Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward
Elküldve: 2010. 01. 12. 15:11
and been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams
Elküldve: 2010. 01. 12. 18:34
Idézet: BlackVoid - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 13:36
1. A Pirelli egyik portjat es a masik router (B) egyik portjat (nem a WAN portot!) kosd ossze egy sima halozati kabellel.
2. Ha B router wireless es inkabb ezt hasznalnad, akkor a Pirelli-n a wireless disable.
3. B routeren az internet kapcsolat es a DHCP server legyen kikapcsolva (nalam setup alatt)
4. A B router ne gateway legye hanem router v. access point (nalam advanced routing alatt)
Nalam ennyi eleg volt, de lehet hogy a B-n meg gateway-hez meg be kell irni a Pirelli IP cimet. Nalam nem kellett.
Helló!
Nekem is ez a gondom, hogy dupla routerrel nem megy az átirányítás.
A kérdésem az lenne, hogy innentől kezdve, a port átirányítást a B routeren állítottad, vagy a Pirellin?
havri
Elküldve: 2010. 01. 13. 17:21
Elküldve: 2010. 01. 13. 18:25
Idézet: havri1 - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 18:34
A kérdésem az lenne, hogy innentől kezdve, a port átirányítást a B routeren állítottad, vagy a Pirellin?
Mindkét routeren át kell forwarodlni, akkor megy. Elvégre a címzés kintről érkezik, azt befordítod a másik router felé, majd onnan még a gép felé.
Elküldve: 2010. 01. 13. 18:27
Idézet: BlackVoid - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 17:21
Befelé, vagy kifelé? Befelé a kívánt vpn portot kell forwardolni, kifelé a passthrough-t engedélyezni. Vagy Pirelliben nem tudom van-e DMZ, ilyesmi, esetleg komplett range, be kell tolni 0-65k közt az összes TCP/UDP portot a másik router félé és kész
Elküldve: 2010. 01. 14. 08:18
Javítva, mert nem jól írtam le először...
Szerkesztette: BlackVoid 2010. 01. 14. 08:48 -kor
Elküldve: 2010. 01. 25. 17:02
A FortiClient ugyanarrol a geprol mas halozaton megy.
Mit lehet ilyenkor csinalni? Meg lehet azt csinalni, hogy a Pirelli csak az IPTV-t kezelje es egyebkent egy egyszeru modemkent mukodjon? Van egy Linksys WRT54G-m, az talan atengedne a VPN-t.....
Elküldve: 2010. 01. 26. 09:45
Elküldve: 2010. 01. 28. 11:55
Segítséget kérnék. Elegem van ebből a pirelli "all in one" sz@rságból (A225G), naponta elszáll, vagy van helyi háló vagy nincs, ha teljes sávszélességel jön a letöltés akkor böngészni semmit nem lehet, még nagyon lassan sem. Valahogy nem lehet úgy beállítani, hogy ez a fos csak modem legyen és saját routerrel kialakítani a többit (Asus RX3041)? IPTV-t ilyen esetben, melyikre kell csatlakoztatni? Próbálkoztam már de kifogytam az ötletekből. Eddig ami volt Asus router kapott egy fix ip-t és azt az ip a pirelli dmz-jébe beraktam, de semmi, kikapcsoltam a pirellin a dhcp-t akkor a public ip dmz-nél 0.0.0.0 volt ami úgy nem működik. Valaki legyen szives szájbarágósan leírni a dolgot.
Köszönöm.
Elküldve: 2010. 02. 05. 21:07
A kihelyezett routert nem lehet lecserelni, mert specko firmware van rajta es a MAC address-t is figyeli a kozpont.
Szoval egyutt kell tudni elni a Pirelli-vel.
En nem kiserleteztem, hogy kiiktassam rajt a router funkciot es nincs is kedvem szorakozni vele mert nem ertek annyira hozza. Nekem most mukodik a masik router is. A VPN-t nem sikerult becsiholni, de ott meg szuletett mas megoldas.
Elküldve: 2010. 02. 20. 15:40
Sokat olvastam már vissza itt ezzel a szerkezettel kapcsolatban. Engem is egy ilyen boldogít. Szerencsére rendesen teszi a dolgát. Megy a dynDNS és a portforward is. Csak egy problémám van. Valaki próbált-e már rajta keresztül wake-on-lant. Ez nekem sehogy sem megy kívülről. Bent persze lanon semmi gond. Tudom vannak erre direkt alkalmas eszközök, de ahogy mondtátok most ezzel kell együtt élnem. Valami tapasztalat, vagy ötlet?
ui: másik (wol) topicban is kérdeztem, de az kevesebbet forog mint ez.
Előre is kösz.
Elküldve: 2010. 02. 22. 18:08
Idézet: Vitya1 - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 15:40
Szia !
Gondolom olvastad hogy én is keresem a megoldást egy másik routerhez.
Mivel a router ezt alapból nem rudja szerintem csak egy megoldás van: egy külön a LAN-on levő eszközt befogni erre. Ha lesz egy linux alapú NAS-om (ami úgyis mindig megy) akkor arra majd telepítek egy olyan kis progit ami majd tud WoL ébresztést vagy egy IP csomagot tovább tud lökni a 255.255.255.255 -ös címre... NAS hiányában más állandóan menő IP-s eszköz is jó amire lehet programot telepíteni, esetleg egy PIC vagy AVR-el építeni egy eszközt, csak arra progit is kell írni.. Ha tudnék AVR-t programozni egy ilyet már építettem volna hozzá..
Szerkesztette: Doky586 2010. 02. 22. 18:12 -kor
Elküldve: 2010. 02. 24. 17:06
Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 18:08
Gondolom olvastad hogy én is keresem a megoldást egy másik routerhez.
Mivel a router ezt alapból nem rudja szerintem csak egy megoldás van: egy külön a LAN-on levő eszközt befogni erre. Ha lesz egy linux alapú NAS-om (ami úgyis mindig megy) akkor arra majd telepítek egy olyan kis progit ami majd tud WoL ébresztést vagy egy IP csomagot tovább tud lökni a 255.255.255.255 -ös címre... NAS hiányában más állandóan menő IP-s eszköz is jó amire lehet programot telepíteni, esetleg egy PIC vagy AVR-el építeni egy eszközt, csak arra progit is kell írni.. Ha tudnék AVR-t programozni egy ilyet már építettem volna hozzá..
Szia.
Igen olvastam. Valóban egy NAS megoldja a problémát, de nekem sajna nincs most 60-100e FT-om egy jobb NAS-ra
Elküldve: 2010. 03. 26. 16:13
Kezdek lassan megőrülni tőle! Ha utp-vel nyomom semmi gond, de a wifi szinte percenként szakad.
Így nem tudom használni a laptopot, csak vezetékkel. Nem hinném hogy a laptoppal lenne a baj, mert máshol müxik simán.
Vkinek javaslata lenne erre?
Elküldve: 2010. 04. 19. 07:08
nekem is egy ilyen pirelli routerem van és ezen keresztül megy a net a lakásban és az ip tv is.egy olyan segitsék kellene hogy:
-két gép van a családban és töltünk mind a ketten tesommal.
ezzel csak az a gond hogy hiába mondom neki vegyen vissza a letöltésböl nem csinálja igy ugye ö foglalja a sávszélesség nagy részét.nálam ezzel ugye belassul a netezés és a letöltés.
- szeretném megkérdezni valaki le tudná irni hogy hogyan lehetne leszabályozni a routert ugy hogy kb a fele sávszélesség nála fele nálam legyen igy nem lenne vita és nem tudna a kelleténél többet használni.erre van egyáltalán megoldás ennél a készüléknél?
segitségeteket elöre is köszönöm nektek.
Elküldve: 2010. 04. 19. 16:54
Idézet: Attila22 - Dátum: 2010. 04. 19. 08:08
mondom neki vegyen vissza a letöltésböl nem csinálja
van egyáltalán megoldás ennél a készüléknél?
Ha te vagy az idősebb, akkor egyszerűen húzd ki a kábelét.
Ha nem, az szívás.
Elküldve: 2010. 04. 20. 05:55
Elküldve: 2010. 04. 20. 17:48
Idézet: Attila22 - Dátum: 2010. 04. 20. 06:55
A ti fórumotok, nem a miénk.
És igen, ezért van.
Vegyél Cisco routert, azon be lehet állítani sávszélesség-megosztást. SOHO routernél örülj minden napnak, amikor nem kell újraindítani.
Elküldve: 2010. 04. 20. 20:06
Ennyi.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Súgó
A téma zárva.