Idézet: StSanya - Dátum: 2015. 01. 31. 09:07
Mid van pontosan, s mit szeretnél, mire lenne használva? Hátha jobb választ tudnánk adni...

Köszi a kedves segítséget!
Jelenleg van ramom és procim. Igaz, nem phenom hanem csak sima 1magos athlon64, de gondolok a jövőre. Tehát már csak alaplap kellene. Legjobb lenne újonnan számlára, garival de ez ugye leányálom. Bár ha véletlenül akadna kézenközön elfekvő készlet... A gép az nem játékhoz kell, hanem hagyományos (profibb) otthoni multimédiás/irodai célokat szolgálna, video digitalizálás/tömörítés stb.
Az alaplap legyen normál, ne integrált mikro, inkább az alap kivitelek semmint a deluxe/sli jellegűek - bár nem kizáró ok. Továbbá 3 PCI előny, flopi, LTP is kell - ezek ugye nem nagyon vannak a deluxokon, SLI is sokat elvesz és nem fogom kihasználni játékra. Ja és DDR2. Pl nagyon tetszik az Asus M2N-SLI. Ezen jobb chipset van, mint a M2N-E SLI-n - érdekes módon, szóval a típusjelölések gyakran zavaróak. Némely Phenom adatlapján (cpuworld) meg azt olvastam, hogy csak ddr2-667-et visz, namost akkor hogy. Tetszik még az M2N68 is, ezen már nforce 6-os chipset van, így a PhenomII sem akadály és tuti az 1066.
Ez az 1ik vonal.
Másik oldalt is vizslattam, az intelékét (DDR2 szintén). i965-ös chipset határeset, valahogy inkább P35-P43-P45-re fáj a fogam. Nvidiás chipsetű nem kell, valahogy gánynak érzem. Az irányelvek itt is ugyanazok: nem pici integrált cucc és nem deluxe. Celeron-D procim van elsőkörben ami 533-as, aztán nem tudom hogy az új lapok kezelik-e még vagy csak 800-as fsb-től. Aztán majd ebbe is álmodok quad-core cuccot. Szimpatikus lap a GA-EP31-DS3L, GA-P35-DS3L, illetve a P45-ös változataik.
A legjobb volna céges számlára ha tudnám beszerezni, lapostúl procistúl. De nyílván csak olyantól, aki magánzó vagy céget visz. Ha valaki lát benne fantáziát és szerezne nekem számlára ilyet brutál cpu-val az jó volna, még hasznot is tehetsz rá. Csak előre beszéljük meg, hogy akkor melyikek a prédák. Túrom én is a vaterát/aprohardvert, csak elég sok időt vesz el és nem túl nagy a kínálat. E-bay az meg... nagy bay. Ja meg, helyszíní kipróbálásra is igényt tartok átvételkor - bolti garis bontatlan dobozos cucc híjján. Amúgy nem drágák már, ahogy számoltam 20-30ezresből kijönne lap+brutál proci, bár nyílván nem a legbrutálabb ami aranyárú mert ritka is, ahogy Gallatin P4-EE se nagyon terem.
Szerkesztette: Samuraj 2015. 02. 01. 00:10 -kor
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!