HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5057
  • 5058
  • 5059
  • 5060
  • 5061
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#101161 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 10. 19. 07:43

Amúgy elment az UAZ. Szerintem az egyetlen autó, bármely ismerősömé volt, és az adott személy soha sem vezette.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#101162 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 08:11

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 08:43

Amúgy elment az UAZ. Szerintem az egyetlen autó, bármely ismerősömé volt, és az adott személy soha sem vezette.

Igaz, én annó vettem a szüleimnek egy pug-ot, de nem volt jogsim, szóval haver vitte le nekik :D
De utána asszem még vezettem a faluban pár évvel.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#101163 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 08:16

Azt akartam mondani, hogy de vezette, de tényleg nem készült róla felvétel :)

#101164 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 10. 19. 09:16

leállt vele a trélerről

#101165 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 08:19

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 10. 19. 09:16

Lehet, hogy egyszer vezette, amikor ott a kerítés mellett arrébb állt.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#101166 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 08:21

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 09:19

Lehet, hogy egyszer vezette, amikor ott a kerítés mellett arrébb állt.

Az mondjuk nem számít :) de 10 hónap alatt nem egy nagy karrier. De rendszám nélkül földúton sem lehet közlekedni, csak magánúton.

#101167 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 10. 19. 08:52

Amúgy elment az UAZ.

Amenynire fikáztuk az még egy értelmes ötlet lett volna. Ez a csávó volt olyan, hogy bármit is befejezett?
Make love not Wor.

#101168 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 10. 19. 09:52

Amenynire fikáztuk az még egy értelmes ötlet lett volna. Ez a csávó volt olyan, hogy bármit is befejezett?

Épp az volt a kérdés, hogy miért nem csinálta.

Idézet

#101169 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 10. 19. 09:52

Miért lett volna értelmes ötlet? Alapvetően (szerintem) nem úgy működik a dolog, hogy kivágom a fát, ha van engedélyem és eladom aztán kalap, hanem ennek is kellene lennie adó, járulék stb vonzatának. Tudjuk guga leszarja, de ha megbasszák miatta akkor már nem. Az egy másik dolog, hogy vett egy olyan járművet, amin valamit mindig kell javítani, de nem ért hozzá, innentől felejtős.

#101170 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 09:26

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 10. 19. 10:24

Miért lett volna értelmes ötlet? Alapvetően (szerintem) nem úgy működik a dolog, hogy kivágom a fát, ha van engedélyem és eladom aztán kalap, hanem ennek is kellene lennie adó, járulék stb vonzatának. Tudjuk guga leszarja, de ha megbasszák miatta akkor már nem. Az egy másik dolog, hogy vett egy olyan járművet, amin valamit mindig kell javítani, de nem ért hozzá, innentől felejtős.

Még addig is értelmes lett volna, hogy magának termeli ki a fát.
Make love not Wor.

#101171 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 10. 19. 10:26

Még addig is értelmes lett volna, hogy magának termeli ki a fát.

Tudod, az már ki van termelve, csak nem hozhatja haza legálisan... mondjuk a bánki terepviszonyokkal nem vagyok tisztában, de dunaharaszti környékén többen nyomták egy időben a favagást, engedély volt meg minden, nem kellett hozzá "különleges" gépjármű sem, de mindenki inkább megvette magának a fát. Mert benzin, láncolaj, autó fogyasztás idő (mert mondjuk ők dolgoztak) kevésbé érte meg, mintha megvennék a fát.

#101172 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 09:38

Számomra ez az egész fával fűtés egy rejtély amúgy, ha van gáz. Drágább, és egy csomó munka van vele. Plusz kevésbé egyenletes is.

Idézet

#101173 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 10. 19. 10:32

Tudod, az már ki van termelve, csak nem hozhatja haza legálisan...

Mert benzin, láncolaj, autó fogyasztás idő (mert mondjuk ők dolgoztak) kevésbé érte meg, mintha megvennék a fát.

Idénre engedélye sincs, mert "csak be kell menni érte a hivatalba és megadják" vagy mi volt.

Amúgy persze, aki melózik rendesen és általában külföldön nyomja, annak okés. Viszont ha folyamatosan van alkalmi melója, akkor ne sírjon, ha nincs, akkor meg termelhet fát és foglalkozhat a saját egyéb szaraival vagy bármivel.

Nyilván ezt sem lehet mindig olyan adhoc jelleggel csinálni, mint a filmkészítést, hogy ha éppen van a vonaton 5 percem, akkor nyomatok valami szösszenetet, esetleg segéderő kell hozzá és esőben sem a legoptimálisabb, de összességében itt már évekről beszélünk, amennyi idő alatt nem sok fa jött haza.

Én is folyton halogatom a pinyópakolást, de majd meglátjuk két meló közt mennyi időm lesz, mert a mostaninál is terveztem volna 1 hónap balfaszkodást, aztán kitalálták, hogy "tegnap jó lenne kezdeni".
Make love not Wor.

#101174 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 10:38

Számomra ez az egész fával fűtés egy rejtély amúgy, ha van gáz. Drágább, és egy csomó munka van vele. Plusz kevésbé egyenletes is.

Ha a ház le van szigetelve, rendes kazánod van, akkor nem. Reggel és este kell vele foglalkozni és rend van. Persze, többet kell foglalkozni, betárolni, felhasogatni a fát stb. De maga az üzemeltetés már nem olyan nagy munka.

#101175 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 10:04

pontosan

max egy kandalló lehet hangulatos, egy faházban, télen

én is fűtöttem már mindennel, a legjobb az (és a legolcsóbb is nekünk) hogy beprogramozom hány fok legyen reggel meg este :D

mondjuk én nem loptam a fát meg ilyenek, hanem mindig vettem, szenet is

#101176 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 10:04

Tesóéknak nem drágább, a "csomó munka" az mondjuk olyan és kemény, de mivel más dolga nincs, csak odahaza ezeket intézni így vehetjük azt is, hogy ez a munkája. Persze gáz kényelmesebb, de múltkor mikor autóson mentek a megfejtések (és mindenki nagyon értett hozzá :-D) akkor számszerűsítette, hogy mennyibe kerül fával fűteni, ami töredéke volt a gáznak. A láncos amortizációját és a többit nehéz centi pontosan beleszámolni, de lerakják a ház előtt és pár nap betermelni. Leinformáltam a szomszédokat miután Sparow emlegette, hogy felvágva sem sokkal drágább, mint erdei köbméterben, aztán valahogy az jött ki midnenkinél, hogy drágább és még időnként trükköznek is vele. Kivéve falun a nem tudom kik és pár bejáratott arc, mert az új fuvaros próbálkozók nem sejtették mennyire lincsképes megrendelőkkel állnak szemben :-D

Ezek valahogy megoldják az egyenletességet is, bár ha üres a lakás és későn esünk haza meg egyéb kavarás van, akkor bizonyos időszakokat nyilván nem lehet automatán szabályozni és biza lehűl.

Állatok nincsenek, nekem eleve az is fura vot, hogy telekhez mérik az időbeosztást, nyaralást, így 1-1 napra el tudnak jönni, de ha sógor beszopolik melóval és tesó Pesten van és hirtelen napsütötte idő lesz, akkor biza haza kell menni öntözni...
Make love not Wor.

#101177 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 10:06

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 10. 19. 10:49

Ha a ház le van szigetelve, rendes kazánod van, akkor nem. Reggel és este kell vele foglalkozni és rend van. Persze, többet kell foglalkozni, betárolni, felhasogatni a fát stb. De maga az üzemeltetés már nem olyan nagy munka.

Hát, de. Amikor kazános volt a másik házunk, központi fűtéssel, akkor is hajnalban kellett kelni begyűjtani, akkor a keringető szivattyút is nyomni hogy gyorsan legyen meleg, ilyesmi.
Meg aztán mehetett a hajmosás is sokszor.

Persze elfogadom hogy tuti van sokkal faszább kazán már, a szén nekünk is hajnalban még parázslott, de dolgozni kellett vele.

#101178 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 10. 19. 11:06

Hát, de. Amikor kazános volt a másik házunk, központi fűtéssel, akkor is hajnalban kellett kelni begyűjtani, akkor a keringető szivattyút is nyomni hogy gyorsan legyen meleg, ilyesmi.
Meg aztán mehetett a hajmosás is sokszor.

Persze elfogadom hogy tuti van sokkal faszább kazán már, a szén nekünk is hajnalban még parázslott, de dolgozni kellett vele.

De gondolom nem volt ilyen Bujdy szinten szigetelve a ház ;) Már 20 centi hungarocell is annyit tol (jó nyílászárók mellett), hogy nem hűl ki annyira a lakás, hogy hajnalban kelljen kelni ahhoz, hogy ne fagyjon meg a család ébredéskor.

#101179 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 10:37

Nekem szigetelés nélkül, 68 nm majdnem négy és fél méter belmagasággal havi 14k volt. Ez minden hónapra, mert átalány. Guga ha jól emlékszem kevesebb nm-re írt évi 240-et, csak fűtésre. Nekem benne van minden főzés, fürdés. Nem tudom nála mennyi a belmagasság.

Idézet

#101180 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 10. 19. 11:26

De gondolom nem volt ilyen Bujdy szinten szigetelve a ház ;) Már 20 centi hungarocell is annyit tol (jó nyílászárók mellett), hogy nem hűl ki annyira a lakás, hogy hajnalban kelljen kelni ahhoz, hogy ne fagyjon meg a család ébredéskor.

Nyilván, de a fűtés mikéntjéről van szó, a szigetelés más téma

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5057
  • 5058
  • 5059
  • 5060
  • 5061
  • Utolsó »