyát. Simán megy így is, úgy is, egyszerre kettővel is. Virtu MVP-t kipróbáltam, Star Trek Onlineban (amit hivatalosan nem támogat) 100-ról 70-re ment le az fps, úgyhogy hagytam.

Alaplap - én Asus P8Z77-V LX-et vettem, ebben talán annyi a kevesebb, hogy hátlapi csatlakozóból nincs annyi.
Az ára meg 37 bruttó volt.

Procim ugyanaz, gyári hűtőt felejtsd el mostazonnal, még a Turbo módot sem bírja vele a proci (leszabályoz, ha túlmelegszik).
Alapból 3.3g, turbóban 3.7, de ahogy látom 4.1-4.2 körül elmegyeget (ugye a turbó szorzót külön lehet állítani, amit az Asus lap kedvesen meg is tett, elsőre 39-re tette meg fsb-t is buherált), csak hát hűtési hiányosságok miatt jelenleg értelmetlen.
A héten jön meg a Scythe Ninjám, az elméletileg még passzívban is elég lesz neki.

RAMból csak 2x4g-t vettem, meg csak 1600-ast, mert amúgy is miafasznak gyorsabb, és 13k bruttó volt a kettő együtt. És virtuális gép meg ezmegaz mellett még mindig van 2-3 giga szabad memória, úgyhogy minek több, hacsak nem SQL-ezel :)

Házból e:
http://www.antec.com...id=2384&fid=114
Tápom nekem Thermaltake TR2-470W, 2 év után ventit kellett cserélni, amúgy fasza. Árban kb ugyanaz, de pont passzol a fekete zongoralakkja a Sonata házamhoz.

Vinyó hülyeség, mire kell neked? Tárolásra WD Green 2tb, rendszernek meg úgy is ott az SSD, a mellé totál értelmezhetetlen egy ilyen szörnyeteg, ennyiért :) 25-30 körül kapsz Greent, totál néma, nem rezonál, nem melegszik (4w), oszt kész.

Köszi :) Figyelembe veszem ez itt leírtakat is :)

#6056 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 04. 16:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2012. 06. 04. 11:55

Green elég lassú tud lenni, tudom ott az SSD, de akkor is. Aztán melegedésre és fogyasztásra sem karcsúbb sokkal, mint egy _rendes_ winya.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6057 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 04. 17:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 06. 04. 17:42

Green elég lassú tud lenni, tudom ott az SSD, de akkor is. Aztán melegedésre és fogyasztásra sem karcsúbb sokkal, mint egy _rendes_ winya.

3 Greenem van, meg egy Blue.
Seeken kívül nincs érdemi különbség, xxx-videó / iso / backup vhd / izéfaszom tárolásra meg olyan mindegy :)
De legalább csendes, nagyon nem melegszik, és valószínűleg az 5400-as rpm miatt az élete is hosszabb mint a másiké. Jóval halkabb a 2t-s Green mint az 500-as Blue. Plusz HDDScan-nel megerőszakolom és az AAM-et is maximumra teszem (illetve minimumra... szóval érted).

Jó, a virtuális gépeimet a Blue-ra teszem, de csak azért mert azon van hely :)

Nagyságrendileg, linear olvasásnál maximum: Blue: 120mb/s, Green: 110mb/s, Seagate NL SAS: 155mb/s
Naponta defrag aztán seek sincs.

A dokumentumok és egyebek aminek kell a kraft meg kényelmesen elfér a 120-as SSD-n a Windows, Office, 3DSMax, stbstb programok mellett.

#6058 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 05. 07:16

Őszintén szólva, szerintem teljesen értelmetlen a konfig. Én is munkára használom a gépem, esetleg hd filmeket nézek, játszani... Átlag három évente valamit. Ez az egész összerakott valami egy "pakoljunk bele mindent" jellegű pénzkidobásnak tűnik. (Monitorod nem lesz? Ha 10 évig laptopod volt, akkor nem hiszem, hogy lenne a sufniban egy normális tartalékmonitor...)
Értem én, hogy bika gép kell, mert aftereffects, meg premiere, meg enkódolás, de a 16 giga ram semmit nem fog használni, csak növeli a swap méretét. Oké, az SSD jó döntés, így a swap se annyira kínos, de ennyi felesleges. Párezer forinton tipródsz, de huszonöt rugós házat veszel egy munkaállomáshoz? A proci se fog annyit hozni, mint amennyibe kerül, nem kapsz annyival nagyobb számítási teljesítményt, hogy az valóban látványos legyen egy fele ennyibe kerülő cpu-hoz képest. De végül is a videozás szereti a nyers processzorerőt, mondjuk, hogy oké. A húszezres táp is érdekes, főleg a maga 400 wattjával, egyszerűen semmi nem indokolja, a kellemes, férfias érzésen kívül, ami viszont az első hét után teljesen eltűnik majd és hótt érdektelen lesz, hogy milyen táp van a gépedben. Plusz 2-3 százalékpontnyi hatékonyságnövelés kedvéért ennyit áldozni értelmetlen, főleg, hogy energiazabáló procit veszel, amit még húzni is akarsz...
Az alaplapról nincs véleményem, nem ismerem őket, de ha a többiből faragsz, bőven belefér egy belépő szintű VGA is. Nekem most egy HD-6450-em van, kemény 11 rugóba került és tökéletesen kielégíti minden létező igényemet. Mivel grafikai számításra alkalmas kártyát százezer alatt nem találsz, így az egész kérdéskör teljesen leegyszerűsödik, szerintem.

Üzenet megtekintéseIdézet: Samm - Dátum: 2012. 06. 03. 21:21

Sziasztok!

10 év után újra asztali gép mögé tudok ülni, hála égnek. Sajnos most már nagyon nem vágom a borsót, úgy, mint annó! :)
Voltam olyan béna és nyitottam másik topikot, elnézést itt is érte. Erre az Adobe dolgokra is kerestem, de régebbi konfigokat találtam.

Nekem egy 5-8évre tervezett gépet kellene összehoznom. Használata főként munka lenne, Adobe dolgok, PS, After Effects, Premiere, és a társai valamint 3D Studio Max, de ritkábban. Nem árt azért ha egy két game elmegy, bár nagyon ritkán játszom (Évente max 2hét, bár kivételt talán most képez a D3 ;) de ez ne legyen lényeges). A processzort jó lenne egy picit meghúzni. Amit szeretnék tehát olyan masina ami a talán fejleszthető (LGA1155, kb mikor hal ki? 3-4 év múlva lesz bele pl új proci?), a renderidővel hódít, nagyon ritkán játék is elfut és megfizethető.

+1 Úgy nem lehet, hogy később csak úgy belerakok egy VGA-t? :)

A konfig:
Kép

Köszönök előre minden hozzáértő választ!

Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#6059 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 05. 08:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2012. 06. 05. 08:16

Őszintén szólva, szerintem teljesen értelmetlen a konfig. Én is munkára használom a gépem, esetleg hd filmeket nézek, játszani... Átlag három évente valamit. Ez az egész összerakott valami egy "pakoljunk bele mindent" jellegű pénzkidobásnak tűnik. (Monitorod nem lesz? Ha 10 évig laptopod volt, akkor nem hiszem, hogy lenne a sufniban egy normális tartalékmonitor...)
Értem én, hogy bika gép kell, mert aftereffects, meg premiere, meg enkódolás, de a 16 giga ram semmit nem fog használni, csak növeli a swap méretét. Oké, az SSD jó döntés, így a swap se annyira kínos, de ennyi felesleges. Párezer forinton tipródsz, de huszonöt rugós házat veszel egy munkaállomáshoz? A proci se fog annyit hozni, mint amennyibe kerül, nem kapsz annyival nagyobb számítási teljesítményt, hogy az valóban látványos legyen egy fele ennyibe kerülő cpu-hoz képest. De végül is a videozás szereti a nyers processzorerőt, mondjuk, hogy oké. A húszezres táp is érdekes, főleg a maga 400 wattjával, egyszerűen semmi nem indokolja, a kellemes, férfias érzésen kívül, ami viszont az első hét után teljesen eltűnik majd és hótt érdektelen lesz, hogy milyen táp van a gépedben. Plusz 2-3 százalékpontnyi hatékonyságnövelés kedvéért ennyit áldozni értelmetlen, főleg, hogy energiazabáló procit veszel, amit még húzni is akarsz...
Az alaplapról nincs véleményem, nem ismerem őket, de ha a többiből faragsz, bőven belefér egy belépő szintű VGA is. Nekem most egy HD-6450-em van, kemény 11 rugóba került és tökéletesen kielégíti minden létező igényemet. Mivel grafikai számításra alkalmas kártyát százezer alatt nem találsz, így az egész kérdéskör teljesen leegyszerűsödik, szerintem.

Már csak az a kérdés, hogy szerinted most akkor pontosan milyen konfigot érdemes összeállítani? Ami nem pénzkidobás néhány % teljesítményért? Tehát mi az ultimate optimális konfig jelenleg? Mert azt már tudjuk, hogy mi nem az.

#6060 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 05. 08:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2012. 06. 04. 18:25

3 Greenem van, meg egy Blue.
Seeken kívül nincs érdemi különbség, xxx-videó / iso / backup vhd / izéfaszom tárolásra meg olyan mindegy :)
De legalább csendes, nagyon nem melegszik, és valószínűleg az 5400-as rpm miatt az élete is hosszabb mint a másiké. Jóval halkabb a 2t-s Green mint az 500-as Blue. Plusz HDDScan-nel megerőszakolom és az AAM-et is maximumra teszem (illetve minimumra... szóval érted).

Jó, a virtuális gépeimet a Blue-ra teszem, de csak azért mert azon van hely :)

Nagyságrendileg, linear olvasásnál maximum: Blue: 120mb/s, Green: 110mb/s, Seagate NL SAS: 155mb/s
Naponta defrag aztán seek sincs.

A dokumentumok és egyebek aminek kell a kraft meg kényelmesen elfér a 120-as SSD-n a Windows, Office, 3DSMax, stbstb programok mellett.

Szerencsére a samsungok már kikopnak a piacról, a 5400-as hdd-i egy hajtépéssel egyenlők.:)
Ilyen fosadékokat csináltak: Linkjeim

Szerkesztette: djculture 2012. 06. 05. 08:18 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304