HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6201 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 04. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Suicide - Dátum: 2012. 09. 04. 13:14

Az alaplap nekem a WiFi-Go miatt kellett, ha neked erre nincs szükséged bőven elég
egy olcsóbb is, így esetleg egy drágább i7-es proci is beleférhet a keretbe.

Ram-ból talán elég a 8GB, bár nekem pl. a Crysis megette ezt is, így lehet, holnap
veszek még 8-at. :) A házat viszont csak akkor ajánlom, ha a többi kinézete nem tetszik.

Mire használnád amúgy a gépet?

Na Wifi az tuti nem kell nekem asztali gépben.
A gépet multimedia, játék, 3D renderelés, photosop, aftereffects -re használom. Elkél a 16 giga ram... :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#6202 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2012. 09. 04. 15:51

Na Wifi az tuti nem kell nekem asztali gépben.
A gépet multimedia, játék, 3D renderelés, photosop, aftereffects -re használom. Elkél a 16 giga ram... :)

Akkor szerintem neked olcsóbb lap (Asus P8Z77-V LE (LK, LX), esetleg Asrock Z77 Extreme4),
de drágább proci (i7) jobb lenne. Ha SSD-t is veszel arra figyelj, hogy a render és video
szerkesztési temp fájlok ne arra kerüljenek majd!

#6203 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Suicide - Dátum: 2012. 09. 04. 16:57

Ha SSD-t is veszel arra figyelj, hogy a render és video
szerkesztési temp fájlok ne arra kerüljenek majd!

pont attól lenne gyorsabb a munka
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6204 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 19:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 09. 04. 19:43

Mivel a proci a szűk keresztmetszet ezért nem hiszem...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#6205 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 09. 04. 19:43

Az igaz, de ezzel nagyon hamar haza is vágná az SSD-t. Másképp, ha azért venne valaki
SSD-t, hogy a renderelés gyorsabb legyen szerintem inkább felejtse el. Én azért vettem,
hogy a rendszer és fontosabb programok piszok gyorsak legyenek. Az átmeneti munkafájlok
szépen elférnek a HDD-n.

#6206 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Suicide - Dátum: 2012. 09. 04. 20:44

Az igaz, de ezzel nagyon hamar haza is vágná az SSD-t. Másképp, ha azért venne valaki
SSD-t, hogy a renderelés gyorsabb legyen szerintem inkább felejtse el. Én azért vettem,
hogy a rendszer és fontosabb programok piszok gyorsak legyenek. Az átmeneti munkafájlok
szépen elférnek a HDD-n.

A renderelés nem lesz gyorsabb attól, hogy ssd vagy hdd van a gépben, ehhez semmi köze. :) Egyébként ssd egyelőre nem lesz, nincs még arra is keret most.
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#6207 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 11:43

Hát azt tudom, hogy ez a kérdés nem egészen ide tartozik de mégiscsak összefügg az új gép kérdéssel. A jelenlegi gépemen ugye van egy Windos 7 professional OEM változat, ami az alaplaphoz kötődik. Meg lehet próbálni felvenni a Microsofttal a kapcsolatot azügyben, hogy az új gépre ne kelljen egy új windowst venni, hanem a régit használhassam az új gépen? Mondjuk valami olyan dumával, hogy tönkrement a régi alaplap vagy ilyesmi? Tudom, hogy régebben is voltak ilyen jellegű kérdések és akár még működött is ez a dolog de nem tudom, hogy mostanság el lehet e ezt játszani az MS-nél?

#6208 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2012. 09. 05. 12:43

Hát azt tudom, hogy ez a kérdés nem egészen ide tartozik de mégiscsak összefügg az új gép kérdéssel. A jelenlegi gépemen ugye van egy Windos 7 professional OEM változat, ami az alaplaphoz kötődik. Meg lehet próbálni felvenni a Microsofttal a kapcsolatot azügyben, hogy az új gépre ne kelljen egy új windowst venni, hanem a régit használhassam az új gépen? Mondjuk valami olyan dumával, hogy tönkrement a régi alaplap vagy ilyesmi? Tudom, hogy régebben is voltak ilyen jellegű kérdések és akár még működött is ez a dolog de nem tudom, hogy mostanság el lehet e ezt játszani az MS-nél?

Én egyszer csináltam ilyet közeli ismerősnek, ott SMS-ben el lehetett intézni.
Az WinXP volt, kiírt a telepítés után valami hosszú kódsort, hogy ez küldjem el SMS-ben, amit visszaküldenek, azt meg írjam be a gépbe (volt még betelefonálós változat is, meg valami 3. lehetőség is, de akkor az SMS tűnt a legegyszerűbbnek), aztán ennyi volt.

Mondjuk, hogy mekkora változást fogdnak el, és mikortól mondják, hogy nem kapsz újabb lehetőséget, vagy bármilyen hardverre simán adnak-e új telepítési lehetőséget, azt nem tudom.

Ui: Ez utóbbi nem logikus, mer' akkor ki venne nem OEM verziót, ha minden gépre meg lehetne újítani az OEM-et. Valszeg van egy pont, amikor már nem lehet tovább húzni.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 09. 05. 13:11 -kor

#6209 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 05. 14:09

Én egyszer csináltam ilyet közeli ismerősnek, ott SMS-ben el lehetett intézni.
Az WinXP volt, kiírt a telepítés után valami hosszú kódsort, hogy ez küldjem el SMS-ben, amit visszaküldenek, azt meg írjam be a gépbe (volt még betelefonálós változat is, meg valami 3. lehetőség is, de akkor az SMS tűnt a legegyszerűbbnek), aztán ennyi volt.

Mondjuk, hogy mekkora változást fogdnak el, és mikortól mondják, hogy nem kapsz újabb lehetőséget, vagy bármilyen hardverre simán adnak-e új telepítési lehetőséget, azt nem tudom.

Ui: Ez utóbbi nem logikus, mer' akkor ki venne nem OEM verziót, ha minden gépre meg lehetne újítani az OEM-et. Valszeg van egy pont, amikor már nem lehet tovább húzni.

Az alaplap jótállási idejében átvihető az OEM windows licenc, ha a meghibásodás miatt a kereskedő cserélte azt (vagy a teljes hordozható gépet). Elvileg a kereskedőnek kéne intézni (ő az OEM terméktámogató, vagy hogy is hívják), de Te is megteheted. Jó ha meg van a matrica és/vagy boríték, azokon lévő számsorokra van szükség a műveletre.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6210 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 06. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 09. 05. 15:40

Az alaplap jótállási idejében átvihető az OEM windows licenc, ha a meghibásodás miatt a kereskedő cserélte azt (vagy a teljes hordozható gépet). Elvileg a kereskedőnek kéne intézni (ő az OEM terméktámogató, vagy hogy is hívják), de Te is megteheted. Jó ha meg van a matrica és/vagy boríték, azokon lévő számsorokra van szükség a műveletre.

Alaplapcsere az nem volt, a diszk volt egyszer cserélve, és akkor át lett rá klónozva, meg memória lett bővítve. Amit én tudok.
A a licenszkulcs megvolt, ha arra gondolsz. Én úgy emlékszem, hogy valami mást írt ki a telepítő, azt kellett SMS-ben küldeni, de már rég volt, nem emlékszem pontosan.

#6211 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 06. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 06. 12:35

Alaplapcsere az nem volt, a diszk volt egyszer cserélve, és akkor át lett rá klónozva, meg memória lett bővítve. Amit én tudok.

Azóta már kábé a huszadik variálás volt a licencszerződéssel.

#6212 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 12:41

adott egy Toshiba noti, 750 Mhz-es Celeronnal. érdemes berakni helyére egy 900 Mhz-es P3-at, vagy hagyjam a francba? 2X128 ram helyére jön 2X256, csak a ratyi Trident intvga helyett lehetne jobb...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#6213 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2012. 09. 12. 13:41

adott egy Toshiba noti, 750 Mhz-es Celeronnal. érdemes berakni helyére egy 900 Mhz-es P3-at, vagy hagyjam a francba? 2X128 ram helyére jön 2X256, csak a ratyi Trident intvga helyett lehetne jobb...

Ha retro fílingre vágysz, akkor igen. XP-t elviszi.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6214 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 15:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 12. 15:52

Ha retro fílingre vágysz, akkor igen. XP-t elviszi.

megvéve, postával 9$, kb. egy hét, és itt is van. addig túrok még dvd olvasót vagy írót valahonnan.

#6215 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 16. 20:17

Sziasztok,
gondolkodom egy gépen (ill most már kénytelen vagyok venni), de nem egyszerű a dolog.
Alapvetően csóró vagyok, így a meglévő 10 éves verdát kellene kibeleznem (konfig elvben az adatok között részletesen). Ami kell mindenképpen: alaplap (onboard LAN és hangkártyával, és gondolom a videokari is így olcsóbb), proci, memória, és egy vincsi. A ház szerintem oké, a táp elég új és mindent tud elvben (és amióta elfüstölt a 30 ropis Enermaxom, nem vagyok hajlandó drágát venni). Memóriából kellene min 4 GB, jelentős bővítési lehetőséggel. A monitoron van digitális bemenet, nem csak D-Sub, később második monitor elképzelhető, azaz egy (második) videokártya-hely kell. A vincsi valami SATA-s példány lesz, a meglévő PATA-s DVD-író maradna egyelőre, azaz mindkét csati kellene.

A legnagyobb probléma persze a legál Windows, ez egy XP Home OEM, ami *elvben* az alaplaphoz van kötve (a 10 éves alaplapon meg az összes kondi púpos), azaz megy a kukába szépen. Viszont a céges IT-s srác azt mondja, hogy jó eséllyel újra be tudom aktiváltatni, mert az M$ ma már nem ül olyan magas lovon, mint régen.

-Első választás: megy a kukába a régi Windows, jön egy Win7 legolcsóbb.
-Második választás: megpróbálom az XP-t megtartani és újraaktiválni, ehhez választok konfigot, mivel az XP nem tud több procimagot kezelni, ezért (mivel amúgy sincs sok pénzem) valami Celeront vagy AMD-t.

1. Mennyi az esélyem a Win reaktiválására, ki látott már hasonló parajelenségeket? Ki lehet belőlük ezt énekelni?
2. Milyen konfigban gondolkodjak? Utoljára hat éve raktam össze gépet, azóta minden megváltozott.

Szerkesztette: Hülyesamu 2012. 09. 16. 20:18 -kor

#6216 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 17. 08:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 09. 16. 21:17

Sziasztok,
gondolkodom egy gépen (ill most már kénytelen vagyok venni), de nem egyszerű a dolog.
Alapvetően csóró vagyok, így a meglévő 10 éves verdát kellene kibeleznem (konfig elvben az adatok között részletesen). Ami kell mindenképpen: alaplap (onboard LAN és hangkártyával, és gondolom a videokari is így olcsóbb), proci, memória, és egy vincsi. A ház szerintem oké, a táp elég új és mindent tud elvben (és amióta elfüstölt a 30 ropis Enermaxom, nem vagyok hajlandó drágát venni). Memóriából kellene min 4 GB, jelentős bővítési lehetőséggel. A monitoron van digitális bemenet, nem csak D-Sub, később második monitor elképzelhető, azaz egy (második) videokártya-hely kell. A vincsi valami SATA-s példány lesz, a meglévő PATA-s DVD-író maradna egyelőre, azaz mindkét csati kellene.

A legnagyobb probléma persze a legál Windows, ez egy XP Home OEM, ami *elvben* az alaplaphoz van kötve (a 10 éves alaplapon meg az összes kondi púpos), azaz megy a kukába szépen. Viszont a céges IT-s srác azt mondja, hogy jó eséllyel újra be tudom aktiváltatni, mert az M$ ma már nem ül olyan magas lovon, mint régen.

-Első választás: megy a kukába a régi Windows, jön egy Win7 legolcsóbb.
-Második választás: megpróbálom az XP-t megtartani és újraaktiválni, ehhez választok konfigot, mivel az XP nem tud több procimagot kezelni, ezért (mivel amúgy sincs sok pénzem) valami Celeront vagy AMD-t.

1. Mennyi az esélyem a Win reaktiválására, ki látott már hasonló parajelenségeket? Ki lehet belőlük ezt énekelni?
2. Milyen konfigban gondolkodjak? Utoljára hat éve raktam össze gépet, azóta minden megváltozott.

Az XP újraaktiválása picit lutri. Nekem ugyan a minap sikerült egy Intel alaplapos, integrált Celeron-os, SiS chipsetes és integrált VGA-s gépből kivett HDD-t egy ASUS alaplapos, P4 3 GHz-es, Ati 9600-os VGA-s gépbe berakva az XP Home-ot aktiválni, amin meglepődtem, hogy még telefonálnom se kellett, az automata aktiválást elfogadta. Az tény, hogy az ASUS lap is SiS chipsetes volt, talán itt van a kutya elesve...

Az XP mellett szól még, hogy kezeli az a CPU magokat, ettől ne félj!

De, ha már egy modernebb lapot veszel, én már csak biztonsági okokból is, Win7-et vennék. Szerintem ebből legalább olyan hosszú élettartalmú operációs rendszer lesz, mint az XP, aminek picivel több, mint egy év van hátra, aztán kikapcsolnak minden támogatást MS-éknél...

A gépre: Kéne tudni mire szánod, milyen progikat futtatsz, stb. Meg egy kb. összegre, amit erre szánnál. Akkor okosabban tudnánk ajánlgatni.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6217 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 17. 19:48

lecserélném 19"-os 5:4-es monitorom valami szélesvásznúra. két feltételem lenne: FullHD, és nem horror áron. mi érné meg?

#6218 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 17. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 09. 16. 22:17

...a meglévő PATA-s DVD-író maradna egyelőre, azaz mindkét csati kellene.

Milyen konfigban gondolkodjak? Utoljára hat éve raktam össze gépet, azóta minden megváltozott.

Szia, ha valóban új gépben gondolkodsz, felejtsd el az IDE/PATA-cuccokat, mert az új lapokon efféle csatlakozók már nincsenek, sőt! A hagyományos, mezei PCI is kezd lassanként eltünni. Ezek a rossz hírek!

A jó viszont az, hogy egy új SATÁ-s ODD kb. 4000-4500 Ft.

Szerkesztette: Macikák 2012. 09. 17. 21:56 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6219 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 18. 06:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 09. 17. 22:52

Szia, ha valóban új gépben gondolkodsz, felejtsd el az IDE/PATA-cuccokat, mert az új lapokon efféle csatlakozók már nincsenek, sőt! A hagyományos, mezei PCI is kezd lassanként eltünni. Ezek a rossz hírek!

A jó viszont az, hogy egy új SATÁ-s ODD kb. 4000-4500 Ft.

Van még IDE az alaplapokon.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#6220 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2012. 09. 17. 20:48

lecserélném 19"-os 5:4-es monitorom valami szélesvásznúra. két feltételem lenne: FullHD, és nem horror áron. mi érné meg?

Ha szebb színekre és nagyobb betekintési szögekre vágysz, akkor e-IPS:

http://ipon.hu/elemz..._dell_tol/1401/

TN-es panelest majd ajánl más... :)
"Mindörökké! Enter."

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.