HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3154
  • 3155
  • 3156
  • 3157
  • 3158
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#63101 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 13. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 09. 13. 10:55

de egy ocsmány ribi :D

:up:

#63102 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 09. 12. 21:34

Az semmi,de 2008sbs 64bit hun-t már nem is lehet kapni, má csak 2011sbs van.

Le lehet tölteni hozzá nyelvi pakkot, mint a win7-hez. Szerintem. Legalábbis meglepne, ha nem így volna.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#63103 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 13:32

meg egy szerverre amúgyis mi a fasznak magyarosítás? :think:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#63104 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 09. 13. 14:32

Hogy kiirja hogy végzetes kivétel történt a guga.bankihorortortenetek.com -on :)

Szerkesztette: djculture 2011. 09. 13. 13:37 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#63105 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 13:48

Igazad lenne, csak a kérdés rossz... :-D

Egy angol nyelvű szerverre minek nyelvi pakk? Aki ilyet piszkál értsen angolul.

De: Menj ki pl. Ausztriába vagy mondjuk Szlovéniába rendszergazdának egy olyan helyre, ahol helyi lokalizációs win szerverek vannak... Olyankor a lengvidzspákk életmentő lehet... :Đ Természetesen angolra... :-)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#63106 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 09. 13. 14:48

De: Menj ki pl. Ausztriába vagy mondjuk Szlovéniába rendszergazdának egy olyan helyre, ahol helyi lokalizációs win szerverek vannak... Olyankor a lengvidzspákk életmentő lehet... :Đ Természetesen angolra... :-)

nem megyek :)
amúgy a némettel elboldogulok, spanyollal, olasszal is, mármint winben
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#63107 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 14:11

Vagy minek lokalizáció bárkinek bármilyen programhoz. Sose értettem, hogy gamerek is képesek szétbarmolni a játékokat, csak hogy magyar felirat legyen, nehogy már egy kicsit megtanuljanak angolul és a kibaszott érdekfeszítő történetnek akár csak egy kis darabjáról is lemaradjanak. A Wint sincs sok értelme lokalizálni, laikus user a magyar nyelvű rendszerüzenettel sem tud mit kezdeni, a szakember meg vágná az angolt is. Az Office dettó, aztán a M$-os istenbarmai a függvények nevét is lemagyarították pl. TODAY()=MA(), VLOOKUP = FKERES, kurvára kellett. Azt a pár angol szót, ami a menüben és az üzenetekben van, bárki megtanulhatja, kis zsebszótárból, webfordítóból kikeresheti. Most mennyivel van előrébb egy laikus, hogy File vagy a Print helyett Fájl és Nyomtatás van? Súgót úgyse olvassa el, de még a hibaüzenetet sem, általában nyomkodja az OK/Rendbent. Aztán speciális szerkesztőprogramokhoz (CAD, kép-, videó-, hangszerkesztő, IDE) szaktudás is kell, hiába vannak saját nyelven a menüpontok, ha laikusnak frankón kínai marad az egész. Nem mintha tudná pl., hogy mi az IP cím, meg mi dolga a hálózati kapcsolatoknak (ja, hogy nem mond semmit, mert az internetet akarja beállítani az ECDL-es Mancika) a dezoxiribonukleinsavval...

A legmeredekebb, amit láttam, hogy a Pascal nyelvet lefordították spanyolra :omg: Aztán URL-eknél meg domainoknál is verték a tamtamot, kulturális-nyelvi egyenlőség, meg apjukfasza. Valóban, az egész IT az angol nyelven alapszik, sok értelme van fordítgatni, beleértve a folyamatosan megjelenő újdonságokat. Mekkora poén már az is, hogy felüti az ember mondjuk egy alaplap kézikönyvét, elkezdődik úgy, hogy nem angol az első fejezet, hanem sokszor kínai, aztán sok krix-krax között minden második szó vagy adat angol (Intel, Core, Ghz, Socket, stb.), nagy segítség lehet egy kínainak. Ahogy a félig lefordított kézikönyvek és programok.

Egy jó dolog van az egészben: lájkolhatod az ArcKönyvet, Gabibácsi :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#63108 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 14:20

jászfényszarun koreai volt:D
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#63109 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 13. 15:20

jah, eccer küffödi support aszonta, hogy beállítja vista alatt a nyomtatót. ok, teamview-er feltol, oszt volt pislogás, mert még nem látott magyar vista-t :omg: Mondjuk ikonok ugyanazok,de azért rá kellett segíteni.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#63110 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 16:06

egyszer freebsd installnal felalomban heber nyelvet nyomtam,aztan ssh loginnal leestem a szekrol... :lama:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#63111 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 16:08

Üzenet megtekintéseIdézet: unix - Dátum: 2011. 09. 13. 17:06

egyszer freebsd installnal felalomban heber nyelvet nyomtam,aztan ssh loginnal leestem a szekrol... :lama:

:nevet:

Azért ha a nyelvválasztás után sem tűnt fel semmi, akkor nemtom hogy raktad fel :)
Vagy az a végén kérdezi?
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#63112 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 13. 16:31

Angol van ott is, amúgy volt mikor idegen nyelvűt úgy kezeltem, hogy jóval később esett le, ez nem is az. Arab/koreai az már szopósabb, mert a next gomb nem a jobb oldali, hanem a bal, meg ilyen faszságok, de ha clustert hegeszteni és logot olvasni nem is, erős közepesen bármit megoldok bármilyen nyelven. Alap melóhoz meg aztán tényleg cifra dolgok kellenek, francia, spanyol, orosz, satöbbi az teljesen átlagos.
Make love not Wor.

#63113 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 16:34

A német nyelvű programok még csak elmennek, mondjuk nem szeretem a német nyelv túlbonyolított, erőltetett szerkezeteit és a nagyom mesterkélt, szuperhosszú, összetett szavait sem, de 13 év némettanulás után azért még elboldogulok minden kiírással, legfeljebb meredekebb részeknél elragozom a jó sváb anyukájukat. A szlovén már kemény lehet, azt csak a szlovénok értik, meg a szlávisztika szakosok következtetik ki valamennyire max.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#63114 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 13. 17:34

A német nyelvű programok még csak elmennek, mondjuk nem szeretem a német nyelv túlbonyolított, erőltetett szerkezeteit és a nagyom mesterkélt,

Ja, alkalmazásról nem volt szó, pár hete kaptam valami német nyelvű baszt, azt feltelepíteni sem bírtam :-D
Make love not Wor.

#63115 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 13. 17:41

Ja, alkalmazásról nem volt szó, pár hete kaptam valami német nyelvű baszt, azt feltelepíteni sem bírtam :-D

Én legutóbb nyomatóthoz raktam fel kínai telepítőt, kb csak kérdőjelekből, felkiáltójelekből és aláhúzásból állt. De azért megfejtettem. Amire nem lépett ki, azzal továbbment :Đ
BMWパワー
Kép

#63116 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: unix - Dátum: 2011. 09. 13. 17:06

Én meg még régen, még a 900MHz-es időkben fater telóját nyomtam el héberre vagy valami extrém nyelvre, aztán szivattam, hogy visszarakom neki, de addig feszegettem a mutatványt, amíg jól elfelejtettem a menükódot és nem tudtuk hol kell visszaállítani :Đ Úgy kellett 45 percen keresztül ügyfélszolgálattal beszélni telefonon, mire nagy nehezen kerítettek egy épkézláb technikus faszit, aki előtúrta kézikönyvet és bediktálta a nyelvválasztó menü kódját :-D

#63117 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 16:54

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 09. 13. 17:45

Én legutóbb nyomatóthoz raktam fel kínai telepítőt, kb csak kérdőjelekből, felkiáltójelekből és aláhúzásból állt. De azért megfejtettem. Amire nem lépett ki, azzal továbbment :Đ

Nekem legutóbb az kici, ócó empéháomlejácó firmwarepiszkáló szoffere volt kínai, megfelelő karatkerkódolás híján volt szóköz, meg kisnégyzet felváltva. Menürendszer sorrendiségén igazodtam el, meg a párbeszédablakon a bal gomb az OK, jobb gomb a No/Cancel, esetleg nagyobb ablakoknál, 3 vagy több gomb esetén a legutolsó a Next alapon meg tudtam vele csinálni, amit akartam.

Szerkesztette: Raynes 2011. 09. 13. 16:56 -kor

#63118 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 17:04

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 13. 15:20

Tán még Oriont gyártottak ott, amikor a Koreai nagykövetségen kellett a Win95-98-ra belőni telefonos netet.
Akkor a kollégával leültünk, behunytuk a szemünket olyan "Lúkveledvanazerő" módra, és emlékezetből összehoztuk.
Fél órával később találkoztunk egy francia nyelvű géppel.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#63119 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 17:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 13. 17:46

Úgy kellett 45 percen keresztül ügyfélszolgálattal beszélni telefonon, mire nagy nehezen kerítettek egy épkézláb technikus faszit, aki előtúrta kézikönyvet és bediktálta a nyelvválasztó menü kódját :-D

Látjátok, ennyiből jobb a grafikus felület. Anyám ismeretlen menürendszerű telefonját átnyomták valami héberre, amit kb. 1 perc alatt nyomtam vissza angolra. Vagy csak mázlim volt.
Make love not Wor.

#63120 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 13. 18:21

Látjátok, ennyiből jobb a grafikus felület.

Akkor még csak monokróm kijelzős Nokiák voltak a sláger. Persze volt a menünek valami grafikája, a Beállítások menüt meg is találtuk, de azon belül a Telefonbeállítások -> Nyelv menüt nem :-D

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3154
  • 3155
  • 3156
  • 3157
  • 3158
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.