HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3009
  • 3010
  • 3011
  • 3012
  • 3013
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#60201 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 18. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 07. 18. 08:55

Ha van otthon desktop, laptop, telefon, akkor mi a f.sznak hazahurcibálni a céges gépet?
Sztahanovista-e vagy?

Én sem szeretem keverni a dógokat, hazaviszem a céges lapost. Igaz, az otthoni sajátot viszont nem is használom gyakorlatilag.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#60202 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 13:22

Fellélegezhettek, Waszlavikkal készítettem riportot a tóparton. Napsütés, szélcsend, kértem neki bort, én egy sörrel, s aztán egy hirtelen támadt szél nyomán a kamerám beborult a tóba, s elmerült :Đ

Ki parancsol a szélnek és a víznek?
Új kamerám lesz, a feladathoz illő :Đ
Emberek mondják, a Bibliában nincs benne, hogy ha Isten becsuk egy ajtót, akkor kinyit egy másikat :-D

#60203 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 13:25

A riport viszont megmenekült, mindjárt tolom.

#60204 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 13:30

Dilemma: szallagosat, vagy hdd-set? Előbbi rengeteg meló a realtime digitalizálás, vágás, a gépem sem alkalmas rá, azt is upgradelni kéne. Utóbbi csak betolom a gépre oszt jóccaka, de a kistérségi tévébe megy minden cucc. Egyelőre még nem vettem semmit, van rá egy hetem.
Előre gondolkodva megérné a befektetett meló, meg egy félprofi szallagos kamera, mert, ha így töketlenül eljutottam erre a szintre, ki tudja mi lesz még belőle. Viszont igénytelenül, trehány melóval jutottam el ide :Đ ez már bevált :nevet:

Minden véleményt meghallgatok, főleg kunádámé érdekel, mert eddig neki meg jahnónak voltak értékelhető hozzászólásai, attól függetlenül, hogy kemény kritika.
Faszom, annyi meló van, hogy szét szakadok, muszáj volt beaplikálnom mára egy láda sört :Đ

Szevasztok, este még hangításra megyek :Đ remélem lábra tudok akkor még állni :Đ

#60205 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 18. 14:30

Dilemma: szallagosat, vagy hdd-set? Előbbi rengeteg meló a realtime digitalizálás, vágás, a gépem sem alkalmas rá, azt is upgradelni kéne. Utóbbi csak betolom a gépre oszt jóccaka, de a kistérségi tévébe megy minden cucc. Egyelőre még nem vettem semmit, van rá egy hetem.
Előre gondolkodva megérné a befektetett meló, meg egy félprofi szallagos kamera, mert, ha így töketlenül eljutottam erre a szintre, ki tudja mi lesz még belőle. Viszont igénytelenül, trehány melóval jutottam el ide :Đ ez már bevált :nevet:

Minden véleményt meghallgatok, főleg kunádámé érdekel, mert eddig neki meg jahnónak voltak értékelhető hozzászólásai, attól függetlenül, hogy kemény kritika.
Faszom, annyi meló van, hogy szét szakadok, muszáj volt beaplikálnom mára egy láda sört :Đ

Szevasztok, este még hangításra megyek :Đ remélem lábra tudok akkor még állni :Đ

Minek Neked drága cucc, ha azt is beborítod a tóba?
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#60206 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 18. 14:22

óccsószar? :-p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#60207 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 07. 18. 13:32

Minek Neked drága cucc, ha azt is beborítod a tóba?

Nem ez volt a kérdés, hanem, hogy szalagos, vagy hdd. Legközelebb úgy állványozom fel, hogy ha a szél felborítja, akkor csak a parton boruljon, ne a tóba :Đ Hülye picsa :nevet:

#60208 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 07. 18. 13:37

HDD-s 100küvecsnél kezdődik, ami használható, pl. pana.
Nahhh, igen, lehet, hogy olcsó, de a célnak megfelel.
Hja, ma reggel kimentem az utcára, tegnap este mindenki elkotródott a gecibe haza, reggelre a kirakott szemetes zsákokat szétrágták, széthurcolták a macskák. Ilyenkor szépen végig járom a környéket, és a szétkúrt szemetet visszapakolom a zsákba.

Hát a jó büdös kurva anyjukat, Raffaello vagy mi, fehér kókuszgolyó félig tele, bontatlan virsli, szeletelt szalámi bontatlanul, amit a macskák rágtak szét. Bontatlan sajtok, de nem ilyen szar trappista, hanem francia vackok, annak is kirágták a sarkát a macskák.

Ezt a kis közjátékot csak azért írtam ide, hogy attól függ kinek mi az olcsó, meg hol van itt válság. Nálunk erre nincs lehetőség, nem pazarolunk, nincs kidobott kenyér, meg kaja. Szigorú rend van ilyen téren, de azért kamerára nem basznék ki többet 100 küvecsnél. Majd, ha valakinek kellek, az megfizeti, és abból majd veszek komolyabb dolgokat. Ha meg nem tetszik neki, akkor mehet szakemberhez, aki ezt tanulta, s ebbe ruházott be. Most voltam egy rendezvényen, ez a tóba belendülés nem egyedi eset. Faszi a Xanoma médiánál riporter, fotós, színes rtv meg ilyenek, idős, komoly arc, nem olyan hülye és faragatlan, mint én. Aszongya egy gyerekrendezvényen fotózott és becsúszott a medencébe, mert túl közel hajolt. 500 küvecses felszerelés ment vízbe, menthetetlen volt. Szóval tök mindegy mit veszek, Bánk és vonzáskörzete bulis hely. Kárpátia koncerten majdnem rám tolta a tömeg a kordont, annyira csápolt :Đ

#60209 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 18. 13:50

Előbbi rengeteg meló a realtime digitalizálás, vágás, a gépem sem alkalmas rá, azt is upgradelni kéne. Utóbbi csak betolom a gépre oszt jóccaka,

Izééé, a vinyós általában jobban tömörít, amihez már vágás közben is erőforrás kell. A szalagosból ár/érték függvényben jobbat ki lehet hozni, de akkor később etetni kell szalaggal. Én nem szeretek egy szalagot sokszor használni, no meg úgyis általános, hogy akármilyen basz felvétel, 1 év múlva valaki előkerül, akinek kell, így csak leveszem a polcról.

Szalagosból egy jobb használttal más kijössz, vinyósból (manapság inkább flash médiás) azt sem tudom mit vennék, de egyik szarabb a piacon, mint a másik.

Toshibámról is olyant ír a marketing, hogy beszarás, 1080p HD, "csúcsminőségű" camcorder. Aztán ja, qnadam is éppen kibírta röhögés nélkül, mikro egyszer odaadtam.
Make love not Wor.

#60210 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 07. 18. 13:37

Inkább arról dumálj, hogy te mit használsz, és miért. A tévéseket nem merem megkérdezni, mert a végén kiderül, hogy mekkora köcsög vagyok, Olympus ciszternával műsorolok. Tőlem csak mpeg2-őt kértek, szerencsére jön 30fps, és nem tűnik nekik fel, s eddig még nem nagyon molesztáltak, hogy feltuningolnak cuccokkal, mert megfelel nekik. Ráadásul jó a visszajelzés, mert egyik filmben benne van, hogy sponsored by akárki, s azóta már más is keresett, hogy menjek ki terepre.

Ekkora kütyüvel ciki megjelenni :Đ azon gondolkodtam, hogy veszek egy nagy vhs ágyút, hogy hatásos legyen :nevet: az megvan 20-30 küvecsből, de kell kártya hozzá digizni, a szoftverhez meg új gép, de legalább bele lennék kényszerítve.
Egyelőre nem vállalok semmit, szopjanak szét :Đ

#60211 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 13:54

a szalagról beíráshoz nem kell izmos gép. gondolom nem hd a cél, akkor a szalagos (1 L!) megoldás minidv lesz, a merevlemezes meg mpeg2. dv vágásához nem kell erőmű, anyám másfél gigahertzes mobil celeronnal ellátott régi notiján is el lehet vele idétlenkedni, mpeg2-höz már valamivel izmosabb vas kell, de az sem vészes igazából. a beírás miatt egyébként sem kell annyira sírni, csak nem lesz annyira sürgős egy vágás, hogy mostazonnal neki kelljen állni, és ne legyen idő az átírásra. ha meg annyira nagyon mostazonnal kell, lehet rögtön pc-re is rögzíteni. plusz archiválni is jó, kiveszed a kazettát a kamerából, felteszed a polcra két kupac dög hw közé, osztán meg van oldva. ha olyan a kamera, akkor vissza is tudod rá írni a kész anyagot, így annak is megoldott a tárolása.

cserébe a merevlemezesnél nincs probléma a fejjel meg a rajta levő kosszal (új és egyféle kazettát kell használni, és akkor nem is lesz), sem az idővel elkopó fejjel (de szerintem a merevlemez előbb hullik szét, mint egy minidv mechanika, főleg ha nem samsung), nem kell bele kazettát venni, ilyesmi. viszont a durvább mozgásokat a hdd nem igazán tolerálja, meg x óra anyaggal az is betelik.

komolyabb vinyós kamerát elfogadható áron meg úgyse fogsz találni :) mert nemigen van. (komolyabb vasakhoz van külső vinyós felvevő, de azok meg negyedmilla környékén indulnak)

#60212 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 18. 13:50

azt sem tudom mit vennék, de egyik szarabb a piacon, mint a másik.

:up:

24 órája a netet böngészem, mert megoldás kell, és elég skizofrén hangulatom van.
Ugyanezt gondolom én is, hogy egyik szarabb, mint a másik, és nem olcsó. Ha szalagos, akkor mindent meg kell vennem hozzá, és lassú meló, ha digis, akkor gyorsabb, a gépem is maradhat, de hosszú távon leszophatom magam, mert nem vesznek komolyan.

Kárpátián ráadásul egy fuji géppel nyomultam, eccerű kompakt gép, mert a másik beborult a vízbe. Másik három fotós, videós meg ilyen ágyúkkal jött. Oszt őket kirakták a rendészek az első 3 szám után, mert szabály, én meg maradhattam :nevet: én lebeszéltem telcsin a Kárpátia menedzserével, hogy nézze meg az oldalamat, írok cikket, kamerázok, meg ilyenek. Oszt maradhattam végig :cool:

Naszóval, nem a technikán múlik, mondjuk, amit a Kárpátiáról készítettem, az használhatatlan. 3 megapixeles kis tücsök gép volt, amit a fiamtól vettem el, ettől függetlenül pörgős lett.

#60213 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 18. 14:01

Fellélegezhettek, Waszlavikkal készítettem riportot a tóparton.

Meg ha már riport, akkor nem árt egy valami mikrofon, akár mazzagos is, amit a kamba tudsz beletolni, vagy éppen rögtön csipis mikrofon. Főleg ha fúl a szél, meg miazmás.

ezek pld. nálunk átlagos szalagos kammal lettek felvéve:

Meg némi riport:

A kinti riportokat nem találom. Aztán most vaterázhatod occsért.
Make love not Wor.

#60214 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 18. 14:54

veszek egy nagy vhs ágyút

aztán csodálkozol, hogy szarul néz ki :cool: akkor már svhs, de annál meg ki fog derülni, hogy drága a kazetta, digitalizálni kell blá blá. átépíteni digitálisra meg úgyse fogod :)

hogy mivel mennyire ciki, az kit érdekel. ha kicsit hozzáértőbb látja, máris ciki lesz a nagy vhs is.

kisköltségvetésű hülyéskedésre van egy ilyenem, ez messze nem broadcast minőség, de youtube-ra megfelel. minden másra meg bérelek valami alkalmasabbat, általában sony z1-et vagy z7-et.

inkább azt találd ki, mennyit akarsz erre az egészre költeni.

#60215 Felhasználó inaktív   Kettisz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 18. 15:00

:up:

elég skizofrén hangulatom van.

Csütörtök este az egyik énedet tedd szabaddá :cool: , megyek. :Đ
Bejárat homokember.

Ja, két napra.:Đ

Szerkesztette: Kettisz 2011. 07. 18. 14:10 -kor

"Egy bizonyos nőtípus kedvel engem. Az a típus, aki legalább egyszer már felvágta az ereit.
A nőkre tett hatásom egyenesen arányos azzal, ahányszor már öngyilkosok akartak lenni. " (W.A.)

#60216 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 07. 18. 13:54

cserébe a merevlemezesnél nincs probléma a fejjel

Hja, meg pölö tartalék hdd-t venni egyszerűbb, mint tárolni a szalagokat a polcon.
Külső hdd-re tolni a felvételeket, ma már nem drága a több terra vinyó.
Szalagosnak az az előnye, hogy élesebb képek, még digizve is. Mostanában elég sokat olvasok erről.

Akik a környéken melóznak a tévének, van mindkettő, de szalagossal jönnek ki a rendezvényekre. Digi, vágás, komment, felirat, azt tárolják a vinyón, kiírják dvd-re a végterméket, a szalag meg törlődik, újra felvesznek rá.

Szalagosban van sok mechanika, több a hibapontja, mint a hdd-snek, annak ellenére, hogy jobb a minőség.

Elkapkodni nem akarom, mert a fasz tudja mi lesz ebből az egészből, én is csak lesek, amikor megállítanak az utcán, és megdicsérik azt a szart, amit bevittem a stúdióba, majd az alapján megtalálnak, s kérik, hogy menjek ki filmezni lovasnapot, meg éttermet, meg baromságokat.

Egyelőre úgy fest, hogy a hangulatáért keresnek, mert az megfogja őket. Én viszont szakmailag, amit soha nem tanultam :Đ szeretnék finomhangolódni, hogy profibb munkát adjak le. Biztos van egy csomó dolog, amiről nem tudok, amit csak mesterektől lehetne eltanulni. De ennek most van itt az ideje. Tegnap itt volt anyósom, aki szintén látta a Neoton filmet, és hozott egy újsághirdetést, hogy amatőr filmeseket keresnek Gyarmaton. Nem akartam neki mondani, hogy biztos egy lehúzós tanfolyam, ahol kiégett, munkanélküli filmesek osztják az észt, ami éppen pont rám fér, csak nem fogok nekik fizetni.

#60217 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 14:10

Fellélegezhettek, Waszlavikkal készítettem riportot a tóparton. Napsütés, szélcsend, kértem neki bort, én egy sörrel, s aztán egy hirtelen támadt szél nyomán a kamerám beborult a tóba, s elmerült :Đ

Ki parancsol a szélnek és a víznek?
Emberek mondják, a Bibliában nincs benne, hogy ha Isten becsuk egy ajtót, akkor kinyit egy másikat :-D

reméljük nincs róla videó....
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#60218 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Kettisz - Dátum: 2011. 07. 18. 14:08

Csütörtök este az egyik énedet tedd szabaddá :cool: , megyek. :Đ
Bejárat homokember.

Hát, lehet csalódni fogsz bennem, én mostanában elismert, és komoly ember lettem, akit leszólítanak az utcán, hogy látták a tévében mit műveltem :Đ

Így is mehet :-s :Đ

#60219 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 14:11

szalag az, te barom :)

#60220 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 18. 14:47

HDD-s 100küvecsnél kezdődik, ami használható, pl. pana.
Nahhh, igen, lehet, hogy olcsó, de a célnak megfelel.
Hja, ma reggel kimentem az utcára, tegnap este mindenki elkotródott a gecibe haza, reggelre a kirakott szemetes zsákokat szétrágták, széthurcolták a macskák. Ilyenkor szépen végig járom a környéket, és a szétkúrt szemetet visszapakolom a zsákba.

Hát a jó büdös kurva anyjukat, Raffaello vagy mi, fehér kókuszgolyó félig tele, bontatlan virsli, szeletelt szalámi bontatlanul, amit a macskák rágtak szét. Bontatlan sajtok, de nem ilyen szar trappista, hanem francia vackok, annak is kirágták a sarkát a macskák.

Ezt a kis közjátékot csak azért írtam ide, hogy attól függ kinek mi az olcsó, meg hol van itt válság. Nálunk erre nincs lehetőség, nem pazarolunk, nincs kidobott kenyér, meg kaja. Szigorú rend van ilyen téren, de azért kamerára nem basznék ki többet 100 küvecsnél. Majd, ha valakinek kellek, az megfizeti, és abból majd veszek komolyabb dolgokat. Ha meg nem tetszik neki, akkor mehet szakemberhez, aki ezt tanulta, s ebbe ruházott be. Most voltam egy rendezvényen, ez a tóba belendülés nem egyedi eset. Faszi a Xanoma médiánál riporter, fotós, színes rtv meg ilyenek, idős, komoly arc, nem olyan hülye és faragatlan, mint én. Aszongya egy gyerekrendezvényen fotózott és becsúszott a medencébe, mert túl közel hajolt. 500 küvecses felszerelés ment vízbe, menthetetlen volt. Szóval tök mindegy mit veszek, Bánk és vonzáskörzete bulis hely. Kárpátia koncerten majdnem rám tolta a tömeg a kordont, annyira csápolt :Đ

Sanoma, te barom.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3009
  • 3010
  • 3011
  • 3012
  • 3013
  • Utolsó »