Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2017. 02. 23. 21:13
Te szeretsz szopni.
Én csak rákattintok a lost vikings ikonra

Ezek a régi játékok mindig szopósak modern PC-s OS-ek alatt. A MIDI-támogatás is, bár az Windowson egyszerű, ha csak FM-MIDI kell, ha GM-MIDI is kell hangszerbank alapján, az már bonyásabb ott is, ha egyébként a hangkártya hardveresen nem támogatja.
Egyébként jobban szól a Fluidsynth a 150 megás hangbankkal, mint a Timidity a 30 megás Freepats hangszerbankkal, és telepíteni is könnyebb. Eleve nem csak jobban szól, de a Fluidsynth támogatja a PulseAudiót is, nem kell ALSA/JACK serveres megoldásokkal szopni. Szerk.: Lost Vikings ugyanúgy szól Fluidsynth-en és FreePats-on keresztül is, lehet FM hangmintákkal dolgozik, nem GM-esekkel. Ráadásul a VLC-nek és az Audaciousnak van Fluidsynth-támogatása, míg a FreePats-nak nincs, így utóbbinál ilyen primitív Gtk-s Timidity++-lejátszóval kell beérni. MIDI-től függetlenül is elkezdtem egyébként mostanában az Audacious nevű lejátszót használni, mert nosztalgikus Winamp-hangulata van, még az anno kedvenc
YaXamp-os Winamp2-es skinem felaplikáltam rá. Van Windows alá is, de oda szükségtelen, mert Windowsra ott a Winamp is, meg persze Windowson a foobar2000 jobb. Linuxon viszont ez az egyetlen módja a retro Winamp-érzést visszahozni, meg Linuxra úgysincs olyan jó lejátszó, mint a foobar2000.
Amúgy én is fogok a Lost Vikingsnek ikont csinálni, és onnantól nekem is egy duplakattintás lesz, de most tesztelem a MIDI-s lehetőségeket és kísérletezek.
Szerkesztette: Raynes 2017. 02. 23. 22:57 -kor