HWSW Informatikai Kerekasztal: laptopban folyamatosan csökkenő tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

laptopban folyamatosan csökkenő tárhely Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 12. 21:22

Idézet: derwer - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 0:48

Én is hasonló problémával találtam szembe magamat, mint vajas: Előtelepített Vistával van a laptop. Pontosabban a telepítést még Én végeztem el, de a telepítő a winchesterről futott. C-nek adtam 65GB-ot biztos ami biztos alapon, de a napokban arra lettem figyelmes, hogy 35 giga hiányzik. Mármint 40gb-ról nem tudott beszámolni a TotalCommander se. (hibernációs és lapozófájlt belevettem) Miután kikapcsoltam a lapozófájlt és a rendszer visszaállítást, visszakaptam kb 20 gigabájtot de további 15 még mindig hiányzik.

A helyzetet tovább rontja, hogy a szabad hely fogy és nem 100 megákat...

Van valakinek bármi új ötlete?

Derwer

Nekem egy Lenovo előtelepített laptop okozott ilyen fejfájást. A telepített rendszer használatbavételét követően pár nappal automatikusan csinált egy full backupot a C meghajtóra, aztán minden létező módszerrel elrejtette azt. Én meg téptem a hajam, hogy mi a rák foglalhatja még a helyet, amikor mindent átnéztem már. Végül akkor derült fény a dologra, amikor egy független rendszerben vizsgáltam meg a merevlemezt -- ekkor ugye hatástalan volt minden védelem. Hogy mi volt a neve a backup programnak, arra már nem emlékszem (de talán valami "Lenovo backup" a sok Lenovo hulladék szoftver között), mindenesetre a program a letelepítésével együtt kitörölte a brutál méretű mentést is. A gyökérből nyílt a mentésmappa, amibe jóformán bele sem lehetett lépni, az NTFS jogok babrálása után sem.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#22 Felhasználó inaktív   Apocak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 23. 12:08

Nekem is csökken a laptopomban a tárhely. A lapozófilének 1 giga van állítva.
5-6 óra alatt elfogy az összes szabad hely a cén, de újraindításkor visszakapom.
A rejtett fileok közt sem találtam semmit.
Mi eheti a tárhelyet, ideiglenesen, illetve ezt hol kapcsolhatom ki.
XP-m van.
Köszi előre is, a Áldott, Békés  Karácsonyt.

Szerkesztette: Apocak 2008. 12. 23. 12:08 -kor

#23 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 13:27

System Restore es Restore Point-jai lesz ott a bibi.....

Boldog Karacsonyt mindenkinek!
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#24 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 16:34

Idézet: Apocak - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 13:08

Nekem is csökken a laptopomban a tárhely. A lapozófilének 1 giga van állítva.
5-6 óra alatt elfogy az összes szabad hely a cén, de újraindításkor visszakapom.
A rejtett fileok közt sem találtam semmit.
Mi eheti a tárhelyet, ideiglenesen, illetve ezt hol kapcsolhatom ki.
XP-m van.
Köszi előre is, a Áldott, Békés  Karácsonyt.

Próbáld ki a Scanner nevű alkalmazást, az ilyen rejtélyes helyeltűnések kiszúrásában oriási segítséget ad. Cca. 1 percen belül meglesz a probléma forrása. Innen letölthető: http://www.steffengerlach.de/freeware/
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#25 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 24. 16:38

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 13:27

System Restore es Restore Point-jai lesz ott a bibi.....

Boldog Karacsonyt mindenkinek!

Vagy Lenovonak a rescue utilja, vagy Nokiánál is belefutottam, hogy amikor a BT modemet telepíti, akkor létrehoz egy tmp filét, aztán nem bírja telepíteni, tmp-t nem törli, újra létrehozza. Így folyamatosan generálja a kis méretű fileokat addig, míg be nem tellik a c: drive.
Make love not Wor.

#26 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 14:35

Idézet: Apocak - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 13:08

Nekem is csökken a laptopomban a tárhely. ...

TotalCommander-ben ALT+SHIFT+ENTER, oszt nézed, melyik könyvtár gyarapodik.

Ja, a "system volume information"-höz nem lesz hozzáférésed, azt vagy a rendszerhelyreállítás kikapcsolásával tudod "nullázni" (alapból nem ajánlott), vagy jogosultságot adsz "magadnak" hozzá, könyvtáron jobb gomb, tulaj, "biztonság" fülön, saját magadat hozzáadva mondjuk olvasásra. Onnantól annak a méretét is látod.

Ja, jogosultsághoz az intézőben eszközök, mappa beállításai, nézet, "egyszerű fájlmegosztás használata"-t KIkapcsolni kell! Addig "biztonság" fül nem is lesz, mert az egyszerű fájlmegosztás minden csak nem biztonságos... :D

Szerkesztette: Warrior 2008. 12. 30. 14:38 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó