HWSW Informatikai Kerekasztal: Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward

#91 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 12. 15:11

Meg egy kerdes: sajat koltsegen lehet venni a Pirelli helyett valami mast amivel mukodni fog minden?  Ha igen, akkor mit?
"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams

#92 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 18:34

Idézet: BlackVoid - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 13:36

Pirelli + masik router beallitasa.
1. A Pirelli egyik portjat es a masik router (B) egyik portjat (nem a WAN portot!) kosd ossze egy sima halozati kabellel.
2. Ha B router wireless es inkabb ezt hasznalnad, akkor a Pirelli-n a wireless disable.
3. B routeren az internet kapcsolat es a DHCP server legyen kikapcsolva (nalam setup alatt)
4. A B router ne gateway legye hanem router v. access point (nalam advanced routing alatt)

Nalam ennyi eleg volt, de lehet hogy a B-n meg gateway-hez meg be kell irni a Pirelli IP cimet. Nalam nem kellett.

Helló!

Nekem is ez a gondom, hogy dupla routerrel nem megy az átirányítás.
A kérdésem az lenne, hogy innentől kezdve, a port átirányítást a B routeren állítottad, vagy a Pirellin?

havri
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#93 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 17:21

Átirányítás alatt mit értesz? Port forwarding? Azt nem próbáltam. VPN csak a Pirellin keresztül sem megy nekem. Az Internet működött a 3 routeren keresztül, másról nem tudok nyilatkozni, mert jelenleg a net sem megy otthonról. Direkt úgy rendeltem, hogy ne legyen szolgáltatáskiesés erre, majd 3 napja nincs net (egy fél napig volt ezalatt), és a VPN se működik.
"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry

#94 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 13. 18:25

Idézet: havri1 - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 18:34

Nekem is ez a gondom, hogy dupla routerrel nem megy az átirányítás.
A kérdésem az lenne, hogy innentől kezdve, a port átirányítást a B routeren állítottad, vagy a Pirellin?

Mindkét routeren át kell forwarodlni, akkor megy. Elvégre a címzés kintről érkezik, azt befordítod a másik router felé, majd onnan még a gép felé.
Make love not Wor.

#95 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 18:27

Idézet: BlackVoid - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 17:21

Átirányítás alatt mit értesz? Port forwarding? Azt nem próbáltam. VPN csak a Pirellin keresztül sem megy nekem.

Befelé, vagy kifelé? Befelé a kívánt vpn portot kell forwardolni, kifelé a passthrough-t engedélyezni. Vagy Pirelliben nem tudom van-e DMZ, ilyesmi, esetleg komplett range, be kell tolni 0-65k közt az összes TCP/UDP portot a másik router félé és kész :-)
Make love not Wor.

#96 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 08:18

Nincs passthrough beállítás a Pirellin. Pont ez a probléma. DMZ-vel szintén nem ment. A VPN-t csak a Pirellin keresztül próbáltam a másik router nem játszott.

Javítva, mert nem jól írtam le először...

Szerkesztette: BlackVoid 2010. 01. 14. 08:48 -kor

#97 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 17:02

Tovabbra sem tudtam mukodesre birni a FortiClient VPN-t evvel a routerrel. Masik fajta VPN megy.
A FortiClient ugyanarrol a geprol mas halozaton megy.

Mit lehet ilyenkor csinalni? Meg lehet azt csinalni, hogy a Pirelli csak az IPTV-t kezelje es egyebkent egy egyszeru modemkent mukodjon? Van egy Linksys WRT54G-m, az talan atengedne a VPN-t.....

#98 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 09:45

Senki nem tudja, hogy le lehet-e egy masik routerre cserelni ezt a szemetet?

#99 Felhasználó inaktív   pigatt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 28. 11:55

Sziasztok!

Segítséget kérnék. Elegem van ebből a pirelli "all in one" sz@rságból (A225G), naponta elszáll, vagy van helyi háló vagy nincs, ha teljes sávszélességel jön a letöltés akkor böngészni semmit nem lehet, még nagyon lassan sem. Valahogy nem lehet úgy beállítani, hogy ez a fos csak modem legyen és saját routerrel kialakítani a többit (Asus RX3041)? IPTV-t ilyen esetben, melyikre kell csatlakoztatni? Próbálkoztam már de kifogytam az ötletekből. Eddig ami volt Asus router kapott egy fix ip-t és azt az ip a pirelli dmz-jébe beraktam, de semmi, kikapcsoltam a pirellin a dhcp-t akkor a public ip dmz-nél 0.0.0.0 volt ami úgy nem működik. Valaki legyen szives szájbarágósan leírni a dolgot.

Köszönöm. :respect:
ASUS R.O.G. Rampage Formula, Intel X48 | Zotac GeForce GTX280 | Intel Core2Duo E8400 E0 @ 4GHz 1,280V, VID: 1,250V, 24/7 + CoolerMaster Hyper 212 | OCZ Reaper HPC 1066 DDR2 2x2GB | ASUS Xonar DX + Creative Inspire T3100 | 550W Corsair VX550 | Samsung SATA II. 250GB | WD SATA II. 640GB Caviar Blue | Pioneer DVR-216D SATA | HP P1130 21" CRT fekete (G520) | Logitech G5 Refresh blue + Steelpad QcK | Logitech Wave | NYKO AirFlow Gamepad | X-plorer guitar controller | Samsung SGH-L700

#100 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 21:07

Nos, vegre felhivott a T-Home-tol egy hozzaerto es sikerult beszelnem vele.
A kihelyezett routert nem lehet lecserelni, mert specko firmware van rajta es a MAC address-t is figyeli a kozpont.

Szoval egyutt kell tudni elni a Pirelli-vel.

En nem kiserleteztem, hogy kiiktassam rajt a router funkciot es nincs is kedvem szorakozni vele mert nem ertek annyira hozza. Nekem most mukodik a masik router is. A VPN-t nem sikerult becsiholni, de ott meg szuletett mas megoldas.

#101 Felhasználó inaktív   Vitya1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 15:40

Sziasztok!

Sokat olvastam már vissza itt ezzel a szerkezettel kapcsolatban. Engem is egy ilyen boldogít. Szerencsére rendesen teszi a dolgát. Megy a dynDNS és a portforward is. Csak egy problémám van. Valaki próbált-e már rajta keresztül wake-on-lant. Ez nekem sehogy sem megy kívülről. Bent persze lanon semmi gond. Tudom vannak erre direkt alkalmas eszközök, de ahogy mondtátok most ezzel kell együtt élnem. Valami tapasztalat, vagy ötlet?

ui: másik (wol) topicban is kérdeztem, de az kevesebbet forog mint ez.

Előre is kösz.

#102 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 18:08

Idézet: Vitya1 - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 15:40

Sokat olvastam már vissza itt ezzel a szerkezettel kapcsolatban. Engem is egy ilyen boldogít. Szerencsére rendesen teszi a dolgát. Megy a dynDNS és a portforward is. Csak egy problémám van. Valaki próbált-e már rajta keresztül wake-on-lant. Ez nekem sehogy sem megy kívülről. Bent persze lanon semmi gond. Tudom vannak erre direkt alkalmas eszközök, de ahogy mondtátok most ezzel kell együtt élnem. Valami tapasztalat, vagy ötlet?

Szia !
Gondolom olvastad hogy én is keresem a megoldást egy másik routerhez.
Mivel a router ezt alapból nem rudja szerintem csak egy megoldás van: egy külön a LAN-on levő eszközt befogni erre. Ha lesz egy linux alapú NAS-om (ami úgyis mindig megy) akkor arra majd telepítek egy olyan kis progit ami majd tud WoL ébresztést vagy egy IP csomagot tovább tud lökni a 255.255.255.255 -ös címre... NAS hiányában más állandóan menő IP-s eszköz is jó amire lehet programot telepíteni, esetleg egy PIC vagy AVR-el építeni egy eszközt, csak arra progit is kell írni.. Ha tudnék AVR-t programozni egy ilyet már építettem volna hozzá..

Szerkesztette: Doky586 2010. 02. 22. 18:12 -kor

#103 Felhasználó inaktív   Vitya1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 17:06

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 18:08

Szia !
Gondolom olvastad hogy én is keresem a megoldást egy másik routerhez.
Mivel a router ezt alapból nem rudja szerintem csak egy megoldás van: egy külön a LAN-on levő eszközt befogni erre. Ha lesz egy linux alapú NAS-om (ami úgyis mindig megy) akkor arra majd telepítek egy olyan kis progit ami majd tud WoL ébresztést vagy egy IP csomagot tovább tud lökni a 255.255.255.255 -ös címre... NAS hiányában más állandóan menő IP-s eszköz is jó amire lehet programot telepíteni, esetleg egy PIC vagy AVR-el építeni egy eszközt, csak arra progit is kell írni.. Ha tudnék AVR-t programozni egy ilyet már építettem volna hozzá..

Szia.

Igen olvastam. Valóban egy NAS megoldja a problémát, de nekem sajna nincs most 60-100e FT-om egy jobb NAS-ra :) Elképzelhetőnek tartom, hogy ez a szerencsétlen router nem tudja a dolgot, viszont akkor marad így. :)

#104 Felhasználó inaktív   Zigee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 16:13

Csatlakoztam eme nemes táborhoz én is nem régen.
Kezdek lassan megőrülni tőle! Ha utp-vel nyomom semmi gond, de a wifi szinte percenként szakad.
Így nem tudom használni a laptopot, csak vezetékkel. Nem hinném hogy a laptoppal lenne a baj, mert máshol müxik simán.
Vkinek javaslata lenne erre?

#105 Felhasználó inaktív   Attila22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 07:08

sziasztok.
nekem is egy ilyen pirelli routerem van és ezen keresztül megy a net a lakásban és az ip tv is.egy olyan segitsék kellene hogy:

-két gép van a családban és töltünk mind a ketten tesommal.
ezzel csak az a gond hogy hiába mondom neki vegyen vissza a letöltésböl nem csinálja igy ugye ö foglalja a sávszélesség nagy részét.nálam ezzel ugye belassul a netezés és a letöltés.

- szeretném megkérdezni valaki le tudná irni hogy hogyan lehetne leszabályozni a routert ugy hogy kb a fele sávszélesség nála fele nálam legyen igy nem lenne vita és nem tudna a kelleténél többet használni.erre van egyáltalán megoldás ennél a készüléknél?
segitségeteket elöre is köszönöm nektek.

#106 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 16:54

Idézet: Attila22 - Dátum: 2010. 04. 19. 08:08

töltünk mind a ketten tesommal.

mondom neki vegyen vissza a letöltésböl nem csinálja

van egyáltalán megoldás ennél a készüléknél?

Ha te vagy az idősebb, akkor egyszerűen húzd ki a kábelét.
Ha nem, az szívás.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#107 Felhasználó inaktív   Attila22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 05:55

Idézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2010. 04. 19. 16:54

Ha te vagy az idősebb, akkor egyszerűen húzd ki a kábelét.
Ha nem, az szívás.

még jo hogy ezért van a forumotok jo segitség köszi.itt aztán érdemes érdeklödni töletek.

#108 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 17:48

Idézet: Attila22 - Dátum: 2010. 04. 20. 06:55

még jo hogy ezért van a forumotok jo segitség köszi.itt aztán érdemes érdeklödni töletek.

A ti fórumotok, nem a miénk.
És igen, ezért van.

Vegyél Cisco routert, azon be lehet állítani sávszélesség-megosztást. SOHO routernél örülj minden napnak, amikor nem kell újraindítani.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#109 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 20:06

Most mégis mit vársz? Van egy terméked, kaptál hozzá manualt, elolvastad, ha abból nem jöttél rá, hogy nem tud ilyet akkor mégis mit vársz? Rajzoljunk? Venni kell másik routert, vagy orrbaverni a tesódat, pláne, ha te fizeted a netet. Ha szülők fizetik, akkor meg nekik kell elmesélni, hogy nem játszik tisztán a tesód.
Ennyi.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#110 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 20:26

Idézet: Attila22 - Dátum: 2010. 04. 20. 06:55

A lehetőségeidhez mérten a legjobb megoldást kaptad. Vagy új routert szeretnél venni drágán?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.