HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3034
  • 3035
  • 3036
  • 3037
  • 3038
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#60701 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 25. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 07. 25. 15:17

Csak épp azokat a szolgáltatásokat nem kapná meg mellé, amik miatt horror a brand gépek ára, cserébe ha kell, letérdeléstől számított négy órán belül újra üzemel az egész vas.

4 órás már haladó kategória, de az 1 napos az szokott működni.

Nomost tegyük fel reggel egyik júzernél letérdel. Brand gép. Éppen oda bírok menni, meglesem, leadom hibára, másnap délután már hiba nélkül megy tovább, nekem több dolgom nincs vele.

Összerakott vasnál? Na, akkor szopózzunk mi a baj. Gép elhoz, fél nap pöcsöl. Alaplap. Ok, másnap nagykerbe el, oszt "majd hívnak". Akkor veszünk alaplapot, de lehet nincs olyan. Na jó, annó drágább vasat vett, Intel, az van 3 napon belül. Már 4-5 napnál tartunk. Aztán összekalapálom, visszaviszem. Benya, telefon, parkolás, csak munkaórában elment vagy 10 óra, ehhez X óra parkolás, 50 kiolométer autózás, satöbbi. Ezt ha előre odaírod a konfigba, akkor már drága, másrészt ha előre fizeted úgyis elköltöd és bedől a cég :-D

Második verzióban sok a "ha" éppen ráérek, "ha másnap meg bírom oldani" satöbbi.

Persze HP sem egyszerű, az átlag gari az 1 munkanap, ami nem megoldást jelent, csak problémával foglalkozást, tehát kijön, megleste, az már foglalkozás. Aztán közli, hogy nincs alkatrész, "majd lesz" :-D Na, erre való a kiemelt 4 órán belüli support. Az műxik.
Make love not Wor.

#60702 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 25. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 07. 25. 15:14

Mit akarsz állandóan ezzel a supporttal?

Most írhatnám, ohgy megtudod, ha majd egyszer közelről is látsz vállalati rendszerüzemeltetést, de az gonoszkodás lenne, úgyhogy nem írom.

Idézet

Mire van a rendszergazda? Dísznek?

Miért, mire van? Számítógép-szervizesnek? Egy átlagos rendszergazdának épp elég dolga van ahhoz, hogy megérjen havonta pár tízezret az, hogy a gépeket nem ő szerelgeti. Egyébként nálunk úgy működik ez a cucc, hogy ha bedöglik a géped, akkor kapsz egy ugyanolyat, a rossz gép meg szalad a szervizbe.

Idézet

Licenc nagyméretekben nem igazán OEM. Általában mennyiségi.

Ez igaz az oprendszerre meg mondjuk az Office-re, csakhogy nem sok gép elégszik meg ennyi szoftverrel, ott meg már lehet pakolászni rendesen.

Idézet

Leltárazás, töködtudja brand gépeknél is kötelező kör.

Igen, csak nem mindegy, hogy gépenként vagy alkatrészenként egy leltártételről beszélünk, meg selejtezés gépenként vagy alkatrészenként kell.

Idézet

Normálisabb, múlttal rendelkező megyei/bp-i nagyker is ott van lehetőségnek, még ha nem is brand cég, de már tud nagy tételben kiszolgálni, extra feltételt vállalni, mennyiségi kedvezményt adni.
És a nagykerrel már nagyjából ott vagy, mintha brandet vettél volna, mert ők sem fogják olcsón adni a készre szerelt vasat, meg az extra feltételt sem a két szép szemedért fogják vállalni. Cserébe jól hozzákötöd magad egyetlen nagykerhez.

Szerkesztette: debaj 2011. 07. 25. 14:32 -kor

#60703 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 25. 15:06

Éppen ezt mondjuk, hogy de, ott a support időtartama alatt van hozzá minden és ugyanolyan. Ráadásul 1 széria vasat egyben sokkal hosszabb ideig lehet venni, míg összerakottnál

Szerződésileg és elvileg van, gyakorlatilag nem biztos, hogy mégis lesz, a munka meg nem állhat meg. Ugyanez szériavasra. Azt nem mondtam, hogy az összerakottal nem lehet szopni, de nem nagyobbat, mint a brand cuccokkal és nem jelenti azt, hogy a non brand akkor nem lehet opció. Csak cégeknél szeretik megindokolni a pazarlást, aztán megy a sírás, hogy ez a sw nem megy, amazt kéne mégis bővíteni, de x ideig nem tudják, és el kell halasztani, mert minden jelenlegi keretet elbasztak rá, aztán ott állnak egy csomó ócskavassal, amihez lehet a híres brand supportot kihívogatni minden szarért és lehet indokolgatni a kieséseket. A fő, hogy a "kompetens" döntéshozók és beszerzők zsebe meg meg van tömve jól, úgyhogy nem csoda, hogy a brandre esküdnek. Csak nem vártam, hogy egy egy lezli féle IT jómunkásember micisapkás kiszerelésben is ezt a trendnótát fújja.

Majdnem ugyanezt szokták eljátszani sw-nél is, igaz ott pepitában. Sógor koma kájeftéje nyeri a pályázatot, fejleszt egy DOS-os tákolmányt, egyszer összetákolja, baszik dokumentálni, aztán mikor éles üzemben csak úgy záporoznak a hibák, akkor megsértődve ránéz, foltozza míg tudja, de rendesen nem írja át, x idő után (szerencsésebb esetben nem hamarabb, mint a support) meg az egész kájefté felszívódik a gánybaromjával együtt, forráskód nincs, az egész gányolmány semmivel nem kompatibilis, átállásnál nem bírják exportálni belőle az adatokat, új OS alatt nem megy, aztán ilyenekkel szopnak évekig, de a fő, hogy verik maguknak az IT stratégiájukra, minőségre, brandre, meg az IZÓ apjafaszukra. Aztán a belső ellenőrzés is sokat szokott érni ez ellen...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#60704 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 07. 25. 14:49

Oh, de figyelmes vagy. :D

igen, ez a második nevem, figyelmes :wub:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#60705 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 07. 25. 15:37

A fő, hogy a "kompetens" döntéshozók és beszerzők zsebe meg meg van tömve jól, úgyhogy nem csoda, hogy a brandre esküdnek. Csak nem vártam, hogy egy egy lezli féle IT jómunkásember micisapkás kiszerelésben is ezt a trendnótát fújja.

Mert működik. Én zsebem nincs megtömve, de hamar rájöttem, hogy ez jó. Ha nem látod be, akkor csak sajnálni tudlak.
Make love not Wor.

#60706 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:09

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 07. 25. 15:29

Igen, csak nem mindegy, hogy gépenként vagy alkatrészenként egy leltártételről beszélünk, meg selejtezés gépenként vagy alkatrészenként kell.

Naja, brand egyik legnagyobb előnye, hogy van egy konkrét típus és rá nyomott szériaszám :-) Oszt nincs "számítógép konfiguráció" meg hasonló őrületek.
Make love not Wor.

#60707 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:13

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 07. 25. 15:29

És a nagykerrel már nagyjából ott vagy, mintha brandet vettél volna, mert ők sem fogják olcsón adni a készre szerelt vasat, meg az extra feltételt sem a két szép szemedért fogják vállalni. Cserébe jól hozzákötöd magad egyetlen nagykerhez.

Meg lehet szállítgatni a cuccokat. Éppen előbb írtam. Vagy vesszük Pistike cégtől, de kitől is? Annó ide Mikland is szálított, sehol nincsenek, de a tőlük vett cucc még garis. Aztán kicsiben próbálkozott még guga is. Elbalfaszkodta, ráadásul sehol nincs. Akkor nagykerek, kiskerek úgy hullottak, mint állat. Nekem meg ha nagyban nézzük, akkor itt vannak a milliós HP switchek, support van, ha akarom intézik, és kijöttek már egyéni szocprobléma miatt is, mert jó fejek vagyunk.

Bár ezt úgy látom valaki direkt nem akarja érteni.
Make love not Wor.

#60708 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:20

és akkor az e-connecttel még viszonylag szerény szívás volt, amikor a náluk vett alaplap megdeglett, legalább a nagyker visszavette garanciában, és le tudtam vásárolni az árát.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#60709 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 07. 25. 16:20

és akkor az e-connecttel még viszonylag szerény szívás volt, amikor a náluk vett alaplap megdeglett, legalább a nagyker visszavette garanciában, és le tudtam vásárolni az árát.

Mert jó fejek voltak. Elég sokan vadászták itt HWSW-n is, hogy egyáltalán honnan jöhetett az adott cucc, aztán volt pár nagyker is, ami nem volt, vagy csak éppen a vállát vonogatta.
Make love not Wor.

#60710 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:30

Jaja, a guga a deer tápjaival, stb. Meg tényleg, holnap megszűnik a cég, kereshetek másikat.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#60711 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:32

+ az e-connect is jófej volt, mert a megszűnés után valamennyire azért próbáltak segíteni az ilyen ügyek elintézésében, tőlük tudtam meg, hogy az experthez kell mennem.

#60712 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 07. 25. 16:30

Jaja, a guga a deer tápjaival, stb. Meg tényleg, holnap megszűnik a cég, kereshetek másikat.

Arról nem beszélve, ha akkor nem bassza el, akkor most igen jó bevétele lenne. Más dolog nem volt, azt kell hozni, amit a hülye júzer kér. Ráadásul nem is vagyok olyan hisztis, mert tudom, hogy nem egyszerű a beszállítói élet sem.
Make love not Wor.

#60713 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 25. 16:21

Mert jó fejek voltak. Elég sokan vadászták itt HWSW-n is, hogy egyáltalán honnan jöhetett az adott cucc, aztán volt pár nagyker is, ami nem volt, vagy csak éppen a vállát vonogatta.

A jo fejseg csabiapunak volt inkabb koszonheto.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#60714 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 25. 16:34

Arról nem beszélve, ha akkor nem bassza el,

akkor nem gugarol lenne szo :omg: :Đ

#60715 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:51

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 07. 25. 15:32

+ az e-connect is jófej volt, mert a megszűnés után valamennyire azért próbáltak segíteni az ilyen ügyek elintézésében, tőlük tudtam meg, hogy az experthez kell mennem.

Nekem a mai napig jönnek Pestről megrendelések, mert ugyanaz a mailcím és a telószám. Van egy kapcs, odairányítom őket, ha nekik is megfelel. Garanciális ügyben 2010-ig kerestek, mert ugye 3 év, és 2007-ben lezártam a kereskedést, utána már nem adtam el hardvereket, nem biznisz. Szervizben jobb a lóvé és nincs rá 3 év gari.

#60716 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 25. 15:34

Arról nem beszélve, ha akkor nem bassza el, akkor most igen jó bevétele lenne.

Elbaszva nem nagyon lett semmi, max. nem kommunikáltuk le. Más cégeknek is szállítottam be, és volt, ahol kikötötték, hogy miből álljon egy szerver, milyen scsi cuccok, milyen hálókártyák, milyen redundáns táp. A faszomat elhagytam, mire felhajtottam, de mindig meglett minden.
Nem nagyon emlékszem rá, de olyan sok deer cuccost nem kaphattál, mert nyilván leáltál vele.

Mondjuk én szerettem azt a ház+táp kombót, mert baromi könnyű volt szerelni, s azok a gépeim még mindig kint vannak, hiába deer. Nemrég hoztam haza Pestről egy 2004-es gépet upgrade :-D deer cucc, de még ment hibátlanul. Más kérdés, hogy ma már nem használnám, de hát valahol el kell kezdeni. Az elején nem nagyon volt tapasztalatom.
Most meg már el sem vállalnám a beszállítást senkinek. Az egyik legnagyobb fasszopás ágazat.
Support az okés, nem kell vasakat hajtani. Valami kell, akkor lerendelem az embernek, 1 nap alatt kihozzák, és más szopik a garival.

#60717 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 07. 25. 16:42

A jo fejseg csabiapunak volt inkabb koszonheto.

ez így van, de a nagykeré is kellett hozzá :)

#60718 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 25. 16:58

Nem nagyon emlékszem rá, de olyan sok deer cuccost nem kaphattál, mert nyilván leáltál vele.

Meg is döglöttek és szoptam veel. Csak tudod a hülye júzernek Enermax. kellett volna, oszt így is csak a 3. után vontam fel a szemöldököm, meg mondom "ehh, tán jó lesz az". Nem lett jó. Ellenben mindig meg lett magyarázva, hogy mit kellene vennem :-)

Aztán hirtelen felindulásból írtam az iPonnak, azok sem értették, meg mi az, hogy kiszállítás. Aztán erőltették a kisebb procit, gagyi házat. Volt amikor csak 1 darab VGA-t kerestem, már mindegy volt, de Nvidia legyen, meg ne dzsunka. Jött ajánlat ATIról. Mondom NVIdia. Erre jön, hogy itt a link nézzem meg, fasza ATI. Az ilyenekkel nem tudok mit kezdeni.
Make love not Wor.

#60719 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 25. 16:02

Ellenben mindig meg lett magyarázva, hogy mit kellene vennem :-)

Én sem vagyok egy türelmes alkat :-D viszont van benne egy logikai blikkfang, ha mással tudtam együtt dolgozni, és itt most nem sorolnám a nagyobbnál nagyobb cégeket, meg BM, ahol tényleg elég húzós rencergizdák voltak, s elég sok előírásnak kellett megfelelni, akkor veled vajon miért nem? Az én munkám arra volt alapozva, és ma is arra épül, hogy maximálisan kiszolgáljam az igényeket. Ha akkora fasz lennék, akkor, hogy lehet, hogy az ügyfélköröm egyre bővül évről-évre? Ez Pesten is így volt, csak ugye ott az ügyfélkört a sutbadobtam, mert mindenképpen falura akartunk költözni a két gyerkőccel.

Na mindegy, kár ezt forszírozni, nem tudom, akkoriban, hogy élted meg, de szerintem nem kommunikáltuk le.

Ha leírod egyetlen mailban, hogy takaródj az anyádba a deer szarjaiddal, és hozzál enermaxot, mert a falhoz baszlak, akkor Ücsüküért toltam volna a két nagykerbe, akiknél be voltunk reggelve és hozott volna enermaxot. Nekem ugyan mindegy, hogy mit adok el, a haszon mindegyiken ugyanannyi szinte, mert nem sulinet :-D

skip mert már régen volt.

#60720 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 25. 16:02

Aztán hirtelen felindulásból írtam az iPonnak, azok sem értették, meg mi az, hogy kiszállítás. Aztán erőltették a kisebb procit, gagyi házat. Volt amikor csak 1 darab VGA-t kerestem, már mindegy volt, de Nvidia legyen, meg ne dzsunka. Jött ajánlat ATIról. Mondom NVIdia. Erre jön, hogy itt a link nézzem meg, fasza ATI. Az ilyenekkel nem tudok mit kezdeni.

Valami oknál fogva ők azon kevesek egyike, akik túlélték ezt a baszást, és mostmár kiforrottan dolgoznak, maximálisan kinyalják a segged. Pont velük hurcibáltatom a szarokat, már nincs kekeckedés. Biztos volt egy kis gyermekbetegségük osztán kinőtték.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3034
  • 3035
  • 3036
  • 3037
  • 3038
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.