Linksys WRT54G III
Elküldve: 2008. 10. 13. 20:01
Elküldve: 2008. 10. 13. 20:19
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 20:01
Köszi szépen! Rendes tőled! Ha adsz egy e-mail címet küldök képet a csatlakozóról...M
Elküldve: 2008. 10. 14. 07:34
Volt egy külön is a JTAG kábelről, de valamennyit ez is segit szerintem, ha meg vadbaromság, akkor úgyis jön majd jobban hozzáértő mint én.
Elküldve: 2008. 10. 14. 11:33
Elküldve: 2008. 10. 14. 11:49
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 7:34
Volt egy külön is a JTAG kábelről, de valamennyit ez is segit szerintem, ha meg vadbaromság, akkor úgyis jön majd jobban hozzáértő mint én.
hali! az a baj hogy angolból kaka vagyok.... Mit ír ezen oldal?
Elküldve: 2008. 10. 14. 12:30
Idézet: zsero - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 11:33
Én személy szerint a Tomatot ajánlanám, az aláírásomban megtalálod.
DD-WRT sem rossz, én 1 routeremen használok DD-WRT-t, azt valamiért naponta újra kell indítanom...csak tudnám miért.
Elküldve: 2008. 10. 14. 13:21
és ez után: http://www.bitsum.com/about-ddwrt.htm
Nem fogok a DD-WRT mellett dönteni!
Elküldve: 2008. 10. 14. 14:09
Elküldve: 2008. 10. 14. 14:25
Idézet: Tiga - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 14:09
3 éve van linksys wrt54Gs-em... dd-wrt van rajta a kezdetektől fogva. (mármint amióta dd-wrt létezik) Akkor van újraindítva, ha áramszünet van....
Jó firmware a tomato elismerem, de azért a dd-wrt -t sem kellene ennyire lehúzni, mert neked nem vált be...
Elküldve: 2008. 10. 14. 14:30
Viszont, ha a Tomatoba ezt beletennék, akkor végleg megszabadulnék a DD-től. Mellesleg a halálból visszahozott és ajándékba kapott Foneráimon is DD van, mert csak az megy rá :Đ
Nem húzom le, csak nálam sajnos így vált be. Ettől függetlenül van olyan kuncsaftom ahol DD van egy wrt54g v5-ösön és szintén 3éve nem volt újraindítva...mondjuk csak alap dolgok vannak benne és csak szimpla netezésre használják. Viszont a teljesítménye tökig van húzva, mert egy baromi nagy házat fed le gyári antennával.
Szóval jó a DD is, de Tomato párti vagyok, azzal _soha_ nem volt gondom, ellenben a DD-vel. De tesztelni tesztelem mindent, ezeken kívül is.
Ja, még annyi a Tomato mellett, hogy QoS, repeater, 10gép rajta, IP alapú sávszél limit, folyamatosan 30/20as net fullon kihasználva 7/24, stb és _soha_ nem feküdt meg.
DD sajnos naponra
Szerkesztette: Tiga 2008. 10. 14. 14:34 -kor
Elküldve: 2008. 10. 14. 14:52
Idézet: Tiga - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 14:30
Viszont, ha a Tomatoba ezt beletennék, akkor végleg megszabadulnék a DD-től. Mellesleg a halálból visszahozott és ajándékba kapott Foneráimon is DD van, mert csak az megy rá :Đ
Nem húzom le, csak nálam sajnos így vált be. Ettől függetlenül van olyan kuncsaftom ahol DD van egy wrt54g v5-ösön és szintén 3éve nem volt újraindítva...mondjuk csak alap dolgok vannak benne és csak szimpla netezésre használják. Viszont a teljesítménye tökig van húzva, mert egy baromi nagy házat fed le gyári antennával.
Szóval jó a DD is, de Tomato párti vagyok, azzal _soha_ nem volt gondom, ellenben a DD-vel. De tesztelni tesztelem mindent, ezeken kívül is.
Ja, még annyi a Tomato mellett, hogy QoS, repeater, 10gép rajta, IP alapú sávszél limit, folyamatosan 30/20as net fullon kihasználva 7/24, stb és _soha_ nem feküdt meg.
DD sajnos naponra
Nem kötekedés képpen írtam, csak sokan itt olvasnak először ezekről a firmware-ekről. Ne erőltessünk senkire egy szubjektív sorrendet.
Én is használok 2-3 tomato-t és kb ennyi dd-wrt -s routert is. (meg vagy 15-öt üzemeltem be ezeken kívül, ismerősöknél)
Jó fw mindkettő, a szolgáltatások, kinézet, meg ilyenek alapján pedig döntse el ki-ki melyiket szeretné használni.
(A legjobb a kettő keveréke lenne, a tomato qos-ével és "diagramjaival", ötvözve a dd-wrt SD kezelésével + optware telepíthetőségével, plusz VPN szerverével..... De erre még várnunk kell....)
Elküldve: 2008. 10. 14. 15:05
Elküldve: 2008. 10. 14. 20:46
Idézet: MisterY - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 9:34
Mi lehet az oka, hogy két routeren is gondjaim vannak a QOS-sel?
A jelenség a következő: ha több gép is van a routerre kötve és egy vagy több gép elkezd torrentezni, akkor ezek szinte teljesen elviszik a sávszélt, pedig korábban működött a QOS rendesen.
Routerek: WRT54G 3.1 és WRT54GL
Firmware: DD-WRT v24 RC6 és SP1
QOS: Service vagy Service+Netmask Priority
Erre senkinek nincs ötlete?
Elküldve: 2008. 10. 16. 12:19
A hálózatom áll egy Linksys WRT54GL routerből, DDWRT V24 standard FW van rajta. Van egy WD mybook hálózati vinyó, ezen egy linuxos torrent kliens és ftp szerver fut. Van továbbá még pár számítógép, ezeken internet használat átlagosnak mondható: http, VPN, FTP.
A jelenség az, hogy a QOS-ben beállítottam már mindent feltételnek: A Torrent protokoll, a hálózati vinyó IP címe és mac addresse is be van téve bulk prioritásra, míg az FTP, HTTP és VPN exempt illetve express. Mégis az a jelenség, hogy ha egy ftp-hez csatlakozom valahol a neten (nem sajáthoz) akkor az átviteli sebesség feltöltésnél = elmélet maximum sávszélesség - a torrent kliensen beállított feltöltési limit. VPN- esetén ugyanez van: Baromi lassú, de mindkét esetben ha a torrent sávszélességét leveszem a kliensben, akkor meglódul az átvitel. A weboldalak betöltése viszont mindíg elég gyorsnak tűnik, tehát ezt látszólag nem befolyásolja a torrent.
Internet kapcsolat: 2.5Mbit / 0.5Mbit ADSL
A beállításaim a következők:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Már rengeteget próbálkoztam vele, mint emlitettem netaddress és port alapján is próbáltam qos-t állítani, de látszólag nem sok hatása van az FTP és VPN sebességre. Légyszi adjatok tanácsot!
Előre is köszi!
üdv:F
Szerkesztette: fredmoro 2008. 10. 16. 12:26 -kor
Elküldve: 2008. 10. 19. 00:45
A router mindkét esetben működött UTP-s csatlakozás esetén, a wifi viszont nem, a wifis eszközök nem találták a routert.
Mivel nem találtam megoldást a neten, de sikerült megoldani, beírom ide: a firmware frissítés megoldotta a problémát. (ez lehet, hogy egyeseknek egyértelmű, nekem nem volt az)
Elküldve: 2008. 10. 19. 06:34
Idézet: gapinthebreath - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 0:45
Mivel nem találtam megoldást a neten, de sikerült megoldani, beírom ide: a firmware frissítés megoldotta a problémát. (ez lehet, hogy egyeseknek egyértelmű, nekem nem volt az)
Ha a firm. frissítés gyógyított, akkor majdnem biztos vagyok benne, h valaki (akár heccbül kívülről) letiltotta vagy a komplett funkciót, vagy csak a broadcastot.
Mondjuk, ha nagyon vicces akarnék lenni, akkor elállítanék egy funkcióparamétert. Ha leveszi az adóteljesítményt 0-ára, azt felületes szemlélődéssel nem biztos, h kiszúrják.
Elküldve: 2008. 10. 20. 21:29
kellene vennem egy rúútert és valszeg ez a típus mellett maradnék. nézegettem a gugliban a cuccost, de van sok verziója. megnézegettem mindegyiket (G, GS, GC, GL) de sok különbséget nem találtam a műszaki paramétereiben. mi a különbség a típusok között?
gondolom a sima G az alap, a többi a továbbfeljlesztett. melyiket érdemes venni 2 gép + néha egy laptop egy kis torrent, dc, böngészés?
Elküldve: 2008. 10. 20. 21:42
Idézet: FNZ - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 21:29
Különbség van a rendszermemória méretében, ami meghatározza, milyen (mekkora méretű és tudású) Firm. fér rá.
A processzora és felépítése meghatározza, milyen fajta rakható fel rá. Ilyen szempontból nem feltétlenül a legújabb a legjobb. (a gyári firm a tapasztalatok szerint gyengébb, mint a külső fejlesztésűek).
Van ha minden igaz, USB csatlakozós, és egyébb extra szolgáltatást tudó.
Meg van beépített antennás, és időnként előnyösebb egy irányított erős antenna felrakásának lehetősége.
A GL egy strapabíró nagytudású klasszikus.
Elküldve: 2008. 10. 21. 06:52
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 22:42
A processzora és felépítése meghatározza, milyen fajta rakható fel rá. Ilyen szempontból nem feltétlenül a legújabb a legjobb. (a gyári firm a tapasztalatok szerint gyengébb, mint a külső fejlesztésűek).
Van ha minden igaz, USB csatlakozós, és egyébb extra szolgáltatást tudó.
Meg van beépített antennás, és időnként előnyösebb egy irányított erős antenna felrakásának lehetősége.
A GL egy strapabíró nagytudású klasszikus.
köszi
azt olvastam, hogy a wan portja a gl-nek csak 10-es. akkor ez felejtős a 30/20-as lannetre?
Elküldve: 2008. 10. 21. 07:06
Idézet: FNZ - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 22:29
kellene vennem egy rúútert és valszeg ez a típus mellett maradnék. nézegettem a gugliban a cuccost, de van sok verziója. megnézegettem mindegyiket (G, GS, GC, GL) de sok különbséget nem találtam a műszaki paramétereiben. mi a különbség a típusok között?
gondolom a sima G az alap, a többi a továbbfeljlesztett. melyiket érdemes venni 2 gép + néha egy laptop egy kis torrent, dc, böngészés?
Jómagam is a GL verziót javaslom. A verziókról pedig itt olvashatsz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_WRT54...e_and_revisions
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Súgó
A téma zárva.