HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2874
  • 2875
  • 2876
  • 2877
  • 2878
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#57501 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 24. 15:07

Én meg tudok streamelni, bár csak nyilván azt, ami van odahaza.

TdF-re előfizetek a Eurosport-on, a többi úgyis le van szarva.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#57502 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 05. 24. 14:38

a megosztott mappákból tonnaszámra szipkázhattam volna az adatot, ha épp olyan szándékaim vannak.

Ahogy előtte is megtehetted volna. Nálunk azért ezzel nem picsáznak, de csak a szopás van belőle. Van ismerős cég, ahol valaki felmond, odaállítanak 2 biztonsági őrt, IT távolról darálja le a cuccait, gép kikapcs, account nincs, switch port nincs, személyes cumóit összeszedheti, aztán béke. Vannak érdekes dolgok mindenféle téren, néha túlbonyolítják, néha 10 évig ott marad a VPN-es account.
Make love not Wor.

#57503 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 05. 24. 15:08

Munkaidő után teszteltünk vmit

Nálunk eleve úgy fogalmaztak, hogy "törzsidő" mert akkor van bent az állomány nagy része. Munkadiő fogalma az kb. értelmezhetetlen.
Make love not Wor.

#57504 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 05. 24. 14:54

Akkor még volt tv-tuner meg UPC.
Már kiszedtem/lemondtam.

csaxólok, hogy az index főoldaláról néztük.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#57505 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 05. 24. 14:49

Hát nekem még a szerződéseimbe is bennevan elég gyakran a titoktartási záradék.Samsungnál pl már fényképezőgépes telefont se lehetett bevinni plusz mindenféle biztonsági szopatás amit eltudsz képzelni.

az fasza lenne, ha screenshotot rajzolnunk kellene :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#57506 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 24. 15:16

Ahogy előtte is megtehetted volna.

Aztán ha a két hónap alatt átmegyek a konkurenciához, akkor lehet, hogy meg is kérnek rá. :-) Az alap lenne, hogy amint kilépek az ajtón, tiltanak le mindenről.

#57507 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 05. 24. 15:18

csaxólok, hogy az index főoldaláról néztük.

Addigra már nem volt tv-tuner meg UPC.
Kiszedtem/lemondtam.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#57508 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 05. 24. 14:49

Hát nekem még a szerződéseimbe is bennevan elég gyakran a titoktartási záradék.Samsungnál pl már fényképezőgépes telefont se lehetett bevinni plusz mindenféle biztonsági szopatás amit eltudsz képzelni.

Jahh, szalagmunka. Az meg olyan, megint más. Egyszer mentem ilyen céghez, az szerszámüzemes valami volt, ember mondja, hogy minden infós eszközt adjunk le, ami nálunk van. Mondom, hogy okés, de akkor már írhatja is, hogy amiért jöttünk melót akadályoztatás hiányában nem tudjuk elvégezni. Aztán megfejtette, minden ami szerszám, írjunk róla belépési papírt, ellenőrzik, satöbbi, aminek van típus/szériaszám/tartozék. Odaadtam a közelebbi szerszámost, abban volt vagy csavarhúzúból 80 darab, oszt akkor mondom mi megyünk KVzni, de ennyi erővel mi csak később jöttünk volna kolléga után, mert ez sokáig fog tartani. A vége persze az lett, hogy "na jól van, menjenek csak".

Legtöbb helyen meg csak örülnek, vagy egyenesen kötelező hazahordani a melót.
Make love not Wor.

#57509 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:46

néha 10 évig ott marad a VPN-es account.

Az is fasz, aki olyan certet ad a júzernak, ami 10 évig él. Én 1 éveseket generálok, bár kis cég. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#57510 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 05. 24. 15:35

Aztán ha a két hónap alatt átmegyek a konkurenciához, akkor lehet, hogy meg is kérnek rá. :-) Az alap lenne, hogy amint kilépek az ajtón, tiltanak le mindenről.

És ha te vagy/voltál a rg? :) Szerintem ha egy emberke úgy lép le, h nincs harag, akkor nem fog ezzel bacakodni. Nálunk a Dudu is ilyen volt, tán még ma is be tud lépni mindenhová. De minek lépne, nem akar dolgozni helyettem. :)

#57511 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 24. 15:42

Jahh, szalagmunka. Az meg olyan, megint más. Egyszer mentem ilyen céghez, az szerszámüzemes valami volt, ember mondja, hogy minden infós eszközt adjunk le, ami nálunk van. Mondom, hogy okés, de akkor már írhatja is, hogy amiért jöttünk melót akadályoztatás hiányában nem tudjuk elvégezni. Aztán megfejtette, minden ami szerszám, írjunk róla belépési papírt, ellenőrzik, satöbbi, aminek van típus/szériaszám/tartozék. Odaadtam a közelebbi szerszámost, abban volt vagy csavarhúzúból 80 darab, oszt akkor mondom mi megyünk KVzni, de ennyi erővel mi csak később jöttünk volna kolléga után, mert ez sokáig fog tartani. A vége persze az lett, hogy "na jól van, menjenek csak".

Legtöbb helyen meg csak örülnek, vagy egyenesen kötelező hazahordani a melót.

Vidámpark is üffél. Kitalálták ugyanezt, kezébe nyomtam a recis srácnak a szeszámos ládámat, meg a notis-kupis hátizsákom, hogy írd össze, majd 1 óra múlva jövök, és addíg hívd fel az üffelet, h akadályozol a melómban. Erre persze, h be, majd ki engedett inkább. :)

#57512 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 05. 24. 15:46

Az is fasz, aki olyan certet ad a júzernak, ami 10 évig él. Én 1 éveseket generálok, bár kis cég. :)

Naja, csak sok 100 júzernél nem érsz rá azzal baszakodni, hogy valakinek itteni idő szerint hajnal 3kor lejár a valami elérése, és mostazonnal. Előbb is itt volt nagy ember, azt mondja kell wifi. Mondom okés. Erre namivanmámivanmár. Mondom várjá. Éppen a management felületen babráltam, csak bepip áltam, nyomtatás, szóval volt vagy 20 másodperc. Megyek utána irodába a papírossal, akkor mondják, nem ért rá várni, hazament. Hjahh, meg a faszom. Innentől fél éves loginok vannak, vagy örökké létezők, ennyivel kevesebb a szopószorzó, az akarommost, meg az adminisztráció.
Make love not Wor.

#57513 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 05. 24. 15:50

Szerintem ha egy emberke úgy lép le, h nincs harag, akkor nem fog ezzel bacakodni.

Tőlünk a vezetésnek köszönhetően nagyon kevés emberke lépett le úgy, hogy nem volt harag. :-)

#57514 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 05. 24. 16:03

Tőlünk a vezetésnek köszönhetően nagyon kevés emberke lépett le úgy, hogy nem volt harag. :-)

Változó, elég sok embert kipakoltak, aztán csak pislogott, vagy sem. Ezeket sosem tudjuk meg. Vezetés sem bírja elképzelni, hogy mi utána még fórumon találkozunk, kocsmában, satöbbi, aztán akár többféle szempontból is hallod a sztorit. Mostanában a sima felmondás divat, de az ipari mennyiségben.
Make love not Wor.

#57515 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 05. 24. 14:53

Vidámpark is üffél.

2007-ig én voltam a vidámpark rendszergézája, aztán jöttek a megszorítások, és nem tellett nekik fejlesztésre meg a zsebpénzemre. Nyögvenyelős banda.

#57516 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 16:37

Nálunk eleve úgy fogalmaztak, hogy "törzsidő" mert akkor van bent az állomány nagy része. Munkadiő fogalma az kb. értelmezhetetlen.

Munkaidő az a kinti cég munkaideje. Nálunk olyan nincs konkrétan, csak irányelvnek, hogy 9-től 5ig.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#57517 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 05. 24. 17:15

2007-ig én voltam a vidámpark rendszergézája, aztán jöttek a megszorítások, és nem tellett nekik fejlesztésre meg a zsebpénzemre. Nyögvenyelős banda.

Mivel full veszteséges az egész, pénz még most sincs. :)

#57518 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 05. 24. 16:41

Mivel full veszteséges az egész, pénz még most sincs. :)

Nem újdonság, tonerre is alig tellett nekik. Egyébként meg magyar sajátosság, keress még jurópában másik vidámparkot, ami veszteséges. Bánkon van nyaralója a főmuftinak, de az állatkert igazgatójának is. Tóban fürdés megvolt velük, szépen rákérdeztek miközben a gyerekkel pöttyös labdáztam, hogy hogy érezzük magunkat Bánkon :Đ

#57519 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 05. 24. 17:37

Munkaidő az a kinti cég munkaideje. Nálunk olyan nincs konkrétan, csak irányelvnek, hogy 9-től 5ig.

Nekem az jó lenne, estefelé kiürül az iroda, régen a konyhában nagy plakát is volt, hogy akit X óra után bent marasztalnak, az itt és itt szóljon. Igaz a plakát eltűnt, de este kiürül az iroda. Teljesen más a dolog, de megtehetik, azok csak kavarnak, mi trógerolunk és megoldjuk. Ember a héten kétszer megcsinálta, hogy ottani idő szerint este szétbaszott valamit, hümmögött, majd idetelefonált, hogy oldjuk már meg.

Irányelv az nekem 11-től 19:30ig, így múlt héten már többször sikerült éjfél előtt hazamenni, többiek 3 éjszakai műszakot szoptak be, valamint a hétvégi karbantartás/patchelés. Ezt már így nagyon nem lehetne. Most meg nap közben gyanúsan sok a láblógatás, eleve wifi átalakításnak nem jó nekilátni, nagyobb dolognak sem, mert akkor 2 percenként közbeszólnak, így itt ültem, fórumoztam, vártam a júzereket, de azért mindig történt valami, igaz nem olyan sok, mint pár hónapja.

Az is vicces, hogy ma megfejtettem, értelmesebb szombatra ütemezni a nagy karbantartást, mert ha egész héten minden éjjel lemelózik pár órát, vagy napot, akkor az így járás, nem elszámolható, ha megindokolom a szombatit, akkor elvileg kivehetem szabinak. Csak azért elvileg, mert 5 éve ezt mondják, de még nem sok embernek sikerült :-)
Make love not Wor.

#57520 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 05. 24. 17:57

Nem újdonság, tonerre is alig tellett nekik. Egyébként meg magyar sajátosság, keress még jurópában másik vidámparkot, ami veszteséges.

Teljesen más a koncepció, sokkal nagyobbat tudnak tolni, nagy terület, sok vendég, komplex szolgáltatás. Olasz vidámparkokat végigtioltam, többibe meg csak készülök, de odakint a parkoló nagyobb, mint nálunk az egész kóceráj. Aztán kombi jegyek, delfin só, 3D mozi, színház, vadállatoknak külön ilyen fejen lógós/pörgős világvége dolgok (ezeket végigtoltam), plusz jött mozgáskorlátozott csoport kerekesszékkel, azt is kiszolgálják. Én 60+ éves anyóssal egy napot simán eltöltöttem, itt meg egy rendes kajálási lehetőség nincs.

Az éjszakai nyitvatartás az buli volt, sokan is voltunk, egységáras belépő, mindenen fejen lógtunk, ksivasúton meg üvöltöttük, hogy "mettááááál". Majd kiderül, de ebben a formában nem csodálom, ha vergődés.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2874
  • 2875
  • 2876
  • 2877
  • 2878
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.