HWSW Informatikai Kerekasztal: Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward

#171 Felhasználó inaktív   CSAKANYSANNY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 23. 19:31

Szia !

Bocsi a zavarásért de láttam hogy kerestél Pirelli DRG A225G eredeti frimwaret sikerült neked ?
Mennyire van lebutitva a t-home frimvare ?
Én sikeresen megbirkoztam a Thomson Speedtouch 780 i (WL) -el függetlenités terén , de ugy tudom a Pirelli DRG A225G -n megy 1 M több is nem ?
VOIP-ot lehet-e konfigurálni vagy sem ?

Várom válaszod köszi elöre is a segitséged !

Csákány Alexander
csakanysandor93@gmail.com

#172 Felhasználó inaktív   Mikeee89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 18. 18:34

Üdv, nekem a véleményem szerint legfrisebb firmware-s modemem van, ma kaptam a t-home-tól.
Firmware version: 1.38S-M (Mar 23 2011 14:54:32)
Nos gondjaim voltak az utorrenttel, ezért kutatgattam a neten és rájöttem a megoldásra, most már az utorrent is, meg port tesztelő oldalak is nyitottnak mondják a portomat.
Először is az UPnP-t be kellett kapcsolnom, aztán a nat/ virtual server részen a gépem belső ipjét kellett megadni, amit a parancssorban (cmd) tudtam meg, ipconfig parancs használatával.
Protocol típusnak a tcp&udp-t választottam, majd mindkét port helyére beírtam az utorrent által adott portot.
Majd enable-re pipa és add. Ezután minden klappolt. Azonban lenne a modemmel kapcsolatban néhány nem teljesen témába vágó kérdésem.
Az adsl részen van pár fura adat, ami miatt talán nem jön a max sávszél (10 mbit helyett kb 7-7,5 mbit).
Ezek az adatok jónak számítanak? Pl a zajszintnél lévők? Mert én nem tudom mi a jó mert nem értek annyira hozzá.
Pl a data részen a downstream-et ha átváltom kilobájtra, akkor kijön a jelenlegi max letöltési sebességem.
Próbáltam újraindítani (hosszúval is -reset gomb 15 másodpercig nyomva) a modemet, a gépet is ki/be kapcsoltam és megmaradt ott az a szám.
Szóltam a t-home-nak is állítólag a vonalban van vmi hiba, rajta vannak az ügyön.

kép a kérdéses részről

Meg teszteltem a pingtest.net-en és azt írja, hogy 88% a ping veszteség, mert 250ből csak 30 ért célt. Ez miért lehet, mit kell még beállítani a modemben?

Előre is kösz a választ. Üdv: Mikeee89

Szerkesztette: Mikeee89 2013. 09. 18. 18:37 -kor

#173 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 09. 19. 06:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee89 - Dátum: 2013. 09. 18. 19:34

Üdv, nekem a véleményem szerint legfrisebb firmware-s modemem van, ma kaptam a t-home-tól.
Firmware version: 1.38S-M (Mar 23 2011 14:54:32)
Nos gondjaim voltak az utorrenttel, ezért kutatgattam a neten és rájöttem a megoldásra, most már az utorrent is, meg port tesztelő oldalak is nyitottnak mondják a portomat.
Először is az UPnP-t be kellett kapcsolnom, aztán a nat/ virtual server részen a gépem belső ipjét kellett megadni, amit a parancssorban (cmd) tudtam meg, ipconfig parancs használatával.
Protocol típusnak a tcp&udp-t választottam, majd mindkét port helyére beírtam az utorrent által adott portot.
Majd enable-re pipa és add. Ezután minden klappolt. Azonban lenne a modemmel kapcsolatban néhány nem teljesen témába vágó kérdésem.
Az adsl részen van pár fura adat, ami miatt talán nem jön a max sávszél (10 mbit helyett kb 7-7,5 mbit).
Ezek az adatok jónak számítanak? Pl a zajszintnél lévők? Mert én nem tudom mi a jó mert nem értek annyira hozzá.
Pl a data részen a downstream-et ha átváltom kilobájtra, akkor kijön a jelenlegi max letöltési sebességem.
Próbáltam újraindítani (hosszúval is -reset gomb 15 másodpercig nyomva) a modemet, a gépet is ki/be kapcsoltam és megmaradt ott az a szám.
Szóltam a t-home-nak is állítólag a vonalban van vmi hiba, rajta vannak az ügyön.

kép a kérdéses részről

Meg teszteltem a pingtest.net-en és azt írja, hogy 88% a ping veszteség, mert 250ből csak 30 ért célt. Ez miért lehet, mit kell még beállítani a modemben?

Előre is kösz a választ. Üdv: Mikeee89

Írtad, hogy a T szerint vonalhiba van. Akkor miért csodálkozol a csomagveszteségen? Megoldják majd a vonalat és jó lesz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#174 Felhasználó inaktív   Mikeee89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 19. 09:04

Na úgy néz ki állítgat a T-home, mert kezd helyreállni, jön a max sebesség és nem szakadozik. A pingtest meg azt írja, hogy valószínű a tűzfal blokkol a routerben.

#175 Felhasználó inaktív   Mikeee89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 19. 11:20

Volt itt a szerelő, egy helyen megnézte a kábelt volt egy hiba, azt kijavította, de mondta, hogy messze vagyunk a központtól (1,8 km) és emiatt nem tudják biztosítani a netet, visszaállt megint 8 megabitre (10 helyett), hát, mindegy ez is több mint az 5 mega.

#176 Felhasználó inaktív   ferkooo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee89 - Dátum: 2013. 09. 19. 11:20

Volt itt a szerelő, egy helyen megnézte a kábelt volt egy hiba, azt kijavította, de mondta, hogy messze vagyunk a központtól (1,8 km) és emiatt nem tudják biztosítani a netet, visszaállt megint 8 megabitre (10 helyett), hát, mindegy ez is több mint az 5 mega.

Az 1.8 km az nem távolság igazi parasztvakítást lököt le neked a szervizes . én 1,1km-re vagyok az osztótól és 10,5-el jön. Volt hasonló problémám de akkor a központ automatikusan levette a sebességet 3 Mb/s-ra majd mikor betelefonált a szervizes akkor visszakapcsolták a rendes sávszélességet . Ugyan akkor szóltak ha routert cserélek akkor át kell nekik is állítani a portot nekik a központban. Nem értem mi a köze a szolgáltatónak a routerhez ne kérdezd.

#177 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: ferkooo - Dátum: 2013. 10. 17. 08:35

Az 1.8 km az nem távolság igazi parasztvakítást lököt le neked a szervizes . én 1,1km-re vagyok az osztótól és 10,5-el jön.

Ezt honnan szoktátok megtudni, hogy milyen hosszú a kábel?
Make love not Wor.

#178 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 10. 17. 22:43

Telekomos sanyika, mondom figyejjémá, messze vagyok dslam-tól, csak 4 megával megy, "átrakunk hülyevejre, adunk egy pirelli dobozt, menni fog 6 megával"

Itt volt az a pillanat, amikor megkérdeztem, hogy magától indul kifelé, vagy a két kuvasz nyomatékosítását kéri...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#179 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 10. 18. 07:02

„Az 1.8 km az nem távolság igazi parasztvakítást lököt le neked a szervizes”
Én 100m-re vagyok az elosztótól, mégse megy 12Mbps fölé, akkor se volt amikor 15-re fizettem elő, pedig sokat próbálkozott az emberke..
Ezért 10-re váltottam, a sebességteszt (teszt userként belépve) 12-t mutat..

#180 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 18. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2013. 10. 18. 08:02

Én 100m-re vagyok az elosztótól, mégse megy 12Mbps fölé,

Jó, jó, de a drót milyen hosszú?
Make love not Wor.

#181 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 18. 09:20

A légvonalban vett távolság azért nagyon semmit mondó, mert a közte lévő kábel lehet irreálisan hosszú, lehet rajta ócska kontaktus akárhoz, természeti kár, vagy pedig derékba törés. Ezektől meg mind függ nagyon az átvitel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#182 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 18. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 10. 18. 10:20

A légvonalban vett távolság azért nagyon semmit mondó, mert

Lelőtted a poént, kabbe.
Make love not Wor.

#183 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa