HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3012
  • 3013
  • 3014
  • 3015
  • 3016
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#60261 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 18. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 07. 18. 16:39

biztos ettől érzik komolynak magukat :)

nagyobb koncerteken szok így lenni. jelentős hátránya a dolognak, hogy a koncert eleje látványban gyengébb és unalmasabb szokott lenni, mint a vége, amikor már mindenki belelendült

Nem ettől, de ez teljesen megszokott, ugyanis a 3. számtól már jó eséllyel megfolyik a smink, meg miazmás, emberen sem folyik a víz, satöbbi. Persze ez is koncert függő, de ez a nagy általánosság. Jobb helyeken van dedikált fotós, aztán ennyi, majd legyártja a partifotót és a sajtóanyagot is occsóért.
Make love not Wor.

#60262 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 18. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 18. 16:41

Nem ettől, de ez teljesen megszokott, ugyanis a 3. számtól már jó eséllyel megfolyik a smink, meg miazmás, emberen sem folyik a víz, satöbbi. Persze ez is koncert függő, de ez a nagy általánosság. Jobb helyeken van dedikált fotós, aztán ennyi, majd legyártja a partifotót és a sajtóanyagot is occsóért.

az eredeti cél világos, de egy kárpátiánál azt hiszem, hogy a színpadkép nem igazán lényegi része a produkciónak :Đ

pedig lehet, hogy jobban járnánk
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#60263 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 18. 16:40

Végül is csak ilyen a saját demója, szóval ha kcisit több tudásod lenne, akkor azt mondom egy otthoni cuccot nyugodtan fikázhatsz, de így valahogy nem illik:

Jaja, és már a 15-ös verziónál vagyunk. Mi is használjuk, nagyon fasza cucc.

#60264 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2011. 07. 18. 16:47

Jaja, és már a 15-ös verziónál vagyunk. Mi is használjuk, nagyon fasza cucc.

Mikor a 10/11es kifutott, akkor 4k-ért vettem belőle egy marokkal, annyit simán megért alap kiszereléssel, aktiválható kodekekkel, mittoménmivel. Később a HD-t adták 6k-ért, de valahogy mindig úgy vagyok, egy minőségibb felvétel amit nem HDnak hívnak, az többet ér, mint a mondvacsinált HD.
Make love not Wor.

#60265 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 07. 18. 15:39

biztos ettől érzik komolynak magukat :)

nagyobb koncerteken szok így lenni. jelentős hátránya a dolognak, hogy a koncert eleje látványban gyengébb és unalmasabb szokott lenni, mint a vége, amikor már mindenki belelendült

Itt az elején volt a belendülés, hajrá magyarok, csata meg ilyenek, és számok közben történelem óra. Jó lett volna filmezni őket, mert olyan kibaszott zászlólengetés, és csápolás, tombolás volt, hogy majdnem rám borították a kordont. Ráadásul saját technikus, saját keverő, és végre megszólalt, mint tavaly a Tankcsapda. majdnem levitte a fejemet a basszus meg a lábdob. A többi koncerten jönnek hangítósok, de valahogy finoman ügyelnek a hangerőre. Hallod, meg szól, meg hangos, de a Kárpátia végre lebontotta a falakat, kibaszott jó volt, csak hát ügye én nem csápolhattam, mert be voltam állványozva a zenekari árokban :Đ

#60266 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 18. 15:40

Előbb nézél körbe, hogy mit tud, aztán rájössz, hogy jóval többet, mint amit el bírsz képzelni, szomszédék elég komoly kisfilmiket gyártanak vele.

A filben van pár sec gyorsítás, amit a pinnacle nem tud, vagy az én verzióm nem tudja, de nem is ez a végállomás. Nem fikáztam, csak úgymond, ahhoz kevés, hogy a tévébe éveken át hordjam a kistérségi rendezvényeket, mint a méhecske. Eddig volt jó, élveztem is, meg a magam örömére, de most más a kihívás, ráadásul a kamerám is vízbemártózott :Đ

Új kamera, új szoftver, új vas, csak erről van szó. A pinnacle faszaság, de szerintem eljárt felette az idő.

#60267 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:06

jó az a maga műfajában. arról nem is beszélve, hogy élesvágás, felúsztat-leúsztat (esetleg át is), feliratoz, és ezek már elegek is ahhoz, hogy nagyot alkoss :cool:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#60268 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 18. 16:55

Itt az elején volt a belendülés, hajrá magyarok, csata meg ilyenek, és számok közben történelem óra. Jó lett volna filmezni őket, mert olyan kibaszott zászlólengetés, és csápolás, tombolás volt, hogy majdnem rám borították a kordont.

Ennél én mindig csak azon sírok, hogy riportfilmbe be lehet tolni részletnek, amúgy mindig hiányzik a plusz 1 kamera, ami kicsit más szögből fogja, vagy hasonló.

Na, megtaláltam, régebben már láttad, ez pld. egy kb. 30ezres kategóriájú miniDVtől származik:

Nyilván fény kell, sok csiribirit nem tudsz vele kavarni, de ha valaki jól tud bánni vele, akkor lehet dolgozni. Sötét színpadon meg fene megette, oda cucc kell, főleg faszkivan mikor manapság sokan kékkel színeznek, mi meg azt látjuk a legszarabbul. Film utolsó 20 másodperce már más kammal van, ez most kb. lényegtelen, elején ott van pár szabadtéri bevágás, aztán beltéri snitt, majd kis kiülős riport. Itt mivel csend volt, még csipi sem kellett, de kolléga szépen fel volt szerelkezve külső rögzítővel, biztos ami tuti alapon.

Mert mi is éppen ezeket csináljuk ingyé :-D

http://www.youtube.c...erj%C3%BA+&aq=f
Make love not Wor.

#60269 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 07. 18. 15:45

az eredeti cél világos, de egy kárpátiánál azt hiszem, hogy a színpadkép nem igazán lényegi része a produkciónak :Đ

Én direkte rákérdeztem a managernél, hogy miért a 40 fős állandó stáb. Ugyanaz a keverőnél, a mikrofonoknál, kigyúrt állatok Kárpátia pólóban a beengedésnél és a szanpadnál. Aztán elrötyögte, hogy nem kell elmagyarázni senkinek semmit, mindenki tudja a dolgát.
S, hogy mi a produkció lényege? Olvastam egy cikket róluk Szigetszentmiklósi polgármester jelölt meghívta őket koncertre, kiment egy jobbikos zászlóval, motorral, és elzavarták a gecibe.

Meg is van: http://www.sokkaljob...3%A1tia-zenekar

Ezek alapján nem is akartam odamenni a koncertre, meg jöttek hozzánk vendégek sör, meg sütések, mondom inkább maradok itthon. De még is csak Waszlavik, meg Kárpátia, ha a fene fenét eszik, akkor is ott leszek. na mindegy, azt, hogy valójában mit gondolok már csak a hattyúdalban fogom elmondani. A cikk szép és jó, nem lehet kifogásuk, kérték, hogy mielőtt piacra dobom küldjem át cenzorálásra. Megvót, a válaszra várok.
Remélem értitek.

#60270 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 18. 17:00

Új kamera, új szoftver, új vas, csak erről van szó.

Nem értem. Egyik percben sír a szád, hogy occsón és egész jót. Összesakkozunk valamit, most meg egyből a világ fasza kell, mint a sírós júzernek. Ráadásul pinnaclében is el bírod rakni a pprojektfilét, egyszer megszerkleszted a jó feliratot egy _remdes_ betűvel, vagy főcímet, utána simán csak ráhúzod a videót, vágás, zene, nagyfény, hangot rendbeteszed oszt mehet ki.

Én az ilyen cumóklat simán nyelem a celerongyos laptoppal. DVDre konvertálás mondjuk szívja az erőt, mikor feliratot tol rá, de el van az magában a sarokban. Nyilván ha most szeretnél egy 8 giga RAMos i7est venni jogtiszta Ediussal és valami rendes kammal, akkor nem tartunk vissza, de gyanítom nem erről szól a történet.

Ami szopó lehet ilyen helyeken az, hogy manuál fókuszos kamerát kell keresned.
Make love not Wor.

#60271 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 18. 17:07

Én direkte rákérdeztem a managernél, hogy miért a 40 fős állandó stáb. Ugyanaz a keverőnél, a mikrofonoknál, kigyúrt állatok Kárpátia pólóban a beengedésnél és a szanpadnál. Aztán elrötyögte, hogy nem kell elmagyarázni senkinek semmit, mindenki tudja a dolgát.

Mi is tudjuk, érdekes, hogy egy itteni produkció mindent helyszínen talál ki, főpróba is bent az Arénában, 3 napig tologatják a díszletet. Rolling Stones meg nyilván nagyban tolja, még a villanyt is hozták, semmit nem bíznak a véletlenre, az ilyen nagy produkciók is teljesen jól ki vannak találva, azoknak a sivatag közepén mutatsz egy X*Y méteres helyet, ott ugyanazt elő tudják adni.

Most a Roger Waters-féle marháskodás építésén voltam kint az Arénában, ha tehetem, akkor megosztom az anyagot. Kamionok szemben parkolóban várakoztak, terep előre felmérve, óra/perc-kor begördültek, de akkor már a padlóra rajzolták fel a srácok, hogy mi/merre legyen, és jöttek a hangyák építeni. Mindenkinek meg van, milyen sorrendben tolja a konténerét.

Ezért is vigyorgok a nagy itteni 3 napos fesztiválokon, mikor megy a szopás, de annyit nem tanulnak meg, hogy a színpadot minden este le kell bontani, reggelre meg összerakni szép faszára, mint első nap. Valahol itt kellene kezdeni.
Make love not Wor.

#60272 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 18. 16:11

Nem értem.

Demámikó, csak az volt a kérdés, hogy szalag, vagy hdd, mert hülye vagyok hozzá, nem értek hozzá, semmi közöm hozzá, csak igény van rá, és nem akarok fejest ugrani faszságba, utána meg ugyanannyit költeni másra, hogy korrigáljam a faszságot.

A többi okésos :Đ

Kövér :nevet:

#60273 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 18. 16:15

Ezért is vigyorgok a nagy itteni 3 napos fesztiválokon, mikor megy a szopás, de annyit nem tanulnak meg, hogy a színpadot minden este le kell bontani, reggelre meg összerakni szép faszára, mint első nap. Valahol itt kellene kezdeni.

Én a beertokot nyomom, ott hogy is hívják leszek, porondmester, de az is 3 napos, nem kell lebontani semmit, mert csak a cd-k pörögnek, előadó más lesz, néha bakelit. Egyszer behangítok mindent, aztán, ha nem rúgják ki a kábeleket, meg nem öntik le sörrel, akkor jóccaka, a lemez végig pörög. De szerintem ez nem ugyanaz a kategória, mint egy zenekar, ahol a keverőpultot kell szabályozni hangszerenként.

#60274 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 18. 17:19

Én a beertokot nyomom, ott hogy is hívják leszek, porondmester, de az is 3 napos, nem kell lebontani semmit, mert csak a cd-k pörögnek, előadó más lesz, néha bakelit. Egyszer behangítok mindent, aztán, ha nem rúgják ki a kábeleket, meg nem öntik le sörrel, akkor jóccaka, a lemez végig pörög. De szerintem ez nem ugyanaz a kategória, mint egy zenekar, ahol a keverőpultot kell szabályozni hangszerenként.

Elektronikus megint más, ahol kapod a vonaljelet, oszt jó idő. De amirko szétrugdussák a diboxokat, vagy kell hirtelen +2 sáv ének, amit ellopsz az egyik gitártól, utána a gitár helyére tolod a billentyűt, akkor estére kavar lesz, meg csomó a mazzagon. Ilyen után egy lebontás/hangolás jót tesz a kontaktos kábelek kiszűrésére, csomók bogozására, meg alapvetően arra, hogy reggel ott legyen, amibe bedugod és az szól, amire gondolsz.
Make love not Wor.

#60275 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 18. 16:21

Elektronikus megint más, ahol kapod a vonaljelet, oszt jó idő. De amirko szétrugdussák a diboxokat, vagy kell hirtelen +2 sáv ének, amit ellopsz az egyik gitártól, utána a gitár helyére tolod a billentyűt, akkor estére kavar lesz, meg csomó a mazzagon. Ilyen után egy lebontás/hangolás jót tesz a kontaktos kábelek kiszűrésére, csomók bogozására, meg alapvetően arra, hogy reggel ott legyen, amibe bedugod és az szól, amire gondolsz.

Zenekart még nem hangítottam, de tudás miről beszélsz, értem én a mitológiát, láttam a Neotont, hogy mit össze hisztizett, és a váci szomfinikosuk, mert ott három ének, puskamikrofon, és egy halom hangszer. Filmen nem látszik, de egy órét diódáztak mire minden mikrofon a helyére került, és a technikusok közben ugrottak néhány seggest, mert annyira izzasztó volt. Nekem nem hiányzik a roadmaster szerep, de a beertok az faszaság, 3 napig ott is észnél kell lenni, és folyamatosan kínálgatnak sörrel, fűvel, meg postai bélyegzővel :Đ

#60276 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:36

Jahno nem értem most mit sírsz.

Örülni kell, h most előre megkérdezte, nem bejelentette, h mire verte el a pénzét.

Persze az megint más lapra tartozik, hogy meghallgatja-e és olyat vesz, vagy meghallgatja és megy a saját üres feje után...
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#60277 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 07. 18. 17:36

Persze az megint más lapra tartozik, hogy meghallgatja-e és olyat vesz, vagy meghallgatja és megy a saját üres feje után...

Csipisből én is nézegetek még valami egyszerű occsó drótosat, legfeljebb beszopok vele. Max. jövő hétre kérek kölcsön gitártáborba, aztán kipróbálgatom. Meg AKGsek is üldöznek, hogy van valami Teszkó gazdaságos vezeték nélküli mikrofonjuk, mindenképpen szakértsem meg.

http://www.bertaudio...al=1&hir_id=128
Make love not Wor.

#60278 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 07. 18. 16:45

pedig faszán nyomják :up:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#60279 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 07. 18. 17:36

Jahno nem értem most mit sírsz.

Örülni kell, h most előre megkérdezte, nem bejelentette, h mire verte el a pénzét.

én már rég levontam azt hogy felesleges ennek a majomnak segíteni, mert úgyis vesz valami szart ócsón, itt csak a szája jár

#60280 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 18. 17:36

Jahno, esküvőre ugye lesz Kárpátia? :D

Haver D88-at is akar, de az már sok lenne az egybegyűlteknek :)

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3012
  • 3013
  • 3014
  • 3015
  • 3016
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.