Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward
Elküldve: 2012. 06. 23. 19:31
Bocsi a zavarásért de láttam hogy kerestél Pirelli DRG A225G eredeti frimwaret sikerült neked ?
Mennyire van lebutitva a t-home frimvare ?
Én sikeresen megbirkoztam a Thomson Speedtouch 780 i (WL) -el függetlenités terén , de ugy tudom a Pirelli DRG A225G -n megy 1 M több is nem ?
VOIP-ot lehet-e konfigurálni vagy sem ?
Várom válaszod köszi elöre is a segitséged !
Csákány Alexander
csakanysandor93@gmail.com
Elküldve: 2013. 09. 18. 18:34
Firmware version: 1.38S-M (Mar 23 2011 14:54:32)
Nos gondjaim voltak az utorrenttel, ezért kutatgattam a neten és rájöttem a megoldásra, most már az utorrent is, meg port tesztelő oldalak is nyitottnak mondják a portomat.
Először is az UPnP-t be kellett kapcsolnom, aztán a nat/ virtual server részen a gépem belső ipjét kellett megadni, amit a parancssorban (cmd) tudtam meg, ipconfig parancs használatával.
Protocol típusnak a tcp&udp-t választottam, majd mindkét port helyére beírtam az utorrent által adott portot.
Majd enable-re pipa és add. Ezután minden klappolt. Azonban lenne a modemmel kapcsolatban néhány nem teljesen témába vágó kérdésem.
Az adsl részen van pár fura adat, ami miatt talán nem jön a max sávszél (10 mbit helyett kb 7-7,5 mbit).
Ezek az adatok jónak számítanak? Pl a zajszintnél lévők? Mert én nem tudom mi a jó mert nem értek annyira hozzá.
Pl a data részen a downstream-et ha átváltom kilobájtra, akkor kijön a jelenlegi max letöltési sebességem.
Próbáltam újraindítani (hosszúval is -reset gomb 15 másodpercig nyomva) a modemet, a gépet is ki/be kapcsoltam és megmaradt ott az a szám.
Szóltam a t-home-nak is állítólag a vonalban van vmi hiba, rajta vannak az ügyön.
kép a kérdéses részről
Meg teszteltem a pingtest.net-en és azt írja, hogy 88% a ping veszteség, mert 250ből csak 30 ért célt. Ez miért lehet, mit kell még beállítani a modemben?
Előre is kösz a választ. Üdv: Mikeee89
Szerkesztette: Mikeee89 2013. 09. 18. 18:37 -kor
Elküldve: 2013. 09. 19. 06:13
Idézet: Mikeee89 - Dátum: 2013. 09. 18. 19:34
Firmware version: 1.38S-M (Mar 23 2011 14:54:32)
Nos gondjaim voltak az utorrenttel, ezért kutatgattam a neten és rájöttem a megoldásra, most már az utorrent is, meg port tesztelő oldalak is nyitottnak mondják a portomat.
Először is az UPnP-t be kellett kapcsolnom, aztán a nat/ virtual server részen a gépem belső ipjét kellett megadni, amit a parancssorban (cmd) tudtam meg, ipconfig parancs használatával.
Protocol típusnak a tcp&udp-t választottam, majd mindkét port helyére beírtam az utorrent által adott portot.
Majd enable-re pipa és add. Ezután minden klappolt. Azonban lenne a modemmel kapcsolatban néhány nem teljesen témába vágó kérdésem.
Az adsl részen van pár fura adat, ami miatt talán nem jön a max sávszél (10 mbit helyett kb 7-7,5 mbit).
Ezek az adatok jónak számítanak? Pl a zajszintnél lévők? Mert én nem tudom mi a jó mert nem értek annyira hozzá.
Pl a data részen a downstream-et ha átváltom kilobájtra, akkor kijön a jelenlegi max letöltési sebességem.
Próbáltam újraindítani (hosszúval is -reset gomb 15 másodpercig nyomva) a modemet, a gépet is ki/be kapcsoltam és megmaradt ott az a szám.
Szóltam a t-home-nak is állítólag a vonalban van vmi hiba, rajta vannak az ügyön.
kép a kérdéses részről
Meg teszteltem a pingtest.net-en és azt írja, hogy 88% a ping veszteség, mert 250ből csak 30 ért célt. Ez miért lehet, mit kell még beállítani a modemben?
Előre is kösz a választ. Üdv: Mikeee89
Írtad, hogy a T szerint vonalhiba van. Akkor miért csodálkozol a csomagveszteségen? Megoldják majd a vonalat és jó lesz.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2013. 09. 19. 09:04
Elküldve: 2013. 09. 19. 11:20
Elküldve: 2013. 10. 17. 07:35
Idézet: Mikeee89 - Dátum: 2013. 09. 19. 11:20
Az 1.8 km az nem távolság igazi parasztvakítást lököt le neked a szervizes . én 1,1km-re vagyok az osztótól és 10,5-el jön. Volt hasonló problémám de akkor a központ automatikusan levette a sebességet 3 Mb/s-ra majd mikor betelefonált a szervizes akkor visszakapcsolták a rendes sávszélességet . Ugyan akkor szóltak ha routert cserélek akkor át kell nekik is állítani a portot nekik a központban. Nem értem mi a köze a szolgáltatónak a routerhez ne kérdezd.
Elküldve: 2013. 10. 17. 22:43
Itt volt az a pillanat, amikor megkérdeztem, hogy magától indul kifelé, vagy a két kuvasz nyomatékosítását kéri...
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2013. 10. 18. 07:02
Én 100m-re vagyok az elosztótól, mégse megy 12Mbps fölé, akkor se volt amikor 15-re fizettem elő, pedig sokat próbálkozott az emberke..
Ezért 10-re váltottam, a sebességteszt (teszt userként belépve) 12-t mutat..
Elküldve: 2013. 10. 18. 09:20
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2013. 10. 19. 07:40
„Az 1.8 km az nem távolság igazi parasztvakítást lököt le neked a szervizes..”
még a 100m is lehet túl nagy távolság..

Súgó
A téma zárva.