HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6261 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 01. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 10. 01. 17:51

Mire használod a gépet, hogy ennyi RAM-ra vágyakozol?

Köszi a gyors választ, építész vagyok és alapvetően CAD és látványtervzés megy majd a gépen. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy -jelentős kompromisszumokkal- ugyanezt a 2002-ben vett gépemen csináltam idáig (ill. a renderelést egy 2007-es laptopon, abban is csak 1GB volt), viszont szeretnék olyan gépet venni, amit hosszú távon tudok bővíteni, esetleg pár év múlva egy (akkor már akár használt) processzorcserével és memóriabővítéssel. Ezért most inkább egy erős alaplapot és bele egy olcsó, később cserélhető procit keresek.

De most ez 32 bites XP megkeverte a dolgokat, megint. Akkor lehet, hogy most érdemes olcsóbb, 4GB-ig bővíthető konfigot vennem, arra felimádkozni az (OEM) XP-t, és 5 év múlva egy akkori Windowst egy akkori konfiggal.

#6262 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 01. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 10. 01. 18:57

Köszi a gyors választ, építész vagyok és alapvetően CAD és látványtervzés megy majd a gépen. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy -jelentős kompromisszumokkal- ugyanezt a 2002-ben vett gépemen csináltam idáig (ill. a renderelést egy 2007-es laptopon, abban is csak 1GB volt), viszont szeretnék olyan gépet venni, amit hosszú távon tudok bővíteni, esetleg pár év múlva egy (akkor már akár használt) processzorcserével és memóriabővítéssel. Ezért most inkább egy erős alaplapot és bele egy olcsó, később cserélhető procit keresek.

De most ez 32 bites XP megkeverte a dolgokat, megint. Akkor lehet, hogy most érdemes olcsóbb, 4GB-ig bővíthető konfigot vennem, arra felimádkozni az (OEM) XP-t, és 5 év múlva egy akkori Windowst egy akkori konfiggal.

Hmmm... Én talán akkor mégis egy AM3+ lapot vennék, ha nagyon olcsón akarod megúszni, akkor Athlon II X2 (13 - 15 ezer Ft) CPU-val, viszont mindenképpen vennék egy nVidia-s VGA-t, mert a CAD és a látvány azt nagyon meghálálná. Így a lapok közül is könnyebben válogathatnál (és olcsóbbat is vehetnél) mert nem lenne szükség az integrált chipsetes VGA-ra. RAM-ból persze minimum a 2 x 2 GB, ha ki tudod használni per pill, ha nem.

Később, de akár most is, lehet gondolkodni a Phenom II X4 CPU-n, ami ugye 4 magos, meg eleve van azonos órajelen és magszámon 10 - 15 % előnye az Athlon II-vel szemben. Az ára kb. 22 - 24 ezer (ez 4 magos, az előbbi Athlon az csak 2 magos!) S gondolom már láttad az FX jelzésű Bulldozer fedőnevű CPU-kat...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6263 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 01. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 10. 01. 17:57

Hosszabb távon a legjobban akkor jársz, ha amikor kinőtted a régi gépet akkor egy gépőrülttől megveszed a leszanált konfigját.
Hacsak nem a legújabb extra feláras modellt veszed, akkor pár év múlva igen jó eséllyel már csak az alaplap, proci, memória hármast egyben tudod értelmesen lecserélni. Így műxik az inkompatibilitás létrehozásával való piacgenerálás.

#6264 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 01. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 10. 01. 20:41

Hmmm... Én talán akkor mégis egy AM3+ lapot vennék, ha nagyon olcsón akarod megúszni, akkor Athlon II X2 (13 - 15 ezer Ft) CPU-val, viszont mindenképpen vennék egy nVidia-s VGA-t, mert a CAD és a látvány azt nagyon meghálálná. Így a lapok közül is könnyebben válogathatnál (és olcsóbbat is vehetnél) mert nem lenne szükség az integrált chipsetes VGA-ra. RAM-ból persze minimum a 2 x 2 GB, ha ki tudod használni per pill, ha nem.

Később, de akár most is, lehet gondolkodni a Phenom II X4 CPU-n, ami ugye 4 magos, meg eleve van azonos órajelen és magszámon 10 - 15 % előnye az Athlon II-vel szemben. Az ára kb. 22 - 24 ezer (ez 4 magos, az előbbi Athlon az csak 2 magos!) S gondolom már láttad az FX jelzésű Bulldozer fedőnevű CPU-kat...

Igaz nem írta, hogy milyen CAD szoftvert használ, de pl. az AutoCAD ennyit profitál a cpu magokból:

Kép
http://usa.autodesk....&linkID=9240617

Szóval tök felesleges neki a sok mag, inkább legyen gyors.

NV kártyákból meg a Quadro-k az amivel jobban járna az OpenGL teljesítmény szempontjából. CUDA-t a szoftver nem használja.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6265 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 01. 22:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 10. 01. 23:03

Igaz nem írta, hogy milyen CAD szoftvert használ, de pl. az AutoCAD ennyit profitál a cpu magokból:

Kép
http://usa.autodesk....&linkID=9240617

Szóval tök felesleges neki a sok mag, inkább legyen gyors.

NV kártyákból meg a Quadro-k az amivel jobban járna az OpenGL teljesítmény szempontjából. CUDA-t a szoftver nem használja.

Azért a cikkben is írják, hogy azért bizonyos területeken megy a többszálúság... Meg gondolom más is fog futni a gépen, néha esetleg egyidőben a CAD-al...

A másik:

IPON-nál néztem rá az árakra, s az a nagy helyzet, hogy:

AMD Phenom II X2 565 3.40GHz AM3 BOX Black Edition 26.010,- Ft

AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition 22.910,- Ft

Szóval, miről beszélünk? :)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6266 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 09:07

Köszi mindenkinek,
(Nekem ennél olcsóbb proci kell most).

A számítógépes tervezés relatíve összetett dolog. Az AutoCAD valszeg tényleg egy szálon fut, viszont a látványtervezéshez használt Blendernek renderelésnél te mondod meg, hogy hány szálon fusson, azaz nagyon jól ki tudja használni a többszálúsítást.

Videokártya vonalon onboardot veszek, később egy második videokártya is bejön, egy második monitorral (a CAD meghálálja a második monitort, pl. ArchiCAD-en ki tudod tenni külön ablakba a 3D-t).

Akkor maradok AM3+ alaplanál és olcsó procinál (amit még cserélhetek később). Az a lényeg, hogy most egy legolcsóbb procit veszek az alaplapba, és pár év múlva meg (akár használtan) egy lehető legerősebbet, és akkor még ki tudok préselni egy frissítést.

1. Az nagy gáz, hogy csak AMD 7xx (mondjuk, 760G) chipsetet veszek, nem 8xx vagy 9xx-et?
2. Nem vagyok AMD-fan, csak az intel 1155 socket nem tűnt olyan jó választásnak, mi erről a vélemény? (Nettó 30 ropinál nem akarok többet ellőni, mondom).

Thx

#6267 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 09:46

A szűkös anyagiak határolják be a lehetőségeidet sajnos, de AMD-ből magam is inkább AM3+-os platformot választanék.
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6268 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 10:04

30K ból boltból szűkösen fogsz kijönni ha egyátalán meglesz. Fentebb linkelt X4-es CPU megfelelő lehet számodra, de fullos alaplapot akkor már a költségvetésből ne mfogsz tudni kihozni.
Szétnéznék a használt piacon a helyedben. Asszem minap láttam egy AM3+ os Giga lapot 1,5 év garral 8-9K ért, igaz nem maxos de sztem megfelelő lehet és akkor a keretbe is benne vagy még.

#6269 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 10. 02. 10:07

Köszi mindenkinek,
(Nekem ennél olcsóbb proci kell most).

A számítógépes tervezés relatíve összetett dolog. Az AutoCAD valszeg tényleg egy szálon fut, viszont a látványtervezéshez használt Blendernek renderelésnél te mondod meg, hogy hány szálon fusson, azaz nagyon jól ki tudja használni a többszálúsítást.

Videokártya vonalon onboardot veszek, később egy második videokártya is bejön, egy második monitorral (a CAD meghálálja a második monitort, pl. ArchiCAD-en ki tudod tenni külön ablakba a 3D-t).

Akkor maradok AM3+ alaplanál és olcsó procinál (amit még cserélhetek később). Az a lényeg, hogy most egy legolcsóbb procit veszek az alaplapba, és pár év múlva meg (akár használtan) egy lehető legerősebbet, és akkor még ki tudok préselni egy frissítést.

1. Az nagy gáz, hogy csak AMD 7xx (mondjuk, 760G) chipsetet veszek, nem 8xx vagy 9xx-et?
2. Nem vagyok AMD-fan, csak az intel 1155 socket nem tűnt olyan jó választásnak, mi erről a vélemény? (Nettó 30 ropinál nem akarok többet ellőni, mondom).

Thx

Akkor pl. vagy ez:

ASROCK 985GM-GS3 FX 15.177Ft (11.950Ft)

+ HD4200 VGA

- Csak két RAM slot
- Csak analóg VGA kimenet
- Csak két év gari

vagy ez:

ASUS M5A78L-M/USB3 16.497Ft (12.990Ft)

+ Négy RAM slot
+ USB3
+ digit VGA kimenetek
+ 3 év gari

- "csak" HD3000 VGA

Mindkét lap fogadja a 125 W TDP-s procikat (figyelni kell, ugyanis ez nem mindegyik AM3+ -os alaplapra igaz!) S mindegyiken van LPT tüskesor, úgyhogy ha szerzel hátlapi kivezetést, még külön kártya se kell.

Így az ASUS lap, meg a Phenom II X4, az nettó 31 ezer, már csak a RAM és egyelőre királyság... :laugh:

Majd elfelejtem: Intel vonalon a legkisebb i3 nettó 23 ezer, bruttóban majdnem eléri a 30 ezres limitedet... Szóba jöhetne ugyan a G8xx sorozat, pl. a G860, nettó ~14 azaz bruttó ~17,5 ezerért, de ezek herélt kétmagosok, neked nem valóak, csak sima, általános használatra javasoltak.

Szerkesztette: StSanya 2012. 10. 02. 15:26 -kor

"Mindörökké! Enter."

#6270 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 10. 02. 16:15

Akkor pl. vagy ez:
ASUS M5A78L-M/USB3 16.497Ft (12.990Ft)

+ Négy RAM slot
+ USB3
+ digit VGA kimenetek
+ 3 év gari

- "csak" HD3000 VGA

Ez elég barátinak tűnik, köszi, ez lesz a jelöltem. Egyébként a 30 ropi nem abszolút felső plafon, de csak *indokolt* esetben akarom átlépni. Másik egyébként meg ha valaki engem kérdez, hogy, mondjuk, 200 ropiért milyen gépet vegyen, és kiderül, hogy öt éve vett utoljára, akkor én mindig azt mondom, h vegyen egyet most csak 100-ért, a többit tegye a bankba, és 2-3 év múlva vegyen a maradékból egy akkor tuti gépet, jobb lesz, mint amit most 200-ból venne.

#6271 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 22:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 04. 13:39

ha nem csinálok semmit, akkor is fel felvillan a HDD led és időnként darál valamennyit.

Azt nem tudom kaptál e már választ, nagyon elnyomta a honfoglalás. De ha ennyi idő után is érdekes még:
- A win XP tényleg feláll fél perc körüli időn belül (farkamnak néha tovább tart). Igaz, ebbe nem számít bele a startkor induló programok, legfeljebb a nvidia vagy ati vezérlő pult, illetve víruskergető is módjával. Ennek ellenére volt már gyanúsan sokáig tartó (1 vagy több perc) esetem is, aminek nem jöttem rá a miértjére, de hardware hibára - azon belül is HDD - gyanakszok.
- a 3-4 giga ram elvben nem lassítja a rendszer indulást. Egyébként ennyi ram feleslegesen sok. Talán még az 1G is. Emellett a lapozó állományt (swap, virtuális memória) nyugodtan ki lehet kapcsolni. 512 Megánál is kikapcsolva tartom már. Bár műszakilag nem bizonyított, de szerintem a lapozómarhaság lassítja a gépet: mivel a merevlemezről a memóriába töltött anyagot újra visszatölti a merevlemezre, ami a klasszikus júzernél ugyanazon lemez ugyanazon partíciója. Azonkívül legjobb tudomásom szerint a programokat, adatokat mindenkor a rendelkezésre álló fizikai memóriából használja, vagyis a virtuális memóriával nem lesz több egyidejűleg használható memóriád. És akkor mindig az éppen használt adat/program szegmenst cserélgeti a fizikai és virtuális memóra között (ettől is swap), ami ugye rendesen lassú. Egyébként nekem nem sikerült a windózt rávenni, hogy a swapot ne a C:-re pakolja, következő indításnál mindig visszakerül oda.
- Induláskori start programok, nem csak ami az indítópultban van. Többek között ilyen az Office eszköztár, Quicktime, amik maguktól bekvártéjozódnak, utólag kell őket lebeszélni erről. Tray ikonok között is szerepelhetnek. A legminimálisabb tray szereplő gárda: nyelvválasztó (bár ez se feltétlen, ha csak HU van), hangerő szabi, képernyő (nvidia/ati) vezérlő, esetleg víruskergető, óra. Illetve a hálózati ikon lehet még.
- Menetközben ami darálni szokik "ha nem csinálunk semmit", az az automata lemeztöredezettség mentesítő, illetve indexelő szolgáltatás. Előbbit már nem tudom hol kapcsoltam ki, indexelő is szabályosan leállítható. Bár ezek jótékony szolgáltatásoknak mondhatóak, csak az ember szemét szúrja, hogy "már megint mit csinál a tudtom nélkül amit én nem engedélyeztem".

Nahát nagyjából ennyi. A frissítések következményeiről nem tudok nyilatkozni. Az SP3-val sincs gond a sebességet tekintve, tehát nem lett lassabb SP2-höz képest. Kicsit már átvezetés a win7-re a sidebar és gadget-jei (nekem itt angolul, magyarul valami más), annak lényege hogy nagyon gyorsan ki kell kapcsolni meg eltávolítani már csak a baromira géplelassítás miatt is.
Vannak nagy windows mágusok is, biztos tudsz szerezni jó ötleteket, megoldásokat.

Ismerősöm panaszkodott/-ik lassú gépe miatt (P4 2Ghz northwood, 1 Giga ram). Főleg a böngészős flesh/multimédia lejátszásnál. Kiderült, hogy a kedvelt Chrome (egy adott verziója) felelős érte. Mondtam is, ez a gép (még) nem lehet lassú. Annak ellenére, hogy a (amúgy se túl nagy, szintén valami 30-40 gigás) merevlemez totálra van tömve, párszáz mega szabad hely van csak és még így is hozta a félperces bootot. Sokat szabályozni nem tudtam de nem is kellett, a virtuális memó lelövésén kívül.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#6272 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 04. 10:49

Egyébkét ha már gépépítés akkor szerintetek egy olyan 60-70K-s költésgvetésből mit lehetne kihozni,

ha:

LAP+CPU+RAM+VGA kombó kell csak (illetve tápot nem hiszem hogy érdemes cserélni 400W-as FSP-PNF vagy PNR most nem ugrik be, ház meg egyéb sallang van)

Olvasgattam AMD oldalról az FM2 slottba érkező dolgok után, hogy mi van bele most, és akinek a gép kellesz játék és ált felhasználás a lényeg (nem programoz, nem tervez, nem videó/hang vág szerkeszt stb..), és VGA ból is valszeg valami AMD lenne majd neki választva, és pont ezért gondolkoztam az FM2-es rendszeren mert ha beletolok most egy olcsóbb procit akár a legkisebbet a Trinity ből (talán még az is gyorsabb mint ami most van neki), és később cseréli a Kaveire mondjuk egy középkategóriásra akkor a csere során nem csak a CPU erő miatt lesz nagy ugrás hanem az összedolgozó IGP+GPU miatt is. Persze már előtte a Trinity vel is össze tudna dolgozni szóval ott is lenne előny, amit a játékok meghálálnának gondolom.

Gép egyébként December környékén lenne majd vásárolva.

#6273 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 04. 22:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 04. 00:28

Azt nem tudom kaptál e már választ, nagyon elnyomta a honfoglalás...

:offtopic: Idlében bármelyik modernebb Win darálja a vinyót néha, amennyiben be van kapcsolva a rendszervisszaállítás (Windows Me & up).

#6274 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 06:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 10. 04. 23:51

:offtopic: Idlében bármelyik modernebb Win darálja a vinyót néha, amennyiben be van kapcsolva a rendszervisszaállítás (Windows Me & up).

Hát az ME nem valami modern, de még a 2000 sem, sőt az XP-re sem lehet már ráfogni. Szerintem meg nem darálja, évek óta nem találkoztam a darálással, mint jelenséggel. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy a vinyók is fejlődtek, és nem jön ki úgy annyira. Meg nálam a rendszer-visszaállítás ki van kapcsolva, mert mikor kellett volna, egyszer sem tudta jól visszaállítani, így ha nem ér semmit, ne foglalja az erőforrásokat. Viszont ülök több olyan gép előtt is, ahol be van kapcsolva és ott sem tapasztalok darálást.

A darálást régi vinyóknál és régi, gyenge gépeknél tapasztaltam utoljára, ott nem kellett hozzá rendszer-visszaállítás, elég volt egy nagyobb programot elindítani és vadul lapozta ki fájlba a többi alkalmazás memóriáját. Ezeknek az időknek vége, már nem 128-512MB RAM-mal használjuk a Windowst, manapság már 4GB az átlag, de jobb érzésű felhasználok inkább 8-16GB-tal tolják, mondjuk 8 giga fölött még nongamer _home: célokra nem lehet kihasználni, de míg olcsó volt, addig megérte ennyit venni. Játékhoz, virtuális géphez, szerverfeladatokhoz nem jön rosszul.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6275 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 07:19

:offtopic: "Modern" alatt azt a Win-t értettem, amelyikben már van rendszervisszaállítás, egyáltalán. Me esetén viszont még egy patch is kell hozzá, mert oly ügyesen programozták, hogy 2001 okt. után (ha jól emlékszem) megáll nála a tudomány, és alapból nem műxik a rendszervisszaállítás, csak azután a patch után. Ha a gép egy ideig tétlen, minden újabb Windows automatikusan készít visszaállítási pontot, adott esetben törli a régieket, stb. Feltéve persze, hogy nincsen kikapcsolva az adott vinyón/partíción. Az én retró, Tualatin Me-s gépemen a 10-gigás Seagate vinyón ez már darálás, mert ilyenkor szépen kerregteti ám! Ugyanis ilyenkor elég nagy a HDD-aktivitás... :lol:

Szerkesztette: Macikák 2012. 10. 05. 07:30 -kor

#6276 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 03. 22:28

Azt nem tudom kaptál e már választ, nagyon elnyomta a honfoglalás.

Köszönöm.
Leklónoztam a rendszert a 30 G-sről egy 120-asra és felgyorsult annyira, h menet közben már nem zavaró.
Úgy állítottam be a gépet, h bekapcsoláskor elinduljon a levelező program, a Firefox és a Skype.
A Firefoxnál gusztustalan hosszan csinál egy kiegészítő kompatibilitás vizsgálatot (és nem tudom rábeszélni, ne tegye).
Azt már feladtam, h megpróbáljam megtudni, az x +100 automatikusan induló (folyamatosan szaporodó) izé mizé micsoda.
Vakon kikapcsolgatni ezekből pedig meglehetősen reménytelen vállalkozás.
Egy darabig nyirbáltam, aztán meguntam. A letiltás után jópárat közülük (új bejegyzést készítve) megint autostartossá tett.
Az ASC-t időnként lefuttatom, meg a böngésző tisztítóját.
Gondolkoztam a Linuxra való átálláson, de a lustaságom, nyelvismeret hiányom megakadályozott.
Időnként használok pár programot amelynek nem tudom, van-e Linuxos verziója.
A csilivilizős automatikusan csinálom amit én akarok (a nethasználattal a Linuxban is kényszerűen megjelent) filozófia az én tudás szintemen már ezt a rendszert is átláthatatlanná teszi.

#6277 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 10:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 10. 05. 11:44

A Firefoxnál gusztustalan hosszan csinál egy kiegészítő kompatibilitás vizsgálatot (és nem tudom rábeszélni, ne tegye).

Azt csak telepítésnél és frissítésnél csinálja, egyébként nem lenne szabad neki minden indulásnál. Lehet nálad beragadt a telepítési folyamat.

Azt már feladtam, h megpróbáljam megtudni, az x +100 automatikusan induló (folyamatosan szaporodó) izé mizé micsoda.

mscongig-ot lefuttatva lehet próbálkozni, ott írja is, melyik micsoda.

Az ASC-t időnként lefuttatom, meg a böngésző tisztítóját.

??? Hogy mit?

Gondolkoztam a Linuxra való átálláson, de a lustaságom, nyelvismeret hiányom megakadályozott.
Időnként használok pár programot amelynek nem tudom, van-e Linuxos verziója.

Nem kell hozzá nyelvtudás, minden linux támogatja már a magyar nyelvet. Persze egy-két részletesebb dokumentáció még angolul van, de nem vészes, alapfokú nyelvtudással és egy kis informatikai rutinnal már lehet boldogulni vele. A legtöbb programra már van linuxos alternatíva, és tipikusan azok is tudnak magyarul. Dobjál fel virtuális gépet (VMWare Player, Oracle VirtualBox, MS Virtual PC), rá egy népszerű disztrót, pl. Ubuntut, vagy ami tetszik és kockázat nélkül tudod tesztelni, tanulgatni a fizikai rendszered kockáztatása nélkül. Ha már megszoktad, kitapasztaltad, akkor már fel lehet tenni a fizikai gépre is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6278 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 10. 05. 06:39

... manapság már 4GB az átlag, de jobb érzésű felhasználok inkább 8-16GB-tal tolják,

Amúgy te mivel méred a memória kihasználtságát? 4 meg 8 giga! ne viccelj már! 1 giga megtöltéséhez már izzadni kell. Persze nem lehetetlen, ha valaki sok média izét tol eccerre (vagy ha valaki virtualizál).

...rendszer visszaállítást én se használom, legfeljebb manuálisan. Nagyobb (meg főleg apró noname programocskáknál) változtatások, telepítések előtt érdemes kipakolni a rendszer adatbázisokat (system.dat, user.dat, .ini-k meg ami kell). A windóz is ezt teszi, csak ott nem tudni, melyik milyen állapotot őriz, ezért érdemes sajátkezűleg felcímkézni: "régi videokártyával, csere előtt" vagy "x szervíz pakk telepítése előtt".

Azért találkozok furcsaságokkal: usb-s vinyón egy-némelyik bizonyos típusú fájlnál>tulajdonságok és félpercig darálja a C:-t (belső hdd), mintha átmásolná előbb, hogy tulajdonságokat mondhasson. Ez sem fájltípus függő, mert másiknál nem teszi. Fordítva is megy: C: jellemzőikor ráolvas a külső hdd-re is - illetve nyílván nem attól függ, hogy külső a lemez, csak itt a legfeltűnőbb/zavaróbb. Ezek a furcsaságok valahol mélyen a vindóz kernel bugyraiban... oszt csodálkounk mért lassú.

Kicsit offtopicok voltak, igaz. Annyiban kapcsolódik csak, hogy jó lehet még a régi gép is, nem rögtön új, ha máshol van a baj. Meg ez a lassú-gyors relatív. Egy 2-4-8 magos/giga ramos gépre win7-et (és pakkjait: új ofisz, stb) tolva nem biztos, hogy gyorsabb lesz, mint a jó öreg XP (bár az is attól függ, hogy 32/64 bit, 1/több magot kihasználja-e).
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#6279 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 10. 05. 10:59

Azt csak telepítésnél és frissítésnél csinálja, egyébként nem lenne szabad neki minden indulásnál. Lehet nálad beragadt a telepítési folyamat.

??? Hogy mit?

Már pár updatelés óta csinálja (a beállításokat nem akarom elveszíteni, ezért nem akarom az egészet nullára legyalulni).
Advanced System Care. Ennek a free verziója.

#6280 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 05. 15:30

Amúgy te mivel méred a memória kihasználtságát? 4 meg 8 giga! ne viccelj már! 1 giga megtöltéséhez már izzadni kell. Persze nem lehetetlen, ha valaki sok média izét tol eccerre (vagy ha valaki virtualizál).

Feladatkezelővel. 1 giga az semmi, stock Vista, Win7, (feltehetőleg a Win8 is) kapásból megeszik 1-2 gigát, és böffent hozzá egy kolbászosat és akkor még más nem fut. Képszerkesztő szoftverek (PS, GIMP, Inkscape, CAD-ek), virtuális gépek (annak is kell memória), játék/webszerver(+adatbázis) tud rendesen memóriát zabálni. Böngészők is használják két nyakra, lazán összejön 1 GB memóhasználat bármelyik mai böngészővel, ha kellően sok a tab, közötte sok videó, kép, animált kép, JS és Flash-elem.

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 05. 15:30

Meg ez a lassú-gyors relatív. Egy 2-4-8 magos/giga ramos gépre win7-et (és pakkjait: új ofisz, stb) tolva nem biztos, hogy gyorsabb lesz, mint a jó öreg XP (bár az is attól függ, hogy 32/64 bit, 1/több magot kihasználja-e).

Nem relatív. Újabb gépen (és néha régin) a Win7 gyorsabb tud lenni, mert a kernele használ új utasításkészleteket. Ma már alap a 64 bit, pont a 4+GB memória miatt, meg a legalább két magos proci. Win, legtöbb program már jó ideje több szálon dolgozik.

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.